29-07-2012

 

Anna

 

Anna (1.3) is een point-and-click adventure waarbij de speler de stuipen op het lijf wordt gejaagd door een AI genaamd Anna. Deze reageert op het gedrag van de speler om unieke schrikmomenten te creŰren. Dit spel speelt zich af in de Italiaanse Alpen, in de D'Ayas-vallei. Een verlaten zaagmolen speelt een belangrijke rol in de nachtmerries van een jongeman. Hij gaat er naartoe om te kijken wat ze te betekenen hebben. Het spel is gebaseerd op lokale folkloreverhalen. De keuzes die je maakt in het spel be´nvloeden de geestesgesteldheid van de hoofdpersoon, wat op zijn beurt weer invloed heeft op het verloop van het verhaal en welke geheimen je ontdekt. De game kent drie scenario's.

 

Als de muiscursor in een handcursor verandert kan je met ingedrukte rechtermuis knop objecten verplaatsen of openen.

Gebruik de 'w,a,s,d' toetsen om je te verplaatsen of gebruik de pijltoetsen.

Beweeg de muiscursor over het scherm voor de richtingen.

I toets opent en sluit de inventaris of klik op de midden muisknop.

F1 of ESC = Hoofdmenu

C toets - Hurken en opstaan.

In de options kan je de tijd instellen in 3 of 10 minuten.

Het verschil is dat je langer moet wachten voordat er iets gebeurt.

Ik speel het spel zonder hints 'no hints', want dan gaat alles sneller ?

 

Zaagmolen - Buiten

Ga naar het riviertje. Open je inventaris, klik op de lege veldfles in de inventaris, klik op gebruik 'use', sluit de inventaris en klik de veldfles op het riviertje om de veldfles met water te vullen. In je inventaris hebt je een aansteker, jachtmes, notitie boek met pen (jotter) en een mobiele telefoon. Je kan alle hotspots in het scherm en inventaris bekijken/onderzoeken 'examine'. Ga naar de boom aan de linkerkant van de zaagmolen. Klik rechts van de boom op de houten tak in het gras en neem 'pickup' dan de houten tak. Ga terug naar het riviertje en ga naar een van de twee grote stenen in het midden. Gebruik de houten tak op de steen en herhaal deze actie op de andere grote steen. Beide grote stenen liggen nu in het riviertje. Kijk dan in het water tussen de twee grote stenen voor het eilandje en neem de glasscherf in het water. Ga naar het kleine deurtje in de muur onder de stenen trap.

 

Hurk (C) voor het kleine deurtje. Gebruik je jachtmes op het kleine touwtje in het midden van het deurtje. Verplaats de cursor op het deurtje en de cursor verandert in een hand. Klik dan op de rechter muisknop en trek het deurtje met de hand open. Het is donker. Binnen zie je een dorre tak. Gebruik de aansteker op de dorre tak, om licht te krijgen. Neem een tweede glasscherf. Sta op en ga naar links. Ga door de opening en kijk naar de grond aan de rechterkant. Neem een gedroogde dennenappel. Ga naar de voordeur van de zaagmolen - rechts van de trap. Kijk naar een oog inkeping boven de voordeur. Zet er de twee glasscherven in en de dennenappel. Steek dan de dennenappel aan met je aansteker en blus dan het vuur van de dennenappel met het water in je veldfles. Klik op de voordeur, klik op "use" en ga naar binnen. Save.

 

Zaagmolen - Binnen

Ga vooruit en trek achter in de kamer de kapotte deur open met de handcursor. Vul in deze verwoeste kamer de veldfles in de plaswater. Ga terug en ga naar de kachel in de zijkamer in de linkerhoek. Open het kacheldeurtje en gebruik de gevulde veldfles op het vuur. Pak daarna de sleutel uit het as. Het huis begint te schudden. Neem wat zaagsel uit de bak aan de linkerkant. Draai je om, loop achter naar het kaarsje. De deur van de voorraadkamer is gesloten. Op de deur zie je een cirkel met 5 ogen. Draai naar links, stukje vooruit en draai links naar het andere kaarsje. Klik op de gevallen planken en sleep ze met de handcursor opzij. Onder de planken neem je een scherp stukje - mesblad.

Ga naar de werktafel in de kamer naast de kapotte deur. Gebruik de houten tak op het ingeklemde stukje bot in de werktafel. Neem dan het botje - handvat. Combineer het handvat (bot) met het mesblad, en krijg een ritueel mes. Zie rechts aan de onderkant van de werktafel en gesloten lade. Gebruik de sleutel op de lade, trek de lade open en neem de vastgebonden bladeren en houten doosje. Ga naar de voordeur. Lees de tekst op de oude zakdoek op het kastje naast de voordeur. Ga naar de verwoeste kamer achter de kapotte deur.

 

Zie achter een dichtgemetseld raampje. Loop om de waterplas naar het raampje. Zie daarin een gaatje in de muur. Plaats het houten doosje in het gaatje. Kijk door het houten doosje. Je ziet de tweelingbergen, Castor en Pollux. Draai je om, loop een stukje terug naar het midden aan de rechterkant waar je de zwakke luminescentie (lichtstraal) kan zien. Save. Gebruik de zaagsel op de lichtstraal en loop naar het einde van de ontstaande "brug". Combineer de aansteker met de ritueel mes. Er verschijnt een slangsymbool op het mes. Gebruik dan het ritueel mes in het heldere water. De kamers veranderden. Je ziet symbolen op de muren. Speel je het in de tijd van 3 minuten zal dat gebeuren of later als je het in de 10 min speelt moet je zeker wachten voordat de kamers veranderen met rode symbolen ???. Er moeten zeker rode symbolen op de muren komen om verder te spelen zodat je niet het eerste einde krijgt. Ga terug naar de zijkamer met de kachel. Kijk naar de tekening in de middelste nis 'examine'. De 2 ogen gloeien. Het huis begint weer te schudden. Klik nog een keer op deze tekening en kies nu "use". Na het filmpje kijk je naar de muur aan de rechterkant van de kachel. Op de muur is nu een tekst te zien:

 

De dood was zwart, de haat gebronsd, het geluk goud, de eenzaamheid zilver, maar de enige leugen was wit.

 

Open de inventaris en combineer het jachtmes met de gebonden bladeren. In je inventaris heb je nu vijf gekleurde bladeren. Je moet ze in de ogen op de vijf tekeningen plaatsen (drie in deze zijkamer en twee in de verwoeste kamer). Plaats de volgende bladeren in deze volgorde in de tekeningen (begin bij de eerste tekening vanaf de kachel): brons, goud, wit. Ga dan naar de verwoeste kamer. Bij de ingang plaats je de zwarte in de tekening en aan de overkant de zilveren. Als je de puzzel opgelost hebt ga je terug naar de zijkamer. Open nu de deur van de voorraadkamer met de 5 ogen.

 

Voorraadkamer

Loop langs de muur aan de linkerkant en ongeveer in het midden zie je planken en een kruik. Neem de fles met plantaardige olie naast de kruik. Draai naar rechts en zie een olielamp aan het plafond hangen. Giet de olie in de olielamp en steek het aan met je aansteker. Er is nu licht in de voorraadkamer.

 

Alternatief einde 1: Wil je het eerste einde spelen, verlaat je de verwoeste kamer nadat je het ritueel mes in de cirkel van het heldere water gebruikt hebt en ga naar links. Ga niet in de richting van de zwarte spook, die zich laat zien bij de voordeur? Doe de bladeren puzzel en ga naar de voorraadkamer achter de deur met ogen. Als je de kamer verlicht hebt ga je naar de muur aan de rechterkant. Trek aan de hendel en verlaat de molen via de voordeur.

 

Kijk op de vloer bij een kruiwagen tegen de linker muur. Neem de plantenvoeding zak. Loop verder door naar een tweede kruiwagen en neem de ijzeren staaf op de grond. Ga naar de rechter muur en zie hier een tekening in de nis (is de tekening niet te zien maar de hendel is dat het eerste einde). Combineer de aansteker weer met de ritueel mes. Gebruik dan het ritueel mes op de tekening om het kloppend hart te nemen. Ga terug naar de kamer met de werktafel.

 

Zie links van de werktafel een vloerluik met een hangslot. Gebruik de ijzeren staaf op het hangslot. Neem een larikstakje en kijk goed onder de larikstakjes om een reserve onderdeel van de kachel te nemen. Ga naar de kachel. Repareer de kachel met het reserve onderdeel. Leg het larikstakje en kloppend hart in de kachel. Gebruik dan de aansteker op de gerepareerde kachel. Na het filmpje loop je achter naar de trapladder die uitgeschoven is, links van de voorraadkamer. Klim naar de zolder.

 

Zolder
Kijk rond. Neem de drie maskers die aan de muur hangen: masker van de moordenaar (assassin), masker van de godin (divine) en gezicht van de waarheid (face of the truth). Op de vloer en in de muren zie je wortels. Gebruik de plantenvoeding op de juiste wortels en als ze groen worden neem je de wortel. Je moet 6 groene wortels vinden. Ook op de vloer staat een kist. Open deze kist met de ijzeren staaf en pak het zaad zakje. Zie ook het symbool van de 'Goddess' tegen de muur. In het andere gedeelte van de zolder staat een garderobe kast. Open de kast en neem de zwarte jurk en zwarte sluier. Heb je alle objecten gevonden ga je naar het midden van de kamer (doorgang met een stoel), gebruik het vloerluik om terug te keren naar de begane grond.

 

Zaagmolen

De kamer is weer veranderd. Ga naar de kachel en pak as van het hart uit de kachel. Open de inventaris en klik "use" op het masker van de moordenaar, om het masker op te zetten. Het beeld vervormt. Zoek de 6 zwarte brandplekken in de muren. Gebruik een wortel in de brandplek, gebruik dan de as van het hart op de wortel en steek dan de wortel met as aan met de aansteker. Je moet dat op de 6 brandplekken doen. Drie in de zijkamer, 2 in de verwoeste kamer en een in de voorraadkamer. Als je dat gedaan hebt valt het masker van je gezicht. Neem dan het masker weer terug. Ga in de voorraadkamer waar de tekening met kloppend hart was. Zet het moordenaars masker in de uitgesneden silhouet. Zet er dan de zwarte sluier op. Ga naar de zijkamer met de kachel. Neem de houten kom uit de nog brandende wortel. Ga naar de verwoeste kamer. Gebruik het zaad zakje in het water en wacht tot de boom groeit. Ga via de trapladder in de kamer terug naar de zolder.

 

Zolder

Combineer in de inventaris het masker van de godin met de zwarte jurk en krijg rouwkleding met masker. Zet de rouwkleding met masker op de stoel. Klik erop en klik op "use". De kamer schut en het godin symbool op de muur wordt rood. Ga naar de garderobe kast en kijk naar links. Zie een misvormd jong boompje. Neem de bladeren. Gebruik de aansteker op het rituele mes. Gebruik dan het mes op de jonge boom en neem het bloed uit de wond met de houten kom. Ga naar de rode gloeiende godin symbool op de muur. Gebruik het bloed uit de kom op het symbool. Klik daarna op de herboren godin en klik op "use". Je krijgt Anna's sleutel. Save. De zolder verandert. Ga naar het midden van de kamer en gebruik Anna's sleutel op de grote deur in de vloer. Kan je de deur in de vloer niet vinden, wacht dan tot het beeld verandert. De randen van de vloerdeur zijn verlicht.

 

Als je het tweede einde wil spelen, ga naar de deur aan de rechterkant en open deze met Anna's sleutel.

Godin

Je komt in de baarmoeder van de godin. Je ziet 5 spiegels en een kloof. Draai de 4 hoekspiegels zodat ze allemaal gericht staan naar de middelste. Nu moet de juiste kleur lichtstraal uit de spiegel naar de middelste spiegel stralen met gebruik van de maskers. Als je met je rug naar de houten deur staat nummer je de spiegels van links naar rechts: 1 t/m 4. Dus links van de deur is 1 en rechts 4. Links van de kloof is 2 en rechts 3.

  • Gebruik de Godin Masker (Mask of the Divine) op spiegel 2 - geeft een gele lichtstraal. Neem het masker weer terug.

  • Gebruik Gezicht van de Waarheid (Face of the Truth) op spiegel 4 - geeft een donker gele lichtstraal. Neem het masker weer terug.

  • Gebruik de Godin Masker op spiegel 3 - geeft een lichtblauwe lichtstraal. Neem het masker terug.

  • Gebruik Gezicht van de Waarheid op spiegel 1 - geeft een lichtblauwe lichtstraal. Neem het masker terug.

  • Gebruik de Godin Masker op spiegel 2 - geeft een rode lichtstraal. Neem het masker terug.

  • Gebruik Gezicht van de Waarheid op spiegel 1 - geeft een groene lichtstraal. Neem het masker terug.

  • Gebruik Gezicht van de Waarheid op spiegel 4 - geeft een licht gele lichtstraal. Neem het masker terug.

  • Gebruik de Godin Masker op spiegel 3 - geeft een donkerblauwe lichtstraal. Neem het masker terug.

  • Gebruik Gezicht van de Waarheid op de middelste spiegel.

  • Zie een brug vormen over de kloof. Steek de kloof over.

 

Tunnel

Zie een cirkel met 5 ogen en 5 stenen. Ga achter door de tunnel. Zie een visioen van de 5 tekeningen die je ook zag in de zaagmolen. Tussendoor zie je andere visioenen. Ga verder de tunnel door. Ga op het eerste kruispunt linksaf. Bij het volgende kaarsje volg je de linkertunnel. Bij het volgende kaarsje draai je naar links en ga door deze tunnel. Op het einde van deze tunnel zie je een stenen gezicht met een oog. Gebruik je jachtmes op het oog om het stenen oog te nemen. Ga terug naar het hoofdpad en ga links verder. Hier zie je op het einde van het pad een stenen hoofd met scherpe tanden. Gebruik het stenen oog op het stenen hoofd en neem dan het levend oog uit de mond. Ga terug naar de tunnel met het stenen gezicht waaruit je het oog hebt genomen. Zet het levend oog in het stenen gezicht. Ga terug naar het eerste kruispunt en ga nu rechtsaf. Volg de tunnel en na een tijdje kan je in je visioen alles herinneren. Loop terug door de tunnel, loop naar het verlichte pad en verder naar het stenen beeld (Anna) met veel kaarsen.

 

Einde

GameSolves
Forum

Henk

Free Web Hosting