02-08-2007

Ankh: Heart of Osiris

1.1

De expansion pack zal als standalone product worden gerealiseerd onder de naam Heart of Osiris. Er is dus geen exemplaar van het originele Ankh nodig om dit spel te kunnen spelen. Dat de game standalone is, betekent niet dat Heart of Osiris een opvolger zal zijn. Ankh II staat weliswaar in de planning, maar omdat deze nog wel even op zich zal laten wachten, zal er eerst een extra hoofdstuk voor het origineel worden vrijgegeven. In de uitbreiding zullen we zowel oude als nieuwe locaties kunnen verkennen. Het nieuwe verhaal laat ons kennis maken met enkele gloednieuwe karakters, maar uiteraard zullen de oude bekenden ook weer hun opwachting maken. Tenslotte zal er een derde speelbaar personage aan de game worden toegevoegd, niemand minder dan de Farao zal in het spel bestuurd kunnen worden.

Nederlandstalige Informatie

In de intro vertelt Assil zijn verhaal hoe hij de 2 schurken en Osiris gevonden heeft (zie deel 1).

Hoofdstuk 1 - Boevenjacht

Cairo

 

De 3 weken met Thara waren niet zo goed bevallen. Assil wordt s'nachts wakker in de steeg en het Ankh kruis heb je niet meer, en je weet niet wat je ermee gedaan hebt of wat ermee gebeurd is? Lees de Liefdes Brief van de dochter van de Farao, in je inventaris (klik met de rechtermuis op de brief). Lees het papiertje dat aan de waslijn hangt. Links ga je naar het paleisplein en praat met de nachtbewaker. Blijf altijd aan iedereen alles doorvragen tot je alle dialogen hebt gebruikt. Terug naar de steeg en rechts naar het Bazaar plein. Je hebt een gesprek met tapijthandelaar, Take Tut Cashun - onderzoek wie het Ankh kruis heeft gestolen. Praat weer met hem. Blijf door vragen tot hij je een Loterijbriefje geeft. Praat met de vuurspuwer, Volcano en de Arabische Ambassadeur, (Vader van Thara). Links ga je naar de Bazaar en rechtsonder naar de straat.  In de straat is de gesloten kraam van Dinar met hongerige katten. Zie boven de tafel, een haak hangen en langs de schedel een kistje - je kan er niet bij. Zie ook de lege  verwoeste kraam van Olga. Verder naar beneden ga je richting Nijl. De hoofdpoort naar de Nijl is nachts gesloten. Rechts over het bruggetje kom je in het hoge gedeelte van de stad. Onder in de straat is je woning. Probeer de vuilnisemmer te openen. Je kan je woning niet betreden omdat je je opa niet wakker wil maken. Ga links naar het andere gedeelte van de Bazaar. 

 

Praat voor de bar,Wild Mummy met uitsmijter, Bulbul  - alleen personen zonder baard mogen naar binnen. Ga naar je woning. Gebruik de vuilnisemmer (rechtermuis klik). Ga naar de bar. Pak de Russische Pop van Assil. Open de pop in je inventaris Pak de Kamelenmest. Ga iets naar rechts en bekijk het raam. Trek, in de kraam van El-Buyall, aan de bel. Praat met Fatima. Probeer de vogelkooi met de papagaai te pakken. Deze is niet te koop. Vraag of je de kooi mag lenen. Zeg dan dat je hem nieuwe woorden wil leren en je krijgt de Vogelkooi. Verder naar boven praat je met de kapper/kleermaker. Vraag of hij je wil scheren en hij zegt dat hij warme gesmolten was nodig heeft. Pak de Sok die rechts aan een kleed hangt. Rechts praat je met de wijnhandelaar. Vraag of hij cocktails maakt en hij geeft je een Cocktail (hiervoor heb je de codeschijf nodig die met het spel meegeleverd wordt, voor kopiebescherming

Draai de 2 bestanddelen naar de kleur van het glas, dan kijk onder naar de naam van de drank en gebruik die waarde.) Hij heeft de mensen die jij zoekt naar de bar gestuurd. Links van de kraam kan je met de trap boven naar de Plaza. Praat weer met alle karakters. Gebruik de kamelenmest op de waterpijp van de Ambassadeur en pak de Waterpijp als de ambassadeur nieuwe tabak gaat halen.

 

Ga naar de kraam van  Dinar met de hongerige katten. Hang de vogelkooi aan de haak. Pak het Kistje en de Vogelkooi terug die er niet meer zo netjes uitziet. Open het kistje voor een Stempel en Was. Combineer de was met de pop. Ga naar de vuurspuwer. Gebruik de pop met was op de vuurspuwer die het voor je verwarmt en smelt. Ga naar de kapper, geeft de was en hij kan je nu scheren. Ga naar de bar en je mag nu naar binnen. 

  

Fatima werkt hier ook. Pak rechts het Schoorsteengereedschap -  Bezem  en Tang. Pak van de bar het glas met Dadelsap. Praat met Fatima en geef haar de ingedeukte vogelkooi terug en praat verder met haar. Je moet minstens 3 van de 4 klanten tevreden stellen: Slavenhandelaar (staat bij de bar); Komiek (zit rechts van de ingangsdeur); je Schoolkameraad, Badawi (zit links van de komiek) en de Karavaanmensen (zitten achter in de bar). Ga met Badawi praten, die je een Reclamefolder geeft. Geeft het loterijbriefje aan de Slavenhandelaar en geef de waterpijp aan de Karavaanmensen, die je een Munt geven.

 

Verlaat de bar en ga rechts naar het raam. Sla de raam in, met de tang en ga terug naar de bar. Pak een Glasscherf van de grond en gebruik die op de muziekbox, links van Badawi. Gebruik de munt in de muziekbox. Draai een plaatje (klik op de muziekbox en voor een andere plaatje klik je weer op de muziekbox) die de slavenhandelaar mooi vindt (zie het gezichtje boven de karakters, is het groen dan zijn ze tevreden en geel ontevreden. Is het gezichtje van de slavenhandelaar groen dan is het gezichtje van Badawi geel en ontevreden want Badawi houdt niet van deze muziek). Sop, de stempel in de dadelsap en gebruik dan de stempel om de reclamefolder. Geef de reclamefolder aan de Komiek. Verlaat de bar en trek aan de bel, in de kraam van Fatima. Fatima verlaat de bar. Ga terug naar de bar en nu kan je de cocktail aan Badawi geven. Nu zijn er 3 klanten tevreden. Je kan ook de komiek tevreden stellen, maar dan zijn de Karavaanmensen ontevreden. Dit doe je door het bescherm viltje tegen de vliegen, bij de karavaanmensen te pakken, die op een bierkruik ligt, en leg deze, onder de tafel van de komiek. Als je maar 3 klanten hebt die tevreden zijn (groen gezichtje). 

 

Praat dan met Fatima. Als je 3 tevreden klanten hebt en zegt dat de klanten je mogen, vergeeft 

ze je de ramp met de vogelkooi en je kan weer met haar praten. Ze verteld dat de dieven, die het Ankh kruis hebben gestolen, naar het kerkhof zijn gegaan en ze geeft je een Leeg Glas. Verlaat de bar. Zie rechts een verlichte lampion. Gebruik de tang op de lampion en vang de Glimwormen met het lege glas. Maak van het glas een lamp (rechtermuis klik op het glas) en je hangt de lamp om je nek. Ga naar de donkere steeg (bij het paleis) en door het licht zie je nu de deur naar het kerkhof die je ook betreed. Scène.

 

Hoofdstuk 2 - Indringers

 

Hier start de demo

Download Engelstalige Demo  (203 MB)

Download Duitstalige Demo (170 MB)

Download Franstalige Demo  (175 MB)

 

Paleis

In de Demo speel je Thara. Als eerste moet je voorbij de dochter van de Farao zien te komen.

Dan moet je op de een of andere manier de bewakers afleiden om beneden in het paleis te komen.

Na een gevaarlijke afdaling volgt er een lange situatiebespreking, en zal Thara het wel weer oplossen.

Bekijk eerst alles voordat je iets pakt. 

 

Van de boom pak je een Klimplant en pak ook de Bloempot (bekijk eerst de boom om de klimplant/liaan te ontdekken) Verwijder, in je inventaris, de Droge Twijg uit de Bloempot (klik met de rechtermuis op de bloempot). Hang de klimplant over de balustrade (klik met de rechtermuis op de klimplant om het uit de inventaris te pakken en klik dat met een rechtermuis op de balustrade. Na een kort gesprek met je medespelers, Ephraim, Schmuel en Shalom, om te vragen dat ze de klimplant moeten vasthouden, klimt Thara via de klimplant naar beneden en ga naar rechts.

 

Pluk een Onrijpe Vrucht uit de boom en loop verder tot het einde.Op weg daarnaar toe, hoor je hoe opgetogen de dochter van de Farao over Assil praat. Gebruik de droge twijg op de fakkel om ze aan te steken en leg die in de gebroken pijp. De vleermuis in deze pijp en de prinses vluchten naar binnen. Loop terug, onderbreek met behulp van de vrucht de besprekingen van je vrienden en klim naar boven. Ga naar rechts. Na het korte gesprek krijg je een Bananenschil en ga verder naar rechts. Onderzoek het standbeeld, pak van de grond het Meester Ra Poetsmiddel en ga verder naar rechts. Pak een Campagne Fles. Gebruik de campagnefles op het hoofd van de prinses (standbeeld) en je schiet met de kurk het hoofd van de prinses eraf. Pak een nieuwe Fles Campagne. Praat in de Olifantenkop (rechts op de hoek) dat als waterpijp functioneert, om met de bewakers in contact te komen  - Vraag 2, 2, en 1.  Kijk omhoog en zie de vleermuis aan het plafond hangen en dat hij langs een klapraam hangt. Schiet de kurk van de champagne fles op de klapraam, om de klep te openen en de vleermuis begroet de prinses in haar slaapkamer. Ze schreeuw en alarmeert de bewakers. De winnende bewaker haast zich naar boven en bevrijdt de prinses van dat monster. Teleurgesteld kijkt de andere bewaker over de balustrade. Thara gaat via de trap naar beneden en zo komt ze ongezien beneden in het paleis. Hier eindigt de Demo

 

Op de gang ga je verder naar rechts, schuif  in de gang de 3 gordijn open, en je vindt Olga. Voor het bed, ligt op de grond een Braadspaan die je meeneemt. In de hoek pak je de stenentablet met de 10 Kookgeboden  Ga rechts naar de troonzaal. Bij de troon praat je met de bewaker en zeg dat je het nieuwe keukenmeisje bent. Hij wil als bewijs dat je een Koeskoesgerecht voor hem maakt. Van de troon pak je de Metalen Ring en van het dienblad, links van de troon, pak je een Vissengraad. Ga terug naar Olga en verwissel de metalen ring met de Sleutelring die Olga om haar middel heeft. Ga op de gang links, en open de keukendeur met de sleutel.Om het Koeskoesgerecht voor te bereiden moet je de 10 kookgeboden respecteren die op het stenentablet geschreven staan: Hier heb je voor nodig:

 

1: Poetsmiddel/Reinigingmiddel voor schoon kookgerei.

2: Meel als bindmiddel.

3: Watervocht.

4: Verse kippenvlees.
5: Uien voor de droevige tranen.

6: Kleine komkommerschijven.

7: Levertraan voor de gezondheid.

8: Peperoni voor een scherpe smaak.

9: Lepel om door de pot te roeren

10: En een Delicatesse!

 

Het Reinigingmiddel heb je al, de rest moet je in de keuken verzamelen. Loop naar de waterbak, linksonder in de keuken. Vul de (bloemen) pot met Water. Pak ook het Bord. Van de houtentafel, in het midden van de keuken pak je het Kippenvlees en de Komkommer. Gebruik de komkommer in het hakapparaat en pak de Komkommerschijven, die onder op de pot vallen. Pak van het bedienwagentje de Levertraan. Achter van de tafel pak je Uien en rechts van die tafel uit de zak pak je Zaagsel. Rechts van de zak pak je de Kleine Kom. Vul de kom met  Olie, uit de Amphore kruik. Links hangen Rode Pepers die je meeneemt en pak ook de Pollepel. Zie op de bovenverdieping een kat bij een koelkast liggen - rechts van de ingangtrap. Zie links van de middentafel een kraan (draaisteen) met een hendel. Smeer de hendel in met de olie en draai aan de hendel. Pak van de haak de Zak met Frambozen. Er kruipen mieren in de zak. Ga terug naar de hoek waar je de pollepel hebt gepakt. Hang de zak met frambozen aan de haak. De mieren kruipen uit de zak. Gebruik de vissengraad in de zak en de kat gaat erachteraan. Je kan nu, boven uit de koelkast, de Leeuweriktong Delicatesse pakken. 

De kookpot staat op het vuur. Gebruik eerst het reinigingsmiddel in de pot. Leg dan de andere ingrediënten in de pot. Water, Kippenvlees, Augurkenschijven, Uien, Zaagsel, Peper, Leeuweriktong en de Levertraan. Roer het mengsel met de pollepel en schep het Koeskoesgerecht op het bord (klik bord in de pot). Ga terug naar de bewaker en geef hem het koeskoesgerecht. De bewaker opent de liftdeur in de keuken. Om de lift inwerking te stellen moet je eerst aan de hendel trekken, die aan de waterbak hangt. Trek, in de lift aan de hendel en de lift daalt naar de kelder van het paleis. 

 

Links in de kelder, gebruik je de braadspaan op de grote kist waaruit een zwaar ingepakt object uitrolt. Pak het object en pak het in je inventaris uit om 4 Lakens te krijgen. Ga met de lift, terug naar boven.

 

In de keuken aangekomen zie je de Farao, slaapwandelen. Gooi de bananenschil, tegen zijn kop en zie wat er verder gebeurt. Als je weer controle over Thara hebt ga je in de troonzaal, rechts van de trap naar de 3 hendels. Trek aan de middelste hendel en weg zijn de 2 bewakers. Ren dan terug naar het balkon, waar dit hoofdstuk startte. Geef, Ephraim, Shalom en Schmuel, ieder een laken en je hebt alles weer goed opgelost. 

 

Hoofdstuk 3: In Het Paleis

 

Assil wordt wakker bij een grafkamer. Zie een brievenbus en je hebt je inventaris terug - alleen een Papegaaienveer. Bekijk de mummie en kietel de voeten van de mummie met de papegaaienveer.Vraag om hulp, en hij opent de deur van de grafkamer. Pak in de grafkamer de Speelkaarten en de Kapotte Fles met Rum van de Sarcofaagdeksel. Open de kist, links van de sarcofaag en pak de Kokosnoot. Open de kist die voor de ingangdeur staat en pak het Seth Beeld eruit en pak dan ook de Kist. Pak de gele Kamelen Klem. Zie boven het tafeltje een vogelkooi hangen waar de papagaai van Fatima inzit. Leg de kist op het tafeltje. Snij het touw door met de kapotte fles. Lees de 3 papiertjes die aan een kist hangen en pak de Papiertjes. Gebruik de kokosnoot op de spechtdeur van de klok op het doormidden te hakken. Open de vogelkooi met de speelkaarten. Voeder de papagaai met de halve kokosnoot en pak dan de Papagaai uit de kooi. Combineer het papiertje met de papagaai en plaats de papagaai in de brievenbus. Een touwladder verschijnt die je gebruikt om naar boven te klimmen.  
 

Je komt weer in de vertrouwde omgeving waar je een oude vriend ontmoet. De smokkelaar (veerman uit deel 1). Je volgende opdracht is om weer hulp te vragen aan de Farao. Open links de deur van het kerkhof en je bent weer in de donkere steeg. Om het paleis in te komen moet je eerst de bewaker omkopen. Ga naar de bar. Gebruik de kamelenklem op de kameel en praat in de bar met de karavaanmensen en krijg Boetegeld. Ga naar het paleisplein. Geef het geld aan de bewaker, en je mag het paleis binnen. 

 

Hoofdstuk 4: Leugens en Intriges
 

Steengroeve
In dit hoofdstuk speel je de farao hoogstpersoonlijk. Praat met de slavenhandelaar. Pak de Reclameposter en de word Gezocht Poster van de muur. Open, links de kist en pak er een Vijgenblikje uit. Iets verder links pak je een vorkachtige Tak van de wezelval. De vader van Assil houd toezicht over de slavenarbeiders. Praat met hem maar de je kan hem niet overtuigen om je vrij te laten. Ga rechts, op het einde trap omhoog en praat met de Cringer slaaf (hielenlikker/slijmerd). Ruil het vijgenblikje tegen een verpakte Honingbrood - Sandwich papier. Smeer de honing op de gezocht poster en combineer die dan met de reclameposter. Toon dan die poster aan de slaaf en hij laat je passeren. Pak links een Vuursteentje.

 

Verder naar links (onder de steiger door), zijn de douche ruimtes waaruit je een Handdoek, Zeep en Kam pakt. Combineer de kam met het sandwich papier en je hebt een Muziekinstrument. Klim op de houtensteiger. Bovenaangekomen, ga je rechts en praat met Al-Caponep. Om zijn respect te verdienen, moet je de vader van Assil aan het huilen brengen. Ga achter door de winderige spleet en praat met beeldhouwer, Roger.
Als eerste moet je aan hem vragen of hij geen angst heeft om zo dichtbij de afgrond te werken. Overtuig hem dan dat hij links van het beeld nog meer stenen moet weghakken. Zeg dan, als dit beeld de Farao is, moet zijn neus bijgewerkt worden en dat je dit weet omdat je hem een keer geïnterviewd hebt voor de Cairo Times. Snij met de vuursteen het touw door (vastgebonden aan de muur) en het beeld dondert naar beneden. Ga naar de rechterzijde en pak met behulp van de tak een Vogelei uit het nest.  Ga terug naar de douches

Links van de douches is een waterput. Gooi het zeep in de waterput. Ga onder de houtensteiger staan en gebruik het muziekinstrument, om een muziekje te spelen. De vader van Assil loopt  naar boven en zal van het zeepwater drinken. Ren, beneden naar de ingestorte steiger, pak de Schop en de Kniptang. Pak links van de ingestorte steiger, bij het neergestorte beeld de Stenen Wig. Ga, links naar de verhoging waar de Vader van Assil stond.

 

Sla het model omver. Gebruik de tang op de verdachte foto en pak uit de safe de Slavenbezit Oorkonde. Voordat je weer, terug naar boven loopt, bekijk je eerst de lopende band aan de rechterzijde. Een windas is kapot. Gebruik de wig op de windas en de lopende band komt stil te staan. Je kan nu over de lopende band en rechts naar de woestijn.
Je hebt een overzicht van de steengroeve. Zie (onderzoek) rechtsboven een groen gemarkeerde zijsteiger. Dit moet je bekijken om later voort te kunnen. Loop verder onder in het scherm en links ligt een geschenk in het zand. Pak het Geschenk en communiceer met het Bosje. Na enkele dialogen heeft hij het over God. Zeg hoe klein het bosje is. Zeg dan dat je er een park wil bouwen en hij vliegt in brand. Combineer het vogelei met de schop en gebruik de schop met ei op het brandende bosje en je hebt een heerlijk Spiegelei.

Ga terug naar Al-Caponep. Onderweg zie je de vader van Assil, huilen,omdat zijn model ingestort is. Al-Caponep, is tevreden maar om bij de groep te komen moet je eerst de slaaf (hielenlikker) wegwerken en dan zal hij zijn plan vertellen. Geef de Slavenoorkonde aan de slavenhandelaar en hij bezit de slaaf. Praat weer met Al-Caponep. Hij zal zijn plan vertellen, maar daarvoor heeft hij 3 voorwerpen nodig: Twee doeken, een hamer en een beitel. De handdoeken heb je al, die je aan hem geeft. Ga naar Roger. Geef hem het spiegelei en hij geeft je een Hamer, Beitel en Magneet. Geef hamer en beitel aan Al-Caponep en hij zal zijn onmogelijke ontsnappingsplan openbaren. Een nep Farao komt vertellen dat de slaven naar een tempel moeten gaan zoeken. Praat weer met Al-Caponep en vertel van de zijsteiger. Maak een plan, zodat de wand instort. Maak het touw los van de steiger, links waar de arbeiders aan het werken zijn en dat touw hangt naar beneden. Ga naar beneden en zie het touw hangen.

Zie in de rotswand een spleet ader en de steenblok op de lopende band. Zeg tegen Al-Caponep dat hij het touw aan de steenblok kan vastknopen. Ga, beneden naar de lopende band, trek de wig uit de windas en de wand zal instorten. Ga door de opening en enter de duisternis

 

Ga verder door. Het is te donker. Terug naar de trap. Rechts ligt een fakkel. Pak een andere 

Vuursteen, tussen de trap. Combineer de 2 vuurstenen met elkaar en gebruik die op de fakkel. Loop naar voren en rechts door de gang. Zie, op het einde van de gang, boven in de wand een Harpoen die je met je magneet kan pakken. Zie, in de grot een planetenmodel. Open de kleine kast. Gebruik de harpoen op de slijpsteen om de harpoen te spitsen. Steek de harpoen in de staf van het priesterbeeld en zie wat er gebeurd. 

 

Ga door de grote geopende stenendeur en zie op het einde een scène van het Seth standbeeld. Trek de wortel uit de grond. Pak bij het standbeeld de Heilige Urn en het Ceremoniedoek. Als straf wordt er een schorpioen losgelaten in de tempel.  Gebruik het ceremoniedoek op het waterlek. Pak uit de urn het Hart van Osiris en vang met de urn, de Schorpion. Rechts pak je achter in de gang een Kartonnen Deksel. Gebruik het karton op de urn en nu kan je de gesloten urn met de Schorpion pakken. Pak in de rechtergang de losse steen van de vloer - je legt het opzij. Rechtsboven het standbeeld is een bron waarmee je kan praten. Blijf met de bron praten tot je Pinda's in je inventaris hebt gekregen. Stop de pinda in het linkergat (gat van de wortel). De wezel graaft een doorgang naar de pinda. Doe dit ook in het andere gat, in de rechtergang, om de wezel daarnaar toe te lokken. Gebruik dan de urn met de schorpion in dat gat en de 2 hebben een gevecht. Verlaat de tempel via de vrijgemaakte uitgang. 

 

Na de scène ga je weer verder als Assil. Praat met de Farao om het Hart en het Geschenk te krijgen. Praat dan met Thara over de Bokaal, om deze te krijgen. Links, in het water probeer je de scherpachtige schelp te pakken, maar Assil heeft een hekel aan water. Vraag aan Thara om hulp en zij pakt de Schelp voor je. Pak het Hoofdkussen. Snij met de scherpe schelp de kussen doormidden en gebruik het stof op de bokaal om het te poetsen. Plaats het hart in de bokaal. Ga links en boven naar de uitgang. 

Hoofdstuk 5: The Big Game

Assil moet redden wat er te redden valt! Als je het geschenk nog niet uitgepakt hebt doe je dat eerst. Het geschenk is het Elfde Gebod. Pak het Touw, waarmee je gedaald bent. Combineer het touw met het beeld om er een Enterhaak van te maken. Gebruik de enterhaak op het traliewerk om het uit de wand te trekken en de sluisdoorgang te openen. Pak de Fles die in het water drijft. Open de postfles en je hebt het Geheime Plan van Moses. Ga naar de  sluisruimte. Je kan nu Switchen, naar Thara, als het nodig is. Open de deur. Ga links, bruggetje over en neem de rechterdeur naar de machinekamer van de catacombe. De hendel van het wielrad is aan een ketting vastgebonden. Trek aan de hendel en zie wat er gebeurt. De poort, boven bij de bewaker wordt half gesloten gehouden door de ketting. Switch naar Thara. 

Thara

Praat met de prinses over de poort, bij de bewaker. De Farao zal de poort openen maar de slaaf weigert de opdracht om de poort te openen. Pak achter je, van het tafeltje de Mokkabeker. Vul de mokkabeker (koffie) met de mokkamachine en giet de mokka, in het afvoerputje - achter de stoelen. Switch terug naar, Assil. 

Assil

Ga terug naar de sluisruimte. Zie links, onder de pijp een mokkavlek. Plaats de lege fles op de mokkavlek, onder de pijp. Herhaal deze mokkaprocedure, met Thara (pak mokka en giet het weer in het afvoerputje) om de fles met Mokka te vullen en Assil pakt de Mokkafles. Ga terug naar de hal met de 2 deuren - richting machinekamer.
 

 

 

Sluit de middendeur 

Rechts van de midden deur gaat naar de brug en links naar de gevangenis. Ga links naar de gevangenis. Geef de Mokka aan de gevangenen , in de achterste cel. Hij wordt fit en gaat aan het werk, en zal het rad in werking stellen. Ga terug naar het wielrad en trek aan de hendel. Pak de Springveer van het gewicht en de poort zal weer sluiten. Moses moet gevonden worden. Ga terug naar de gevangenis. Geef de springveer aan de gevangene, in de Tweede cel - Gemotep en hij zal zijn celdeur met de springveer openen. Save. Er zijn 2 mogelijkheden om met Gemotep te onderhandelen. 

1: Gemotep naar de bewaker van de voorraadkamer sturen. Hij wordt weer gevangene genomen maar de bewaker is weg.

Ga in de geopende cel en pak de Ketting.

2: Gemotep het geheime plan geven en als dank geeft hij je een Lepel. Ga naar de machinekamer en zie rechts van de doorgang naar de gevangenis, een bel hangen. Gebruik de lepel op de bel en zo is er ook geen bewaker meer in de voorraadkamer. Pak ook de Ketting uit de lege cel.  

Ga nu naar de lege cel van Gemotep. Hang de ketting aan de haak - achter in de cel aan het plafon. Hang het Elfde gebod aan de ketting en duw tegen ketting. Ga door het gat, naar het oude gevangenis gedeelte. Verken en onderzoek alles. In de Kanaalruimte kan je in het midden met een ladder omhoog, maar daarboven, staat een bewaker. Links in de kanaalruimte kan je door een rioolpijp naar de stilgelegde catacombe waar je een gevaarlijke krokodil ontmoet. Ga naar de voorraadkamer - links in de machinekamer. Pak de Kat en pak dan de Zak met de Kat erin.

Thara: Ga naar de keuken. Ze zien je als het nieuwe keukenmeisje en je moet de afwas doen. Pak bij de waterbak de Afwaslap en klik de afwaslap op de vuile borden om ze af te wassen. Trek dan aan de hendel (boven, aan de wasbak), om de klep om te klappen, zodat de lift energie heeft.  

Assil: Trek, in de lift aan de hendel om naar boven te gaan. Hang, in de lift, de zak met de kat aan de haak. Thara draait aan de hendel van de kraan en de kokkin loopt achter de kat aan. Thara verandert weer de watersroom, van de wasbak. Ze schopt de liftdeur open, verandert weer de waterstroom en samen in de lift naar beneden. 

Thara blijft in de hal met de deuren en Assil gaat naar de krokodil. De krokodil ligt hier niet meer. Ga verder door. Krokodil over die nu hier ligt en verder door naar de onderhoudsruimte. Open de  ronde deur. 

Thara gaat door de middelste deur. Ga in de kanaalruimte over de brug, passeer de geopende deur en ga naar de geheime kamer. Hier in de kleedkamer, tref je Moses die wat verward is. Links ga je via de toren en trappen omhoog, naar de tribune.
Praat beneden met de kleermaker tot je zijn Bril krijgt. Praat boven in de fruitkraam met, Bakshish. Plaats de bril op het rechtse beeldje, langs de trap. Verlaat de tribune en Bakshish legt boven in de Vip-Loge wat fruit op de schaal. 

Assil, gaat door de ronde opening en via de lift terug naar de keuken. Ga naar de troonzaal en achter de troon naar de VIP-Loge. Pak het Fruit van de schaal. Weer komt Bakshish, fruit op de schaal leggen en verlaat zijn kraam. Nu kan Thara de Meloen stelen. Geef de meloen aan Moses en samen lopen jullie naar de trainer. Praat met de trainer en Moses wordt het veld op gestuurd, maar bewakers houden hem tegen.  

Assil pakt de lege Fruitschaal en bevestigt de schaal, achter op de halter van de troon. Het licht reflecteert in de bril en de grote meloen valt op het veld. Moses gaat het veld op en de wedstrijd wordt gewonnen. In de volgende scène nog even de goede antwoorden geven en zie het einde.

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
©GameSolves

http://www.gamesolves.nl.tt/
Nederlandse Forum

http://gamesolves.phpbbx.de/

©Henk

Free Web Hosting