03-12-2011

A Stroke of Fate I: Operation Valkyrie

Operation Valkyrie is een bekend plan van het Duitse verzet om de tirannieke Nazieregering ten val te brengen. SS Standartenführer (Kolonel) Gerhard Mayer, een patriot die werkt bij het hoofdkantoor van de RSHA, ontdekt dat de Gestapo de samenzweerders heeft opgespoord. Hij doet er alles aan om het onderzoek toegewezen te krijgen en probeert de Gestapo te misleiden om het verzet te helpen het Naziregime ten val te brengen en de oorlog te stoppen.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakt de Duitse kolonel Claus von Stauffenberg zwaargewond in Afrika en wordt daarom overgebracht naar Duitsland. Daar voegt hij zich bij het Duitse verzet en zet hij Operatie Walküre (in het Engels Operation Valkyrie) op, een plan waarmee hij Adolf Hitler wil vermoorden waarna een schaduwkabinet de leiding zal overnemen.

 

Het Reichssicherheitshauptamt of RSHA, was een ondergeschikte organisatie van de SS, opgericht door Heinrich Himmler. De organisatie bestond uit een samensmelting van de Sicherheitsdienst, de Gestapo en de Kriminalpolizei. Het doel van de organisatie was alle "vijanden van het Reich" te bestrijden, binnen of buiten de grenzen van Duitsland. Binnen deze categorie vielen onder andere communisten, vrijmetselaars, Joden, zigeuners en andere "ongewenste rassen".

 

Website: Kopen/download spel

Website Uitgever

 

De muiscursor verandert op de hotspots. Onderzoek alles met het vergrootglaspictogram en actie met het handpictogram (linkermuis klik).

Beweeg de muiscursor naar rechtsonder in het scherm, om je dagboek en stadskaart van Berlijn te openen.

Beweeg de muiscursor naar boven in het scherm, om de inventaris te openen.

Je kan het spel starten in kleur of in zwart-wit.

 

Hoofdstuk I : Operatie "Valkyrie"

Berlijn, Juli , 1944


Mayer's Woning

Kijk in de garderobekast. In de kast hangt je militaire uniform. Neem de Canada conclusie papieren op het tafeltje naast het bed (Canada case, conclusion). Ga naar de woonkamer. De telefoon rinkelt en beantwoord de telefoon. Gruppenführer (luitenant-generaal) Muller belt. Klik om het gesprek te beginnen. Selecteer de tweede gesprekoptie in de lijst, om hem te beantwoorden. Hij geeft je een half uur om het rapport af te geven. Beantwoord daarna weer de telefoon als er gebeld wordt. De postbeambte herinnert je eraan dat er een telegram uit München voor je ligt. Neem het dagboek (Journal) op het bureau. Je kan nu het dagboek rechtsonder in het scherm openen. Klik met de handpictogram op het bureau. Je weet niet meer waar je de sleutel van de bureaulade neergelegd hebt. Het beeld verandert en je gaat een dag reconstrueren, om erachter te komen waar je de sleutel neergelegd hebt.

 

Klik op de deur en je loopt naar binnen. Kijk op de bureaustoel. Ga naar de slaapkamer. Gerhard denkt dat hij de sleutel achter de foto gelegd heeft. Kijk naar de foto op de schoorsteenmantel. Kijk naar de telefoon, bureau, boekenplank boven het bureau, ronde tafel voor de open haard en op de tafel met de radio, onder in het scherm. Je hebt de sleutel gevonden.

 

Terug in de werkelijkheid. Neem de sleutel uit je inventaris en gebruik de sleutel op de bureaulade. Kijk in de bureaulade en neem het Canada instructie rapport. Klik rechtsboven op de pijl, om uit de close-up te gaan. Je hebt al 15 Reichsmark in je inventaris (betaalmiddel). Open het dagboek, blader door het dagboek en neem je identiteitskaart - SS ID uit het dagboek. Combineer de Canada conclusie papieren met het Canada instructie rapport, om ze samen te voegen. Ga naar de gang.

 

Ga naar de badkamer. Neem het scheermesje op de wastafel en pot antimycoticum crème (antifungal cream) op de plank boven de badkuip - (Antimycotica zijn geneesmiddelen met een schimmelwerende (fungistatica) of schimmeldodende (fungicide) werking). Neem de scheerkwast op de wastafel in je hand en gebruik het op je zelf. Neem dan het scheermesje uit de inventaris en gebruik het op je zelf, om je te scheren. Neem de spuit op het kastje, naast de wastafel. Zie een fotolab werktafel. Ga terug naar de slaapkamer. Kijk in de garderobekast en trek je SS militaire uniform aan. Verlaat de woning. Stap in de auto. Praat met de chauffeur Wilm. Ga naar je werk - Gestapogebouw, RSHA.


RSHA
Ga naar binnen. Je toont je legitimatiekaart aan Gunther. Ga onder in het scherm verder de inganghal door. Ga rechts de gang in. In deze gang is het kantoor van Glock, Raeder en Boysen. Achter in de gang is de wachtkamer/kantoor van Muller en aan de rechterzijde is je kantoor. Ga naar je kanoor. Neem een fles met vloeistof uit de lade van het tafeltje tegen de muur. Neem op het bureau de papieren van het hoofdgedeelte van het Canada rapport. Combineer dit gedeelte met het andere Canada rapport, en het rapport is compleet. Verlaat je kantoor.

Ga naar de wachtkamer van Muller. Praat met de secretaris over alles. Ga het kantoor van Muller in. De secretaris vraagt of je het rapport hebt. Zeg dat je het hebt. Hij zegt dat Muller in een slechte bui is. Hij is een van zijn agenten verloren. Ga dan het kantoor in. Praat met
Heinrich Muller en geef hem het rapport. Vraag over de Beck zaak. Op zijn vraag waarom je zo enthousiast bent selecteer je de eerste dialoogoptie. Je krijgt de Beck zaak als je een geschikte plek vindt om het herenhuis van de generaal te observeren. Vraag dan om het dossier van Beck te mogen inzien, maar Muller zegt dat er niets interessants instaat. Verlaat het kantoor en praat weer met de secretaris. Zeg dat je aan de Beck zaak werkt. Vraag dan zijn adres. Hij kan je het exacte adres niet geven, maar zegt dat het ergens in het stadsdeel Lichterfelde ligt. Verlaat de wachtkamer en ga naar het kantoor van Boysen. Praat met Boysen over alles. Krijg een Zwitsers zakmes. Verlaat het gebouw, stap in de auto en rij naar huis.

 

Mayer's Woning

Ga naar je slaapkamer. Kleed je om in je burgerkleding. Verlaat je woning en stap in de auto. Ga naar het huis van generaal Beck.

Ga dan naar het stadsdeel Lichterfelde. Je zoekt dan samen met de chauffeur daar naar het adres en stopt in de straat.

Stadsdeel Lichterfelde
Praat met de soldaat die voor de poort van het herenhuis staat. Zeg dat je de generaal wil spreken. Zeg dan dat er iets is gevallen (foto op de grond oprapen). Zeg dat het een speciale foto is, en dat je het verloren hebt. Vraag dan over deze foto (Marika Roekk) en krijg de Marika Roekk foto. Kijk naar het
appartementengebouw tegenover het huis van de generaal. Het is een goede plek om het huis van de generaal te observeren. Praat met de oude vrouw, die de stoep veegt. Vraag haar over Generaal Beck. Zeg dat de generaal een vriend van je is. Vraag dan waar je de eigenaar van het appartementengebouw kan vinden - zij is de eigenaresse. Vraag of ze een kamer voor je heeft. Alle kamers zijn verhuurd. Vraag of ze je wil bellen als er een kamer vrij komt en je geeft haar je telefoonnummer. Vraag of je haar kan helpen, want ze ziet er bezorgd uit. Ze vertelt dat ze eens een cabaretdanseres was. Ze mag het theater niet meer in waar ze ooit werkte. Als je haar een kaartje kan bezorgen, dan heeft ze misschien een kamer voor je. Ga naar het postkantoor.

 

Postkantoor
Ga naar binnen. Praat met de postbeambte. Vraag over het telegram en krijg het telegram. De tekst op de telegram is gecodeerd. Stap in de auto. Vraag de chauffeur over de cabaret kaartjes. Hij zegt dat je die van de Gestapo kan krijgen. Ga naar huis, kleed je om in je militaire uniform en ga naar het RSHA gebouw.

RSHA
Ga naar het kantoor van Glock. Praat met Glock over alles. Geef hem de foto van Marika Roekk. Verlaat het gebouw. Praat buiten voor het gebouw met bewaker Konrad. Vraag of hij je kan helpen aan cabaretkaartjes. Hij kan morgen aan kaartjes komen, maar je wil ze al vandaag.

Mayer's Woning
Ga naar de woonkamer. Kijk naar het verkreukelde papiertje op de vloer bij het bureau, naast de prullenbak. Hierop is een geheime recept voor een gif, ontwikkeld door de Gestapo. Combineer de pot crème met de fles met vloeistof en krijg het vergif. Combineer dan het vergif met de spuit, en krijg een spuit met gif. Ga naar de slaapkamer en kleed je om in je burgerkleding. Ga naar het herenhuis van Generaal Beck.

Lichterfelde
Praat met de soldaat voor het herenhuis. Zeg dat je de Generaal wil spreken. Zeg dat je Spengler bent, een oude vriend van de Generaal. De bewaker belt Beck. Praat met Generaal Beck. Hij weet dat je een valse naam gebruikt hebt. Probeer hem te overtuigen om met je te praten, maar Beck weigert met je te praten en gaat terug naar binnen. Praat nogmaals met de bewaker. Zeg dat je met een onderzoek bezig bent en of hij iets verdachts gezien heeft. Hij heeft vaak een dezelfde vrachtwagen gezien, en de chauffeur leek op een jood. Ga na het gesprek naar de ingang van het appartementengebouw aan de overkant. Kijk naar de brievenbus van de linkse deur. Je komt de naam van de huurder te weten. Ga naar buiten en praat met de oude vrouw over de huurder, Abramovich. Hij is aan het begin van de oorlog overleden. Nu woont er een jonge journalist, Karl Enke.

Mayer's Woning

Lees het telegram in je inventaris. Om het bericht te ontcijferen, heb je een oude krant van de "Münich News' nodig. Zie in de gang op de tafel handschoenen, krant en een vergrootglas liggen. Klik de telegram op de "Münich News' om het bericht op de telegram de ontcijferen.

 

Klik rechts in het scherm op 'How to decode' om de instructies te lezen. Er liggen 16 letters op de tafel. Met de 16 letters moet je de woorden spellen die op het telegram staan. Klik op de juiste letters om een woord te spellen. Je kan de letters vervangen door op een van de 4 stapel letters aan de linkerzijde te klikken. Is het woord juist, krijg je andere letters voor het volgende woord. Spel de zin woord voor woord met de letters, en de woorden worden automatisch gedecodeerd.

 

De bovenste stapel letters vervangt alle letters op de tafel, "mix up all the letters".

De tweede vervangt een geselecteerde letter met een willekeurige letter, "replace with a random letter".

De derde vervangt een geselecteerde letter met de vorige letter van het alfabet, "replace with the previous letter".

De vierde vervangt een geselecteerde letter met de volgende letter, "replace with the next letter".

 

Telegram tekst = "We named our son Hans. Kisses, Leni."

 

Klik op de letter W en E om "WE" te spellen. Het gedecodeerde woord = 'the'. Klik dan op de letter N-A-M-E-D om het woord "NAMED" te spellen ='possible'. Ga zo door met de ander woorden. Je hoeft de woorden niet in volgorde te spellen. Je kan bv eerst Leni spellen en dan son.

 

De gedecodeerde zin luidt dan:

'The possible password used by conspirators is Wagner".

"Mogelijk wachtwoord gebruikt bij de samenzweerders is Wagner".

 

Lichterfelde
Zeg tegen de bewaker dat je de Generaal iets wil vertellen. Hij zal het bericht doorgeven aan de Generaal, 'Je vriend wil vanavond met jou naar de opera van Wagner'. Praat daarna met Beck. Zeg dat je in contact wil komen met de man binnenin de Gestapo. Je moet contact opnemen met de krantenverkoper. Zie een krantenkiosk tegen het appartementengebouw. De krantenverkoper is er niet. Praat met de oude vrouw en vraag of ze weet waar de krantenverkoper is. Ze zegt dat je later terug moet komen. Ga naar de Gestapo.
 

RSHA
Ga nu achter in de inganghal links naar de gevangenis. In de linkse muur is een venstertje. Praat door het venstertje met de officier. Hij is van de opslagruimte. Apparatuur kan je alleen krijgen als je een afgestempelde orderformulier hebt. Koop op het einde van het gesprek een paar kaartjes voor de cabaretvoorstelling van hem.

 

Lichterfelde - Appartement
Praat met de oude vrouw. Vraag waarom ze zo bedroefd is en vraag dan over de kamer. Geef haar de cabaretkaartjes en krijg de sleutel van het appartement. Vraag weer over de krantenverkoper en krijg zijn adres. Ga het appartementengebouw in. Gebruik de sleutel op de deur aan de rechterkant en ga het gehuurde appartement in.

 

Zie in de hal een spiegel, raam, laarzen en deurbel. Ga naar de woonkamer. Kijk door het grote venster - het is een perfecte positie om het herenhuis van de Generaal te observeren. Gebruik de telefoon op de tafel. De telefoon is defect. Verwijder de cover van de telefoon, met je Zwitsers zakmes. Onderzoek de bedrading - iemand heeft een belangrijk deel van de telefoon verwijderd. Kijk rond en verlaat het appartement.

Stap in de auto en ga naar het postkantoor.

 

Postkantoor

Praat buiten met de krantenverkoper. Zeg het wachtwoord - 'Wagner'. Zeg dat je in contact wil komen met de man binnenin de Gestapo.

Hij geeft de naam van de Gestapo man - Arvid Boysen. Je kan de krant 'Das Reich' van hem kopen.
 

RSHA
Ga eerst naar je huis, kleed je om in je SS militaire uniform en ga dan naar het Gestapogebouw. Ga naar het kantoor van Boysen. Praat met Boysen - je zegt hem het wachtwoord, "Wagner". Zeg dat Generaal Beck je gestuurd heeft en dat hij gezegd heeft dat je alles zou vertellen. Antwoord op de vraag van Boysen dat je een Duitse patriot bent. Stel dan alle vragen uit de lijst. Ga daarna naar het kantoor van Muller.

Zeg tegen de Gruppenführer dat je een appartement gevonden hebt. Je krijgt een partner, Jurgen Klaus. Muller geeft je een orderformulier voor toestemming voor een observeeruitrusting. Ga naar het venstertje bij de gevangenis. Geef de orderformulier aan de officier achter het venstertje en het observeermateriaal wordt naar het appartement gebracht.

 

Lichterfelde - Appartement

Zie voor het appartementengebouw een vrachtwagen. Ga naar het appartement. In de woonkamer staan 2 koffers. Open de koffers. Monteer de fotocamera. Neem de camera uit de koffer en zet het op de vloer. Plaats dan de lens in de fotocamera (ik nam de ZI-21 lens), dan de telescoop (looking-glass) en dan de gele filter. Neem de statief uit de koffer en installeer dan de uitrusting. Je zet de camera op de statief en zet het voor het venster. Klik op de camera en gebruik de camera. Maak een aantal test foto's met behulp van de camerapijlen (verplaatsen en in en uitzoomen en klik op het fotoapparaat linksonder in het scherm om de foto's te nemen. De statief is te klein en ongeschikt om goede foto te kunnen nemen. Klik op de camera en neem de negatieven eruit.

 

 

Ga naar het kantoor van Glock in het RSHA gebouw. Neem de grote statief bij de kapstok. Ga terug naar het appartement. Gebruik de nieuwe statief op de camera - klik het op de camera. Maak drie foto's: de hoofdingang en van de linkse en rechtse raam van de bovenverdieping. Klik op de camera, neem de negatieven eruit en vernietig de oude als erom gevraagd wordt.

 


Mayer's Woning

Ga naar de woonkamer. Ga terug naar de gang en je zal de telefoon horen (of loop op neer tot de telefoon overgaat). Ga terug naar de woonkamer, beantwoord de telefoon en praat met Jurgen Klaus. Zeg dat de fotoapparatuur nog niet klaar is. Ga naar de badkamer. Schakel het rode licht aan - schakelaar is links van de deur. Gebruik de fotonegatieven op het vergrotingsapparaat.

Neem een vel fotopapier, leg het op het vergrootglas frame en klik dan op het frame. De foto verhuist automatisch naar de ontwikkelbad. Je moet even wachten om een duidelijk beeld te krijgen en leg het dan in de fixeerbad. Is de foto goed dan gaat het automatisch uit de fixeerbad. Is het niet goed zegt Mayer om het opnieuw te proberen. Ontwikkel drie goede foto's. Lukt het niet de eerste keer, blijf het dan proberen. Schakel het rode licht aan en verlaat de badkamer. Ga naar de woonkamer en beantwoord de telefoon. Hefner belt. De officier vraagt een paar bioscoopkaartjes voor de film 'The Women of my Dreams'. Beloof hem te helpen.

 

RSHA
Praat buiten voor het gebouw met Konrad over alles. Als je over de bioscoopkaartjes vraagt, kan hij je niet helpen, maar vraagt of je een goed woordje kan doen bij Muller over hem. Ga het gebouw in. Praat met Gunther achter de receptie over alles. Ga dan naar het kantoor van Muller. Toon hem de foto's. De Gruppenführer is tevreden met je werk, maar heeft naar het gehuurde appartement gebeld maar er wordt niet opgenomen. Hij wil dat je snel de telefoon repareert.

Lichterfelde - Appartement
Neem in de hal de deurbel, rechts van de ingangdeur. Ga naar de woonkamer en gebruik de telefoon. Probeer iemand te bellen. Verwijder de cover, om een close-up van de telefoon te krijgen. Verwijder de cover van de telefoon, met je Zwitsers zakmes. Plaats de deurbel in de telefoon en plaats de cover terug. Ga uit de telefoon close-up, en bel Muller om de telefoonlijn te testen.

RSHA
Ga naar het kantoor van Muller. Praat 2x met Muller. Nu je telefoon werkt zal hij Klaus bellen, om het adres van het gehuurde appartement door te geven. Praat met hem over Konrad. De Gruppenführer zal hem een andere positie in het gebouw geven. Verlaat het gebouw. Vertel Konrad het goede nieuws en krijg zijn bioscoopkaartjes.

 

Mayer's Woning

Ga naar de woonkamer en beantwoord de telefoon. Muller zegt dat Klaus in het appartement op je wacht.

Lichterfelde - Appartement
Praat met Klaus over alles. Hij heeft al belangrijke foto's genomen. Krijg de negatieven van hem. Je moet naar huis gaan, om ze te ontwikkelen. Ga dus naar huis en ontwikkel de foto's in de badkamer zoals je al eerder gedaan hebt. Op de foto's is te zien dat Generaal Beck een ontmoeting heeft met Hefner. Ga terug naar het appartement. Geef de foto's aan Klaus en vraag wat hij verwachtte te zien op deze foto's. Zeg dat je hem vanavond zal bijstaan en verlaat het appartement. Ga naar het postkantoor.

PostStrasse - Restaurant
Ga nu het restaurant in, links van het postkantoor. Gebruik de telefoon, links van de ober. Bel Hefner. Zeg dat hij de bioscoopkaartjes over een half uur in het restaurant kan komen halen. Verlaat het restaurant, ga naar het postkantoor en ga terug naar het restaurant. Hefner zit nu aan een tafel. Praat met Hefner. Je geeft hem de bioscoopkaartjes. Vraag of hij vandaag bij Generaal Beck geweest is en wat hij daar deed. De officier heeft geen tijd om te antwoorden, want zijn zus komt het restaurant binnen. Praat met Gerda en Otto Hefner over alle onderwerpen. De ober roept dat er telefoon is voor Herr. Mayer. Beantwoord de telefoon. Het is Klaus. Je moet dringend naar het appartement komen. Zeg tegen Hefner en Gerda dat je weg moet en ga naar het appartement.

 

Lichterfelde - Appartement

Praat met Klaus over alle onderwerpen. Hij heeft een gesprek opgenomen van Generaal Beck met Generaal Olbricht. Klaus wil achter de namen van de samenzweerders komen. Ga naar de hal. Gebruik je Zwitsers mes op de telefoondraad, boven tegen de woonkamerdeur, om de draad door te snijden. De telefoon in de woonkamer werkt nu niet meer. Praat in de woonkamer weer met Klaus. Vraag naar de tapeopname van het telefoongesprek om het zelf naar de Gruppenführer te brengen. Hij geef je de tapeopname. Gebruik dan de spuit met gif op agent Klaus. Filmpje. Verlaat het appartement en praat op straat met de officieren bij de krantenkiosk. De sirenes luiden. Er gaan geruchten dat Hitler vermoord is. Stap in je auto. Vraag aan Wilm over de sirenes. Hij zegt ook dat er geruchten gaan dat Hitler vermoord is. Ga naar de Gestapo.

 

RSHA
Ga het gebouw in. Praat met Gunther. Ga naar de wachtkamer van Muller. Praat met de secretaris. Ga dan naar het kantoor van Muller en praat met de Gruppenführer. Hij heeft een belangrijke opdracht voor je. Vraag over de toestand van Hitler. Vraag dan wat de opdracht is. De 'Valkyrie' bestaat uit verschillende groepen. Je moet drie documenten van de samenzweerders vinden.

Ga naar het kantoor van Boysen. Onder de tafel op de vloer neem je een lijst van de 'communicatie' staf van de communicatiegroep samenzweerders. Ga naar het kantoor van Glock. Glock is dood. Op de vloer naast de gevallen bureaulamp neem je een lijst van de 'storm' Valkyrie groep. Lees ze in je inventaris. Ga naar het kantoor van Raeder. Hij kantoor wordt doorzocht door de Gestapo. Zeg dat je gemachtigd bent door Muller om de kantoren te doorzoeken. Zeg dan dat er een lichaam in het andere kantoor ligt en de soldaten gaan het kantoor van Glock controleren. Neem op de vloer, rechts van het bureau een lijst van de 'Ingenieurs' Valkyrie groep. Op deze lijst is de naam van Hefner. Je moet de naam op de lijst verwijderen, want anders kunnen ze ontdekken dat je met ze samenwerkt. Gebruik de lijst van de 'Ingenieurs' groep op de inktpot, op het bureau. Je bevlekt de onderkant van het document met inkt, zodat de naam niet te lezen is. Ga naar het kantoor van Muller en geef hem de 3 lijsten. Het wordt morgen een zware dag dus ga naar huis.

Mayer's Woning
Twee uur later, komt een bange Hefner op bezoek. Als hij vraagt waarom je hem niet verraden hebt zeg je dat je een vriend bent. Je vertelt dat je teleurgesteld bent aan de ideeën van Hitler en dat je daarom deel neemt aan de samenzwering. Hefner vertelt zijn verhaal, maar hij wordt onderbroken door een telefoontje. Je beantwoord de telefoon. Het ziekenhuis belt. Jurgen Klaus wil je dringend spreken. Filmpje.

Hoofdstuk II: Operatie "Adlerhorst"

Ziegenberg. December, 1944

Kasteel Hitler - Taunus Gebergte
Adlerhorst (Adelaarsnest) was een hoofdkwartier van Adolf Hitler. Probeer door het hek naar het kasteel te gaan. Toon je identiteitkaart aan de rechtse wachtsoldaat. Hij wil je doorzoeken, voordat hij je doorlaat. Praat dan weer met de wachtsoldaat, zeg dat je niets te verbergen hebt, hij fouilleert je en je mag hem passeren. Ga het kasteel in.

Praat met de telefoniste, Victoria en krijg de sleutel van je kamer. De hoofd van de SS, maarschalk Himmler is ook in het kasteel. Praat met de dronken officier op de bank. Neem het servetje op het tafeltje. Loop door de eetzaal naar de trap. Neem het suikertangetje op de tafel onder in het scherm. Links is de bibliotheek. Ga de trap op, naar de bovenverdieping. Achter in de gang is de kamer van Himmler. Gebruik de sleutel op de tweede deur van rechts en ga je kamer in - gastenkamer. Neem de reep chocola en fles whisky op de tafel. Lees ook de brief op de tafel van de superintendent van het kasteel. Ga terug naar de telefooncentrale en praat met Victoria.

 

Vraag over de dronken officier op de bank. Praat nogmaals met de dronken officier. Vraag hem over Hitler en wat Hitler hier doet. Als hij vraagt of je het geheim wil weten, zeg je dat je daar niet geïnteresseerd in bent. Hij vertelt daarop over de testen van geheime wapens. Vraag dan over Himmler. Himmler wacht op een koerier met de testresultaten van de geheime wapens. Praat met Victoria en vraag over de koerier. Ze geeft dan de naam van de koerier, Fritz Koch. Vraag wie verantwoordelijk is voor de veiligheid in het kasteel. Praat dan met haar over alle mogelijke onderwerpen. Ze zegt dat alle chocolade op is.

Ga naar de eetzaal. Praat met de 2 officieren - ze willen niet met je praten. Geef dan de fles whisky aan de officieren, maar ze willen schnaps. Ga terug naar de dronken officier. Stel de volgende vragen in deze volgorde: 5, 1, 2, 3. Duitse Schnaps is helder en heeft een lichte fruit smaak. Hij zegt dat hij een fles schnaps verstopt heeft in de bibliotheek. Ga naar de bibliotheek. Praat met de Ahnenerbe bewaker voor de bibliotheek.

 

De Forschungsgemeinschaft Deutsches Ahnenerbe e.V. (Onderzoeksvereniging Duits voorouderserfgoed) was een nationaalsocialistisch onderzoeksinstituut, dat als voornaamste taak had om wetenschappelijke bewijzen voor de herkomst en superioriteit van het zogenaamde arische ras te vinden. De instelling werd in 1935 door Heinrich Himmler opgericht.

 

Vraag of je de bibliotheek in mag - Himmler is in de bibliotheek. Vraag door en zeg dat je een dringende boodschap voor Himmler hebt.

Zeg dat je belangrijke informatie van de koerier hebt, en geef de naam van de koerier - Fritz Koch. Nu mag je de bibliotheek in.

Ga rechts dieper de bibliotheek in. Controleer alle documenten op de tafel onder in het scherm en neem de zegelwas. Neem de lege schnaps fles uit de rechtse boekenkast. Combineer de fles whisky met de lege schnaps fles, en krijg een schnaps fles met whisky en een lege whisky fles. Ga naar de linkerzijde van de tafel en loop naar de open haard. Combineer de suikerstang met de zegelwas. Gebruik dan de suikertang met zegelwas in de open haard, om de zegelwas te smelten. Combineer de suikertang met gesmolten zegelwas met de schnaps fles met whisky, om het te verzegelen. Ga naar de officieren in de eetzaal. Geef de verzegelde schnaps fles aan de officieren. Nu willen ze sigaretten. Ga in de eetzaal door de grote glazen deur naar de binnenplaats.

Praat met de bewaker, Moltke. Hij herhaald voortdurend de naam Victoria. Ga rechts de hoek om. Controleer de kisten tegen de muur. Er ligt alleen stro in. Neem met je servetje een sigarettenpeuk op de grond in het hoekje. Praat weer met de bewaker, Moltke over alle mogelijke onderwerpen. Zeg dat je de veiligheid van het kasteel inspecteert en of hij iets verdachts gezien heeft - hij heeft niets gezien. Je vraagt of hij rookt en drinkt. Toon hem dan het sigarettenpeukje en hij moet zijn sigaretten afgeven. Ga terug naar de eetzaal.

Geef het sigarettenpakje aan de officieren. Praat met officier, Oscar Kadereit. Vraag wat zijn functie in het kasteel is - hij is verantwoordelijk voor de veiligheid van de Führer. Vraag dan wat voor veiligheidsmaatregelen worden genomen om de Führer te beschermen. Wanneer Oscar iets zegt over de rituelen van Himmler, vraag dan welk boek hij daarbij gebruikt. Praat met Hans Zinzendorf en vraag wat zijn functie in het kasteel is - Hans is verantwoordelijk voor de brandveiligheid. Ze willen een kaartspelletje met je spelen. Save het spel.

 

Lees de spelregels, en start dan het pokerkaartspel. Lees de speluitleg en de combinatie mogelijkheden in het pokerspel. Start dan het kaartspel. Zet in, door op een munt te klikken - inzet is 1, 3 of 5. Twee kaarten van je zijn zichtbaar en 5 kaarten liggen omgedraaid. Na de inzet worden er 3 kaarten omgedraaid. Verhoogt de tegenstander ga je mee door op een munt te klikken, pas of verhoog zelf. Er wordt weer een kaart omgedraaid. Ga mee 'call' op ga mee zonder te verhogen 'fold'. De laatste kaart wordt omgedraaid. Verhoog of pas. Kijk hier voor een goede uitleg als je niet weet hoe je moet pokeren. Tijdens het spelen wordt er een zilveren sleutel ingezet. Als je de zilveren sleutel gewonnen hebt kan je stoppen met pokeren. Als je al je geld verliest en niet meer kan inzetten stopt het spel (weet nog niet hoe je dan aan geld kan komen om te pokeren, want je moet de zilveren sleutel winnen. Zet dus niet hoog in, of laad het spel terug en probeer het opnieuw).

 

 

Ga na het pokeren naar de bibliotheek. Praat met Reichsführer Himmler over alles. Vraag 2x over het boek. Het boek heeft geen titel maar het ruikt naar victorie! Verlaat de bibliotheek en ga naar de inganghal. Ga rechts van de telefoniste naar de wapenkamer. Loop naar het achtergedeelte. Open de traliepoort met de zilveren sleutel en ga naar de folterkamer. Ga verder de folterkamer door. Ga naar de generator kamer. Loop naar de deur in de achtergrond. Probeer de deur te openen. Gebruiken ze in deze kamers een altaar! Ga terug naar de eetzaal.

 

Praat met Hans over de kamer met altaar. Hij zegt dat daar de aardappelen opgeslagen worden! Ga na het gesprek naar de ingang van de bibliotheek en stel dezelfde vraag aan de bewaker - hij zegt dat je het aan de Reichsführer moet vragen. Ga de bibliotheek in. Praat met Himmler over de kamer met altaar - de kamer is voor rituelen. Ga na het gesprek terug naar de eetzaal.

 

Praat met Hans. Vraag wat hij doet in het kasteel. Vraag of het kasteel beveiligd wordt door mijnen - het kasteel ligt vol met dynamiet. Ga naar de binnenplaats en praat weer met Moltke. Vraag om een krat met explosieve, maar alleen met een hogere officier erbij mag hij de explosieve geven. Vraag dan over Victoria - hij herhaalt voortdurend de naam Victoria. Ga naar de telefoniste. Geef Victoria de reep chocolade namens Moltke. Zeg dat je hem beloofde, om de chocolade aan je te geven. Ze neemt het aan en zal Moltke bellen. Ga terug naar de binnenplaats. Moltke is nu aan de telefoon in het wachthuisje. Neem nu de dynamietstaven uit de krat.

Ga naar de eetzaal. Zie een mes op de tafel waaraan Hans en Oscar zitten. Leg het servetjes op het mes en neem dan het mes, zodat de officieren niet zien dat je het mes neemt. Gebruik het mes op de uiterst rechtse gordijnkoord en krijg een stevig stuk touw in je inventaris. Ga boven naar je kamer. Klik op het bed, om uit te rusten.

Kasteel - Avond

In de avond word je wakker. Gebruik het mes op het raam, om het raam te openen. Kruip door het raam. Je staat op de muurrichel. Je moet naar rechts tot je bij het raam van Himmlers werkkamer komt. Kijk uit voor de zoeklichten, dat je niet ontdekt wordt. Klim dan door het raam van de werkkamer van Himmler. Eenmaal in de werkkamer, lees je alle documenten op het bureau. Na Mayer zegt dat het water niet meer stroomt, ga je snel in de donkere hoek tussen het raam en de kast staan. Himmler komt binnen, doet wat handelingen en verlaat weer de werkkamer. Ga door het raam en terug naar je kamer. Klik op het bed, om te gaan slapen.

 

 

Kasteel - Volgende dag

In de ochtend ga je naar de generator kamer. Je bent getuige van een ritueel met Hitler. Hitler vindt het ritueel zonde van zijn tijd. Hij vertrekt zo snel mogelijk met het vliegtuig. We moeten weten waar het vliegveld ligt. Ga naar Victoria en vraag haar over het dichtstbijzijnde vliegveld. Ze is verbaasd dat Hitler het kasteel verlaat, zonder te wachten op de testresultaten. Selecteer antwoord 2. Vraag haar dan over het vliegveld, maar Victoria weet alleen dat het vliegveld ergens in het oosten ligt. Ze heeft geen kaart van de omgeving. Ga naar de eetzaal. De eetzaal is leeg. Praat weer met Victoria en vraag waar alle officieren zijn. Ze vergaderen in de bunker. Vraag of ze Wilm voor je wil bellen. Gebruik dan de telefoon, die aan de muur hangt, en vertel de chauffeur dat je naar het vliegveld gaat. Verlaat het kasteel en stap in je auto.

Zeg tegen Wilm dat je zo snel mogelijk naar het vliegveld moet. Wilm weet ook niet waar het vliegveld ligt. Stap uit de auto en praat met de rechtse bewaker. Stel de vragen in de volgende volgorde: 3, 2, 1, 1. Hij toont dan hoe je bij het vliegveld kan komen. Stap in de auto, leg de route uit aan Wilm en we rijden naar het vliegveld.

Vliegveld - Checkpoint
Praat met de bewaker voor het hek. Zonder speciale toestemming mag hij je niet door laten. Zeg tegen de bewaker dat we praten over de volgende aanslag op Hitler. Je mag dan naar binnen. Open de poort en gaan naar de hangar. Praat met de mecanicien. Hij weet niets over het vliegtuig. Verlaat de hangar en ga naar de barakken. Ga verder naar het woongedeelte en klop op de deur aan de linkerzijde. Praat met de technicus, Friedrich Schoss. Hij heeft toegang tot alle beschikbare vliegtuigen (Condor) op het vliegveld. Wie er nog meer toegang heeft weet hij niet. Zie een fles op de tafel. Verlaat de kamer en ga naar de andere kamer.

 

Praat met de technicus, Konrad Schtobbe - hij is dronken. Vraag over Friedrich. Hij had een oud beschadigd boek gezien. Vraag naar de naam van de "baas", maar hij kan zich alleen maar de eerste letter herinneren - "K". Ga naar de kamer van Frederik. Vraag over Konrad Stobbe. Hij wil niets over hem vertellen. Verlaat de barak. Praat met de bewaker voor het hek over alles. Als je over de technische staf vraagt, verwijst hij je naar Oberst Kessler. Rij naar het kasteel - klik rechts in het scherm op de deurpictogram en je rijdt automatisch naar het kasteel.

Kasteel
Vraag Victoria, waar je Kessler kan vinden. Kessler is de dronken officier op de bank. Probeer hem wakker te maken. Probeer zijn pet op de bank te nemen. Kessler wordt dan wakker. Vraag of een van de technici onbetrouwbaar is. Hij vindt Frederik onbetrouwbaar.

Vliegveld

Ga naar de barakken en ga naar de kamer van de dronken Konrad Stobbe. Vraag hem over het boek. Zeg dat Kessler, Friedrich ook onbetrouwbaar vindt. Hij vertelt over de 'Manifesto? Karl Marx' en waar hij het verstopt - losse vloerplank in de hoek. Ga naar de kamer van Friedrich Schoss. Zeg dat je zijn kamer moet onderzoeken. Kijk dan naar de vloerplank in de hoek. Schuif de plank en krant opzij en neem het communistische manifest.

 

Het Communistisch Manifest, was het eerste marxistische politieke programma dat opgesteld werd.

Het werd geschreven door Karl Marx.

 

Praat met Frederick. Vraag wat hij weet over het boek - toon hem de illegale literatuur. Vraag door. Vraag waarom hij Hitler haat. Zeg dat je een patriot van Duitsland bent. Vertel over de opdracht, om Hitler te doden. Zeg dat het slimste plan is om een bom in het Hitler's vliegtuig (Condor) te plaatsen, voordat hij vertrekt. Jij zal je helpen met de bom, als je hem explosieven geeft en Stobbe uitschakelt, want die heeft morgen dienst. Lees in je dagboek - Hefner kan helpen met de bom. Ga naar het kasteel.

Kasteel
Bij binnenkomst in het kasteel zie je dat Kessler gearresteerd wordt. Vraag Victoria waarom Kessler gearresteerd wordt en vraag dan om je te verbinden met het kantoor van Generaal Streicher. Neem de telefoon aan de muur, en zeg tegen Hefner dat je een bericht hebt voor de Generaal. Ga terug naar het vliegveld.

 

Vliegveld
Ga naar de kamer van Frederick Schoss en praat met hem. Vraag over de Condor, Führer's trein en auto. Op het einde zegt hij dat de 'Condor' een afleiding is want de Führer vliegt in een 'Ju-52' vliegtuig. Toon hem de lege whisky fles, en zeg dat hiermee de bom gemaakt kan worden. Ga na het gesprek naar de hangar. Onderzoek de freesmachine (milling). Gebruik de suikertang op de freesmachine, om de machine te beschadigen. Terwijl de mecanicien de freesmachine repareert, ga je terug naar het kasteel.

Kasteel
Loop naar de eetzaal en ga naar de binnenplaats. Ga rechts de hoek om, en praat met Hefner. Vraag of hij je aan een bom kan helpen. Hij kan voor een detonator (ontsteker) zorgen. Vraag ook of er nieuws is. Verlaat het kasteel. Ga dan terug naar de binnenplaats. Ga weer de hoek om en neem de detonator uit de krat. Combineer in de inventaris de dynamietstaven met de detonator en krijg een bom. Ga naar het vliegveld.

Vliegveld
Ga naar de hangar. Praat met de mecanicien. De freesmachine is gerepareerd, en moet getest worden. Geef de lege whisky aan de mecanicien, en hij freest de bodem uit de fles. Ga naar de barakken en ga naar de kamer van Frederick Schoss. Combineer in de inventaris de bom met de bodemloze fles. Combineer dan de fles met explosieve met de koord. Geef de flessenbom aan Friedrich. Nu moeten we Schtobbe nog uitschakelen. Ga naar de kamer van Schtobbe. Leg het communistische manifest op het nachtkastje achter het bed - zeg tegen Schtobbe dat hij je niet in de weg moet staan, en je legt het dan op zijn nachtkastje. Ga naar het kasteel.

 

Kasteel

Vraag aan Victoria om je te verbinden met de Gestapo - RSHA Section A4. Neem de telefoon aan de muur, en je vertelt de Gestapo dat Konrad Schtobbe een communist is, waarop ze Schtobbe arresteren. Ga dan terug naar het vliegveld.

 

Vliegveld
Ga naar de barakken. Voor de deur van Schtobbe staat nu een soldaat van de Waffen-SS. Praat met hem en ga dan naar de kamer van Frederick. Zeg dat Schtobbe gearresteerd is - Frederick zal zijn dienst morgen overnemen. Vraag dan of hij klaar is voor de aanslag op Hitler. Lees in je dagboek en ga naar het kasteel.

 

Kasteel

Vraag aan Victoria om je te verbinden met het kantoor van Generaal Streicher. Neem de telefoon aan de muur.

Je zegt tegen Hefner dat de operatie compleet is. Zie het eindfilmpje.

 

Einde

 

Wordt Vervolgd.....Stroke of Fate II: Operation Bunker

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

Forum NL
Henk

Free Web Hosting