Alpha Polaris

28-06-2011

 

Midden in de sneeuwvelden van Groenland ligt Alpha Polaris, een Amerikaans olieonderzoeksstation.

Hoog daarboven verzamelt de ionenstorm van de eeuw, wat een vreemde vermenging van realiteit en nachtelijke paniek veroorzaakt ...

Op Alpha Polaris gebeuren mysterieuze incidenten. Alpha Polaris ligt volledig geïsoleerd (polaris/poolster).

We spelen de Noorse bioloog Rune Knudsen op een olieproefboring.

Na een ionenstorm gaat het fout en begint de strijd om te overleven.
 

Download Engelstalige Demo

Download Duitstalige Demo

Website Alpha Polaris

Download Alpha Polaris gratis op Steam (Januari 2020)

Oplossing bijgewerkt Juli 2020

 

Alpha Polaris Poolstation

 

Spelmenu: Escapetoets

Sluit en open inventaris - "I" toets of taspictogram (bag) linksonder in het scherm.

In dit spel heb je de keuze om op verschillende manieren te reageren, dit heeft geen invloed op het spelverloop.

Er zijn 18 prestaties te krijgen (Steam - achievements) door speciale handelingen uit te voeren, dit heeft geen invloed op het verloop van het verhaal.


Dag 1: Rune's Kamer

Al Schaumann is op weg naar het ijs voor proefboringen. Nova Anawak werkt in het laboratorium en Ted/Tully Crean heeft een ijsbeer in de buurt van het onderzoekstation gezien. Rune Knudsen wordt in de vroege ochtend wakker gemaakt, want hij is de ijsberen onderzoeker van het station. Het maakt niet uit wat je tegen Tully zegt, want je moet toch uit je bed komen. Kijk (rechtermuisklik) altijd naar alle hotspots (met de spatiebalk worden alle hotspots in het scherm getoond). Op het bureau is een computer die je later gebruikt. Kijk naar de thermosfles, triangulatie (driehoeksmeting) op het bureau en de klimijzers (crampons) tegen de muur. Al deze dingen heb je later nodig.

 

Kijk naar de thermometer (1/3) tegen de muur boven je bed.

 

"Weatherman" prestatie
"Controleer altijd 's ochtends als eerste de temperatuur".
Elke keer als Rune wakker wordt, kijk dan naar de thermometer.

Prestatie verschijnt op de 3de dag.

 

Verlaat je kamer. We gaan eerst het onderzoekstation wat beter leren kennen.

 

Gang
Links is de gastenkamer. Aan de rechterkant zijn de kamers van Al, de olie/mineralen/fossielen onderzoeker (prospector), en Nova, de microbioloog. Onderzoek in close-up (handpictogram) naar het prikbord (bulletin board) tegen de muur. Linksboven hangt een verjaardagskaart voor Nova. Deze werd gepost op 02/08/2011. Uit de tekst kan je opmaken dat Nova's verjaardag op 03/08 is. Noteer deze informatie. De drie stationsleutels kan je ook dichterbij bekijken. Door de grote dubbele deur kom je in de garage. Volg eerst rechts de gang (corridor) naar de woonkamer/keuken.

Woonkamer
In de woonkamer, die tevens dienst doet als radiostation ontmoet je Nova. Ze is in gesprek over de radio met Al. Hij heeft ten noordoosten van het station olie gevonden. Nova zal de Thule maatschappij over de ontdekking inlichten. Tegelijkertijd heeft Al ook iets anders gevonden, waarvan hij haar persoonlijk verslag wil uitbrengen. Het is duidelijk dat Rune geïnteresseerd is in Nova. Al regelt een afspraakje voor een etentje voor beide, waarop Rune iets voor Nova zal koken. Ga naar de keuken.

Keuken
Zie een waterkraan, fornuis en koelkast. Op de aanrecht staat suiker.

Open de koelkast en zie er room in staan.

 

"Munchies" prestatie

"Let op een voedzame traktatie".
Kijk naar de sandwich in de koelkast.

 

Verlaat de keuken en de woonkamer.

Ga in de gang door de dubbele deur naar de garage.

Garage
Tully heeft hier zijn tent opgesteld. De garage bevat veel handige werkgereedschappen en dingen die je later nodig hebt. Zoals een boormachine, bezem, cirkelzaag, slijpsteenmachine, benzinekan en verroeste vat. Via een ladder kan je boven op het platform komen. Ga door de groene deur naar de lobby.

Lobby
Neem het verdovingsgeweer (tranquilizer rifle), touw (rope), verpakkingstape en een EPGE vlag. In je inventaris heb je al een multitool/gereedschap setje (mes,vijl, schroevendraaiers, kompas), een notitieboek (notebook) en aansteker (lighter). Zie ook een geladen geweer (tacs-12). Als Rune naar buiten gaat neemt hij automatisch een warme jas uit de droogkast (drying closet), maar ga eerst via de wenteltrap onder naar de kelder (basement).

Kelder
Zie in het rek gebakbodems, ahornsiroop en meringue poeder (schuimbeslag). Zie een brandblusser in de hoek. Aan de ketel is een anode (kathode) gekoppeld, een stuk onedel metaal, die voor bescherming zorgt tegen corrosie. Zie vleeshaken aan het plafond en de doos waarin roomijs opgeslagen wordt. Ga terug naar boven en ga naar het laboratorium.

Laboratorium
Kijk om je heen, want er zijn een paar dingen die nuttig zijn gedurende het spel. Zie op de werktafel: plamuursel, verfkwast, gedestilleerd water en azijnzuur. Op de hoek van het bureau naast de ingang neem je de sedativa-uitrusting (kalmerend/verdovend geneesmiddel). De uitrusting bestaat uit sedativa naalden, traceerhalsband (GPS), oximeter (hartslagmeter/polsmeter) en antisedan spuit (tegengif). Zie een zuurkast 'fume hood' (Een zuurkast is voorzien van een constante dampafzuiging om de blootstelling van de laborant aan schadelijke dampen te beperken). Links is een medicijnkastje. Boven het medicijnkastje hangt een plattegrond/blauwdruk van het station. Ga terug naar de lobby en ga door de grote deur naar buiten (outside).

Voorkant station

Zie een bandenton 'barrel' (opgestapelde autobanden, dat dient als asbak). Praat met Tully. Volgens zijn beschrijving zou het een mannelijke ijsbeer zijn. Hij ligt achter het station. Tully wil de ijsbeer doden, maar Rune wil hem alleen verdoven. Klim de ladder op naar het dak (roof).

Dak
Vanaf hier zie je de ijsbeer. Rune ziet dat het een wijfjesbeer is. Dat is belangrijk voor de traceerhalsband.

De ijsberin weegt ongeveer 200 kg, wat belangrijk is voor de dosering van de narcose.

 

"Shootin' Blanks" prestatie

"Probeer gekscherend Tully neer te schieten".
Gebruik het ongeladen geweer op Tully.

 

Nu je het gewicht weet combineer je in de inventaris een verdovingspijl (sedativa naald) met het verdovingsgeweer.

 

"Friend of the Year" prestatie

"Probeer Tully neer te schieten".
Gebruik het geladen geweer op Tully.

 

Gebruik dan het verdovingsgeweer op de ijsberin.

Zodra de ijsberin verdoofd is gaan Rune en Tully beneden naar haar toe.

Achterkant station
Kijk naar de ijsberin - ze stinkt uit haar bek. Onderzoek eerst de bek. Een hoektand is afgebroken en ontstoken dat de stank veroorzaakt. Gebruik de traceerhalsband (tracking collar) om de nek van de ijsberin. Gebruik de hartslagmeter (Oximeter) in de bek van de ijsberin. De polsslag is 41, wat voor een slapende ijsberin normaal is. Neem de verdovingspijl uit de ijsberin. Je verlaat dan automatisch de close-up. Rune en Tully overleggen wat ze nu moeten doen met een zieke ijsberin, want ze is zwaar ondervoed door de tand infectie, omdat ze niet kan eten. Rune stelt voor om ze in de sneeuwhonden kooi te leggen, maar hoe krijgen we de ijsberin daarin. Kijk naar de kooi (cage) en open de deur. Bekijk de stevige paal in de kooi (cage pillar). Zie naast de kooi een brandstoftank dat de elektriciteit aan de generator levert. Daarnaast zie je een benzinepomp. Ga rechts naar de westkant van het station.

Westkant station
Kijk naar de sneeuwscooter. Neem aan de achterzijde de spanband (ratchet strap).

Ga terug naar de sneeuwhonden kooi.

Achterkant station
Praat met Tully. Hij vraagt hoe je de ijsberin in de kooi kan krijgen.

Sla het spel op (Save):

 

"Potty Mouth" prestatie

"Onjuist gebruik van de parser".
Type "fuck'' en bevestig het met enter. 

 

Een parser is een computerprogramma, of component van een programma, dat de grammaticale structuur van een invoer volgens een vastgelegde grammatica ontleedt (parset). Een parser zet ingevoerde tekst om in een datastructuur.

 

Laad het spel (Load):

 

"Parser Hero" prestatie

"Maak geen fouten in een van de parser-puzzels"
Beantwoord in het hele spel geen fouten voor later deze prestatie!

 

Type op je toetsenbord 'snowmobile' en bevestig het met enter (suggest). Tully gaat dan de sneeuwscooter halen. Bind de spanband om de ijsberin. Gebruik dan het touw op de spanband (klik het touw op de ijsberin), klik dan het touw op de paal in de kooi en dan op de sneeuwscooter. Als je deze volgorde juist uitgevoerd hebt slepen ze de ijsberin de kooi in. Tully neemt pauze en vertrekt. Rune zal aan de dierenarts vragen om de gebroken hoektand te trekken. Gebruik nu de spuit met het tegengif (reversal agent) op de ijsberin, zodat ze wakker wordt. De lege spuit blijft in de inventaris. Ga naar de linkerkant.

 

Generator
Hier is een generatorkast die aangesloten is aan een klepwiel met de brandstoftank.

Ga via de voorkant of achterkant het onderzoekstation in.

Laboratorium
Na Rune zijn jas en verdovingsgeweer automatisch terug heeft gelegd ga je naar het lab. Neem de antibiotica uit het medicijnkastje. Kort daarna komen Al en Tully ook in het laboratorium. Al heeft in een enorme gletsjerspleet olie gevonden en is in de spleet geklommen. Daaronder vond hij een offeraltaar met menselijke lichaamsdelen. Hij heeft een dijbeen en een leren vel met symbolen erop meegenomen. De drie kijken naar de ontdekking. Rune wil graag een specialist raadplegen, maar Al denkt daar anders over. Dan komt Nova in het lab. Alisteir Euler heeft aangekondigd om het station te bezoeken. Alisteir is de zoon van de oprichter Bob Euler. Nova kent hem van vroeger en is niet enthousiast over zijn bezoek en Al ook niet. Rune wijst Al erop dat de olie ontdekking weer klimaatproblemen veroorzaakt, maar Al ziet de dingen meer vanuit een financieel oogpunt voor de bewoners van dit gebied. Rune blijft daarna alleen in het lab, om Al's gevonden materiaal verder te onderzoeken.

Kijk opnieuw naar de botten en leren vel. Zie op het leren vel aan de bovenkant een cartouche met drie symbolen. Daarboven een symbolen cirkelboog. Op de onderkant twee iconen en een wazige oppervlakte met tekeningen. Neem de dijbeenbot (femur) en de opperarmenbot (humerus). Open nu de zuurkast, omdat de botten calcium bevatten. Neem de container eruit en zet het onder in het scherm op de tafel. Leg de botten in de container. Giet gedistilleerd water en dan azijnzuur (acid) over de botten. Neem de container terug in je hand en zet het terug in de zuurkast. Rune zal tot morgen moeten wachten om het resultaat te kunnen zien. Nu moet de ijsberin nog met antibiotica ingespoten worden. Combineer de lege spuit met de antibiotica om een antibiotica injectiespuit te krijgen.

Garage
Gebruik de EPGE vlag op de cirkelzaag (table saw) op de werktafel om een houten steel te krijgen. Combineer de steel met de spuit en vervolgens met de verpakkingstape om een steelspuit te krijgen (pole syringe).

 

Achterkant station
Gebruik de verlengde spuit aan de steel op de ijsberin in de kooi.

Rune geeft de ijsberin de antibiotica en zet de steelspuit tegen de muur.

 

"Vetenarian" prestatie

"Behandel een ijsbeer".
Gebruik de steelspuit met antibiotica op de ijsberin.

 

"You are not MacGyver" prestatie

"Gebruik de multitool veel te veel".
Gebruik de multitool tijdens het spel op andere objecten.

Ongeveer 10-15 is voldoende.

 

"A Shoulder to Lean on" prestatie

"Check Nova de eerste avond".
Ga voordat je naar bed gaat naar de gang.

Klop op de deur van Nova en praat met haar.

Rune's Kamer
Ga naar bed. Voordat Rune gaat slapen zet hij eerst de gegevens van de dag in de computer.

Ga daarna naar bed.

 

"A Day in the Arctic" prestatie

Overleef de eerste dag!

 


Eerste Nacht: Rune's Kamer
Rune wordt midden in de nacht wakker uit een nachtmerrie, waarin hij poollichten en ijsberen zag.

Het voelde alsof er iemand hem van een ijsschots observeerde.

Het geluid van een gestoorde radio dringt door in zijn kamer.


Woonkamer
Gebruik de radio, waaruit het stoorgeluid komt. Dan komt opeens Tully, die ook een nachtmerrie heeft en er waarschijnlijk nog in zit. Hij zegt dat hij in Longwoods in Maine was en heeft het over ijs, over geesten onder het ijs en een beest dat hem achtervolgt. Tully gaat dan zitten en is weer kalm.

Laboratorium
Praat met Al over de gestoorde radio. Het poollicht, ook aardmagnetisch veld en door de lokale bevolking als "Dans van de Geesten," genoemd is de oorzaak. De radio werkt niet in de komende dagen. Al wil ook de mast uitschakelen zodat het geen schade kan veroorzaken. Rune vertelt hem over Tully en van zijn droom. Hebben deze twee dromen iets met elkaar te maken! Al is van mening dat Tully's droom natuurlijk is. Ga terug naar Rune's kamer en ga slapen.

Dag 2: Rune's Kamer
Je wordt weer wakker gemaakt door Tully, die je iets vreemds wil laten zien.

Neem nu de triangulatie apparaat en de absint fles aan de voet van het bed.

Kijk naar de thermometer (2/3).


Keuken
Praat met Nova. Ze heeft geen nachtmerrie gehad, maar heeft kort geslapen. De reden voor hun gebrek aan slaap zijn de studies over de proeven, dat veel tijd in beslag neemt. Nova is een Canadese Inupiat (Inuït/Eskimo) en kent een beetje de lokale taal. Misschien kunnen zij je helpen bij het ontcijferen van de symbolen.
 

Laboratorium
Praat met Al over alle onderwerpen. Open daarna de zuurkast. Rune neemt de container en legt de botten bij het leren vel op de tafel. Kijk naar de botten. Gebruik je multitool op de botten, om de resterende kalk te verwijderen. Je ziet nu twee symbolen op de dijbeenbot. Kijk ook naar de diepe snede onder in het bot. Blijkbaar is het beenmerg geëxtraheerd.

 

Keuken
Spreek met Nova over de botten. De Inuit waren zeker geen kannibalen.

Maar er zijn legendes over een krijgers cultuur die hier leefden voor de Inuit.

Ze geeft je een artikel over "Antropofagie" (kannibalisme). Lees deze aandachtig in je notitieboek.

Nova zal je later een tweede artikel geven.


Laboratorium
In het artikel is er sprake van een primitieve stam van wildemannen, die ten noordoosten van het vasteland op een eiland leefde en tot de kannibalen behoorden. Ze heetten de Toonijuk. Naar verluidt wendden zij zich tot boze geesten zoals de Wendigo/Ashten als ze honger hebben. Kijk weer op het leren vel. Op de bovenkant zijn drie symbolen te zien. Een cartouche is een ovale omcirkeling. Cartouche symbool 1 toont een horizontale lijn op een halve cirkel. Een soortgelijk symbool zie je in het artikel. Daar hangt de halve cirkel aan een lijn. Dit symbool betekent het Westen. In de tekst kan je lezen dat de Toonijuk uit het Oosten kwamen. Cartouche symbool 2 toont een symbool met kruisjes. In het artikel zie je ook een symbool met kruisjes. De kruisjes in het artikel duiden de zee aan. We lezen in het artikel dat de Toonijuk op een eiland leefden. Cartouche symbool 3 toont een groep mensen en is dus een stam. Klik op een Cartouche symbool en type je suggestie in het balkje. Bevestig het dan met enter.

 

 1. Cartouche symbool 1: East

 2. Cartouche symbool 2: Island

 3. Cartouche symbool 3: Tribe

Achterkant station
Tully is bij de kooi. De ijsberin is uit de kooi ontsnapt en heeft zich daarbij zwaar verwond.

Rune moet de ijsberin vinden en waarschijnlijk doden.

Lobby
Neem nu in de lobby het geladen TACS-12 geweer.

Rune's Kamer
Pak nu de computer.

Voorkant station
Ga naar buiten en ga een scherm vooruit naar het binnenterrein. Je ziet een overzicht van het binnenterrein. Plaats jezelf recht tegenover de garage vooruit kijkend. Combineer het triangulatie apparaat met de computer. Kijk naar je multitool, want het heeft een kompas. Het kompas geeft 275 ° aan in mijn spel, maar dit kan variëren vanwaar je ongeveer staat voor de garage. Kijk in je notities. Kijk in de ijsberen thesis (proefschrift). De ijsbeer van 19,4. is met de gewonde tand. Ze draagt halsband ALO339. Noteer dit nummer. Gebruik nu je computer en klik op 'triangulator'. Het programma wordt geopend.

 • Type in 'Collar ID' het nummer van de halsband: ALO339 (variabel?)

 • Type in 'Heading' de graden van het kompas: 275 (variabel?)

 • Klik op de eerste berekening 'plot 1'

De computer geeft aan dat je 15 stappen vooruit moet gaan. Ga dus 15 stappen vooruit. Klik en zodra Rune begint te lopen naar de garagedeur, tel je zijn stappen. Dan gebruik je weer de computer, open het 'triangulator' programma en klik op berekening 2 'plot 2'. Als je dit correct doet zegt Rune dat de ijsberin 1.5 km ten noordoosten van hier is. (De eerste berekening resultaat is altijd 15 stappen, maakt niet uit of je het goed of fout ingevoerd hebt. Je weet in de tweede berekening dat het juist is). Ga naar links en klik op de sneeuwscooter.

 

"Everyday I’m Calculatin’" prestatie
Gebruik de triangulatie in een eerste poging!

 

IJsberin
Rune rijdt richting de ijsberin. Hij stopt om het signaal te controleren. Als hij opkijkt, staat de grote, agressieve en bebloede ijsberin voor hem. Hij kan op tijd naar de sneeuwscooter duiken, neemt het geweer en schiet de ijsberin neer. Hij neemt haar halsband en gaat terug naar het onderzoekstation. Je vertelt Tully wat je gedaan hebt.

Laboratorium
Praat met Al en rapporteer de gebeurtenissen. Rune wil de truck lenen om de dode ijsberin op te halen, maar het zal snel donker worden, dus adviseert Al het morgenvroeg te doen. Rune moet zich ontspannen en het eten voor Nova voorbereiden. Al dacht aan een 'Bombe Alaska' ijstaart. Hij geeft je het recept en vertelt je ook dat je er een brander voor nodig hebt. Het recept is in de notitieboek te vinden. Je hebt nodig: een sponge cake, roomijs,schuimbeslag en brandewijn. Als vervanger voor brandewijn kan je absint gebruiken. Ga naar de kelder.

Kelder
De roomijs doos is leeg. De label zegt dat je roomijs kan maken met de droogijs mix methode. Daarvoor heb je deze ingrediënten nodig: Vruchtensuiker siroop (Fructose), fijne suiker en dubbele room. Neem uit het rek ahornsiroop (maple syrup) voor droogijs, meringue poeder voor de schuimbeslag en een gebakbodem (sponge cake/luchtige cake). Neem ook de brandblusser (extinguisher) in de hoek, want die kan je gebruiken als brander voor het ijs.

 

Keuken
Sla het spel hier op en laad het opnieuw als je een taart gemaakt hebt voor de verschillende prestaties.

 

Rune zet automatisch een kom op tafel. Neem de suiker op de aanrecht, en de room uit de koelkast.

Perfecte ijstaart - "Chef de Cuisine":

 1. Maak ijs in de kom:
  a. Gebruik de suiker (sugar), ahornsiroop en room (cream) in de kom.
  b. Gebruik de brandblusser op het mengsel.

 2. Leg dan de gebakbodem er bovenop.

 3. Klik op de kom. Selecteer dan "Draai het om". Rune legt het ijs op een bord.

 4. Meringue (schuimslagroom) produceren voor het ijs.
  a. Neem de meringue poeder uit je inventaris en gebruikt het onder de waterkraan van de gootsteen.
  b. Gebruik de meringue mengsel op het ijs.

 5. Giet de absint erover.

 6. Gebruik je aansteker uit je inventaris op het ijs om het te flamberen.

 7. Klik op de Bombe Alaska en selecteer "Het is klaar".

"Chef de Cuisine"
"Maak een perfecte Bombe Alaska!".

 

 

"Sous-Chef"
"Maak een OK Bombe Alaska!".

Zoals "Chef de Cuisine", maar voeg geen meringue mengsel toe.

 

"Butcher"
"Maak een onsmakelijke Bombe Alaska!".

Na het maken van ijs het niet omdraaien. Je kunt de gebakbodem gebruiken of niet, het maakt niet uit.

Giet absint erover en ontsteek het met je aansteker.

 

"Chef le Octané" prestatie
"Maak een Bombe Alaska met benzine".

Ga naar de garage en pak de benzinekan (gasoline).

Maak een taart zoals "Chef de Cuisine", maar in plaats van absint giet je er benzine over en ontsteek het met je aansteker.
 

Rune dekt de keukentafel. Nova komt in de keuken. Nova is enthousiast over de Bombe Alaska (als je een perfecte ijstaart gemaakt hebt, het is niet belangrijk als je een andere gemaakt hebt en ze het niet lekker vindt). Praat verder met haar. Dan horen ze een helikopter waarin Alisteir Euler zit. Hij wil van Nova de proeven zien. Je bent alleen in de keuken. Combineer de halsband in de inventaris met je computer. Gebruik dan de computer. Klik op 'Proxy Track', open de map en klik in het menu op 'East Ketek plateau/EPGE'. Open 'import' en klik in het menu op 'USB ALO339'. Open 'Datapoints' en zie 6 gegevenspunten. Klik op alle gegevenspunten en begin bij CP1. Bij punt CP5 zegt Rune dat de ijsberin zich 20 km naar het noordwesten verplaatst heeft en zich ineens omgedraaid heeft.

Laboratorium
Alisteir vermaant Al, omdat hij nog geen proeven genomen heeft. Alisteir zal morgen naar de gletsjerspleet gaan om het zelf te bekijken. Alisteir zegt tegen Rune dat hij morgen zijn onderzoek resultaten wil zien. Ze verlaten het lab en je bent weer alleen. Kijk in close-up op de gletsjerkaart tegen de muur, naast de Groenlandkaart. Op de gletsjerkaart zijn drie locaties gemarkeerd en het onderzoekstation. Het laagste punt is de "nieuw gevonden' locatie. Klik (rechtermuis) op deze locatie.

Rune ziet dat de ijsberin naar de gletsjerspleet is gelopen en toen omgekeerd is.

Dit komt overeen met punt CP5 in de 'Datapoints' map. Ga naar je kamer en ga naar bed.

Tweede Nacht: Rune's Kamer
Deze keer droomt Rune dat hij in de gletsjerspleet klimt, en een schaduwfiguur ziet. Dan is hij terug in het onderzoekstation, verlaat zijn kamer en ziet op de vloer bloederige voetafdrukken. In de woonkamer zijn de muren met bloedige symbolen besmeert. Op de vloer in de keuken vindt hij het onthoofde lichaam van Nova. Dan wordt hij wakker uit deze verschrikkelijke nachtmerrie en hoort buiten een schot klinken. Heeft Tully geschoten!

 

Gang
Nova zit voor haar deur. Ook zij had een nachtmerrie.

Ze droomde van Ashten, dat staat voor alles wat slecht is in het Noordpoolgebied.

Als kind had ze ook al van hem gedroomd.

Lobby
Neem het verdovingsgeweer. Rune laadt het automatisch. Ga naar buiten.

Voorkant station
Tully is buiten en schiet als een wilde om zich heen. Hij denkt een monster te zien, dat te dicht bij het station komt. Probeer hem te kalmeren. Maar dan verschijnt Alisteir. Hij richt zijn revolver op Tully. Probeer beiden of een van hen te kalmeren, maar dat zal niet lukken. Rune heeft geen andere keuze dan Tully te verdoven.

Dag 3: Rune's Kamer

Kijk naar de thermometer (3/3).

 

"Weatherman" prestatie

"Controleer altijd 's ochtends als eerste de temperatuur".
 

 

Ga naar de keuken.

 

Keuken
Alle zijn in de keuken op Tully na. Alisteir valt Rune meteen aan over het incident in de nacht. Rune probeert de steun van Al te krijgen, die je over de geesten verteld had. Maar nu zegt Al heel iets anders. Nova wil ook niets meer weten over haar nachtmerries. Het tweede artikel dat ze aan Rune beloofd had wil ze nu niet meer geven. Alisteir wil duidelijk van Rune af. Daarom stelt Rune voor dat hij zelf naar de gletsjerspleet gaat en de ontbrekende proeven neemt. Na enige aarzeling zegt Al dat je een oliesonde en weerapparatuur nodig hebt en het verdovingsgeweer.


Garage
Praat met Tully. Hij staat aan jouw kant en denkt dat de anderen misschien wel bang van hem zijn. Hij zegt dat je het artikel gewoon uit Nova's kamer moet pakken. De sloten hier zijn oud en geeft je een blanco (baard) sleutel. Hiermee kan je een eigen loper in elkaar knutselen.

Gang
Kijk op het prikbord. Er hangen drie sleutels met verschillende uitgefreesde pinnen op de baard. Je moet een loper creëren, die alle uitgefreesde pinnen van de drie sleutels heeft. Noteer welke pinnen bij welke sleutel uitgefreesd zijn en welke niet. Dan combineer je deze drie versies en laat de nog bestaande pinnen staan die bij alle drie de sleutels staan gebleven zijn. Is een pin bij een van de sleutels uitgefreesd, moet het op de loper ook uitgefreesd worden. Gebruik (combineer) de multitool op de blanco sleutel. Klik van boven naar beneden op de baarddeeltjes (pin) 1 tot 4 en 6 tot en met 9 om ze uit te frezen. Laat alleen pin 5 staan. Ga uit de close-up en je hebt een loper. Gebruik de loper op Nova's kamer en ga naar binnen.

 

Nova's kamer
Kijk naar Nova's koffer. Het heeft een hangslot met een cijfercombinatie. Heb je haar geboortedatum genoteerd op de verjaardagskaart op het prikbord! Dit is de cijfercombinatie: 02/09. Klik daarna op het hangslot om de koffer te openen. Neem het artikel over de Witiko mythe. Lees het in je notitieboek.

 

"True Gentleman" prestatie
"Ontdek iets intiems".
Kijk naar Nova's beha (bra) in haar koffer.


Rune's Kamer
Pak nu de klimijzers aan de muur (crampons).

Lobby
Neem het verdovingsgeweer, touw en de oliesonde naast de labdeur.

Garage
Stap in de truck. Rune rijdt direct naar de gletsjerspleet (Crevasse).

Gletsjerspleet
Neem de klimijzers uit je inventaris, klik de klikijzers op Rune en hij bindt ze onder zijn schoenen. Bevestig dan de oliesonde aan de lier (winch) van de truck. Gebruik dan het touw op de oliesonde (oil probe) en klik dan het touw op Rune, zodat hij het vastmaakt aan de oliesonde. Klik dan op de lierafstandsbediening in je inventaris. Rune laat zich naar beneden in de gletsjerspleet zakken.

Eenmaal op de bodem klik je weer op de lierafstandsbediening om de oliesonde verder naar beneden te laten zakken. Klik nogmaals op de lierafstandsbediening, om de oliesonde omhoog te hijsen. Gebruik nu de multitool op de oliesonde om de olie houder eruit te halen. Ga achter dieper in de grot (cave). Het is donker. Zie een kom (cup) op de grond. Giet olie uit de houder in de kom en steek het aan met je aansteker. Zie dan een tweede kom. Giet er ook olie in en steek het aan. Zie een muurschildering (mural) met symbolen. Op de bovenkant is dezelfde cartouche als op het leren vel. Daaronder zie je vier andere symbolen. Voordat Rune deze symbolen ontcijfert gaat hij eerst verder de grot onderzoeken. Ga door de tunnel. Vul de derde kom met olie en steek het aan. Je ziet dan een ijszetel die op een troon lijkt. Kijk ernaar en ga dan terug naar de vorige grot.

 

Kijk weer naar de symbolen. Symbool I toont een menselijk figuur. Uit het artikel weten we dat de sjamaan de mensen beschermt. Symbool II toont een gesloten vorm van ijs. Dit moet de troon zijn in de andere grot. Symbool III is een vreemd symbool van ijs achter het Noordpoollicht en zal waarschijnlijk het gebied vertegenwoordigen dat in het artikel Boreas heet. Symbool IV moet daarom Wendigo zijn, omdat het lijkt op een lichaam zonder hart. Klik weer op de symbolen en type de suggestie in het balkje en bevestig het met enter.

 

 1. Symbool I = Shaman

 2. Symbool II = Throne

 3. Symbool III = Boreas

 4. Symbool IV = Witiko

 

Een wendigo is een monster uit de verhalen van de Noord-Amerikaanse Indianen. In deze verhalen werd verteld dat een mens in een wendigo kon veranderen na het plegen van kannibalisme. De symbolen op de muur is waarschijnlijk een bezwering. Zodra Rune de symbolen ontcijfert heeft hoort hij een geluid uit de andere grot en gaat kijken. Daar ziet hij een enorme schaduw. Snel rent hij terug naar de oliesonde, en laat zich door de lier omhoog trekken. Hij stapt in de truck en rijdt terug naar het onderzoekstation. Onderweg duikt de schaduw opnieuw op. Rune krijgt een ongeluk waarbij de truck over de kop slaat. Hij ligt bewusteloos op het ijs. Het geluid van een slee is te horen. Rune wordt wakker in het laboratorium. Al is bij hem en zegt dat zijn handen bevroren waren en geamputeerd moesten worden. Gelukkig is dit een nachtmerrie, want Rune wordt kort daarna wakker.

Dag 4: Laboratorium
Rune's handen zijn inderdaad verbonden, maar ze zijn niet bevroren.

Iemand heeft hem op tijd uit het ijs gered en teruggebracht naar het onderzoekstation.
 

Keuken
In de woonkamer hoor je dat Nova ruzie heeft met Alisteir. Alisteir wil met Nova hier weg, maar ze weigert. In de keuken praat je met Alisteir en Nova. Tully heeft in de nacht herrie geschopt. Daarom heeft Alisteir hem morfine gegeven. Nu zijn hij en Al verdwenen. Nova zegt Alisteir de waarheid en vraagt Rune haar te volgen. Alisteir probeert je te overhalen maar daar trap je niet in.


Laboratorium
Praat met Nova over het incident. Blijkbaar is Ashten hier vanwege de botten en de storm is een toegangspoort.

Je moet de botten vernietigen. Neem de botten en leren vel terug van de tafel.

Garage
Neem de benzinekan als je die nog niet hebt (gasoline).

Voorkant station

Leg de botten in de bandenton. Giet de benzine er overheen en steek het aan met je aansteker. Een vlam komt uit de bandenton, maar dooft weer snel. Alisteir komt naar buiten en zegt dat de vlam niet heet genoeg is. Je moet aluminium, geoxideerd metaal en magnesium gebruiken.

Kelder
Met de multitool demonteer je de bescherming anode van de ketel, omdat het onder andere uit magnesium bestaat.

Garage
Gebruik de multitool op het roestige vat (onderkant scherm) en krijg roeststof.

Keuken
Neem de braadpan op het fornuis, dat gemaakt is van aluminium.

Garage
Gebruik de braadpan op de slijpsteenmachine (grinding). Pak de bezem (broom) in de hand en gebruik het op het aluminiumstof (dust) op de vloer en krijg het in je inventaris. Gebruik ook de anode op de slijpsteen en gebruik de bezem op de magnesiumstof.

Voorkant station

Gebruik de roeststof, aluminiumstof en magnesiumstof in de bandenton en steek het aan. Dit keer brandt het goed dat de autobanden ook smelten. Nu moeten we Al en Tully vinden. Loop naar het binnenterrein en links naar de westkant naar de sneeuwscooter.

Westkant station
Hier ligt nu het lichaam van Tully. Heeft hij afgelopen nacht op zichzelf geschoten?

Kelder
Rune en Alisteir leggen het lichaam van Tully in de kelder. Maar waar is Al? Ga naar de gang.

Al's Kamer
Open de deur van Al's kamer met de loper. Lees het verfrommeld papiertje op het bureau.

Al zal proberen om het monster te lokken. Hij is weer naar de gletsjerspleet gegaan.

Hij wil niet dat iemand hem volgt.

 

Laboratorium
Praat met Nova over alles. Rune denkt dat Al niet meer in leven is.

Woonkamer
Alisteir zit nog op de bank. Praat met hem over alles. Ga terug naar je kamer.
 

Gang
Als je je kamer in wil gaan komt Nova in de gang. Ze wil dat je de nacht bij haar blijft, zodat je elkaar in de gaten kan houden en geen zorgen hoeft te maken dat een van hen iets zal doen.

Nacht 4: Nova's kamer
Midden in de nacht worden de twee wakker. De elektriciteit is uitgevallen.

Rune zal het controleren. Ga naar buiten en rechts naar de generator.

Buiten: Generator
De generator is uitgevallen. De wielklep aan de rechterkant is dicht en is voor de brandstoftoevoer. Open deze wielklep (valve). Open dan de generatorkast. Zie in de rechterbovenhoek een antivriespijpleiding. Trek de choke uit. Zet de hendel (lever) omlaag. Draai de schakelaar naar 1. Duw de choke weer terug en zet de hendel omhoog. Doe deze actie snel achter elkaar. Nadat de generator weer actief is loopt Rune terug naar de voorkant.

 

 

 

"Very Strong With Machines" prestatie
Start de generator in een eerste poging.

 

 

Voorkant station
Alisteir staat hier buiten voor de lobby deur. Hij schiet op Rune en mommelt dat hij de overblijfselen van Nova in de gang gevonden heeft en dat Rune haar doodde. Dan gaat hij naar binnen en sluit de deur, zodat Rune dood zal vriezen. Rune kijkt door het raam in het laboratorium en ziet dat Al het lichaam van Nova het lab uitsleept. Rune roept Alisteir, maar die zal hem niet horen. Ga naar links.

Westkant station
Neem de klimijzers op de grond naast de sneeuwscooter. Ga links naar de kooi.

Achterkant station

Neem de steelspuit tegen de muur achter de kooi.

Klik in de inventaris op de steelspuit, om de spuit van de steel te verwijderen. Ga naar links.

Generator
Open de generatorkast. Gebruik de spuit in de antivriespijpleiding, om de spuit te vullen met antivries.
 

Voorkant station
Klim de ladder op naar het dak. Klik de klimijzers op Rune, zodat hij op het ijzige dak kan klimmen. Zie een bevroren luik (hatch) op het dak. Gebruik de antivriesspuit op het luik. Open het luik. Klim naar beneden in de garage.

Garage
Alisteir loopt nog steeds rond. Neem boven de werktafel (tools) naast de garagedeur een schroefsleutel (wrench). Klim dan de ladder op. Je verbergt je achter de kisten op het platform. Werp de schroefsleutel door het raam boven de garagedeur. Alisteir komt binnen, denkt dat je achter de deur staat en schiet op de garagedeur. Rune springt dan bovenop hem. Alisteir is dood. Pak de revolver op de vloer. Nu moet je Al en Nova vinden! Ga naar het lab.

Laboratorium
Op de vloer ligt een zekering en een verfrommeld papiertje. Neem het papiertje, dat Al waarschijnlijk heeft laten vallen. Onderzoek het papiertje in je inventaris. De drie symbolen van het leren vel zijn aan de bovenkant te zien (oost - eiland - stam). Daaronder de vier symbolen uit de grot (sjamaan - troon - Boreas - Wendigo), en twee nieuwe symbolen. Symbool 2 is een omgekeerde Wendigo symbool. Omdat Wendigo wordt weergegeven zonder hart en symbool 2 omgekeerd is, moet dit een hart zijn. Daaronder is een V-vormig symbool (1), dat een gletsjerspleet zou kunnen zijn. Klik op deze twee symbolen, type je suggestie in het balkje en klik op enter:

 

 • Symbool 1 = Crevasse

 • Symbool 2 = Heart

 

Rune vraagt zich nu af "Waar is Nova". Klik erop om deze te beantwoorden. Je kan het hele onderzoekstation doorzoeken, maar je zal de twee niet vinden. Op de plattegrondkaart van het onderzoekstation in het lab tegen de muur is in het onderzoekstation ook een waterpomp. Dit moet het antwoord op deze vraag zijn.

 • Waar is Nova = waterpump

"Parser Hero" prestatie

"Maak geen fouten in de parser-puzzels"
Als je alles goed beantwoord hebt krijg je deze prestatie!

 

Kelder

Ga beneden naar de kelder. Het lichaam van Tully ligt er nog. Zijn handen zijn eraf gehakt. De pompputdeksel (lid) in de vloer voor de ketel kan je niet openen met je blote handen. Neem de vleeshaken in de hand en haak het aan de pompdeksel. Klim beneden naar de waterpomp.

Waterpomp
Wat gebeurt er hier. Dit had je niet verwacht. Al heeft een troon van verschillende menselijke botten gemaakt en ook de handen van Tully gebruikt. Vermoedelijk heeft Wendigo/Ashten hem uitgekozen. Het hart, om het monster weer tot leven te brengen ontbreekt nog. Hij wil het hart van Nova nemen. Lukt het Rune om Nova te redden en samen te ontsnappen uit deze nachtmerrie? Lukt het Al om het monster weer tot leven te brengen. Dit alles zie je in de eindscène :)

 

"The End" prestatie

 

 

 

Einde


 

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum

Henk

Free Web Hosting