16-07-2008

Aurora - The Secret Within:

 

Aurora is over een detectiveonderzoek, in de jaren '40 , waarin de speler een privé detective is. Roswell is natuurlijk bekend vanwege de vele theorieën rond een neergestorte vliegende schotel. Het Amerikaanse leger verklaarde later dat het om een weerballon ging, maar tot op de dag van vandaag geloven vele mensen dat er toch echt buitenaardse wezens gevonden zijn. Rond dit fascinerende onderwerp draait het verhaal van Aurora. Detective Pileggi raakt betrokken bij de verdwijning van een boer. Gedurende het onderzoek ontdekt hij dat alles waar hij tot dan toe in geloofde in zijn leven een illusie blijkt te zijn.
12-09-2007: Duitstalige versie Das Letzte Experiment

Verplaats de muiscursor boven in het scherm om de inventaris te openen. Om iets te onderzoeken of te lezen in de inventaris, sleep je het voorwerp over het vergrootglas. De objecten die in de inventaris komen worden niet vertaald naar het Engels of Duits maar zijn in het Italiaans als je met de muiscursor over het object gaat? Klik rechtsonder op de klok om het spelmenu te openen. Oplossing is voor de Engelstalige en Duisttalige versie.

 

Dag 1

 

Boulevard hotel

Slaapkamer/Kantoor

Draai rechts en zie dat de kist gesloten is. 

Kantoor John Pileggi - Pak en lees de brief die voor de deur ligt: brief is van Allison McAllister die schrijft dat haar vriend Billy vermist wordt. Ze denkt dat hij ontvoerd is. Ze vraagt of je haar wil helpen om Billy te vinden - klik op de brief om iets in het spel te activeren en doe dat ook bij andere brieven of kranten. Als je dit niet doet dan kan het zijn dat je niet verder kunt omdat je eerst iets moet activeren

 

Klik linksonder op het pijltje om terug te gaan naar het speelscherm. Onderzoek het bureau. Lees het papiertje - klik rechtsonder op het pijltje om de volgende bladzijde te lezen. Open het sigarenkistje en pak een code kaart - 100683. Lees de krant. Bel de sheriff. Pak uit de bovenste bureaula je sleutels en een lege portefeuille. Lees uit de tweede la de brief van je vrouw Helene. 

Open met de sleutel de muurkastdeur in de slaapkamer (niet de kast tegen de muur maar deur in de muur). Pak het breekijzer (slotenopener/picklock). Open de gesloten kist met het breekijzer - klik op het breekijzer en sleep het naar de kist. Open de aktekoffer en pak het vergrootglas en handboeien. Ga beneden naar de ingangshal van het hotel. Praat met de verslaggever en met hotelportier,James - klik eerst op de personen met de vergrootglascursor. Verlaat het hotel.

Ga op de map naar de krantenkiosk.

 

Krantenkiosk:Praat met Jack. Kijk op de grond en vind 2 munten.  Koop met de munt een krant - sleep de munt op Jack.

Geef de andere munt ook aan Jack om meer informatie over de vrouw te krijgen. Lees de krant in de inventaris.

Pak het vergrootglas uit de inventaris en klik het vergrootglas op de kop van de kant om een adres van de redacteur te krijgen.

 

Roswell Daily: Praat door het raam met de gaatjes om met de redacteur te praten en krijg het adres van de militaire basis.

Base Raaf: Praat met de soldaat achter het raam. Vraag of je kolonel Marshall kan spreken.

Zeg dat je een journalist bent door te liegen maar je hebt een legitimatiebewijs nodig. 

Sheriff: Klik met de oorcursor op het zendapparaat om een adres te horen.

De sheriff is er niet. Als je 3x probeert om het kantoor binnen te gaan is het game over. 

 

Huis van Gouverneur Robertson

Praat in de hal met de agent. Draai in de hal naar links en neem de eerste deur.

Woonkamer - Pak van het tafeltje een hoes, bekijk deze in de inventaris om een langspeelplaat te krijgen. Bekijk de openhaard. Pak op de openhaard de rechter kaars. Kijk rechts van de openhaard door het raam naar buiten en zie glasscherven. Onderzoek de vloer onder het raam - binnen liggen geen glasscherven. Draai je om. Leg de langspeelplaat op de grammofoon en draai de plaat af. Zie een piano. 

 

Praat weer met de agent - de agent verlaat zijn post en gaat naar de woonkamer. Ga naar boven. 

Achterste deur rechts - werkkamer. Pak uit de la van de wandkast een verzekeringspolis

Achterste deur links  - slaapkamer. Pak uit de linkse kast een blauwe doos.

Open de doos en krijg een foedraal. Bekijk de linkerspiegel tegen de muur. 

Kijk achter de spiegel en open de safe - niets in de safe.  Ga naar de badkamer. Pak de emmer.

Vul de emmer met water uit de badkuip. Zie de doortrekketting van de spoelbak van het toilet.

Onderzoek ook op de gang de andere 2 kamers. Een kamer is gesloten.

 

Woonkamer - doof het haardvuur met het water uit de emmer. Onderzoek het as en pak een zwart verbrand papiertje.

Ga in de hal de andere deur binnen.

 

Kelder - Pak van het tafeltje een doosje lucifers. Bekijk het doosje in de inventaris en krijg 3 lucifers. Zie op de tafel een foedraal. Leg het verbrande papiertje op het foedraal. Plaats het foedraal uit je inventaris over de foedraal op tafel. Leg de kaars erop en steek de kaars aan met een lucifer - Een schuldenlijst wordt zichtbaar en onder op de lijst is geschreven "GABE".

 

Woonkamer - Bekijk de piano. Bekijk het muziekblad: A=la;B=si;C=do;D=re;E=mi;F=fa;G=sol.

Zoem in op de pianotoetsen. Druk op de toetsen 5673 = GABE. 

 

 

Zie edelstenen achter het geopende schilderij. 

Ga naar het kantoor van sheriff McGaiver en praat met hem.

 

Boulevard café: Praat met verslaggever Derek. Klik op zijn borstzakje om zijn legitimatiebewijs te ontdekken.

Klik links op de fles en drink 3 glaasjes tot hij dronken wordt. Pak zijn legitimatiebewijs

Ga naar je kamer in het Boulevard hotel en stap in je bed om te gaan slapen. 

 

Dag 2

 

Base Raaf: Toon het legitimatiebewijs aan de soldaat achter het loket en antwoord rustig. Praat met de kolonel.

Huis van Billy: Draai rechts, open het gordijn en ga naar de slaapkamer. Pak rechts van het bureau uit de prullenbak stukjes papier. Schuif de stukjes in elkaar om de brief te lezen.

 

Duitstalig

 

Sluit de brief en zie 2 mannen lopen. Draai je snel om, ga achter het gordijn naar de slaapkamer en verstop je in de kast. Je ziet dat ze onder een kleedje een valdeur openen. Stap uit de kast als alles veilig is. Zie op de vloer het kleedje. Kijk onder het kleedje. Open het luik en ga naar de wijnkelder. Zie een wijnflessenrek. Verlaat het huis.

 

Roswell Daily: Nacht - De deur is gesloten. Open de deur met het breekijzer. Draai je om.

Zoem in op het tafeltje en leg het legitimatiebewijs op het tafeltje.

 

Boulevard café: Praat met barkeeper, Maximilian. Ga naar het toilet. Klop op de heren en dames toilet deur. Ga naar buiten.

Praat met de onbekende man - krijg een Us - Militair Identiteitskaart. Je kan de  identiteitskaart in de inventaris omdraaien. 

Ga naar je kamer in het Boulevard hotel en ga naar bed. 

 

Dag 3

 

Huis van Billy

Zie op het bureau in de slaapkamer een papiertje met strepen. Ga beneden naar de wijnkelder. Ga naar het wijnrek. Klik op de flessen die aangeven worden door de streepjes op het papiertje: Bovenste rij fles 1 en 4 - Onderste rij fles 2 en 4. De andere flessen moeten rechtop staan.

 

 

Je komt in een geheime tunnel achter het wijnrek. Op het einde kan je bij de houtenschot links en rechts/rechtdoor. Ga links. Open op de grond de gereedschapskist. Pak een zekering en een huls. Zie achter naast de deur een toetsenbordpaneel. Ga terug en ga nu rechts/rechtdoor. Zie links tegen de muur een hoogspanningskast. Open de hoogspanningskast. Combineer de zekering met de huls en plaats de zekering in de hoogspanningskast. Zie rechts van de hoogspanningskast een paneel met 3 knoppen. Druk op de eerst knop - het mijnwagentje rijdt weg. Ga verder de tunnel door. Je kan niet verder omdat het te donker is. Ga terug naar de knoppen. De middelste knop werkt niet. De rechtse knop haalt het mijn wagentje terug. Haal het mijnwagentje terug. Druk dan weer op de eerste knop en spring meteen in het mijnwagentje. Steek de brug over en zie in de muur een ventilatierooster. Draai je om, zie iets onder de brug liggen en pak de hamer. Gebruik de hamer op het rooster en kruip door de schacht. 

 

Je komt in een ruimte met deuren. Sector A van district 51. Zie een oogscanner naast de deur. De 4 andere deuren gaan naar sector B,C,D en E. Praat niet met de soldaten die voor de deuren staan.

 

Sector C

Kamer 621 is gesloten.

Kamer 622: Opslagruimte.

Kamer 623: Luister de wetenschappers af.

Kamer 624 is gesloten - je moet iemand vinden om deze deur te laten openen.

 

Sector E

Kamer 519: Omkleedkamer. Pak een witte jas uit een opbergkastje  - Nu kan je je vrij bewegen.

Kamer 518 is gesloten.
Kamer 516: Bioscoopruimte. Druk op de groene knop om het doek te laten zakken. Lees het document op de tafel. Pak rechts een filmspoel en diskette en lees het dossier. Pak en lees links een papiertje met een belangrijke aantekening voor noodgevallen - "druk de schakelaar van de bovenste rij op de console naar onderen naar links. Tik de 5 cijfer code in om de console te openen. Knip eerst de zwarte en dan de rode kabel door om de toevoer naar de Aurora te onderbreken". Klik de filmrol op de projector en zie de film. 

WC: Pak de identiteitskaart van Todd Beckett.

 

Sector D

Kamer 508: Computerkamer. Gebruik de identiteitskaart van Vince Rodof in de scanner. Klik de diskette uit de inventaris op de computer. Zoem in op de computer. De login naam is een anagram van de naam Vince Rodof - CONDOR FIVE.

Selecteer:

 • Database.

 • Technical.

 • Todd Beckett.

 • Change the photo.

 • Charge a new photo.

 •  Print the photo.

Je hebt nu het identiteitskaart van Todd Beckett met jouw foto - Beckett-Pileggi

 

Kamer 509: Hier staat een soldaat voor de deur. Praat met de soldaat en toon hem de identiteitskaart van Beckett-Pileggi. Controlekamer. Praat met de soldaat 

 

Sector C

Kamer 624 is nu geopend, dus ga naar binnen. Zoem in op de hendels van Sector A. Trek aan de ingeklapte hendel. Je activeert de oogscanner.  

 

Sector A

Gebruik de oogscanner naast de deur. Klik op Scanning Eye - je hebt niet de goede lenzen in.

 

Sector B

Kamer 609: Laboratorium.

Pak van de rechter werktafel een flesje lenzen

Draai naar links en zoomin op de 2 apparaten aan de linkerzijde.

Lees het papiertje boven het lenzenapparaat over de lenzen.

Plaats het lenzenflesje in het lenzenapparaat.

Zoomin op het oogimprint apparaat: Selecteer:

A: Database - Vince Rodov - Imprinting - Exit.

Pak de contact lens uit het lenzenapparaat. 

 

 

Sector A

Gebruik de oogscanner. Klik op Scanning Eye en open nu de deur naar Sector 51. Open de deur van gebied 51.

 

Sector 51

Bekijk het Aurora apparaat en de monitor. Draai naar rechts, stap in de lift om naar beneden te gaan. Zoomin op het beeldscherm en zie een scène van Helene. Ga achter door de deur en verder de duisternis in. Scène. 

 

1997 - Woestijn

Er is iets vreemds met je gebeurd. Buiten sta je voor een reactor. Onderzoek het hek om te ontdekken dat er radioactief materiaal ligt. Draai je om en loop achter naar een boerderij. Loop naar de deur. Draai naar rechts. Zie een brievenbus en pak een folder over een auto die op alcohol rijdt. Ga naar binnen. 

 

Gang: Eerste deur rechts - Garage: Draai naar links, zoomin op de doos en pak het distilleer materiaal - een kleine en grote container, distillatie apparaat en deksel voor het distillatie apparaat. Ga naar het rek bij de auto en pak onder uit de doos stukjes hout. Pak de benzinekan uit het rek en links van het rek het breekijzer.

 

Gang: Eerste deur links - Keuken. Onderzoek alles in de keuken. Pak uit een onderkastje uit een bak een brokje suikersiroop.

Gang: Onderzoek het kastje achter tegen de muur. Pak uit de bovenste rechterla de autosleutels

Gang: Achterste linkerdeur - Slaapkamer. Lees de papiertjes op het prikbord en speciaal het papiertje met de rode punaise. Zie een kalender tegen de muur. Je bent in het jaar 1997 terecht gekomen. Pak uit de bureaula een aansteker. Bekijk de aansteker in de inventaris en pak er de pin uit. Onderzoek de vloer naast het bed. Gebruik het breekijzer op de plank. Bekijk het gesloten kistje. Gebruik de pin in het slot en draai het slot open. Hints om hoe je de pin moet draaien is te zien op het papiertje met de rode punaise. Als je het kistje opent krijg je een fles rum

 

Omlaag;Omhoog,Links;Omhoog

 

Ga naar de garage. Draai links en ga door de deur buiten naar de tuin. 

Draai je om en installeer het distillatie apparaat op het tafeltje. 

 • Plaats de grote container op het distillatie apparaat.

 • Plaats de kleine container op de houder. 

 • Leg het brokje suikersiroop in de grote container.

 • Plaats de deksel op het distillatie apparaat.

 • Leg de stukjes hout onder het distillatie apparaat

 • Steek het hout aan met de aansteker

 • Pak de kleine container met het gedistilleerde suiker.  

Garage: Bekijk de benzinekan in je inventaris. Gebruik de fles rum in de benzinekan en dan het gedistilleerde suiker. Gebruik de volle benzinekan in de benzinetank van de auto. Ga aan de linkerkant van de auto. Open de autodeur met de autosleutel. Stap in de auto en je rijdt naar een tankstation. Bekijk de benzinepomp en je tankt de auto vol. In het handschoenenkastje heb je geld gevonden. Ga het tankstation in. Zie alle spullen achter de verkoper. Praat met de verkoper en betaal voor de benzine. Zeg dat de prijs niet klopt. Vraag over de stad. Klik op de balie op de stadskaart. Verlaat het tankstation en je komt op de Pizza stadskaart van Old Roswell.

 

 

Bibliotheek

Ga schuin/rechts, achter schuin/links en neem de lift naar de eerste verdieping. Neem de eerste deur links. Draai je om. Bekijk de lijst tegen de wand. Lees dan uit de onderste boekenplank een boek van Vince Rodof over Time Travel. Verlaat de leeszaal. Draai je om en merk op dat de deur van de archiefkamer gesloten is. Ga terug naar beneden en praat met het meisje achter de receptie. Bekijk op de balie het visitekaartje van Dr. Igor Zabinsky. Ga schuin/links naar de telefoon. Gebruik de telefoon - je belt het meisje die de receptie verlaat. Onderzoek de ladekasten achter de receptie. Ga achter de balie en pak de sleutel van de archiefdeur. Ga terug naar de eerste verdieping en open de deur van de archiefkamer met de sleutel. Zoomin op de ladekasten. Schuif de onderste la open en lees 4 kranten uit het jaar 1947. Ga terug naar beneden. Klik in de lezingzaal en je bent te laat om de professor te ontmoeten omdat de lezing net beëindigd is. Verlaat de bibliotheek. 
 

Universiteit
Praat met Professor, Zabinsky, die je te woord staat als je eerst drie vragen goed beantwoordt:

 • Vraag 1 - 2) Het zal nooit eindigen.

 • Vraag 2 - 4) Energie

 • Vraag 3 - Tik in 313 en klik op het krijtje

Hij geeft dan de naam en het adres van Prof. Liebniz. (mocht je de vragen niet goed beantwoorden en hij geeft het adres van Liebniz niet kan je adres op een andere manier krijgen. Ga naar Old Roswell. Loop achter naar de afvalcontainer en vind een portemonnee met 3 munten. Gebruik de telefoon in de bibliotheek, door een munt te gebruiken en je vraagt dan het adres van Liebniz aan het receptiemeisje).  

Liebniz
Praat met Liebniz - Hij geeft je een document van Rodov en 2 brieven van Helene

Point of impact

Draai naar rechts. Zoomin op de radioactieve kist en pak uit de kist het kanalisatiemechanisme.   

Old Roswell
Bluemoon bar - Ga schuin/links naar het toilet. Draai je om, ontmoet Yuri, die je kalm beantwoordt.
Liebniz

De politie is bij hem dus gaan we maar niet naar binnen. 

St.John Kerk

Ga links van de kerk naar de begraafplaats en zie het grafsteen van verslaggever Derek. Ga in de kerk. Zie links voor het altaar een deur en ga door de deur naar de achterkant van de begraafplaats. Zie het grafsteen van je vrouw, Helene. 
Old Roswell

Boulevard Hotel - Het is ons oude hotel. De huismeester slaapt. Bekijk het bord en teken in de muur. Draai je om, druk links op de liftknop en ga naar je oude kamer. Ga op het balkon staan, geniet even van het uitzicht en stap in je bed om te gaan slapen. 

Central park

Uitgerust ga je naar het park. Pak de aktekoffer naast de lezende man op het bankje.

Open de koffer en pak de 2 plutonium staven.

Liebniz

Op het bureau, pak en lees je de notities van Liebniz over de tijdmachine. Ga achter naar de schakelkast. Er is geen stroom. Klim via een ladder naar boven (klik links het omhoog cursorpijltje) en trek rechts aan de hendel. Plaats het Plutonium in het midden van de schakelkast en het kanalisatiemechanisme rechtsboven en trek aan de 2 hendels naast het plutonium. Draai dan naar rechts en druk op de rode knop. Dan vooruit door de deur en je bent terug in 1947.

1947 - Terug in het verleden

Rodov

Je landt op de zolder van Vince Rodov, de vader van Prof. Liebniz.

Draai je om, ga door de deur en heb een gesprek met Rodov - Je moet eerst voor een auto zorgen. 

Boulevard Hotel
Praat met eigenaar Colucci - Hij wil contant geld, vóór zijn auto hebben. Ga naar boven en open de deur van kamer 15 - tegenover jouw kamer. Draai naar links en ga naar het balkon. Draai op het balkon naar rechtsonder en zie de auto van Colucci. Ga terug naar binnen. Zie de 2 ingelijste kantenknipsels tegen de muur. Pak links van het bureau uit de jas, die aan de kapstok hangt, de autosleutels. Zodra je de sleutels hebt gepakt, komt Colucci naar de kamer. Nu heb je twee mogelijkheden om bij de auto te komen: Vlucht snel over het balkon naar buiten en klim beneden naar de auto, klik de autosleutels op de groene auto van Colucci en rij naar Rodov.  Of Colucci betrapt je en ga naar het boulevard café. Ga via het toilet naar buiten, klik de autosleutels op de groene auto van Colucci en rij naar Rodov.  Rodov geeft je het Aurora pasje.  

 

Het huis van Billy
Ga rechts naar de slaapkamer en onder naar de wijnkelder. Trek aan de rechtsonderste fles en neem in de tunnel bij de houtenschot de linkerzijde. Schuif het Aurora pasje in de gleuf van het toetsenpaneel (linkerkant) en ga door de deur. 

 

District 51
Ga vooruit naar de Aurora. Links van de bedieningsconsole trek je aan een hendel.staven en rechts pak je de buigtang. Knip met de tang de rode kabel door naast het cijfertoetsenbord. Verwijder de klep in het midden. Save!

 


 

Zodra je de kabels aan de onderkant bekijkt, begint de aftelling. Knip met de tang de zwarte kabel door en wacht even tot de Aurora ontstoken wordt. Knip dan onmiddellijk de rode kabel door - gebruik de tang in het midden van de kabels om ze door te knippen, anders gebeurt er niets. Heb je de 2 kabels door geknipt, ga je links verder de tunnel door. Nu zijn er twee eindes:

 1. Je hebt de kabel te vroeg of te laat door geknipt: Je staat dan voor je kantoor en ervaart een onplezierige verrassing.

 2. Je hebt de kabel op tijd door geknipt: Je krijgt dan een prettige verrassing.

Einde 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
Forum NL

Henk

Free Web Hosting