A Second Face - "The Eye of Geltz is watching Us"


 

Download gratis game

 

Gebruik de rechtermuis knop op hotspots om het opdracht venstertje te openen. 

Inventaris open je met de middenmuis knop of spatiebalk. Scroll door de inventaris met de pijltoetsen of met het muiswieltje. 

Save, load, quit = ESC toets. Praat met de karakters en bij vragen of antwoorden, moet je de tekst  intypen. 

 

 

Palace: Na de toespraak van je vader, ben je alleen in de hal van het paleis. Loop de trap op en naar rechts. Op de hoogte van de reling kan je een "goozon fruit" nemen. Tweede deur aan de rechterkant is je kamer. Gebruik de sleutel uit je inventaris om de deur te ontgrendelen en ga je kamer binnen. Pak de pen van de tafel.

Open de kast en pak de zak. Kijk in je inventaris in de zak. Het bevat "15 margin units". Verlaat de kamer en ga naar beneden. Loop naar rechts en ga noord.

Pak het glas. Gebruik de deur in het noorden en ga naar de keuken. Praat met de kok en vraag om een mes 'knife'. Om het gesprek te beŽindigen type je 'bye' in.

Je krijgt een mes als je hem een komkommer bezorgt. Ga terug naar de hal en verlaat het paleis - onder in het scherm (zuid). Je bent nu op de kaart.

Loop naar de straat, net onder het paleis. Je kan niet altijd rechtstreeks naar een plaats op de kaart. Loop eerst naar een plaats waar de kaart ook geopend wordt.

Vandaar ga je op de kaart naar de plaats waar je naar toe moet. Avenue is de centrale plek.

 

Avenue: Loop helemaal naar links, klim de trap op en ga het wetenschapsgebouw binnen.

Council of Science: Hier ontmoet je de hoofd van de Raad, Brafok. Hij geeft je een rondleiding door het complex en vertelt meer over de opdracht en de stad.

Na de rondleiding, ga je noord en verlaat het lab aan de linkerkant. Beklim de trap, ga zuid om het gebouw te verlaten.

 

Avenue - Dokter: Praat met de bedelaar. Hij vertelt over zijn maag en vraagt of je zijn maag bij de dokter terug wil halen. Gebruik de deur aan de rechterzijde van de bedelaar en loop naar achteren. Praat met de dokter en vraag naar de maag 'stomach'. Je kan de maag terugkrijgen als je hem de blauwdruk van een container van de Raad bezorgt. Zeg hem 'bye' en loop links de kamer uit.

Council of Science: Praat in de administratie ruimte met de wetenschapper aan de linkerkant. Hij stuurt je naar de bibliotheek, twee verdiepingen naar beneden.

Ga rechtsachter naar de trap, ga naar beneden en links naar de bib. Praat met de student aan de linkerkant en krijg de constructie blauwdruk. Kijk naar de blauwdruk en zie dat Brafok het ondertekend heeft. Probeer de bib te verlaten, maar de andere student stopt je. Je moet een aanvraagformulier hebben om de blauwdruk mee te mogen nemen. Geef de blauwdruk terug aan de student. Praat weer met de student en je vraagt waar je deze formulieren kan krijgen. Je kan ze op de administratie krijgen.

Ga boven terug naar de administratie. Praat met de wetenschapper aan de linkerkant en hij zal je een aanvraagformulier geven, maar Brafok moet deze ondertekenen.

Ga rechts en beneden naar het laboratorium. Geef de aanvraagformulier aan Brafok. Hij zal het niet ondertekenen. Ga naar de bibliotheek en praat met de student. Vraag opnieuw naar de blauwdruk. Combineer de blauwdruk met het formulier, om de handtekening op het formulier te kopiŽren. Nu kan je de bib verlaten met de blauwdruk. 

 

Avenue - Dokter: Loop achter naar de dokter. Geef hem de blauwdruk (type in 'plans') en je krijgt de maag. Ga naar de bedelaar op de straat en geef hem zijn maag terug. Hij zal je bedanken met een vreemde steen. Hij zegt iets over de 'undertown'. Ga er niet onvoorbereid en alleen naar toe. Neem tegenover de deur van de dokter de trap naar beneden en je komt op de markt.

 

Market: In de linker kraam worden slaven verkocht. Een slaaf heeft kennis van de 'undertown'. Loop helemaal naar links en verlaat het marktplein.

Harbor: Op de werf naast de deur pak je de emmer. Ga zuid, terug naar het marktplein en terug naar de straat. Neem nu de tweede deur.
Avenue - Herberg: Pak het pasje uit de jaszak van de dronken man. Verlaat de herberg. Ga aan de linkerkant de trap weer op. Ga op de kaart naar de fabriek.

Margin Factory: Je wordt gestopt. Je moet een pasje hebben om de fabriek te betreden. Je toont het pasje van de dronken man. Loop helemaal naar rechts.

Ga tussen de tanks en zie onder een wiel en een kraan op de tank. Gebruik de emmer op de kraan en gebruik dan het wiel om de emmer met "margin" te vullen.

Pak de emmer en verlaat de fabriek.

 

Market: Geef de emmer met 'margin' aan de slavenhandelaar en je krijgt een slaaf. De slaaf brengt je naar de 'undertown'.

Undertown: Loop door het steegje achter de arme man aan de linkerkant en je wordt beroofd en in de gevangenis gegooid. Pak de rib van het skelet. Gebruik de rib op de opening in de deur om de celdeur te openen. Pak de "Margin cleaner". Je ontmoet weer Groth. Zij zal over de steen vertellen, die je bij je hebt en je bent vrij om te gaan.
Buiten pak je de lantaarn van de muur en loop naar het zuiden. Een vreemde man zal je aanspreken. Hij wil met je verder praten in het Park.

Loop naar rechts en op de kaart ga je naar het park.

 

Goozon Park: Loop naar links en praat met de vreemde man. Hij wil dat je hem een symbool toont, zodat je kan aantonen dat je klaar bent voor de 'Verlichting'. Je kunt hem over het 'symbol' vragen als je wilt, anders zeg je 'bye'. Geef hem de vreemde steen en je vertelt hem het verhaal erachter. Hij zal alles vertellen over de steen en neemt je mee naar een vreemd landhuis. Luister goed hoe hij toegang krijgt: 'Morok and Light'.

 

Dark Manor: Binnen praat je met Morok. Ze vertelt over de 'Guild of Light' en over je tweede gezicht - 'second face'.  Ze geeft je een recept voor een drankje waarmee je je tweede gezicht kan zien. Buiten kijk je naar de ingrediŽnten van het recept, om te zien wat je nodig hebt. Loop naar het zuiden en op de kaart ga je naar de markt.

 

Market: De eerste kraam verkoopt groenten. Praat met Orga en vraag om 'kra'. Je betaalt haar en krijg het kra kruid. Vraag haar om een 'cucumber' en je koopt de komkommer. Loop helemaal links naar de viskraam. Praat met Krak en vraag om een vis 'fish'.

 

Avenue - Herberg: Praat met de barman, Rovinklus. Vraag om wijn 'wine'. Verlaat de herberg en ga rechts. Ga op de kaart naar het paleis.
Palace: Ga naar de rechterkant, noord en via de deur aan de noordzijde naar de keuken. Geef de komkommer aan de kok en je krijgt het mes.

Verlaat het paleis en ga op de kaart rechts naar de tempel van de vruchtbaarheid.

 

Temple of Fertility: Vul het glas met water, links of rechts van de bewaker. In je inventaris gebruik het mes op de vis om het te fileren.

Combineer de vis stukjes met de kruiden om het te mengen. Gebruik het water op het mengsel en je substantie is klaar.

 

Dark Manor: Klop op de deur. Antwoord 'Morok'. Als ze je vragen wat je wilt, zeg je 'light'. Binnen heb je een gesprek met Morok en zie je tweede gezicht.

Na je visioen vertellen ze je over de doolhof van "Fertility" en geven je een standbeeld. Je moet nog twee standbeelden meer hebben om door het labyrint te gaan.

Market: De kraam links van de trap verkoopt verschillende dingen. Een van hen zijn standbeelden.

Praat met Trof, vraag voor een standbeeld 'statue' en hij geeft je een klein souvenir standbeeldje.

 

Council of Science: Ga naar het lab. Kijk naar het standbeeldje van Brafok.

Als hij naar de buisjes met chemische stoffen loopt, gebruik je snel het souvenir standbeeldje op het echte standbeeldje.

 

Avenue - Herberg:. Groth staat tegen de bar. Praat met haar en vraag of ze mee gaat naar het 'festival'. Ze wil wel gaan maar je kan alleen daar naar toe als je een partner hebt en zij heeft die niet. ”ůk jij hebt geen partner. Vertel haar over de "sex". Ze zal met je meegaan, maar je moet haar eerst overtuigen. Zeg 'bye' en toon haar het standbeeldje dat Morok je gaf. Ze is nu overtuigd. Op een tafel pak je het glas. Verlaat de herberg en loop naar rechts. Je kan nu de tempel binnen.

 

Temple of Fertility: Binnen vertel je Groth de waarheid en ze zal vertrekken. Pak de leren kleren van Groth. Loop het badhuis binnen en je hebt een gesprek met de badende mannen. Ze bieden je 'margin' aan, maar je bent nog niet geÔnteresseerd daarin. Praat weer met de 'Upper Class' mannen en vraag om 'margin'. Ze zijn verrast dat je nu wel geÔnteresseerd bent en je pakt nu de "margin". Loop naar de plek in het noorden en pak de strijdvlegel 'mace', tegen de muur. Verlaat het badhuis en loop links de trap op. Pak op het balkon de mallet naast de muzikant. Ga terug beneden naar de ingang. Je zal de tempel niet verlaten, want je hebt je partner verloren en zonder partner mag je niet terug naar binnen. Neem de trap naar beneden aan de rechterzijde. Zie een vuile muur. Links van deze muur, pak je het derde standbeeldje. Kijk naar de muur op het noorden. Je ziet een scheur in de muur. Gebruik 2x de strijdvlegel op de scheur en daarna de mallet om een gat in de muur te slaan. Klim door het gat.

Buiten loop je 2x naar rechts om op de kaart te komen.

Council of Science: Ga naar de vergaderruimte op de begane grond (helemaal beneden met de trap). Loop naar het zuiden en praat met het poets vrouwtje. Vraag om de "mop". Ze kan je die niet geven omdat ze schoon moet maken. Zeg "bye". Combineer in de inventaris de mok met 'margin' met de lege 'margin cleaner', om het te vullen. Geef de volle 'margin cleaner' aan haar en je krijgt de mop.

Goozon Park: In de boom aan de rechterzijde is een Goozon fruit aan een tak, dat een beetje helderder is dan de andere.

Gebruik de mop om het van de tak te slaan en pak het "Goozon" fruit.

 

Market: Ga naar het fruitkraampje. Koop van Orga een "goozon" fruit.

Palace: Ga naar de keuken. Open de klep van de fruitperser en leg een 'goozon' fruit in de fruitpers. Sluit de klep. Gebruik het lege glas uit de inventaris op het kraantje van de fruitpers. Trek aan de hendel en pak het glas met "goozon" sap. Combineer het glas met sap met de lantaarn in je inventaris. Herhaal deze procedure met de 2 andere "goozon" fruit zodat de lantaarn drie keer gevuld is met het sap.

 

Temple of Fertility: Vul buiten het lege glas weer met water.

Margin Factory: Binnen loop je helemaal naar rechts en achter de tanks pak je een object.
Market: Ga naar de souvenirkraam aan de rechterkant. Geef Trof het blauwe kopje (object) en ontvang "5 margin units". Ga links naar de viskraam.

Koop een vis "fish" van Krak. Ga rechts naar het kruiden kraampje. Koop Kra kruid 'herb' van Orga. Ga links van deze kraam de tent van de waarzegger binnen.

 

Maak weer een substantie: gebruik het mes op de vis, combineer de vis stukjes met de kruiden en gebruik het water op het mengsel. Leg een 'margin unit' uit je inventaris op de tafel. Ugal zal je vragen beantwoorden. Je kunt hem alles vragen, als het maar moeilijke vragen zijn. Vraag hem bijvoorbeeld over "me, king, brother, margin". Voordat hij antwoord, drinkt hij het verhelderend drankje uit zijn beker. Zodra hij de beker op tafel zet en begint na te denken, giet je de substantie uit de inventaris in zijn beker. Stel hem een vraag en hij zal weer drinken, maar daarna neervallen. Doorzoek Ugal en je vindt "32 margin units". Koop bij Krak van de viskraam een vishengel "rod".

 

Temple of Fertility: Gebruik de mop in het water om het nat te maken. Ga naar links en ga via het gat de tempel weer binnen, want door de hoofdingang kan je niet omdat je geen partner bij je hebt. Gebruik de natte mop op de vuile muur en zie een reliŽf op de muur. Het ziet eruit als een grote deur, maar er ontbreekt iets. Ga boven naar het balkon met de muzikanten. Gebruik je mes op de leren kleren om er een stukje leer uit te snijden. Dip het stukje leer in de "margin" mok om het stukje leer kleverig te maken. Combineer het kleverige stukje leer met de vishengel om het als 'aas' te gebruiken. Gebruik de hengel op het oog van "Geltz", in het grote standbeeld. Ga terug beneden naar het reliŽf op de muur. Gebruik het oog van Geltz op het reliŽf en de muur wordt geopend. Gebruik de lantaarn op de donkere gang en je komt in de "Fertility" doolhof.

Oplossing voor het Doolhof: Je hebt drie standbeeldjes. De voetstukken hebben een andere vorm en kleur. Wanneer je in het doolhof naar een voetstuk kijkt, moet je het standbeeldje met hetzelfde voetstuk op het voetstuk in het doolhof gebruiken. Elk voetstuk heeft effect op de aangrenzende vakken, maar alleen op de kleur die het vertegenwoordigt. De doolhof heeft drie verdiepingen die je via een trap kan bereiken, als je de juiste vakken opent. Nummer alle voetstukken van links naar rechts en van boven naar beneden. De eerste verdieping heeft 16 voetstukken, de tweede verdieping 9 en de derde verdieping 4.

De standbeeldjes zijn rond (R), vierkant  (V) of driehoekige (D). 

 

  • Verdieping 1: 1V, 5V, 2D, 6V, 10 (trap omlaag)

  • Verdieping 2: 1D, 2V, 1D, 4 (omhoog)

  • Verdieping 1: 11R, 10 (omlaag)

  • Verdieping 2: 6 (omlaag)

  • Verdieping 3: 3D, 2 (omhoog)

  • Verdieping 2: 9D, 8V, 9D, 4 (omhoog)

  • Verdieping 1: 16V, 12R,10 (omlaag)

  • Verdieping 2: 6 (omlaag)

  • Verdieping 3: 4 (omlaag)

 

Loop naar rechts en zie het 'Licht Standbeeld'. Pak het object aan de voorzijde. Loop naar links om het terug naar Morok te brengen.

Maar dan is er iemand die je niet verwacht had .... of wel !!

 

Einde

 

 


©Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves

Forum
Henk

Free Web Hosting