A Quiet Week-end in Capri

Een rustig weekend in Capri  is een foto avonturen game. Je speelt het avonturen spel op het Eiland Capri, Er zijn wel meer dan 4000 foto's in het spel. Je kunt kiezen uit de Engelse of Italiaanse versie. Als je de Engelse versie kiest dan is de spraak in het Italiaans en de tekst is in het Engels. Klik op videogame om het spel te starten (je kunt ook eerst je naam intikken). Je ziet dan de map van Capri. Linksonder in het scherm is een notitieboekje (open). Als je met een karakter praat komt hier de tekst te staan. Tas (bag), in hier komen alle voorwerpen die je in het spel pakt. De camera (scene) toont een nummer bij een beeld in het spel, dit kan soms handig zijn als je naar een bepaalde plaats moet gaan, dus schrijf het nummer op van het bijhorende beeld (ik gebruik de nummers niet in de oplossing want de nummers springen per beeld vreemd over ?). Service, hier kan je saven ( er zijn maar 3 save slots), het spel verlaten en info over het spel. Start, hier kan je het spel opnieuw beginnen, verder gaan waar je bent of verder via een save game, en belangrijk is jumping (ga naar, later zie je dit). Als je een map krijgt kan je deze gebruiken om de locaties op te zoeken via de map. Kom je ergens wat belangrijk is dan komt er op de map een blauw vakje met de naam van de plaats of persoon. Gebruik veel de map om je te oriŽnteren want het is veel lopen. Je komt via de boot aan op Capri, je gaat naar je hotel en dan gebeurd er iets vreemd, door een tijdsportaal kom je in een ander tijd en in de stad zijn geen toeristen meer. Je gaat opzoek om terug te gaan naar je eigen tijd.

Start het spel, klik op help om de frames in het spel te zien die je de richtingen aangeeft. In je inventaris (tas) heb je 2-  50euro's biljetten, munten, je bootkaartje naar Capri en een express credit card. Ga links de boot op, ga vooruit ( je geeft je kaartje), ga verder tot je van de boot afgaat en op het Eiland komt. Ga verder (links en rechts kan je soms kijken naar iets mooi van het Eiland), stap de taxi in, vooruit, als je de taxi uitstap geeft je de taxichauffeur wat munten (ga in je tas, klik op de munten, klik op de afbeelding linksonder om het te gebruiken (use on scene) en klik het in de frame van de taxichauffeur ( zo doe je dat als je iets gebruikt in het spel).

 Piazzetta:  

Klik op close, (als je een gesprek nog een keer wilt zien klik je op de afbeelding van het pratende mannetje),  D (draai je om ,klik op de gebogen pijl afbeelding, turn), ga L (links), V (vooruit) tot je een toren met een klok ziet, R, (rechts), V, ga links in de rij staan bij de krantenkiosk, de "newsagent" vertelt je waar het  Quisisana Hotel is, klik op de T (terug, back pijl), V naar het toeristen kantoor ( Tourist Offic - I), ga naar binnen en pak (handje) de map.

D, ga NO (noord oost - (oost = rechts :)), V tot je een richtingaanwijzer ziet, kijk die van dichtbij (oogje), T, R, V tot je bij het hotel komt. Je komt nu in de tijdverandering en zijn er geen toeristen meer. Klik op de globeafbeelding ( u are here) en je ziet de map, rode vakje is waar je bent en de blauwe waar je geweest bent (onthouw de plaats van het hotel goed want hier komt geen blauw vakje op de map). Ga met je cursor over de blauwe vakjes en je ziet de naam van de plaats. Gebruik de map nu veel, kijk naar de straatnamen om je te oriŽnteren. Kijk dus ook naar de straatnamenbordjes tegen de muren van de straat in het spel als je niet meer weet waar je bent. De plaatsen zijn op de stadsmap genummerd zodat je ze wat makkelijker kan ontdekken!

1- newsagent (krantenkiosk) - 2 = tourist office I (toeristen kantoor) enz.

Stadsmap

Thanks MarGo for the picture :)

Ga V naar het hotel, lees het bericht dat aan de deur hangt (het hotel is gesloten). T, D, ga terug naar (1)newsagent. Praat met haar en pak de krant, ze zegt ook dat je Rafele heet en een koerier bent. Ook zei ze dat de groentehandelaar (greengrocer/Saporito) naar je zoekt.  Lees de krant in je tas (klik op de krant en klik op het oogje (examine object). Lees over de ontvoering van Gravitiello. D, L, V (overdekte steegje door) tot je bij de groente/fruit kisten komt. Ga L de groentewinkel in (3)greengrocers. Praat met de 2 dames en ze zeggen waar Saporito is. Verlaat de winkel (L als je de deur uit gaat). Ga L  de delicatessenwinkel in (4)Delicatessen. Praat met de verkoper (mozzarella, voor 10 caprini). Je hebt nog geen Capri's geld en je kunt niet met Euro's betalen. Verlaat de winkel (L de winkel uit), V, L (Trattoria Pizzeria Da Serafina), L de Pizzeria restaurant in (5)Buca di Bacco. Praat met Serafina die achter de balie zit, luister goed wat zij zegt hoe een Carpi salade gemaakt wordt (mozzarella, tomatoes en basil/basilicum) en over een Capri cake (chocolate en almonds/amandelen). Verlaat het restaurant, R het pad op, L, V, R, V en L de groentehandelaars winkel in (6)Greengrocer. Pak de prentbriefkaart die hij je geeft, lees wat hij wil en wat je moet doen.

Mr. Fermino van de plaats Via Arco Naturale zoekt je.

Vindt een sleutel achter de poort van de groentehandelaars huis. Met deze sleutel kan je het huis van  Costanzo, de huisbewaarder van Belvedere openen.  Hij geeft je dan de tomaten.

Breng hem wat Arugula (groensla blaadje ?) die dicht bij Villa Malaparte groeien.

Ga naar de confectioner (banketbakker) winkel waar je wat moet doen.

Breng hem een fles wijn Totore  van via Belvedere Cesina.

Bekijk de aanzichtkaart in je tas, draai  (turn) het om en je ziet een adres Belvedere Cesina #17, dit is jou adres waar je woont. We gaan nu naar Arco Naturale, kijk op de map en zie dat het gebied op het einde van Via Matermania ligt (Via betekent straat).

 

Klik op Services, klik op start, klik op Jumping to en klik op (3) La Croce, zo kan je je sneller verplaatsen naar een gebied.

La Croce:  

Bekijk het Chinese meisje van dichtbij die linksboven in het hoekje staat (7)Chinese girl, ze vraagt of je een fruit converter voor 10 caprini wilt kopen. Geld hebben we nog steeds niet dus T,  2x V, kijk rechts naar een naamplaatje tegen de muur Marguerite Yourcenar. T, V tot je bij een restaurant (restorante) komt, L het restaurant in , V de trap op, ga V tot je buiten tegen een muur loopt, pak het zakmes die tegen een paal hangt. Ga terug naar het pad, kijk goed op de map dat je oost gaat op het pad Via Matermania (onderaan de trap van het restaurant dus links gaan). Ga V tot je weer bij een restaurant komt (8) Rosa, Ga L het restaurant in, V en praat met Rosa die verteld wat het menu van vandaag is. Verlaat het restaurant,  L, ga V het pad af tot je bij een bank komt, bekijk het landschap. D, ga terug V van het zelfde pad tot je links een naamplaatje/poort van een huis ziet (9)Mr. Fermino . Klik met de oogcursor op het naamplaatje, klik op de zoemer, hij wil de salade die hij besteld heeft van het restaurant van Via Dentecala. Ga V terug naar het restaurant, passeer het restaurant en ga meteen L beneden de trap af naar Grotta Matermania.

Ga helemaal naar beneden (lees wat op het bord staat onderweg naar beneden). Beneden kom je in de grotten, ga V de middelste grot in, ga de grot door tot je bij een informatiepaal komt Informatore Turistico. Er zijn 2 bruine, 2 paarse en 2 groene knoppen op de paal. Als je op de linkse knop klik van elke kleur hoor je een stotterend verhaal -

bruine knop - A memorial tablet... Caprillo the Fifth... above the large terra... 

paarse knop - has been granted re... and it has been pla... es in Via Arc...

groene knop - cently by King...  ced on the Grotto... Arco Naturale...

Klik je op de rechterknop dan stopt het verhaal. Klik je alle 3 tegelijk de linkerknop in hoor je dat ze door elkaar heen praten. De bedoeling is dat je het verhaal hoort in de goede volgorde en dat je een goed verstaanbaar verhaal hoort. Zet het verhaal van alle kleuren stop (rechterknop). Klik op de linker bruine knop, luister goed naar het verhaal en time de tussenstukken dat ze niets zegt, time nu bij als ze zegt A memorial tablet dat je de volgende zin hoort van de paarse knop has been granted re, houw er rekening mee als ze de eerste zin zegt dat de timing goed is met de paarse, als dat ongeveer goed gaat ( je hoort ook de andere zinnen maar als de eerste zin goed - A memorial tablet - has been granted re,  is laat het dan lopen anders stop je even met de paarse en klik op tijd opnieuw de paarse knop in). Klik dan op de groene knop als de paarse zijn zin heeft gezegd (of eerder)  has been granted re, en de groene zegt cently by King. Loopt dat allemaal een beetje goed dan hoor je het complete verhaal in de goede volgorde

A memorial tablet - has been granted - recently by the King - Caprillo the Fifth - and it has been pla - ced on the Grotto - above the large terrace - in Via Arco Naturale.

Het is niet zo belangrijk voor het spel als je het niet precies hoort.

Ga dan  D, L, V,  R en R de trap af. Ga ongeveer 24x V en op de grond voor een poort pak je een digitale kaart met de vingerafdruk van Lembo. Bestudeer die in je tas. Ga verder Links de trap af ongeveer 4x V, ga linksonder en pak daar het slablaadje (Arugula ). Ga terug naar het pad van Via Matermania  (kijk goed op de map). Ga op de splitsing van Via Matermania 2x L (witte huis om)  richting Via Dentecala (naamplaatje tegen de muur). Ga dan V tot aan een huis met een hangbel. Trek aan de bel en onthouw de 6 tonen van de bel. Ga verder V (draai bij de bel en ga R) tot het restaurant Da Tonino (10) waiter. Ga R , V naar de deur, klik op de handvat van de deur, de kelner/ waiter opent de deur en pak de zak die hij je geeft om er de ingrediŽnten die hij nodig heeft om de Capri salade te maken in de zak te doen. D en ga L de trap op. V, pak uit de rechterpot de basil/basilicum en uit de linkerpot de sage/sali. Verlaat het terrein van de restaurant, ga verder V (R als je het pad (Via Dentecala) opgaat als je het terrein verlaat, dus oost op de map).

Ga V tot een splitsing, R op de splitsing, V tot je R van het pad in het bos kan gaan, ga dus R het bos in, V, neem de linkse vooruit pad, ga dan NW (noordwest bovenste links), pak de walnoten die onder de boom liggen. D, NW, V tot einde pad, pak de gsm telefoon, D , V terug naar het pad, R, V tot einde en geniet van het uitzicht. Ga terug naar Via Matermania/Via Dentecala splitsing,  ga daar 2x R( richting Via Tamborio), V, splitsing L, V de trap op, R, V naar Via Tamborio. V tot je R een doorgang ziet (omringt met planten). Ga daar R naar de villa van Paturzo (11)Paturzo. Praat met Costanzo Paturzo die in de keuken staat. Onthouw wat hij zegt over een uitzichtpunt over Arco Naturale, villa Malaparte en een natural grotto, boven het terras van een restaurant. Klik op services, start, jumping en ga naar Tiberio

Tiberio:

Draai R, lees het naamplaatje over Carmelina, ga V richting Via Savardina, splitsing links ( rechts gaat naar villa Jovis), V tot einde pad voor een gesloten poort. D, V en je ontmoet een man met een ezel Old man & donkey (blauwvakje bij villa Jovis, foto onder). Hij vraagt of je het A memorial tablet  hebt gezien, kijk naar de vogels links in een kooi. V, splitsing L onder het pad nemen, V richting Villa Jovis, V,  splitsing R, V tot je een rode brievenbus in een deuropening ziet. Ga L het huis in en praat met de 2 oude dames (12)old ladies. Ga verder V en je ontmoet weer de man met de ezel Old man & donkey (old man of mapfoto, mapfoto boven), hij zegt dat Villa Lysis nu Villa Fersen heet. Klik op services, start, jumping en ga naar Tiberio.

Ga V (richting Via Lo Capo) tot je bij een huis komt met een trap, rechts een poort en links een steen. Pak van de steen een propje papier, lees het in je tas, het is een fruit Converter papiertje. D, V, L het pad op waar Fersen op het pad is geschreven( linksboven), ga V tot je bij villa Lysis komt, de poort is nu nog gesloten. Klik op services, start, jumping en ga naar Tiberio.

Draai je om, ga V tot je rechts een winkel ziet (14)Shop Asst, ga R de winkel in en pak een catalogus van Professor Costanzo Gravitiello. Bestudeer die in je tas. Verlaat de winkel (rechts uit de winkel, kijk ook naar de prentbriefkaarten), V, splitsing R, kijk naar de telefoon en pak er een Capri telefoonkaart uit (met deze kaart kan je alleen in Carpi bellen, dus niet buiten Capri). Klik op services, start, jumping en ga naar Piazzetta.

Piazzetta:  

Ga V, ga R voor de winkel van TOD, R boven /linker overdekte pad, ( links is de tabakswinkel), ga V, NW (linksboven), V, L de Banketbakkerij winkel (15)Confectionery in. De dames willen de ingrediŽnten voor een Capri cake. Pak de doos die ze je geven. Verlaat de winkel L, L,  V en ga R naar de groentehandelaar (6)Greengrocer . Geef hem het groenslablaadje (Arugula, rechtse blad in je tas) en pak het geld, 10 Caprini. die hij op de toonbank legt. Verlaat de winkel R, V, R, L naar boven bij de ballonen, V, L de trap op, V verder de trap op, R naar de loodgieter (16)Plumber. Pak de moersleutel en de schroevendraaier houder die hij je geeft. Verlaat de loodgieter R, V, boven aan de trap draai je R, ga het gebouw in, praat met de metselaar  (17)Mason en pak het metselgereedschap.  Verlaat het gebouw R, V  tot je links een trap ziet (achter tegen de muur een naamplaatje van hotel Esperia. Ga L de stenentrap op, V tot een blauwe deur en bloemen tegen de muur. Ga L verder de trap op, klik op de zoemer van Nannini, (18)Rafele's house, je praat met Rafele's moeder, ze wil dat je naar haar nichtje de caciocavallo brengt bij villa Jole, het geld ligt in de lantaarn van je ooms huis. T, D, R, D, open het luikje bij de deur, pak de Bagdad Gravitiello Lamp, T, D, V, D, kijk naar de lamp boven aan het huis en pak het geld, 10 caprini. T, D, V, R het pad op, V tot de splitsing, ga R boven, V,  L op de splitsing de trap af, V (langs de loodgieter), L als je in het overdekte pad staat, V,   op het einde R en ga L de  2de delicatessen winkel in (19)Delicatessen. Geef de man een 10 Caprini biljet en pak de caciocavallo ( soort kaas). Verlaat de winkel R, V ( de fotowinkel voorbij) en ga L de (20)Department store in.  Pak de Narcissistic Object Transformer. Verlaat de winkel L,  5x V (rechts zie je (richtingaanwijzerbordjes), ga nog 1x V en L de aardewerkwinkel in, pak de tegel van de man. Verlaat de winkel R, L  (richtingaanwijzerbordjes).

Ga 2x V (richting Via Occhio Marino), ga R de 1ste schilderswinkel in (22) Painter,  verlaat de winkel r, ga dan verder V, splitsing R, 5x V, splitsing R, V (langs een kerk), splitsing R, V en R de 2de schilderswinkel in (23) Painter. Praat met de schilder (de Count Fourhearts houdt van muziek). T, D, R, V (links) ,  splitsing L, V (richting Via Occhio Marino) , V, splitsing L, V tot je rechts bij een intercom van Lembo komt (24)sister. Klik op de zoemer, plaats de digitale kaart met de vingerafdruk van Lembo (klik op de kaart in je tas en klik op use on scene) in de trechter die omhoog tegen de intercom staat (of als dat niet gaat klik het op de zoemer) en klik op de knop bij de zoemer. De zuster van Lembo verteld je dan dat hij vissen is op octopussen . Ga verder V tot je bij een gesloten poort van een villa komt (25)Banker's huis. Klik op de intercom en klik op de zoemer van Karl. Het dienstmeisje zegt dat Mr. Conquibus naar Traversa Sopramonte  is gegaan en dat dicht bij het huis van de groentehandelaar is ( nu weten we waar het huis van de groentehandelaar ligt , bij Via Sopramonte, NE op de stadsmap). Klik op services, start, jumping en ga naar La Croce.

La Croce.

Draai je om (telefoons zie je nu rechts), 4x V,  R de trap op, V,  kijk op de grond voor de poort en pak de sleutel van Costanzo's huis. Kijk op de map en ga naar (18)Rafele's house, bij de deur van het huis ga je R, 6x V, L, V trapje af en je komt een boer (26)farmer tegen die je een citroen geeft, T, R, pak de cactus fruit die aan de boom hangt. V (noord op de Belvedere.) tot een zwarte deur, NW de trap op, gebruik de sleutel om de poort te openen (27)Nephew, L en pak de tomaat die Costanzo aan je geeft. Klik op services, start, jumping en ga naar La Croce.

Klik op het Chinese meisje, geeft haar een 10 Caprini biljet en pak de fruit converter. T, L, V (voorbij een kerk en langs een bestelautootje), splitsing L (via Cesina), 12x V (rechts zit een kat), verder 5x V, links omhoog (bordje Via Belvedere Cesina), 5x V, ga L een groene metalendeur in (28)wine seller. Pak de fleswijn van de wijnverkoper.  T, D, L pad op, V tot je bij een verwoeste laboratorium komt destroyed Lab. Ga R als je voor de lab staat, V de keuken in, pak het notitieboekje dat op het fornuis ligt. Bestudeer het boekje in je tas, blader door naar de laatste bladzijde, er ligt een papiertje los in het boekje, blader nog een bladzijde door en het papiertje komt er langs te liggen. Ga uit je tas en ga opnieuw in je tas en lees dat papiertje. T ,D, R, D, V (rechts), kijk naar de pijlen op de deurpost h g h h f i Ga helemaal terug naar de splitsing van Via Belvedere Cesina, ga daar L, V tot (29)villa Jole. Klik op de zoemer, plaats de kaas (caciocavallo ) op de zoemer , klik op die zoemer en pak de cacao die het nichtje terug stuurt. D, 5x V, pak de vijg (fig) die over het pad hangt. Klik op services, start, jumping en ga naar Piazzetta.

Piazzetta

Ga naar de banketbakker (15)Confectionery en ga de winkel in. Als je het fruit Converter papiertje in je tas bekijkt zie je hoe je fruit kan maken met de converter machine en je kunt er ook over lezen in het notitieboekje van Gravitiello. Je weet wat er in een Capri cake zit ( chocolade/cacao en amandelen). Ga in je tas/inventaris, klik op de converter machine ( over apparaat met de 2 trechtertjes komt een vierkantje, je leest linksonder add a fruit), klik op de citroen en walnoten (deze komen boven de trechters), klik op het apparaat en je hebt een peer gemaakt. Klik weer op de converter (omzetten) machine, klik op de peer en de cactus fruit, je hebt nu een sinaasappel. Klik op de converter machine, klik op de sinaasappel en de vijg , je hebt nu de amandelen/almonds . Klik op de doos (put into the box lees je dan), klik op de cacao en de amandelen om die in de doos te stoppen. Klik op "use on scene" en geef de doos aan de verkoopster. Pak de cake die ze je geeft. De cake moet je naar Mr. Trinchero  in via Tiberio brengen. Ga naar de groentehandelaar (6)Greengrocer. Geef hem de fleswijn, hij verteld dat je Count Fourhearts moet bellen. Pak het 10 Caprini biljet die hij je geeft. Ga naar de eerste delicatessenwinkel (4)Delicatessen. Geef hem een 10 Caprini biljet en pak de mozzarella. Klik op services, start, jumping en ga naar La Croce.

La Croce.

Klik links op de betaaltelefoon. Weet je de 6 tonen van de hangbel nog (villa bij Via Dentecala) . Om de tonen te herkennen kan je je eigen telefoonnummers gebruiken en luisteren met de tonen die overheen komen van de bel. De toon die gelijk is, is dus een nummer van het telefoonnummer van de Count. Het eerst, derde en vijfde toon is gelijk. Nu weet ik niet of de tonen van de telefoon hier gelijk zijn als in Capri,  het telefoonnummer is 1 0 1  8 1 6. Stop de telefoonkaart in het telefoonslot, toets het nummer in op de telefoon, de Count verteld dat hij de bibliotheek "Royal Library" voor je opent en dat je het boek van French Authoress moet zoeken en lezen. Klik op services, start, jumping en ga naar Tiberio.

Tiberio.

Draai je om, 17x V, R, klik op de intercom van de villa (30)Mr. Trinchero, klik op de cake in je tas, gebruik de cake op de zoemer van de intercom, klik op de zoemer en pak het game/gok apparaatje( Skiaccia & Vinci) die hij terug stuurt. Ga naar de kelner van  restaurant Da Tonino (10)Waiter. Kijk goed op de map en neem de goede afslag (Via Tamborio) om naar de kelner te gaan, het is een lange weg te gaan.  Ga het restaurant in, ga naar de deur, klik nog niet op de deur, je moet eerst de salade ingrediŽnten in de zak stoppen. Ga in je tas, klik op de zak, klik op de tomaat, basil (linkse kruidenblad) en de mozzarella, klik op "use on scene". Klik de zak op de deurknop en pak het bord met de salade die hij je geeft. Ga naar (9)Mr. Fermino bij Arco Naturale. Plaats de salade op de boven zoemer, klik op de zoemer rechtsonder en pak de blauwe lamp die hij terug stuurt.

Klik op services, start, jumping en ga naar Piazzetta.

Piazzetta.

Je moet naar Via Castiglione, blauwe X op de map

Draai je om op de piazzetta, , V de trap op, Rechtse Vooruit nemen, R, L, 19x V (Belvedere Punta Cannona op de muur), ga R de trap op, 19x V tot einde pad, je ziet een poort, V langs de poort, 2x V over een vuil pad , pak de oplaadbatterij (blauwe X op de map) die links op de grond ligt. Klik op services, start, jumping en ga naar Piazzetta.

Je moet nu naar het gebied Giardini Augusto, en van daar naar de beschermende tuinen (31)Guardians at Garden. Ga richting Hotel Quisisana , V langs het hotel (kijk goed op de map), met wat links en rechts kom je in het gebied van Giardini Augusto, ben je in de straat van Castiglione zie je links een trap omhoog, ga de trap op en je loopt naar de ingang van de tuinen. Ga L de tuin in, V, R omhoog, V, R, 2x L, R, 2x V, open de poort, L de poort door, V, R de trap op achter het beeld van Lenin,  pak een luciferdoosje die bijna op het einde van de trap ligt (3X V). Draai je om, terug naar het standbeeld van lenin, V de poort door, V (linksboven), V naar de 2 mannen. De man verteld dan het zijn verjaardag is en dat hij heeft gevist op octopussen (dus is dit Mr. Lembo). Draai je om, V, draai je weer om, de mannen zijn nu weg en ga het gebouw in. V tot je in een  rode verlichte kast komt en een lamp ziet liggen. Op een luik lees je Magazzino di Energia Colorata. Pak de groene lamp, T, klik op de knop (rechts) om het licht uit te doen, pak uit je tas een lucifer en gebruik die in het actieve frame die je in het donker ziet, pak de rode lamp, draai nu de blauwe lamp uit je tas in de houder,  klik op de knop om het licht weer aan te doen, je leest nu Colored Energy Kit: Bulbs, lamp holder, battery. Doe dit ook met de groene lamp (eerst licht uit doen anders verbrand je je vingers als je de blauwe lamp weer terug pakt en de lucifers weer gebruiken). Als de kast groen verlicht is open je het kastje, pak de lamphouder uit de kast. Doe het licht uit, gebruik de lucifers en pak de groene lamp (je moet nu 3 gekleurde lampen in je tas hebben).

Klik op services, start, jumping en ga naar Tiberio.

Tiberio.

Ga Vooruit tot je aan de muur het bordje P.V ziet, ga daar rechts en Vooruit tot je bij de groene gesloten poort van Villa Lysis komt. Draai je om, 2x V, D, je ziet nu een hond, V en de poort is nu open. Ga V de poort door, R (langs het huis), V, R de trap op,  naar boven, klik op het kastje tegen de muur, klik op de zwartenschakelaar naast de rode knop. T, D, V de trap af,  pak een papiertje dat op het muurtje ligt (links boven, rechts langs een boompje). bestudeer het papiertje in je tas,  je ziet de etages/kamers van het huis, de rode kamers zijn gesloten. Ga R (je staat nog op de trap), L, V, R, R het huis in ( tweede frame rechts), R. L de trap op, boven R, loop naar het raam en kijk uit het raam naar een naamplaatje. T, D, R een kamer in, R, V, D, je ziet een e-mail zend apparaat en tegen de muur letters. Klik op de rode knop van het apparaat, de lichten gaan uit en de deuren sluiten (als dat niet gebeurd ben je vergeten de zwartenschakelaar om te zetten). Klik op de lampenhouder in je tas, klik op de batterij om het in de houder te plaatsen ( er gaat een lichtje branden op de houder), klik op de rode lamp om hem in de houder te draaien, gebruik de houder met de rode lamp in het actieve frame, je ziet nu de letters die rood zijn op de muur, deze maken een regel met de andere gekleurde lampen, dus doe hetzelfde met de groene en blauwe lamp (om de beurt), (de hints staan allemaal te lezen in het notitieboekje van de Prof)

in het geheel lees je:

Send an e-mail with the code

to prof. Gravitiello. He will

answer. Type in the code then

wait until The answers shows up.

heowxkqrmaziztk

Je moet dus een e-mail naar Prof.Gravitiello sturen met de code die onderaan de regel staat. Stop de lamp terug in je tas, klik op de gouden knop van het apparaat, tik in het blauwe veld de code heowxkqrmaziztk (type je verkeerd klik je op de blauwe knop van het apparaat). Klik op de groene knop om de e-mail te versturen. Hij stuurt een bericht terug dat er een prentbriefkaart verstopt ligt in zijn laboratorium.

Dear Tourist: I have hidden a postcard in my laboratory. My warmest regards are on it! Prof. Costanzo Gravitiello.

Klik op services, start, jumping en ga naar La Croce.

La Croce.

Ga L, 5x V (passeer een kerk), L (Via Cesina), 17x V, L (Via Belvedere Cesina), V (passeer 28wine seller) tot de verwoeste laboratorium (destroyed lab). Ga 2x V naar de lab, R de lab in, V naar de keuken,  klik met het oogje op de rechterkant van het fornuis, klik op de tegel, pak de prentbriefkaart van villa Jovis. Lees die in je inventaris, de achterkant is niet beschreven. Klik op services, start, jumping en ga naar Piazzetta.

Piazzetta.

Ga naar het Pizzeria restaurant (5)Buca di Bacco. Ga naar de oven in het restaurant, gebruik de onbeschreven prentbriefkaart (Villa Jovis) in het vuur van de oven. Pak de verhitte prentbriefkaart uit het vuur en bekijk hem nogeens in je tas. Op de achterkant staat nu geschreven dat de fotograaf iets voor je heeft, Go to the photographer, he's got something for you. Ga naar de fotograafwinkel (32)Photographer, verlaat het restaurant, R, L, V, R, 3x V, L, 5x V, L de fotowinkel in. Pak de camera die de man op de toonbank legt. Je moet een foto maken van het memorial tablet (herdenkingstegel) . Klik op services, start, jumping en ga naar La Croce.

La Croce.

Gebaseerd op het verhaal van de informatiepaal dat de memorial tablet is geplaatst op een grot boven een groot terras, en de woorden van Costanzo Paturzo dat je het terras op een bepaalde punt kunt overzien, gaan we op zoek naar die plaats. Ga naar de plaats van de kelner "Via Dentecala" (10)waiter (schuif de map met het pijltje hoe je moet lopen). Ga V bij het restaurant tot aan het einde van Via Dentecala, kijk over de muur naar het water, T, 2x L (niet hoog links), V en je ziet een terras met daar boven de grot. Klik op de camera (rechtsonder, click) en je maakt een foto. Klik op services, start, jumping en ga naar Piazzetta.

Piazzetta.

Ga naar de fotograaf (32)Photographer, pak de camera uit de tas en leg die op de toonbank, verlaat de winkel, ga terug de winkel in, de fotograaf geeft je de foto van de  memorial tablet (pak de foto van de toonbank).  Bekijk die foto in je tas en je leest dat de loodgieter een tijdmachine voor je heeft. Ga naar de loodgieter  (16)Plumber. Pak de tijdmachine die hij je geeft. Klik op services, start, jumping en ga naar Tragara.

Tragara.

 

   

Draai je om (Via Tuoro), 14x V (laat de man waar je langs komt nog even zitten), splitsing R de trap op, einde trap R, 13 x V, L de trap op, bovenaan de trap R (bij de poort), neem het linker pad bij de split, 2x V en pak de zonnebril die op de grond ligt (blauwpuntje op de map).

 

 

Klik op services, start, jumping en ga naar Tragara. Ga L ( NW), V de trap af, bij de 3 splitsing ( gebied Porto di Tragara)  neem Rechtse Vooruit naar beneden (dus niet R in de hoek naar beneden), Ga V tot een splitsing,  de eerste (voorste) rechts gaat naar de kust met een mooi uitzicht, ga de tweede Rechts af, ga V de trap af, beneden aan de trap R het kantoor van Ufficio Hypercom in. Lees achter in het kantoor tegen de muur het bord over internationaal telefoneren (Telefonate InterDimensionali).  (moeilijk uit te leggen wat er staat maar het gaat over een internationaal kengetal en een getal die je deelt door 2 + 77 ?, en tijdelijke kengetal = Aantal dagen tussen huidige datum en bestemmingsdatum ?). Verlaat het kantoor, 3x V (door de strandstoelen), praat met de visserman (33)Fisherman en hij verteld dat je hier veel baarzen en brasems vissen kan vangen. Draai je om, 2x V, V (links van het kantoor waar een boot ligt), V naar de zee, je hoort je telefoon rinkelen, pak de telefoon (gsm) uit de tas en klik het in de frame (34)Professor Gennaro Gravitiello. Hij verteld dat je een envelop kan vinden in het  Charterhouse (deze plaats heeft een bereik voor je telefoon om internationaal te bellen of gebeld te worden). Klik op services, start, jumping en ga naar Tragara. Draai je om, V, praat met de toeristgids Tourist Guide en pak de sigaret die hij je geeft. Klik op services, start, jumping en ga naar Piazzetta.

Piazzetta.

Kijk op de stadsmap en loop naar het grote bruine gebouw onder op de map naar het Charterhouse. Ga V als je de ingang van de tuin van het huis betreed, Links is de kerk die gesloten is, 2x V onder de afdak, ga L de bibliotheek in, V over de tafel, klik achter op het zoekapparaat op de ON knop om het aan te zetten. Tik in Coup de Grace, klik op de draai knop , je hoort een geluid dat hij het boek gevonden heeft. D, V, D,  pak het groene boek Coup De Grace (rechtseschap, derde plank van boven), V, pak het boek van de tafel, lees/blader het in je tas en er zit een blauwe pijl in (komt automatisch in de tas) . T, D, V, L naar buiten (save het spel, als je  Mata Haprik tegenkomt biedt ze je een check aan, accepteer dat niet (klik dus niet op de check die ze in haar hand houdt), kom je haar nog 2x tegen pakt ze de tijdmachine van je af en die kan je niet meer terug vinden, deze tijdmachine heb je wel nodig om het spel uit te spelen). Je staat dus nog buiten voor de bibliotheek, V, L het gebouw in, L, R kamer met schilderijen, pak achter van de tafel de envelop en lees die in je tas. Hij verteld over de oorlog tussen Capri and Anacapri, verder verteld hij over de universum waar je in belandt bent, ook dat je hem moet bellen met kengetal 45 van deze en de vorige universum ?,  meer info geeft hij later. Klik op services, start, jumping en ga naar Piazzetta.

Ga naar de tabakswinkel (36)Tobacconist (moeilijk te zien op de stadsmap foto in deze oplossing, ongeveer bij het rode puntje op de map). Als je dus op de piazzetta staat ga je V (rechts vooruit), 2x R schuin, richting de rechtse overdekte doorgang, L de tabakswinkel in (ga nog niet voor de toonbank staan, dus voor de deur wachten), ga in je tas , klik op het game/gok apparaatje (Skiaccia & Vinci), je ziet knoppen met pijltjes, klik op de pijltjes die je hebt gezien op de deurpost in de laboratorium (destroyed Lab): h g h h f i. Heb je het goed gedaan win je een internationale telefoonkaart. Geef het game/gok apparaatje aan de verkoper ( die er nu komt te staan) van de tabakswinkel en pak de internationale telefoonkaart. Als je de krant heb gelezen in je tas, lees je (linksonder in de krant) dat je in de omgeving van de kust buiten Capri kan bellen. Ga dus naar (34)Porto di Tragara (kust bij de boot) waar je al een telefoontje had gekregen van Gravitiello. Klik op services, start, jumping en ga naar Tragara. Ga L ( NW), V de trap af, bij de 3 splitsing ( gebied Porto di Tragara)  neem Rechtse Vooruit naar beneden (dus niet R in de hoek naar beneden), Ga V tot een splitsing,  de eerste (voorste) rechts gaat naar de kust met een mooi uitzicht, ga de tweede Rechts af, ga V de trap af en naar de kust (34).

Nu moet je het telefoonnummer van Gravitiello uit puzzelen. Gebaseerd of het info bord van het kantoor Ufficio Hypercom:  getal die je deelt door 2 + 77 ?, en tijdelijke kengetal = Aantal dagen tussen huidige datum en bestemmingsdatum ?) en de info kengetal 45 van deze en de vorige universum ? Met deze info en nog meer uit het notitieboekje kan je het telefoonnummer uit rekenen. Ik zal de formules en het wiskundige gedeelte uit een Engelse oplossing ( van MarGo) hier neer zetten (moet dat zelf eens goed uitpuzzelen, of als iemand dat voor mij kan uitleggen in het NL, graag, E-mail me maar via mijn pagina die onder op de oplossing staat, of via de forum).

Gravitiello's phone number puzzle:    Based on the formula seen at the Ufficio Intercom:

Interdimensional prefix = Number of the Dimension you wish to call divided by 2 + 77.

The interdimensional prefix is deduced using the Gravitiello's notebook and
 its attached document. Parallel Universes are grouped in clusters. Interdimensional calls are possible only among Parallel Universes in the same Cluster.
 The cluster we all belong to is named Base Cluster, as assigned by the
 Melito Convention, in which the 5 Universes of the Base Cluster are named
 MA1, MA2, MA3, MA4, MA5. Costanzo Gravitiello tried to communicate with
 Universe #2 (that is our Universe!) of the Base Cluster . The 2nd Universe
 of the base cluster is named obviously MA2. The Codes associated to MA2 by
 the Melito Convention is 1604. 1604 divided by 2 + 77 = 879

The base cluster is deduced using the destroyed labs notebook notes. G has contacted through FAX, parallel universe #4, 5 and 1. There are at least 5 in a cluster. The two 5 universe clusters are base cluster and gamma 5.  Under the base cluster there's a choice of MA2 or MA3 as the ones not yet contacted. Based on the notebook's page 4, G says he tried to communicate with the universe N2 - "our" universe, but he didn't succeed.

The Codes of the Base Cluster of the Melito Convention MA2 is 1604. 1604 divided by 2 + 77 = 879.

Temporal prefix = Number of days between present date and destination date.

Present day is based on today's birthday of Mr. Lembo, one of the guardians at the Gardens. His card that was returned to his sister states that his birthday is June 29, 1973. So today is June 29. The year is taken from the postcard sent to Rafele by Carmelina. The postcard is stamped 13-6-2012. So the year is 2012. Therefore, today is June 29, 2012.

The destination date that should be from your original time-dimension is taken from the ticket you got when you took the ferry ride. It is dated 4-03-2011. Since this is European way of dating, it translate to March 4, 2011

So the number of days between March 4, 2011 to June 29, 2012 is 483.

The local number 45 is from Gravitiello's letter left at the Charterhouse.

Dus het telefoonnummer is 48387945. Klik op de internationale telefoonkaart in je tas, draai de (2x turn) kaart om, een blauwe chip komt apart in je tas. Klik dan op de gsm in je tas, klik op de blauwe chip die dan in je gsm wordt geplaatst. Klik op het oogje (examine object, om de gsm vergroot te zien),  tik het telefoonnummer in 48387945 (je staat dus aan de kust) en klik op zenden (send). Gravitiello zegt dat Costanzo weer een envelop op de tafel in het Charterhuis heeft gelegd. Klik op services, start, jumping en ga naar Piazzetta.

Piazzetta.

Kijk op de stadsmap en loop naar het grote bruine gebouw onder op de map naar het Charterhouse. Ga de kamer in met de schilderijen (kijk uit voor die vrouw Mata Haprik die op het einde van de gang staat dat je haar niet 3x tegenkomt) en pak de envelop van de tafel. Lees die in je tas, draai die om tot het einde en je vindt er een prentbriefkaart van Villa Jovis met gekleurde punten en een sleutel Klik op services, start, jumping en ga naar Tiberio.

Tiberio

Kijk op de map en ga naar Villa Jovis (kijk naar de bordjes die de richting naar villa Jovis aangeven). Je komt bij de gesloten poort van de Villa, gebruik de sleutel (die je uit de envelop hebt gekregen) op de poort en ga V de poort door. Kijk naar de borden die om je heen staan. Kijk op de kaart in je tas van Villa Jovis met de gekleurde punten. Om de Villa zijn dus knoppen die in rood of geel aan gezet moeten worden. Het blauwe puntje is de plaats van  een barriŤre. Ga L de trap op, 4x V tot einde trap (links zie je een blauwe barriŤre, als je links klikt een doorzichtige spiraal, tegen de muur is een bord). Ga dan R verder omhoog met de trap, 2x V, splitsing L,

  Je begint helemaal rechts bij het gele puntje.

1. Klik op de knop en zet de knop op GEEL.

T (back dus)

2. Ga 4x V.  Zet de knop op ROOD.

Draai je om

3. Ga R, L, R. Zet de knop op ROOD.

Draai je om, 3x R,  6x V tot een trapje links, L de trap omhoog, loop naar het gebouw en naar de pilaar.

 

4.  Zet de knop op ROOD.

 Draai je om, R, V de trap af en L als je op de trap staat. L, splitsing NW,

5. Ga NW . D, R de trap op, V naar de grot, zet de knop op GEEL.

6. D, V, L. Linker pad, V, L, 2x V naar een metalen deur. R bij de deur,  zet de knop op GEEL.

 

Voor de volgende plaats gaan we een lange weg terug.

Draai je om, ga R,R,V,L,V,L, 2x V,R, 3x V (bochten) naar de trap.

Ga R de trap af, 6x V tot bijna onder aan de trap, ga R bij de boom.

7. Ga 2 x V naar 2 pilaren, L,   Zet de knop op ROOD. Draai je om.

8. Ga L , 2x V  tot een opening, zet de knop op GEEL, (links tegen de muur).

9. Ga Links IN de opening, V de trap op, R, Zet de knop op ROOD

 

10. Ga R, L, 3x V het donker in, gebruik de lucifers uit je tas voor wat licht (lucifers in frame klikken). Zet de knop op ROOD. Draai je om.

11. Ga V,R,V,R, V de trap op, L, V de trap op, 3x V tot een grill in de muur, zet de knop op GEEL

Ga L, 2x V de trap op waar een pijp op de grond ligt, R, 2x V de metalen trap op, L, R, L  net voor een ander trap. Ga 3x V tot een bankje, L, V, L, 10x V (je gaat over een hekje) tot je voor een donkere opening staat, ga R en pak een kikkerbeeld uit de muur. Draai je om, L, 10x V tot je de bank weer ziet. Ga R,V,R, 3x V tot splitsing. Verder met de knoppen zoeken.

12. Ga R bij de splitsing, L, R de metalentrap af,V, ZO (zuidoost van de trap, dus rechtsonder), R,V, R door een opening,  Zet de knop op ROOD. Draai je om.

13.  Ga R, R de trap af, V tot een blauwe draaikolk Klik op de knop en de blauwe kolk breek. Ga R door de opening.

 

 Ga 4x V (je loopt door gele stralen en de blauwe klok verspert de doorgang weer). Ga verder 2x V, L bij de metalenrails, V,R, NO, R de trap af, 3x V de trap af, R onderaan de trap, pak de blauwe pijl die rechts wijst  van de muur. Ga R de trap weer op, R op de splitsing (bovenaan de trap), V, L voor de spiraal, V naar het gele licht, pak je zonnebril uit je tas en klik die in het frame van het licht, V, klik rechts op de muur (oogje), klik op de losse steen, pak de doos uit de muur, open de doos in je tas en pak (turn) er een blauwe prisma uit. Draai je om, V,R, V,R,L, 2x V, R de trap op, 2x V, R bovenaan de trap, 2x V, V (rechtse frame naar de takken voor een grot). Verwijder de takken en je ziet een knop. Save game. Als je op de knop drukt gaat de blauwe kolk weer weg van de opening en kan je terug door die opening, je moet snel de plaats terug vinden van die opening om weer aan de andere kant te komen, als je te laat bent is de kolk is er weer voor dan moet je opnieuw de knop gaan indrukken. Klik op de knop, T,D,  ga snel 3x V, L, 3x V naar beneden, L,V,R,L,V,R,R,V,R,L,V,R,6x V en je bent er door (op tijd hoop ik).

 

Je staat nu dus met je rug van die opening, ga L de trap op, boven L, 2x V, L, 11x V, L, R (gangetje), V, R, dan Vooruit (links en rechts) tot je bij de deur van een kantoor komt. Ga het gebouw in, 3x V, klik rechtsonder op de rode knop, je ziet nu een straal, plaats de blauwe prisma in het licht en pak de munt bij de rode knop. Let op de kleuren en volgorde van de kleuren die de prisma nu heeft in het licht. Klik op services, start, jumping en ga naar Piazzetta.

Piazzetta.

Ga L, V, R, NW (schuin links), V naar de telescoop. Klik op de telescoop, stop het muntje uit je tas in het slot van de telescoop, klik op de knop, kijk door de telescoop, je ziet een satelliet schotel die gekleurde lichtstralen uitstraalt. Tel de aantal stralen van de zelfde kleur: dit zijn dus als alles goed gegaan is: 3 Groenen, 3 Blauwen, 5 witten, 4 Roden en een 1 gele. Ga naar de uitzicht van de Piazzetta (dus op de plaats als je naar toe springt), R, 3x V, je ziet richtingsbordjes, bekijk die bordjes van dichtbij, er staat een bordje naar Hotel Quisisana met een pijl die naar rechts wijst erbij, pak uit je tas de pijl die naar links wijst en klik die op het bordje van Hotel Quisisana, deze wijst nu naar links, dus ze worden de verkeerde richting heen gestuurd. Ga  2x L,V, en kijk naar het bordje links tegen de muur van Hotel Quisisana met een pijl die naar links wijst, pak uit je tas de pijl die naar rechts wijst en klik die op het bordje van Hotel Quisisana, deze wijst nu naar rechts. Ga naar het Charterhouse.

Charterhouse

Nu moeten we eerst de time machine verbergen voordat de vrouw Mata Haprik die in het huis rond loopt de tijdmachine afpakt. Klik op de transformatieapparaat in je tas (Transformer), klik dan op de tijdmachine, klik weer op de transformatieapparaat en de tijdmachine verander in een buste van Gravitiello. Ga  door de ingang naar het Charterhouse, 4x V, L,L, ga achter naar Mata Haprik die daar staat. Probeer haar 3x te passeren,  bij de derde keer (loop wat rond om ze voor de derde keer te vinden, meestal staat ze rechts in de kerk) wordt je neer geslagen (je hebt de tijdmachine veranderd dus ze kan die niet afpakken). Na je wakker wordt klik je naar voren en je bent in de kerk.

Draai naar het altaar (niet er voor gaan staan), links kan je een schilderij bekijken tegen de muur, ga Links (niet links langs het altaar maar Links van het schilderij), je komt in de kapel van de kerk, V naar een beeld, L en Vooruit naar een altaar. Klik op de buste in je tas, klik op het transformatieapparaat en de buste wordt weer de tijdmachine. Zet de tijdmachine op het altaar. Je ziet op de tijdmachine nummers en gekleurde knopjes. Gebaseerd op de kleuren van de prisma ( in Villa Jovis, van top naar beneden) en de gekleurde lichtstralen van de satelliet schotel (de aantal van dezelfde gekleurde straal) weet je de code om de tijdmachine te activeren. De kleuren van de prisma waren Groen, Rood, Geel, Wit en Blauw. Het aantal lichtstralen zijn  3 Groenen, 3 Blauwen, 5 witten, 4 Roden en een 1 gele. Dus de volgorde en aantal is: 3x Groen, 4x Rood, 1x Geel, 5x Wit en 3x Blauw. Klik op 3 van de tijdmachine en dan klik op het Groene knopje, je ziet het nummer en de kleur boven in de tijdmachine staan, doe dit ook met de andere getallen en kleuren en klik op GO. Als je dit goed hebt gedaan kom je weer in je eigen tijd waar je begon, je komt dus weer bij de boot  die naar Capri gaat. Ga de boot in en doe hetzelfde toen je het spel begon, dus V naar Capri, neem een taxi, betaal de taxi chauffeur, ga naar de krantenkiosk "newsagent" naar het toeristen kantoor ( Tourist Office) I, ga naar binnen en pak de map. Draai je om,  NE, V naar de richtingaanwijzer van Hotel Quisisana waar je de pijl van had verwisseld, ga daar Links naar het andere bordje dat je had verwisseld van de hotel. Ga Links de hoek om en je bots tegen Professor Gravitiello die zijn documenten laat vallen. Klik op de documenten en ga V langs de Professor. Ga dan terug naar de krantenkiosk "newsagent" en zij verteld de goede weg naar Hotel Quisisana. Draai je om, ga door het overdekte pad en volg de pijlen naar het hotel. Ga het hotel in, pak de sleutel van de receptionist en lees het verhaal van Gey & Silvio.

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Free Web Hosting