19-04-2008

Art of Murder: FBI Confidential

 

In dit PC-spel kruip je in de huid van FBI agente Nicole Bonnet. Je eerste opdracht is om een aantal lugubere moorden te onderzoeken.

Het bijzondere aan deze moorden is dat het alleen gaat om rijke mensen en dat de moordenaar de harten van zijn slachtoffers verwijdert.

Het verhaal begint in New York uiteindelijk zal je de wereld afreizen om de waarheid te ontdekken. 
 

Duitstalige versie: Geheimakte FBI Die Kunst des Mordens

Demo (88 mb): De demo heeft Poolse ondertitels, maar de gesproken tekst is in het Engels

Duitstalige Demo (82 mb)

 

Art of Murder: FBI Confidential

 

 

Inleiding
Nicole Bonnet wordt toegewezen aan een ervaren collega, James. Hij vraagt aan Nicole om koffie te halen.

Als Nicole terug in het gebouw komt, hoort ze een schot. Snel trekt ze haar wapen en gaat naar het bureau.

Helaas komt ze te laat, James is neergeschoten. Hij kan nog net iets zeggen.

Nicole keert terug naar het FBI Hoofdkwartier om rapport uit te brengen aan haar baas, Chaser. 

 

New York: Dag 1: FBI Bureau

 

Praat met Chaser - Nicole zal haar nieuwe partner, Nick met het onderzoek ondersteunen. Eerst moeten ze een rapport schrijven over de moord van James. Bekijk de twee diploma's tegen de muur en ook de kaart. Rechtsonder in het scherm heb je een zakcomputer en het spelmenu. Als je op de loep klikt zie je de actieve hotspots in het scherm. Verlaat de werkkamer van Chaser. In het secretariaat ontmoet je Ruth, die je een goed advies geeft. Maar Nicole wil de moordenaar van James absoluut grijpen. Neem een close-up van de printer, op de hoek van het bureau. Open de papierbak aan de onderkant - het is leeg. Ga onder in het scherm naar de bureaus. Bekijk het prikbord achter tegen de wand. Bekijk de foto's. Je noteert het telefoonnummer van Nick in de agenda van je PDA, (zakcomputer) en ook de telefoonnummers van Ruth en Chaser. 

 

 

Ga naar je bureau - eerste bureau tegenover het secretariaat. Bekijk alles op je bureau. De telefoon werkt niet. Het tweede bureau is van James en het laatste bureau is van Nick. Het bureau aan de achterlinkerzijde is leeg en zal spoedig aan een nieuwe medewerker behoren. Open je PDA en klik op de onderste pictogram - agenda. De 3 telefoonnummers worden nu getoond. Bel Nick - klik op Nick. Er wordt niet op genomen. Praat met Ruth over Nick.  Nick is al n week niet meer in het bureau geweest en zijn mobiletelefoonnummer op het prikbord werkt niet meer omdat zijn telefoon in de Hudson Rivier ligt. Ze zal zijn nieuwe telefoonnummer per e-mail naar je toe sturen. Ga naar je bureau. Klik op het toetsenbord en het nieuwe telefoonnummer wordt in je agenda genoteerd. Open je PDA en bel opnieuw Nick - je spreekt een bericht in. Kort daarna ontvangt je een SMS  bericht van Nick - Hij zal Nicole later alles verklaren. Je zal het rapport alleen moet schrijven. Klik weer op het toetsenbord, je tikt het rapport en verschijnt op het scherm. Klik op het scherm op het rapport uit te printen. Je krijgt een melding dat er geen papier in de printer is. Ga op het eind van het bureau naar het magazijn. Je zoekt naar papier, maar je kan het niet vinden. Je ontdekt wel een UV-lamp, plastiekzakjes, doos met batterijen,  handschoenen en Luminol. Je kan niets meenemen. Verlaat het magazijn en ga links door de deur naar de tussengalerij. 

Vooraan de linkerzijde liggen dozen, waarvan je het printpapier pakt. Links zie je ook een ladder. Ga terug naar het bureau van Ruth. Open weer de papierbak van de printer, leg het printpapier erin en pak het uitgeprinte velletje met je rapport. Ga naar de werkkamer van Chaser. Geef hem het rapport. Nicole wil absoluut aan het geval rond de moordenaar blijven werken. Maar de baas vind je te onervaren. Je kan beginnen om de oude onopgeloste zaken van Nick te onderzoeken. Praat meerdere keren met Chaser om alle details te krijgen. Verscheidene mensen zijn onlangs vermoord. Zij werden gemarteld vr hun dood en dan gedood met een ritueelmes. Het eerste slachtoffer leed aan een hartinfarct. Van het tweede en derde slachtoffers hadden ze het hart eruit gesneden. Daarnaast heeft de moordenaar bij elk slachtoffer een oude Spaanse munt achtergelaten. De eerste munt vond men in een broekzak, tweede in de mond en derde in de hartzak. Het schijnt om een eeuwenoud ritueel van de Inca's of Azteken te gaan. Nicole moet naar het museum van Pre-Columbiaans kunst gaan om te weten te komen of het moordwapen een rituele dolk is. Je krijgt een ontwerp van het moordwapen. Verlaat de werkruimte. Van Ruth hoor je nog dat de portier van het museum met drugs te doen heeft. Ga via de tussengalerij naar de beneden verdieping. Hier ga je direct naar de uitgang, bij de vlaggen. Op straat stap je in je zwarte auto en klik op de foto om naar het museum te gaan. 
 

Museum voor Pre-Columbiaanse kunst
Ga het museum in. In de ingangshal praat je eerst met de portier. Directeur Warren is in de hoofdzaal. Bekijk alles en ga dan naar de toonzaal. Warren komt naar je toe. De ritueelmessen van de Azteken hebben alle een greep uit Obsidiaan (Obsidiaan is een natuurlijk voorkomend vulkanisch glas). Bekijk de vitrine met de messen in het centrum van de zaal -  niet een mes heeft een blad, wat op het moordwapen lijkt. Bekijk daarna alles. Achter in de zaal bij de mummie pak je een brandblusapparaat. Tegen de muur hangt een schaal. Ga weer met de portier praten.  Praat meerdere keren met hem, en kom te weten dat ze ook kunstvoorwerpen met andere museums ruilen. Momenteel worden in de kelder voorwerpen in een krat ingepakt, die naar Zuid-Amerika worden gezonden. De portier verhindert je om de opslagruimte te betreden. Hij geeft je wel het telefoonnummer van Warren. Bel directeur Warren, maar hij is in gesprek of heeft zijn telefoon uitgeschakeld. Praat weer met de portier, vertel over zijn drugs toestanden en je mag naar de opslagruimte. Ga rechts met de trap, beneden naar de kelder. 

Het is donker. Praat weer met de portier. De elektricien is reeds besteld maar dat kan nog een week duren en hij weet niet hoe de schakelaars ingesteld moeten worden van het schakelkastje. Ga terug naar de opslagruimte en open het witte schakelkastje.  Stel de schakelaars in werking en controleer of het licht overal aan is. De schakelaars staan in verbinding met elkaar. Als je een schakelaar omzet dan zal een ander licht uitgaan of gaan  branden. Zet de schakelaars in een positie zodat de lampen tegelijk branden en die gedeelte kan onderzoeken.

 • Bovenste rij: blauw - rood - rood.

 • Onderste rij: rood - blauw.

Er moet ook een combinatie zijn om alle lampen (5) tegelijk te laten branden, maar weet niet of dat per spel hetzelfde is:

 

 • Bovenste rij: rood - blauw - rood.

 • Onderste rij: rood - blauw.

Pak aan de linkerkant een koffer uit het rek. Open de koffer in de inventaris. Kijk in de koffer en pak de rntgenscanner uit de koffer. Pak uit het linkerachtergedeelte een opblaasreddingsboot. Ga nu naar het rechterachtergedeelte. Bekijk de inpaktafel met daarboven een affiche en het kastje onder het affiche. Onderzoek de kist aan de rechterkant. Gebruik de rntgenscanner op de kist om de inhoud te zien - er ligt geen mes in. Gebruik de reddingsboot in de ruimte tussen 2 kisten. Gebruik dan het brandblusapparaat op de reddingsboot om de boot op te blazen. Gebruik dan de rntgenscanner op de andere kist waar de eerste kist voor stond. Je ontdekt nu 5 messen en een leeg vakje van het zesde mes. Het ontbrekende mes kan het moordwapen zijn. Plaats de rntgenscanner terug in de koffer en zet de koffer terug in het rek aan de voorzijde. Praat opnieuw met de portier. Toon hem het mes ontwerp. Verlaat het museum. Buiten ontvang je opnieuw een SMS bericht van Nick - Op Staten Island is makelaar John Rudolph vermoord. Stap in je auto en ga naar het huis van de makelaar.  

Villa van de makelaar
Praat vr de villa met politieagent, Jeff Macgregor. Het slachtoffer werd op de biljarttafel ritueel geopereerd en men vond zijn hart naast het lichaam. Het lichaam is al weggebracht. Ga de villa in. Bekijk in de salonkamer de staande klok en de schilderijen. Bekijk het tafeltje met het lampje in een close-up. Pak de krant - het kan bewijsmateriaal zijn. Je kan het niet met de blote handen aanraken. Duw de rechterstoel op zijn plaats. Ga uit de close-up en pak het visitekaartje dat onder de stoel lag. Bekijk het in de inventaris  -  telefoonnummer van Allan Branford wordt in de agenda bijgeschreven. Je kan hem bellen, maar er wordt niet op genomen. Ga rechts naar de biljarttafel. Onderzoek de kast. Op de grond vr de biljarttafel is een grote bloedvlek, zonder voetafdrukken. Onderzoek de biljarttafel. Pak de blauwe biljartbal. Onderzoek de gaten. Gebruik de biljartbal in de gaten om alle gaten te onderzoeken. In een gat wordt de biljartbal geblokkeerd. Ga terug naar de salonkamer en links naar de aanbouw. Pak de paraplu. Bekijk de foto's aan de rechterwand. De foto onder in het midden schijnt interessant te zijn. Het toont een persoon die de school verlaat met zijn ouders. Je wil de foto niet meenemen. Ga terug naar de biljarttafel. Gebruik de paraplu in de inventaris en je krijgt een draad. Gebruik de draad in het gat waar de biljartbal in bleef steken. Pak dan het hoofd van een gouden beeld. Verlaat de villa en je praat automatisch met Jeff. Nicole is vermoeid en ga naar huis. Stap in de auto. Nicole heeft een nachtmerrie.  

 

Dag 2: FBI Bureau
 

 

De volgende ochtend ga je het FBI hoofdkwartier binnen. Ga links naar het politiedepot - je moet een magneetkaart hebben om naar binnen te kunnen. Ga boven naar je bureau. Praat met Ruth en pak de magneetkaart van het bureau. Praat weer met Ruth. Nick was hier vanochtend geweest. Ga naar je bureau. Onderzoek je bureau. Pak het  Origami schip. Vouw het uit elkaar in je inventaris en krijg een kaart. Op de kaart is een trefpunt gemarkeerd, waar Nicole om 16.30 moet zijn. Ga terug naar het depot en open de deur met de magnetische kaart. Onderzoek de doos van James, onder in het rek. In de doos ligt een pistool, legitimatiekaart en sleutels.  Een plank links is een doos van een kleermaakster. In deze doos ligt een schaar.  Boven deze doos is een leeg vak. Plaats het gouden hoofd in dat leeg vak.  Ga met Chaser over het museum, ritueelmes en villa praten. Praat daarna weer met hem om over Allan Branford te vertellen. Een Psychologisch profiel van de moordenaar moet worden verstrekt. Bel Allan Branford - geen antwoord. Bel dan William Warren. Hij wacht op je in het museum en ook is Branford daar aanwezig.

Museum voor Pre-Columbiaanse kunst
Ga naar de toonzaal en praat met Warren. De kratten met de messen zijn vanochtend naar Bogot gevlogen. Hij was gisteren met Branford naar een concert geweest en had daarom zijn mobiele telefoon uitgeschakeld. Ga rechts naar de Oranjerie. Praat met Allan Branford. Branford kende alle slachtoffers en laat de naam Huaquero vallen, wat grafrovers/plunderaars betekent. Hij heeft angst en zegt niet alles wat hij weet. Ga terug naar de toonzaal en bekijk de vitrine met de gouden beelden. Een beeld mist een hoofd. Vraag aan Warren of je het beeld kan meenemen. Hij wil een formulier zien. 


FBI Bureau
Vraag aan Ruth om een formulier. Pak uit het magazijn een leeg formulier. Geef het formulier aan Ruth. Praat met Chaser. Vertel over Warren, Branford en het beeld. Pak van het bureau van Ruth het ingevulde en ondergetekende formulier

Museum voor Pre-Columbiaanse kunst
Geef Warren het formulier. Praat dan met de portier en pak dan het koploze gouden beeld uit de vitrine. Een klein rood lamp begint te flitsen. Praat met de portier. Hij weet niet meer hoe hij de alarminstallatie moet afstellen. Ga naar de Oranjerie. Ga onder in het scherm naar de 3 vazen. Dit kan per spel anders zijn welke vaas je nodig hebt en de hoeveelheid aarde in de vaas of lege vaas. Pak een vaas. Pak aan de linkerzijde een handvol bloem aarde. Vul de vaas met de aarde. Plaats de vaas met of zonder aarde in de vitrine met het gouden beeld. Wordt het alarmlichtje groen dan heb je de juiste vaas met aarde. Blijft het lampje rood flitsen moet je er meer aarde indoen of een andere vaas met aarde gebruiken. Het kan ook zijn dat de vaas leeg moet zijn. In een vaas kan 2 handjes aarde. Je kan de aarde uit de vaas verwijderen door de vaas met aarde op de pot met bloemen aarde te klikken om de vaas te ledigen. In mijn spel was het de middelste vaas zonder aarde. Hij is tijd voor de afspraak met Nick.

 
Verlaten huis
Ga het verlatengebouw binnen. Op de eerste verdieping ga je naar de gang aan de linkerzijde. Hier ga je rechtsachter naar de keuken. Pak uit de open koelkast de whiskyfles. Verlaat de keuken en ga naar de tegenoverliggende woning. Pak rechts uit het toilet, waar James neergeschoten is, van de grond een afvoerstop. In de slaapkamer pak je een staalborstel. Verwijder de stalendraadjes uit de borstel (linkermuis klik op de borstel in de inventaris). Ga op de gang onder in het scherm verder de gang door en rechts/achter naar woning 9.

 

Ga naar de zijkamer. De dronken dakloze Joel Tatum, schrikt van je. Praat met hem. Nick was hier een halfuur geleden geweest. Omdat hij niet kan herinneren wat Nick tegen hem verteld heeft, geef je hem de whiskyfles. Dit lukt niet, omdat het niet de goede whisky is. Pak de lege fles met de afgeslagen hals, onder het tafeltje. Ga terug naar de keuken. Klik op de spoelbak (aanrecht) om het in close-up te zien. Gebruik de afvoerstop in het afvoerputje. Leg de lege fles in de spoelbak. Draai de waterkraan open. Het etiket weekt los van de fles en pak het etiket. Plak het etiket op de whiskyfles. Geef de whiskyfles met het nieuwe etiket aan Tatum en krijg een papierenvogeltje (origami). Vouw het open en lees het papiertje in de inventaris - telefoonnummer van James. Verlaat de kamer. Je zegt nog iets tegen Tatum als je de kamer verlaat en hij verlaat dan de kamer. Hij zei ook nog dat Nick normaal te vinden is bij het station van de 181 straat. Pak van de bank een doorgebrande stop

 

Ga op de gang naar het stoppenkastje. Draai de stop erin, maar omdat het doorgebrand is werkt de stop dus niet en zal je het eerst moeten repareren. Pak de stop terug. Combineer de stalendraadjes met de stop en draai de stop dan weer terug in het stoppenbord - Het geeft kortsluiting. Ga terug naar de keuken. Klik op de keukenkast, rechts van de deur om het in close-up te zien. Trek met behulp van het papiertje de stekker uit het stopcontact. Ga terug naar de stoppenkast. Pak de stop,  repareer de stop weer met de draadjes en draai de stop terug. Ga terug naar de trap en neem nu de verlichte trap naar boven. Onderzoek de vloer en zie een gat tussen de planken met een mobiletelefoon. Til de plank omhoog met de borstel en pak dan de mobiletelefoon. Pak de borstel terug en verlaat het gebouw. 

 

 


FBI Bureau
Ga naar het depot - je ontdekt dan dat het gouden hoofd verdwenen is. Plaats het beeldje zonder hoofd op de plank. Pak nu uit de doos van de kleermaakster de schaar. Pak uit de doos van James de identificatiekaart. Ga boven naar de galerij.  Kijk naar boven en zie wat kabels hangen. Klik op het trapje, klim op het trapje, knip met de schaar wat kabels af van de kabel.  Zet de trap terug op zijn plaats. Pak uit het magazijn een batterij, plastic zakje, UV-lamp, handschoenen en Luminol (met luminol kan je bloed zichtbaar maken). Praat met Ruth. Ze zegt dat het gouden hoofd voor onderzoek opgehaald is en morgen zullen ze het terug brengen. Ze hadden alleen de vingerafdrukken van Nicole erop gevonden. Ga naar de galerij en rechts naar het laboratorium. Pak rechts van het karretje, uit het glas de wattenstaafjes en zie meteen de bloedonderzoekresultaten van de slachtoffers. In het achtergedeelte staat een testanalysator apparaat en een analysatorapparaat. Naast de analysator zijn reageerbuizen. Pak een wattenstaafje uit je inventaris en gebruik het wattenstaafje op de identificatiekaart van Scott, om het schoon te maken. Bekijk het in de inventaris - je ontdekt het nummer  XFAD 8673. Je hebt nu ook een vuil wattenstaafje in de inventaris. Ga terug naar je bureau. 

Onderzoek de mobiletelefoon van James in de inventaris. De accu is beschadigd, maar waarschijnlijk is de elektronica nog intact. Kijk op het prikbord of er nieuwe foto's hangen. Ga achter je bureau zitten. Leg de mobiletelefoon op het bureau vr de telefoon. Plaats de batterij en de kabeltjes ernaast. Nicole maakt automatisch de kabels aan de batterij vast en verbindt het met de mobiletelefoon. Druk de pincode in. Tik met de muiscursor het nummer in op de mobiletelefoon en druk op de middenknop om het te bevestigen. Pincode is het nummer op de legitimatiekaart - 8673. Een foto  wordt zichtbaar op het scherm van de mobiletelefoon. Klik op het scherm om de foto naar de computer van Nicole over te brengen. Klik dan op de foto, in het computerscherm om de foto bij te werken. Na een korte periode herkent Nicole de drugsbaas, Huaquero. Branford denkt dat Huaquero de seriemoordenaar is. Hieruit concludeert Nicole dat James de onderduikschuilplaats van de drugsbaas waargenomen heeft. Stap in je auto en ga naar de gangsters. 

Gangster onderduikschuilplaats
Ga op de kruising, onder in het scherm de straat verder in. Probeer de deur van het gebouw te openen. Ga terug naar de kruising en ga links het steegje in. Zie boven een brandladder. Ga naar het einde van het steegje. Onderzoek de bestelauto. Pak van de grond het breekijzer, vr de linker achterband. Kijk in de auto. Zet de auto van de handrem, verlaat de auto en je rijdt de auto onder de brandladder. Zet niet eerst de handrem van de bestelauto, anders kan je het breekijzer niet pakken. Klik nu boven op de brandladder. Je klimt op de auto, maar je kan net niet bij de ladder komen. Gebruik dat het breekijzer op de ladder en nu klim je naar boven. Bekijk het airconditioningapparaat. Gebruik het breekijzer op de ventilator van het airconditioningapparaat, om het te vernietigen. Het wordt snel warm in het huis en iemand opent een venster.

Klik op het open venster om de twee gangsters af te luisteren. Nick moest een sleutel bij zich gehad hebben, die ze niet konden pakken omdat Nicole toen het kantoor binnenkwam. Aangezien deze ondertussen bij de politie ligt, gaan ze hun boel inpakken om te vertrekken. n van de gangsters gaat naar beneden om de bestelauto te halen. Klim door het venster naar binnen. 

 

Binnen kan je je niet vrij bewegen, omdat de tweede gangster in de aangrenzende kamer met zijn gezicht naar de deur zit. Open je PDA en maak een foto van de tas op de bank - klik op de fotocamerapictogram. Ga dan tussen de 2 dozen staan naast de open deur. Neem nu een foto van de zijkant van de tas. Uit de zijkant steekt een papiertje met en telefoonnummer. De foto's komen in de PDA en kan je zien door op de fotopictogram te klikken.  Let wel op dat het papiertje andersom in de tas is gestoken en dat je het nummer dus onderste boven en achterstevoren lezen moet.  Het nummer is per spel verschillend maar begint altijd met 555. Let ook op dat een 6 dus een 9 is en andersom dus 9 een 6. Het nummer dat ik lees in de tas was : 116252 555.  Het telefoonnummer dat ik in mijn spel dus moest gebruiken is: 555252911. Tik het telefoonnummer in via de PDA telefoon en klik dan op de hoorn. Met het pijltje kan je de ingetikte cijfers verwijderen. Je belt zo de telefoon van de tweede gangster en hij verlaat dan de kamer. Ga naar binnen. Open de linker deur van de grote garderobekast. Klik in de kast om te ontdekken dat de achtermuur beweegbaar is en ga dan naar de geheime ruimte. 

 

 

Bekijk het schilderij van de ochtenddouw, achter je. Duw het aan de kant en zie een hendel. De hendel is niet te bewegen, omdat het misschien te roestig is! Open van de commode,de tweede lade van boven. Pak het ritueelmes met gebruik van je handschoenen, om er geen vingerafdrukken op achter te laten. Nauwelijks heb je het mes gepakt, komt de gangster binnen en bind je vast op de stoel. De andere gangster komt ook binnen. Ze willen Nicole neerschieten, maar Nicole zegt dat ze bloedsporen op de brandladder tussen de 2de en 5de verdieping gevonden heeft, die niet met het blote oog zichtbaar zijn, maar met Luminol wel. De gangster gaan onmiddellijk naar buiten om dat te controleren. Save.

Nicole moet zich nu bevrijden. De vloer is verdeeld in vloertegels. Sommige hebben gaten en andere tegels kunnen kraken. Je kan op een tegel, vooruit, terug, rechts of naar links bewegen. Als je de stoel op een tegel plaats met een gat, dan val je om.  De gangster komt binnen om je weer recht te zetten. Bij de derde keer dat je omvalt schieten ze je dood en is het spel over. Als Nicole op een tegel komt die kraakt, roept een gangster dat je stil moet zijn. Ook word je neerschoten bij de derde keer. Verplaats je als volgt:

 

 • naar achter
 • naar achter
 • naar links   
 • naar achter
 • naar links   
 • naar links   
 • vooruit     
 • naar links   
 • vooruit      
 • vooruit   
 • naar rechts  
 • naar rechts  
 • vooruit      
 • vooruit
 • naar rechts
 • naar rechts
 • vooruit
 • vooruit
 • vooruit
 • naar rechts (kraakt)
 • vooruit
 • vooruit
 • naar links 
 • naar links 
 • vooruit
 • naar links  (kraakt)
 • naar links 


Tot slot bereikt Nicole de tafel. Ze kan zich bevrijden en haar spullen pakken, maar nog is ze niet uit de gevarenzone. Ga opnieuw door de garderobekast. Nicole sluit de deur aan de binnenkant. Onderzoek opnieuw de la met het mes. Gebruik Luminol op het mes en onderzoek dan het mes met de UV- lamp om bloedsporen te zien. Pak het ritueelmes met de handschoenen en je stopt het in een plastic zakje. Nu de uitgang vinden.

Til het tapijt op, bij de hoek van de garderobekast. Een valluik wordt zichtbaar. Probeer het te openen. Je hoort een geluid, maar dit komt uit de muur. Ga opnieuw naar het schilderij en duw het aan de kant. Duw nu tegen de hendel, open dan het valluik en daal naar de kelder. De gangster ontdekt dat je ontsnapt bent. Pak rechts van het vensterbank het ronde doosje. Open het in de inventaris en pak er een munt uit. Onderzoek de sleutelkast in het rek aan de linkerzijde. Het glazendeurtje heeft geen deurknop. Gebruik de munt in de kier van de sleutelkast en pak alle sleutels. Bekijk de uitgangsdeur, die natuurlijk gesloten is. 

 

Draai aan de zwengel van het rolluik, maar het mechanisme is defect. Gebruik een sleutel om de deur te openen. Je hebt 8 sleutels in de inventaris. Zoek uit welke sleutel in het slot past. Gebruik de juiste sleutel op de deur en open de deur. Bekijk het metalenplaatje in close-up, boven de zwengel. Met de munt draai je de vier schroeven uit het metalenplaatje en het opent dan. De linkertandwiel van het mechanisme is beschadigd. Gebruik n sleutel, dat als vervanging kan dienen. Ga dan uit de close-up als je de juiste sleutel in het mechanisme als tandwiel geplaatst hebt. In inventaris leg je eerst de munt terug in het doosje. Sluit het doosje met de deksel en zet het doosje terug op zijn plaats op de vensterbank, omdat het anders te veel lawaai geeft. Draai dan aan de zwengel en het rolluik blijft nu even omhoog. Gelukkig voor je ploft het rolluik op de gangster die buiten op je stond te wachten. Pak zijn pistool. Ga rechts naar je auto. Nicole doorzoekt eerst het verlatenhuis, roept naar Nick en arresteert de andere gangster, die Nick in de boeien heeft geslagen. 

Dag 3: FBI Bureau


Na het korte gesprek met Ruth, ga je met Chaser praten. Hij geeft je een compliment, maar vond het onverstandig dat je zonder steun in het huis gegaan bent. Daarnaast is hij zuur dat Nick zich niet laat zien, en dat hij alles uit tweede hand moet horen. Nicole zal de bloedsporen op het mes onderzoeken. Ga naar het laboratorium. Gebruik in je inventaris een wattenstaaf op het ritueelmes. Pak een reageerbuisje van de tafel, links van de analysator en gebruik het wattenstaafje met het bloedmonster in het reageerbuisje. Plaats de reageerbuis in de analysator. Onder op het apparaat knippert een rood pijltje. Druk op het rode pijltje om het resultaat naar de computer van Nicole over te brengen. Pak van het karretje de bloedonderzoekresultaten van de slachtoffers.


 

Ga achter je computer zitten. Gebruik de bloedonderzoekresultaten van de slachtoffers op het scherm met het bloedonderzoekresultaat op het mes van Huaqueros. Nicole vergelijkt de resultaten en zegt dat het bloed van het eerste slachtoffers van Henry Fairbanks is. Ga naar Ruth. Chaser zegt dat Huaquero tijdens een vluchtpoging door een bewaker neergeschoten is. Ga beneden naar het depot. Pak uit de doos van James de kleine sleutel. Het gouden hoofd is ook weer terug. Pak het gouden hoofd en het koploze gouden beeld. Plaats het hoofd op het beeld en een geheim vakje opent met een zakje met witte poeder erin. Pak het zakje met witte poeder uit het beeldje. Ga terug naar het laboratorium. Pak opnieuw een reageerbuisje. Gebruik een wattenstaaf op het witte poeder en gebruik het wattenstaafje met het poeder in de reageerbuis. Ga naar het testanalysator apparaat en plaats het reageerbuisje in het apparaat. Het is zuivere herone. Ga weer achter je computer zitten. Klik op het toetsenbord. De foto van Huaquero komt weer op het scherm.  Bewerk de foto (klik op het toetsenbord) totdat je de zuil met een affiche ziet. Zou dit de museumkelder zijn?  

 

Museum voor Pre-Columbiaanse kunst
De portier weigert je de toegang naar de opslagruimte (kelder). Praat met de portier. Ga naar het achtergedeelte van de toonzaal en pak de schaal van de muur. Ga dan links naar de archiefkamer. Pak van de tafel het laboratoriumvergrootglas en de aluminiumfolierol, achter tegen de muur. Onderzoek het rek. Op de onderste plank staat een kistje met documenten van de professor. Je kan het niet openen. Ga naar de Oranjerie. 

 

Hier hangt aan de linkerkant tussen de bomen een temperatuursensor.

Het lampje is groen. Ga rechtsonder in het scherm voor het standbeeld staan.

Plaats het laboratoriumvergrootglas, op de grond vr het standbeeld.

Plaats dan de schaal tegen de ondervoorkant van het standbeeld.

Leg het aluminiumfolie op de schaal. Het zonlicht straalt op de  temperatuursensor.

Ga dan de toonzaal in. Je komt de portier tegen.

Nicole speelt de onschuldige en ga dan onder naar de opslagruimte. 

 

Ga naar het achtergedeelte. Je herkent het affiche. De drugs werden met de expositie voorwerpen getransporteerd.  Bekijk het affiche in close-up. Gebruik het kleine sleuteltje in het kastje. In het kastje staat een weegschaal. Gebruik een wattenstaaf op de weegschaal, om witte poeder te krijgen. Je krijgt daarna een SMS bericht, dat er een slachtoffer met uitgesneden hart is gevonden in het metrostation op 181 straat. Stap dus in je auto, om daarnaar toe te rijden.

Metrostation 181

Ga naar het metrostation. Pak voor de ingang een colafles en ga dan naar binnen. Praat met politieagent, Jeff. Bekijk het lichaam. Het is Joel Tatum. Ga rechts naar de oude houtenbanken. Pak de aansteker van de grond. Ga onder in het scherm naar het einde van de tunnel en achter naar de steigers. Pak de brandstoftank en de kranten op de grond. De buigtang kan je niet meenemen. Ga achter naar het rooster in de muur, van de ventilatieschacht. De schroeven zijn vastgeroest. Gebruik de cola op de schroeven, draai de schroeven eruit en verwijder het rooster. Tussen het ongedierte ligt een champagnefles. Klik op de kranten om ze op te rollen. Leg de opgerolde kranten om de champagnefles. Vul de aansteker met brandstof. Gebruik dan de aansteker op de kranten en pak de champagnefles. Bekijk de fles - het bevat een opgerold papiertje. Verlaat het station en ga richting auto. Ga dan op het plein, aan de linkerzijde naar het flatgebouw. Je kan er niet  ingaan, maar pak de trekhaak van de deurbel. Met dit vis je het papiertje uit de champagnefles. Vouw het open in de inventaris. Het is een diploma van Tatum van de universiteit van New York. Studeerde hij iets? Stap in de auto en de dag beindigt. 

Dag 4: FBI Bureau

Ga eerst naar het laboratorium. Pak weer een reageerbuisje. Gebruik de wattenstaaf met het witte poeder in het reageerbuisje en plaats het reageerbuisje in het testanalysator apparaat. Dit is ook zuivere herone. Ga naar het bureau. Praat met Ruth. De baas is niet in zijn kantoor en Ruth weet ook niet wanneer hij terugkeert. Ze komen samen tot de conclusie dat er een verbinding bestaat tussen de slachtoffers. Allen hebben op dezelfde universiteit gestudeerd en ook zijn ze ongeveer van dezelfde leeftijd, zodat ze tegelijk gestudeerd zouden kunnen hebben. Dus op naar de bibliotheek.

Bibliotheek
Ga het gebouw binnen. Ga onder verder de gang door. Rechts is de deur van de microfilmkamer. Ga eerst naar de bibliotheek leeszaal. Praat met de bibliothecaris. Nicole vraagt om het jaarklassenboek van 1982-1986. Ze is alleen in het gebouw en zal de leeszaal spoedig sluiten. Maar je mag het klassenboek van de plank pakken. Ga naar de boekenkast, links van de deur. Pak het rode jaarboek van 1986. Geef het jaarboek aan de oude vrouw. Ze zoekt de namen. Er is een bladzijde uitgescheurd. Blijf doorvragen tot ze de zaak niet zal afsluiten. Ga naar de microfilmkamer. Tegen de muur zijn talrijk blauwe lades. Er zijn er te veel, om ze allemaal te doorzoeken. Ga terug naar de bibliothecaris. Ondertussen heeft ze een handtekening gevonden: 01 - 044 - 86.  Bekijk opnieuw de lades. Het is een heel ander cijfersysteem dan wat de bibliothecaris je geven heeft. Dus vraag aan haar of ze hier iets vanaf weet. 

 

Het oude systeem bestond uit een tweecijfer cataloognummer (01), driecijfer positienummer (044) en jaar tweecijfers (86). In het nieuwe systeem heeft het catalogusnummer driecijfers (001), positienummer driecijfers (044) en het jaar viercijfers (1986). Daarom moet het nieuwe nummer als volgt zijn: 0010441986. Bekijk weer de lades. De eerste bovenste lade aan de linkerzijde heeft het nummer 00104419864. Er zijn verder nog 5 lades beginnend met hetzelfde nummer. Ze verschillen slechts met het laatste cijfer. Onderzoek de 6 lades, om de correcte microfilm te vinden. De correcte lade heeft het nummer 00104419867. Pak uit deze lade de doos met de microfilm.

 

Praat weer met de bibliothecaris. Het leesapparaat staat achter in de leeszaal. Ga naar de tafel met het leesapparaat, rechts van de deur. Pak de linkerspoel uit het apparaat en gebruik de microfilm op de spoel. Plaats de spoel terug en zet het apparaat aan met de linker knop. Het beeld is wazig - klik op het scherm. Pak rechtsonder in het scherm de bril van de leestafel. Praat met de oude dame. Geef de bril aan de oude dame. Praat weer met haar en pak dan de optische lens van de balie. Plaats de lens tussen de twee spoelen en lees het artikel.

Het betreft een expeditie in de Amazone, die door Samuel Dickinson geleid werd. Hierbij assisteerde zijn dochter en William Warren. Daarnaast waren de studenten Haig, Fairbanks, Chestum, Tatum, Rudolph, Branford en Raches ook van de partij. Het lichaam van Raches werd in de wildernis gevonden. Dickinson en zijn dochter werden vermist. Warren nam de leiding over en bracht de anderen naar huis. Van deze zijn slechts Warren en Branford nog in leven. Lees het artikel tot het eind door meerdere keren op het scherm te klikken. Nicole heeft haar vermoedens over Warren! Je kopieert de expeditiedeelnemerslijst. Bedank de oude dame. Je regelt vervoer voor haar en je kan dan de bibliotheek verlaten.

Museum voor Pre-Columbiaanse kunst

Ga naar de archiefkamer. Toon Warren de expeditiedeelnemerslijst en praat met hem. Het heeft een zuiver geweten, wat de moorden betreft. Nicole kent niet alle namen, omdat later Juan Alvarado aan de expeditie toegevoegd is. Hij leeft in Cusco, Peru (Cuzco). Huaquero behoorde ook tot de groep. Hij was een grafrover. Toen de studenten tot de conclusie kwamen dat ze Dickinson niet zouden kunnen vinden, bood Huaquero zijn hulp aan. Als vergoeding wilde hij later een hoge som geld. Ze gingen toen uit frustratie apart verder.

Verlaat het museum en praat buiten met Branford. Vraag ook over Alvarado. Juan is een archeoloog en was een vriend van Branford. De twee hadden onlangs nog contact met elkaar. Branford gelooft niet in een vloek van de Inca's (Indianen) en hij heeft zichzelf teruggetrokken uit angst voor Alvarado. Juan leeft momenteel in Peru, maar was in New York, toen de moorden gebeurden. Hij belde Branford en liet een bericht achter. Ook stuurde hij hem een brief met een foto van zijn huis in Cusco, met het adres en heiligicoon. Tijdens zijn drukke werkzaamheden in het museum is Branford de foto in het museum verloren. Ga terug het museum in. 

Nicole belt dan automatisch Ruth en vraagt om te onderzoeken of Alvarado werkelijk naar Peru teruggekeerd is. Ga terug naar de archiefkamer en praat weer met Warren om meer over Huaquero te weten te komen. Op de expeditie werden glasscherven gevonden, waarvan de waarde naar verluid niet zeer hoog was. Huaquero hielp de studenten derhalve om ze het land uit te smokkelen. Met drugs wilde Warren niets te doen hebben en verbood Huaquero om de drugs in de expositie voorwerpen te verbergen. Warren denkt dat Huaquero hem voor de moorden wil laten verdenken. Hij belde zelfs Chaser - Nicole weet hier niets van. Ga naar de Oranjerie. Hier vind je nu de foto met het huis van Alvarados, naast de zak met bloem aarde. Verlaat het museum. Nicole belt Ruth, om 2 vliegtickets naar Peru, visa  en 2 hotelkamers voor haar en Nick te boeken. Dan belt ze Nick, die zoals gewoonlijk weer niet te bereiken is.  

FBI Bureau
Praat met Ruth. Ze heeft alles geregeld. Ga dan uitvoerig en meerdere malen met Chaser praten. Nick wist dat Warren zich bij Chaser gemeld had. Hij had het  tegen je moeten zeggen maar was dat vergeten. Misschien waren de gevonden stukken toch waardevol en had n deelnemer dat verzwegen. Chaser verbiedt Nicole naar Peru te vliegen. Je moet maar een dag vrij nemen. Praat weer met Ruth, als je nog niet alles gevraagd hebt. Je zegt niet dat Chaser je verboden heeft om naar Peru te gaan. Je zegt dat alles Ok is en dat je toestemming hebt om naar Peru te gaan. Ruth denkt dat Nick de vlucht zal missen. Nicole zal Nick een adres zenden van een Caf in Cusco, zodat Nick weet waar je bent. Verlaat het gebouw. Pak je koffers en vlieg naar Peru. 

 

Dag 5: Cusco, Peru

 

Hotel
Nicole is aangekomen in het hotel. Praat met de eigenaar, Diego. Hij wil je de stad tonen maar je hebt hoofdpijn. Hij biedt je een cocablaadje aan voor tegen de hoofdpijn in plaats van tabletten. Hij kent natuurlijk ook Alvarado. De man gedraagt zich de laatste tijd vreemd. Hij wil niemand zien en daarom is het beter dat je niet naar hem toe gaat. Ga op de binnenplaats naar het buffetkastje, tegen de muur en pak de fotocamera. Pak rechts van de tafel een cocablad en wegedoorn planten. Combineer deze met elkaar in de inventaris. Verlaat de binnenplaats van het hotel. Zie links op de straat tegen de muur een geldautomaat. Een beetje verder aan de linkerzijde is de keukendeur van het hotel. Ga onder in de straat naar de autowerkplaats. 


Autowerkplaats

Het lijkt eerder op een autosloopplaats. Bekijk de rode Chevrolet, het blauwe autowrak bij de ingang, de autobanden, de autowrakken in de achtergrond, de garagedeur en de fiets zonder zadel. Praat dan met de eigenaar, Jose. Hij wil je graag een auto verhuren, maar de jeep is naar de werkplaats. Onder in het scherm, op de hoek van het muurtje bij de ingang is een goede plaats om de fotocamera op te stellen. Aangezien je hier momenteel verders niets kan doen, ga je aan de linkerzijde naar het plein. 

San Martin Plaza
Hier op de Plaza is het huis van de archeoloog, Alvarado. Klop op de gesloten voordeur. Niemand reageert. Het kleine venstertje is ook gesloten. Linksonder op de Plaza ga je direct terug naar het hotel. 

Hotel
Praat weer met Diego. Hij zal een ontmoeting regelen voor je met Alvarado. Hij vraagt eerst of je iets voor hem kan doen. n van zijn gasten huurde een auto bij Jose en is vertrokken zonder te betalen en heeft de auto niet teruggebracht. Derhalve heeft Jose de oude jeep van Diego gestolen. Diego wil niet de politie inschakelen. Hij vraagt aan Nicole om de jeep te huren bij Jose en na haar reis de jeep dan vr het hotel te parkeren. Om de jeep te huren heb je geld nodig. Ga op de straat naar de geldautomaat. Gebruik in de close-up de creditcard in de automaat. Druk op het toetsenbord om een bedrag in te tikken en je krijgt dan automatisch het geld in de inventaris.

Autowerkplaats
Aangezien je hier alles al gezien hebt en er niets nieuws bijgekomen is, ga je terug naar het hotel. 

Als je dan terug gaat zeg je dat de jeep hier niet te zien is.

Hotel
Praat opnieuw met Diego. Hij zegt dat de jeep in zijn garage staat. 

 

Autowerkplaats
Praat met Jose en vraag of je in de garage mag kijken. Jose weigert de deur te openen, omdat zijn zus haar fotomateriaal daarin bewaart. Zeg dan dat je een foto van hem zal maken. Hij stemt toe en Nicole vraagt om een statief. Omdat Jose lui is mag je zelf de garagedeur openen. Open dus de garagedeur en je ontdekt de jeep van Diego. Pak het statief vr de auto. Pak links van de grond de kogellager. Combineer het statief met de fotocamera en plaats dan het statief met de camera op de hoek bij het muurtje. 

Jose zit al op de Chevrolet. De foto wordt automatisch gemaakt.

Praat dan weer met Jose, om de jeep voor 2 dagen te huren.

Het kost 50 dollar huur en 50 dollar, om de auto te repareren.

Je moet het geld in zijn broekzak stoppen, maar dat doe je niet.

Praat opnieuw met hem, om voor te stellen het geld onder de kogellager en op de bank te leggen.

In de inventaris combineer je het geld met de lager.

Leg dan het geld met de lager op het houtenbankje, naast de fiets.

Pak de fotocamera terug. 
 

Hotel
Praat met Diego en vertel dat het gelukt is. Hij heeft ondertussen een ontmoeting voor je geregeld. Je moet de foto om 20 uur door de brievenbus in de voordeur van zijn huis schuiven. Na het gesprek geef je automatisch de fotocamera terug. Het is al bijna 8 uur. Verlaat het hotel en ga meteen rechts naar de Plaza. 

 

Plaza San Martin
Op het bankje vr het huis van Alvarado, zit een Inca. Ga naar de deur en schuif de foto door de brievenbus. Alvarado praat met je door de deur. Met de foto is hij nog niet tevreden. Hij wil je legitimatiebewijs zien. Je weigert om je legitimatiekaart door de brievenbus te schuiven. Alvarado kan je wel door de brievenbus zien maar kan je legitimatiekaart niet goed lezen. Praat verder met hem tot je het kleine venstertje ontdekt, boven de bank met de Inka. Je kan het niet bereiken, omdat de Inka daar zit. Geef de Inka de cocablaadje/wegedoorn. Nicole zal dan als de Inca weg is automatisch op de bank klimmen en Alvarado haar legitimatiekaart tonen door het venstertje. Praat dan weer met hem en ga dan het huis binnen.  


Huis van Alvarado
Nicole is voorzichtig omdat ze nog niet weet of Alvarado misschien wel de moordenaar is. De deur op het einde van de gang naar de tuin is gesloten. Ga rechts door de dubbeldeur naar de kamer van Juan. Vraag alles aan Juan Alvarado, tot hij niets nieuws meer te vertellen heeft. Hij heeft angst voor de moordenaar, maar vertelt je alles over de expeditie. Ze gingen toen naar Akakor en vonden een kluis, vol met goud. De professor maakte zich zorgen over de terugweg en probeerde de studenten duidelijk te maken dat de schat nooit naar het buitenland kon worden vervoerd. Warren probeerde ze op andere gedachten te krijgen en kreeg sommigen aan zijn kant. Het kwam tot een confrontatie. Warren wilde terug naar het dorp, om wapens en proviand in te slaan. De studenten moesten nu kiezen, of zij bij de professor bleven of met Warren meegaan. De dochter van de professor en Raches, die verliefd op elkaar waren, bleven. De andere keerden terug. Branford was bevriend met Raches. Het wilde eerst blijven, maar besloot toch anders. 

 

Tussen het gesprek door denkt Juan een geluid te horen, maar Nicole hoort niets. Praat dan verder. De studenten waren 2 weken onderweg en als ze terug in het kamp kwamen, waren de Inca's weg. Bovendien was ook de professor en de andere twee verdwenen. Het kamp was verwoest. De studenten gingen op onderzoek en vonden een lichaam, waaruit het hart verwijderd was. Het gezicht was ook verminkt. Op basis van zijn horloge konden zij het lichaam identificeren dat het Raches was. Warren bracht de schat naar New York en verborg het. Een gedeelte heeft hij later tentoongesteld in zijn museum en een gedeelte opgeslagen in het oude huis dat hij van zijn grootouders gerfd heeft. Geleidelijk aan verkocht hij de voorwerpen en verzond een gedeelte. Sinds kort is de ingang naar Akakor door de sterke regenval afgesloten. Maar de Inca, die op de bank vr het huis zat, kocht onlangs op de markt wat spullen, die eens aan Alvarado behoorde en die hij in Akakor achtergelaten had. Onder hen waren ook 4 juwelen, die aan het portaal in Akakor behoorden. Momenteel verbergt hij de voorwerpen op een veilige plaats in zijn huis. Toen Alvarado de dingen ontdekte, plande hij een nieuw expeditie en wilde zijn vriend in New York ervoor meevragen. Maar door de moorden had hij er geen zin meer in. Nicole vraagt hem om haar daar naar toe te brengen. Alvarado heeft een kaart van Cusco getekend, die hij in een kist bewaart. De kist is beschermd met een wachtwoord. Morgenochtend zullen ze samenkomen en de reis gaan ondernemen. Kijk in de openhaard. Daar hangt een oude dolk. Alvarado heeft de dolk nog nodig, anders had hij het je wel willen geven. Verlaat het huis en ga terug naar het hotel.

 

Dag 6 : Cusco, Peru

 

Autowerkplaats
De volgende ochtend is Nicole op het plein of vr de autowerkplaats. Daar de auto nog niet klaar is en Jose niet aanwezig is, ga je naar het hotel.

 

Hotel
Vr de deur van het hotel, praat je met Diego. Hij vraagt of alles goed gegaan is en geeft je een sandwich

Huis van Alvarado
De Inca zit niet meer op de bank en de voordeur is niet afgesloten. Ga naar de kamer van Juan en hij ligt dood op de grond. Bekijk zijn lichaam. Pak de dolk boven de openhaard. Gebruik de dolk in de gleuf in het ornament van de openhaard. Een geheimvakje opent. Pak het: vierkant kristal, prisma kristal, rond kristal, twaalf zijden kristal (dodecader) en de kaart. De Inca heeft ondertussen de politie gewaarschuwd en staat voor de gesloten voordeur, omdat Nicole de deur aan de binnenkant afgesloten heeft. Nicole wil hier niet worden gezien. Verlaat de kamer en ga door de andere deur buiten naar de tuin. 

Het balkon staat vol met Amfora kruiken. Klik achter op de plank en je legt het neer, tussen het balkon en het schuurdak. Pak dan een geschikte kruik, plaats de kruik tegen de muur bij het schuurdakje en stapel de kruiken op om zo via de oren over de muur te kunnen klimmen. Je hebt 5 kruiken nodig. Begin met de grootste kruik en stapel dan de kruiken erop die steeds wat kleiner zijn. Om bij de achterste kruiken te komen moet je eerst de voorste kruiken aan de kant zetten om de weg vrij te maken. Heb je er 5 opgestapeld, klik dan boven op de schoorsteenpijp om over de muur te klimmen. 

Autowerkplaats
De jeep is nu beschikbaar. Praat met Jose om te vragen of er genoeg benzine inzit. De benzine kost 20 dollar voor 20 liter. Haal opnieuw geld uit de geldautomaat. De creditcard wordt geweigerd. Praat met Jose over het geld probleem. Hij is bereid om de fotocamera als betaling te accepteren. 

Hotel
De politie is op de binnenplaats. Diego gelooft niet dat Nicole Alvarado doodde, maar de politieagent zal je arresteren als hij je kan pakken.

Ga linksachter in de straat naar de keuken.

Keuken
Pak van de tafel het luciferdoosje, van de stookoven een kruik, uit de kast aardbeien en een potje honing. Gebruik de kleine kruik in de grote kruik naast de oven en je hebt gist. Gebruik een lucifer op het hout onder in de stookoven. Plaats de kruik met gist op de bakplaat van de stookoven. Gebruik de aardbeien en de honing in de kruik met gist. Druk op de schakelaar onder het venster om de ventilator aan te zetten. De geur wordt naar buiten gezogen. De politieagent wordt aangetrokken door de geur en Nicole verlaat automatisch de keuken.

Hotel
Ga naar de binnenplaats en pak de fotocamera van het buffetkastje.
 

Autowerkplaats
Geef Jose de fotocamera en krijg de benzinekan. Gebruik de benzinekan op de kleine benzinetank aan de kant van jeep. Je stapt in de jeep en vertrekt. Je volgt de route via de kaart. In een bocht verlies je de macht over het stuur en de jeep valt over de helling. Nicole kon zich nog net redden. 

 

Dag 7: Ergens in de Andes 

 

Het spel geeft dag 8 aan, hebben we ons een dag verslapen? Je staat voor een touwhangbrug. Ga eerst terug naar het autowrak. Pak de passagiersstoel uit de jeep. Zie achter de bestuurdersstoel een kist en probeer de kist te openen. Ga terug naar de hangbrug en steek de brug over.  Aan de overkant pak je een staaf van de grond en ga terug naar het autowrak. De brug knarst gevaarlijk. Open de kist met de staaf. Pak uit de kist de autokrik en het katrol. Ga weer de brug over, maar de brug breekt en via een touw kom je veilig voor de kapotte brug. Je moet het ravijn over. Pak het dunne touw  van de grond aan de rechterzijde. Combineer het dunne touw met de katrol en combineer het dan met de stoel. Gebruik de stoel op het strakgespannen kabel. Ga in de stoel zitten en je komt veilig aan de andere kant van het ravijn.

Hier gebruik je de dolk op de stengels voor de tunnelingang. Gebruik de autokrik op de stenendeur en ga dan de tunnel door. Aan de andere kant van de tunnel, kijk je naar een groen aanwijzingteken boven de tunnelingang. Bekijk dan nog even de 2 omgevallen standbeelden en ga verder de jungle in. Je komt bij het kamp met de piramides. Voor je is een grote piramide, links een kleine piramide en onder in het scherm kan je naar de zonnepiramide. Ga eerst links naar de kleine piramide. Bekijk het gele aanwijzingteken boven de ingang. Ga naar binnen. Onderzoek het graf. Nicole moet uitzoeken of dit het graf van Raches is. De grafsteenplaat kan je niet op tillen. Pak links van het graf een deksel. Verlaat de piramide, ga richting grote piramide en onder in het scherm naar de zon piramide.

Bekijk hier het rode aanwijzingteken boven de ingang. Ga de piramide in. Binnen wordt de doorgang geblokkeerd. Op een groot blad ligt water. Ga terug en ga nu de grote piramide in. De deur is gesloten. Dit moet de schatkamer zijn. Links in de muur is een nis met een mechanisme. Het mechanisme heeft 4 kolommen met vier gaten van verschillende geometrische vormen. In de inventaris heb je nog de 4 juwelen, die in het mechanisme passen. Ook heeft het mechanisme drie kolommen met een gekleurd vormgat. In het linkerkolom blauw/groen, tweede geel en derde rood. Boven de kolommen zie je 4 aanwijzingtekens. Je kan 3 aanwijzingtekens herkennen, die je boven de piramide-ingangen gezien hebt. Om te beginnen plaats je 3 juwelen in het mechanisme. De vorm van het juweel past in het correcte vormingsgat van het mechanisme. In de aanwijzingteken is een trap met een cirkel bij een trede. Tel in een aanwijzingteken de hoeken van de trap tot de cirkel. Op deze wijze kan je de juwelen aan de kleuren toewijzen en in het mechanisme plaatsen:

 • groene aanwijzing = 4 hoeken = vierkant

 • gele aanwijzing = 6 hoeken = prisma 

 • rode aanwijzing = cirkel

Groen

Geel

 

Rood

 

Het mechanisme van de schatkamerdeur wordt vrij gegeven. Dit deurmechanisme heeft ook 4 vormen. Plaats het laatste juweel in de linkerzijde vorm. Het mechanisme begint te draaien en opent de deur. Ga de schatkamer binnen. Pak rechts het zwaard van de grond. Daarachter zwermen vliegen. Gebruik de sandwich op de vliegen en krijg een brood met vliegen. Aan de linkerzijde is een gat in de muur. Onderzoek het gat. In het gat is een vogelspin. Vr de andere doorgang aan de linkerkant ligt een helm op de grond, die je bekijken kan. Op de muur is een Fresco geschilderd. Als je erop klikt met de rechtermuis, hoor je een gesprek tussen Warren en de professor. Ga dan links door de opening. 
 


Je komt in een openplek met een klein vliegtuigje. Onderzoek het vliegtuigje, of het nog werkt. Open de motorkap aan de voorkant. Pak de luchtfilter. In de inventaris pak je het in de hand om het schoon te maken. Plaats dan de luchtfilter terug in de motor. Op de grond onder in het scherm pak je het glazenpotje Bij de staart van het vliegtuig is een metalenklep. Open de klep. Op de accu ligt een slang. Ga terug naar de vogelspin. Stop het brood met de vliegen in het glazenpotje en gebruik het dan op de spin. De spin kruipt in het potje, je doet de deksel erop en je hebt de spin. Pak uit het gat dan de koker. Open de koker in de inventaris, krijg de notities van de professor en lees deze. Het is duidelijk dat het over het skelet van Professor Dickinson gaat, Noel Raches had zijn horloge aan de professor gegeven, omdat die van de professor kapot was gegaan. Ga terug naar de slang op de accu van het vliegtuig. Gebruik het potje met de spin op de slang. Je pakt het lege potje terug. Onderzoek de accu - de accu is leeg en moet gevuld worden met water. Ga terug naar de kleine piramide.

 

Bekijk het graf in close-up. Plaats het zwaard in de spleet tussen het graf en grafdeksel en gebruik dan het zwaard om de grafdeksel op te tillen. Pak van het skelet het horloge en onderkaak. Bekijk ze allebei in de inventaris. Aan de hand van het skelet in het graf en de vele vullingen in de onderkaak, kan het niet om een jong persoon gaan. Het kan dus niet Raches zijn, wat ook de professor schreef in zijn notities. Ga terug naar de zonpiramide. Gebruik het lege potje op het blad met water om een potje met water te krijgen. Ga terug naar het vliegtuig. Vul de accu met water. Draai aan de propeller en vlieg terug naar huis. 

 

Dag 8 : New York FBI Bureau

 

Nu geeft het dag 10 aan? Praat in het bureau met Ruth. Nick is geweest, had naar je gevraagd en is weer vertrokken. Ga met Chaser praten. Hij is woedend dat je toch naar Peru gevlogen bent, en dat Nick zich nauwelijks laat zien. Hij berispt jullie en ontslaat je van deze zaak. Hij zal dit vanavond officieel bevestigen.

Bibliotheek
Praat in de leeszaal weer met de bibliothecaris. Ze kan je niet veel over de expeditie vertellen, maar ze weet wel, dat de vrouw van de professor de persoonlijke archieven van de professor aan een medewerker overhandigd heeft. Dat moet Warren zijn. Verlaat de bibliotheek. Buiten ontvang je een SMS van Nick. Het analyseerde de expeditiedeelnemerslijst, maar heeft van Raches geen spoor gevonden. 

Villa van de makelaar
Ga in de salonkamer links naar de aanbouw. Bekijk de foto tegen de muur. Draai de foto om en pak de foto. Lees de achterkant van de foto:
"Voor John en zijn vrienden van Noel Raches". Pak de foto dan in de hand  - het handschrift komt Nicole bekent voor.

Museum voor Pre-Columbiaanse kunst

Praat met de portier en ga dan naar de archiefkamer. Bekijk onder in het rek het kistje met de documenten van de professor. Pak uit het kistje het onderzoeksrapport van de tandarts van een tand. Vergelijk het in de inventaris met de onderkaak. Het skelet in Peru betreft de professor en niet Raches. Verlaat het museum en praat buiten met Warren. Hij weet dat je in Peru bent geweest . Over de schat wil hij niets zeggen. Stap in de auto en je achtervolgt Warren naar de metro.

Metrostation 181

Hij gaat het flatgebouw van zijn grootouders in. Chaser belt dat je terug naar het bureau moet komen, omdat je ontslagen bent van deze zaak.  

FBI Bureau
Op je bureau ligt een brief van Chaser. Bekijk de brief en je herkent het handschrift. Vergelijk het handschrift op de foto met het handschrift op de brief (klik de foto op de brief). Je ontdekt dat Noel Raches, Leon Chaser is. Je baas is de ontbrekende student. Praat met Ruth. Chaser is niet in zijn bureau. Ruth is afgewerkt, vraagt of je alles afsluit en vertrekt. Ga naar de werkkamer van Chaser. Onderzoek zijn bureau. In de middenlade ligt niets dus open het deurtje linksonder van het bureau. Hierin staat een brandkast met de naam Chaser. Met de draaischijf kan je de letters van Chaser veranderen. Met de knop op de draaischijf kan je de positie van de letter selecteren van 1 t/m 6.  Vorm met de letters de eigenlijke naam van Chaser = Raches.

Open dan de brandkast met het handvat. In de brandkast liggen oude kranten, vliegticket naar Peru, foto van Alice, politiefoto van een auto-ongeval, een andere foto en de ontbrekende pagina van het klassenjaarboek. Het is zonder twijfel dat Chaser de seriemoordenaar is. Bel Nick en je spreekt een bericht in. 

Metrostation 181

Ga het flatgebouw in. In de kelder brandt licht, maar de deur is gesloten. De lift functioneert niet. Neem dus de trap naar de eerste verdieping. Hier heeft de elektricien een aantekening op de liftdeur geplakt - men moet in de schakelkast 20/07 WB relais repareren (Een relais is een door een  elektromagneet bediende schakelaar). Pak aan de rechterzijde van de lift, het ongesoleerde draadje.

En verdieping hoger is de machinekamer van de lift. Open de schakelkast aan de linkerzijde bij de motor. In de schakelkast zijn 6 relais, die allemaal onder hoogspanning staan. De draad die je hebt moet je hier gebruiken, maar deze is niet gesoleerd. Je hebt een isolatie nodig. Verlaat het flatgebouw en ga het metrostation in. Ga naar de steigers en nu kan je de gesoleerde buigtang pakken. Combineer de tang met het draadje. Ga terug naar de schakelkast in het flatgebouw. Gebruik de tang met draad op relais 20/07 WB - Dit functioneert slechts, als je de notitie van de elektricien gelezen hebt.  De lift werkt nu. Ga terug naar de benedenverdieping, stap in de lift en je gaat naar de kelder.

 

Pak links van het kastje de breipen. Ga naar de ketelruimte. Steek de breipen in het watervat. Het vat loopt leeg en je schuift het vat onder een laddertje. Met de buigtang pak je het draaiwiel van de gastank. Klim op de watertank, om door de ventilatieschacht te klimmen. Je komt op de andere kant van het perron. Stap in de trein. Gebruik het draaiwiel op de rem om het wiel op de rem te plaatsen. Zet de rem los. Nicole bestuurt de trein en zie het einde. 

 

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum

Forum
Henk

Free Web Hosting