24-05-2013

 

Among The Sleep

 

Among The Sleep nodigt je uit in de geest en het lichaam van een twee jaar oude kind. Op een avond zoals ze altijd naar bed gebracht wordt, gebeuren er mysterieuze dingen.

De enige houvast in deze nachtmerrie is je vertrouwde teddybeer. Het spel laat de spelers zich verdiepen in de grenzeloze fantasie van een kind.

Dit is een perspectief die we allemaal hebben, maar weinigen kunnen goed herinneren hoe het voelde. In het grensgebied tussen droom en werkelijkheid, zullen surrealistische wezens

zich aan je presenteren in diverse vormen met zowel fysieke en mentale obstakels die je creativiteit uitdagen.
 

Download Among the Sleep (alpha demo)

 

 

Verplaats je met de WASD toetsen en gebruik je muis voor de richtingen. CTRL voor kruipen/opstaan. Spatiebalk klimmen/springen.

 

Kinderkamer

Half in slaap hoor je een stem. Je opent je ogen en je ziet je teddybeer de lucht in zweven. Dan valt je bed om en je rolt eruit. Kruip of loop naar de deur.

Neem de olifantknuffel in de hand en neem de olifant mee in de donkere aangrenzende gang. Je voelt je dan niet zo alleen als je een knuffeldier bij je hebt.

 

Gangen

De volgende deur in de gang is dicht. Je kan niet bij de deurklink. Duw het tafeltje naar de deur. Klim op het tafeltje, zodat je de deurklink kan bereiken. Gebruik de deurklink om de deur te openen. Spring van het tafeltje af, neem je olifant weer in de hand, duw de deur verder open en ga naar de volgende gang. Hier hoor je vreemde geluiden. Leg de olifant op de vloer, ga door de half openstaande deur naar de waskamer. Het lawaai is afkomstig van de wasmachine. Trek de stekker uit het stopcontact! Open de deur van de wasmachine, neem je geliefde teddybeer uit de wastrommel en je stopt hem in je pyjama. Verlaat de waskamer. Je kan de teddybeer als lamp gebruiken met de "G" toets. Ga verder door de gang met de olifantknuffel en zie dat het kinderbeveiliging hekje op een kiertje staat. Open het hekje, gooi je olifantknuffel van de trap naar beneden en ga zelf ook voorzichtig met de olifant de trap naar beneden.

 

Woonkamer - keuken

Eenmaal beneden kruip je (CTRL) met je olifant onder de tafel door en loop verder naar de woonkamer met de grote TV. Je schikt en laat de olifant vallen. Ga achter naar de keuken. Loop naar de dichte deur achter in de keuken. Duw een keukenstoel voor de deur. Bewapen je met een banaan (leg een banaan op de keukenstoel). Klim op de keukenstoel en open de deur. Spring weer naar beneden, duw de deur verder open en ga naar de lange gang. Volg de gang tot je een bezem voor een deur ziet. Ga links verder en ga door de openstaande deur. Ga door de werkkamer en door de openstaande deur.
 

Garderobe kamer

In deze garderobe kamer is een dichte houtenlatten deur. Trek de lade achter je open (linkse). Klim erop, trek de tweede lade iets open en klim erop. Trek nu de bovenste lade open van de andere lades (rechtse lade) helemaal open. Klim op die lade en je kan nu de deurklink bereiken van de lattendeur, om deze deur te openen. Spring naar beneden en ga door de deur.

 

Slaapkamer

Je bent in de slaapkamer van je moeder. Klim op bed. Trek het dekbed weg, maar het bed is leeg.

Plotseling opent een deur op de achtergrond. Klim uit bed en ga door de open deur naar de gang.

 

Woonkamer

Je kan nu zo terug naar de keuken en woonkamer. Loop naar de woonkamer. Hier schrik je weer. Was dat een spook?

Ga door de woonkamer en je bent terug in de gang met de trap.

 

Kunstkamer
Vooraan in de gang (rechts als je de woonkamer uitkomt), zie je licht in de kamer en hoor een vreemd lied. Open de deur ga de verlichte kunstkamer in. Zie de kunstvoorwerpen. Zie een bewegend beeld in de muur. Ga door de bewegende muur en trap naar beneden. Loop naar de kamer met de bol. Raak het kristal aan en zie een rode gloed achter de bakstenen. Neem wat bakstenen uit het gat, om het gat groter te maken en leg ze aan de zijkant. Kruip door het gat naar de rood verlichte kamer. Hier hoor je het vreemde zingen luider. Klim in de rode buis. Je glijdt door de buis naar beneden en land in een vreemd gebied.

 

Huis

Loop verder en ga over de brugplanken naar het huis aan de rechterzijde. De deur is gesloten. Klik op het ronde deurraampje.

Je gooit de teddybeer door het deurraampje, zodat de deur van binnenuit geopend wordt. Open dan de deur.


Einde

 

GameSolves
Forum

Henk

Free Web Hosting