20-10-2010

A New Beginning

In A New Beginning speel je met twee hoofdpersonen. Wetenschapper Bent Svensson heeft zijn levenswerk, om ecovriendelijke energie te creŽren, opgegeven. Hier blijft hij bij tot het moment dat Bent de jonge Fay ontmoet. Zij komt uit de toekomst om een natuurramp van epische proporties te voorkomen. Haar hoop ligt bij het onderzoek van Bent, maar dat dreigt in handen te vallen van een op geld beluste magnaat. Wanneer dat gebeurt, is de aarde verloren. Bent besluit de jonge dame te vertrouwen, maar spreekt zij wel de waarheid? Er zijn verschillende puzzels en andere avontuurlijke situaties waar je je uit moet zien te redden. Terwijl je dit probeert, reis je heel de wereld af om onderzoek te doen, puzzels op te lossen en ook om jezelf uit avontuurlijke situaties te redden.

 

OfficiŽle website

A New Beginning - Duitstalige Patch 1.2.1

Oplossing bijgewerkt: 07/2011

 

 

Een Nieuw Begin

 

Klik op de hotspots, houdt de linkermuis knop ingedrukt om het opdracht venstertje te openen en ook zo op de voorwerpen in je inventaris. Rechtermuisknop opent de inventaris onder in het scherm. Druk op de spatiebalk, om alle hotspots in het scherm te tonen. Kom je niet uit een puzzel, kan je na een paar minuten de puzzel overslaan, als het rode pijltje rechtsboven in het scherm verschijnt.  ESC toets toont het spelmenu.


Proloog

 

Weermetingen geven een verontrustende, maar niet geheel onverwachte voorspelling: over twee weken zal een zonnevlam alle leven op onze planeet vernietigen.


Bent's vakantiehuis aan zee

Bent Svensson is een gepensioneerde wetenschapper. Hij stort zich in het werk, om de wereld te redden. Hij verwaarloosde daarbij zijn vrouw Meta en zoon Duve en belandt uiteindelijk in het ziekenhuis.  Zijn vrouw sterft en zijn zoon gaf hem daarvoor de schuld. Bent heeft met de hulp van zijn therapeut, Dr. Angust zich in zijn vakantiehuisje teruggetrokken, om uit te rusten. Momenteel is de rookmachine die hij 'Fogger' noemt defect. Hij wil het repareren.

Buiten, Rookmachine

Open de klep van de rookmachine. Kijk naar de motor. Neem de geklitte V-snaar. Ontknoop de V-snaar in de inventaris. Gebruik dan de gerepareerde V-snaar op de impeller/schoepenwiel. Ga uit de close-up en start de motor. De V-snaar breekt weer. Kijk naar de motor. Verwijder de V-snaar uit de motor en de roestige schroef rechtsonder in de motor. Onderzoek de impeller. Het moet gesmeerd worden. Ga uit de close-up. Ga de trap af naar de voorkant van het huis. Open de deur en ga het huis in.

 

Vakantiehuis
Kijk naar de linkse foto tegen de muur. Op de foto zie je Bents voormalige personeelsleden en teamleden - Duve,Lissa en Barney. Zie rechtsonder op de foto een kleine bobbel. Trek het open en neem de sleutel van de kelderdeur. Neem een fles koolzaadolie op de plank onder het keukenkastje. Zet de TV aan en kijk naar het nieuws. Verlaat het huis en ga beneden naar de groene kelderdeur.

 

Kelder
Open de kelderdeur met de sleutel en ga naar binnen. Verwijder het afdekzeil en Bent doet automatisch het licht aan. Hier heeft hij een kleine laboratorium. Open de ladekast aan de rechterkant. Doorzoek de geopende lade en je neemt een schroevendraaier. Open de lattendeur aan de linkerkant. Gebruik de schroevendraaier op de fietsband, om de binnenband te nemen. De schroevendraaier breekt hierbij. Een helikopter landt aan de voorkant van het huis. Een onbekende vrouw stapt uit. Ze zegt dat ze je hulp nodig heeft. Bent wil eerst zijn rookmachine repareren. Ga boven naar de rookmachine.

 

Rookmachine
Kijk naar de motor. Gebruik de binnenband op de impeller - het is te lang. Plaats de gebroken schroevendraaier in het gat van de verwijderde schroef. Gebruik de koolzaadolie op de impeller.

Start de rookmachine. Iemand moet de klep tegenhouden, want anders springt de schroevendraaier eruit. Ga naar beneden. De onbekende vrouw zit op de steiger. Praat met haar, zodat ze je zal helpen met de rookmachine. Je start de machine, en de vogel valt uit de boom. Bent zegt dat hij de rookmachine gebruikt om schadelijke stoffen uit de bomen te verwijderen, want anders heeft hij geen hout in de winter voor verwarming. Ze neemt de dode vogel en begraaft de vogel. Ga naar beneden en praat met haar.

 

Vakantiehuis
Ze krijgt een hoestbui en heeft water nodig. Ga het huis in. De telefoon rinkelt. Dr. Angust belt om te informeren hoe het met je gaat. Herhaal de zin "ik ben niet verantwoordelijk voor de hele wereld", want dan is ze tevreden en beŽindigt het gesprek. De onbekende vrouw vertelt waarom zij je hulp nodig heeft. Haar naam is Fay. Ze is een tijdpiloot en komt uit de toekomst waar mensen in bunkers wonen en de mensheid bijna uitgestorven is. Fay heeft de opdracht om Bent te overtuigen dat hij de enige is die de wereld kan redden, terwijl zijn therapeute net het tegendeel beweerde. Alleen Bents onderzoek kan helpen. In 500 jaar, zal de wereld vernietigen. Ze toont Bent een foto van haar team: Salvador, commandant Quadi, mentor Nigel, technicus Delvin, de wetenschappers Josep en Dina, vriendin Sadi en Hardy, voor de onderhandelingen. Alle zijn tijdpiloten en naar het jaar 2050 gereisd om de vernietiging van de aarde te stoppen. Ze vertelt de gehele geschiedenis, om Bent te kunnen overtuigen.

 

Hoofdstuk 1 - Loden lucht

 

San Francisco, Landingsplaats
Fay is met haar mentor Nigel in de tijd van 2050 teruggereisd. Ze hebben contact met de andere via een tijdradio controleapparaat (communicatie radio), en zullen de politieke leiders van deze tijd bezoeken om te onderhandelen. Fay moet eerst de tijdantenne van de tijdradio opbouwen, zodat het contact met de anderen gemaakt kan worden. Kijk naar de tijdradio zender in je inventaris. Open de tijdradio en neem er de lege batterij uit. Stap in de tijdcapsule. Zie boven 2 cilinders en daartussen de Svensson energie-eenheid. Hierin kan je de batterij opladen. Open de energie-eenheid en plaats de batterij in de houder. Plaats dan de opgeladen batterij in de tijdradio. Open onder de klep tussen de stoelen. Neem de koffer met de tijdradio antenne. Ga uit de tijdcapsule. Klim over de stalen balk naar boven.

 

Ze zijn te laat, want de stad van 2050 is al verwoest en ziet eruit als een ruÔne. Plaats de koffer op het plateau. Kijk naar de instructies op de deksel van de koffer.

De tekening toont de opbouw van de tijdradio antenne. Klik op de koffer om de koffer te openen.

 

 • Neem de voet onderdeel uit de koffer en zet de voet op het plateau.

 • Klik op de voet om de voetsteunen eruit te schuiven.

 • Neem de antenne uit de koffer, en zet het op de ring - bovenkant voet.

 • Neem de zekering uit de koffer, en plaats het in de antenne.

 • Druk op de schakelaar aan de bovenkant van de antenne, en de antenne schuift omhoog.

 • Neem het verbindingsstuk (Coupler) en plaats het aan de verlengde antenne.

 • Neem de T-stuk en plaats het aan de bovenkant van de verlengde antenne.

 • Druk op de knop op de T-stuk, om de armen uit te schuiven.

 • Bevestig de twee kabels uit de koffer aan de rechter en linker arm van de T-stuk.

 • Steek de uiteinden van de twee kabel in het contact- boven het verbindingsstuk.

 • Bevestig de ontvanger uit de koffer aan het verbindingsstuk.

 • Plaats de 6 kubus stukjes in de contactvelden op de twee armen van de T-stuk

 

Als je een kubus in een contactveld plaats, knippert er een groen lichtje. Als je dan op de knop van dat groene lichtje klikt, klapt de kubus open. Elke zijde van een kubus is voorzien van 3x3 vierkanten, maar niet alle kanten zijn bedekt met een paneel. De bedoeling is om drie kubussen uit de koffer op een arm te installeren, zodat de panelen van de kubus een complete kubus creŽert. Druk op de knoppen om te zien welke panelen van elke kubus vereist zijn. Nummer de kubussen in de koffer in de bovenste rij van links van rechts 1,2,3 en van de onderste rij 4,5,6. De contactvelden van de linkerarm 1,2,3 en rechterarm 4,5,6.

 

Kubus 1: Toets 1 = bovenste rij: rechtse paneel, middelste en onderste rij: linkse paneel.
Kubus 2: Toets 2 = bovenste rij: linkse paneel, middelste en onderste rij: rechtse paneel.

Kubus 3: Toets 3 = bovenste rij: links en midden paneel, middelste rij: midden paneel.

Kubus 4: Toets 4 = bovenste rij: midden paneel, middelste rij: linkse en midden paneel.

Kubus 5: Toets 5 = bovenste rij: rechtse paneel, onderste rij: linkse en midden paneel.

Kubus 6: Toets 6 = middelste rij: rechtse paneel, onderste rij: midden en rechtse paneel.

 

Plaats de kubussen uit de koffer op de volgende contactvelden:

 • Linkerarm van de antenne = Kubus 1 op veld 1: Kubus 3 op veld 2: Kubus 6 op veld 3.

 • Rechterarm van de antenne = Kubus 2 op veld 4: Kubus 4 op veld 5: Kubus 5 op veld 6.

 

Als je deze kubussen goed geplaatst hebt, brandt er een rood lichtje op de ontvanger. Druk op de rode knop. De kubussen vormen twee complete kubuspanelen. Gebruik dan de tijdradio met opgeladen batterij op de tijdradio antenne. Fay krijgt verbinding met de tijdradio Center, maar de verbinding is slecht. Quadi verbindt haar meteen door met de andere tijdreizigers, voordat de gehele verbinding verbroken wordt. Klik op het schermvenstertje, waarin een duidelijk beeld te zien is. Fay heeft dan verbinding met Dina. Zij is in het overstroomde Londen. Kort daarna, meldt Josep zich uit Parijs. Klik op zijn beeldschermpje. Hier is een hevige storm en Josep wordt meegetrokken door de storm. Klik nu op alle duidelijke schermpjes. Ten slotte heb je verbinding met Sadi. Je hoort geluiden van een krachtcentrale voordat deze verbinding verbroken wordt. De tijdreizigers zijn allemaal dood? Alleen Fay en Nigel, die in San Francisco zijn hebben meer geluk gehad. Ga via de stalen balk naar beneden, en ga naar Nigel - rechtsonder in het scherm.
 

Woonkamer
Fay komt in een verwoest huis, en Nigel is niet te zien.  Ga naar rechts.

Balkon
Fay hoort Nigel schreeuwen. De vloer van het balkon stort in en ze valt onder op het balkon. Snij rechts de waslijn door met je mes uit de inventaris en krijg de waslijn.

Ga door de balkondeur het appartementengebouw in.

 

Gang
In de gang zijn drie deuren, maar ze zijn allemaal gesloten. Neem de ijzeren staaf van de trapleuning. Breek de deur rechts van de trap open met de ijzeren staaf.

Achter de deur trek je het behang weg. Gebruik de ijzeren staaf op de bouwvallige muur. Klim door het gat naar de volgende kamer.

Keuken
Open de deur van de muurkast. Neem een stofblik, zeep en bezem. Klim door het gat weer terug. Ga naar het balkon.

Balkon
Gebruik de bezem op de ingeschoven ladder. Klim omhoog naar het andere balkon. Klim over de lichtreclame naar het gebouw aan de overkant.

Bibliotheek
Zie drie terminals (computers). Ga naar rechts en ga door de deuropening. Nigel klampt zich vast aan de rand van het balkon en dreigt te vallen. Hij waarschuwt Fay niet dichter bij te komen. Nigel heeft iets gevonden om de catastrofe te voorkomen - de Cyaanbacterie, ook bekend als blauwalgen. Nigel heeft twee datakristallen hersteld. Fay moet deze aan Salvador van de tweede San Francisco Team geven, maar een datakristal is gevallen. Fay moet het kristal vinden. Nigel geeft haar het andere datakristal en valt naar beneden. Fay ontvangt een radiosignaal. Het tweede team is nog steeds in leven en landde ongeveer 2 mijl van Fay's locatie. Fay moet een boot vinden, om naar het team te kunnen gaan.

 

Woonkamer

Ga naar de bibliotheek en klim door het venster terug naar het gebouw aan de overkant. Hang in de woonkamer het schilderij recht. Ga links naar het bureau. Open het bureau met je mes en neem de schroevendraaier. Ga naar het balkon.

Balkon
Gebruik de schroevendraaier op de scharnier van de halve globebol, die aan de lichtreclame hangt. De globe valt onder in het water. Klim de ladder naar beneden. Combineer de ijzeren staaf met het stofblik, dan met de waslijn en krijg een peddel. Spring in de halve globebol en Fay gaat opzoek naar het tweede team. Ze stopt vůůr de afgrond van een kapotte brug.

Brug
Gebruik het mes op het dekzeil van de vrachtwagen. Rol een vat uit de vrachtwagen. Het vat drijft door het water en knelt vast tussen twee stenen in het water. Pak rechts de korte plank. Leg de plank op de eerste steen in het water. Kijk in de afgrond. Hier hangen Delvin en Salvador in hun tijdcapsule. Ze schieten een touw naar Fay, maar het komt terecht aan de rechterkant van de kapotte brug. Loop over de korte plank. Neem de korte plank terug, loop naar het einde van de lange plank en ga op de ronde steen staan. Neem de lange plank. Leg dan de lange plank op de volgende steen, daarna de kleine plank en loop naar de overkant. Zie links een autowrak. Het achterwiel zit vast in de modder.

 

Schep met de peddel de modder weg. Gebruik dan de schroevendraaier op het wiel en neem de velg. Monteer de velg aan de stalen balk, vůůr de afgrond. Neem het touw op de grond en leg het touw over de velg. Neem nogmaals het touw en knoop het touw aan de achteras van de auto. Start de auto. Op deze manier trekt Fay de twee collega's omhoog. Ze gaan terug naar de tijdcapsule van Fay. Fay vertelt Bent wat er gebeurd is, maar hij gelooft haar nog steeds niet. Fay vertelt haar verhaal verder....

 

Hoofdstuk 2 - Een nacht in het heelal

Woonkamer
Fay, Delvin en Salvador zijn terug in de ruÔnes en overleggen de situatie. Het wordt snel duidelijk dat Salvador de commando wil nemen. Delvin heeft een speciale atoom nodig, om de tijdcapsule startklaar te maken. De correcte tijdcoŲrdinaten moeten gevonden worden. Fay vertelt van de datakristallen en de bibliotheek met de terminals. Daar kunnen ze misschien informatie vinden over het tijdstip van de aanvang van de klimaatsverandering. Salvador gaat dan naar de bibliotheek. Onderzoek de slaapzak van Delvin. Fay vindt een batterij. Ga naar het balkon en klim via de lichtreclame naar de bibliotheek aan de overkant.


Bibliotheek
Praat met Salvador. Hij geeft je een opdracht. Neem de laserboormachine en (radio) sonde uit de koffer. Gebruik de laserboor op de brokstukken aan de linkerzijde. Fay boort een klein gaatje door de brokstukken. Gebruik de sonde in het gaatje. Fay gebruikt de tijdradio waarmee ze nu via de sonde naar de ander kamer kan kijken. Druk linksonder op de aan knop. Fay ziet een figuur in het scherm. Afgaande op de jas, moet dat Nigel zijn. Leeft hij nog? Ze spreekt er met Salvador over, maar hij zegt dat ze te moe is en stuurt haar weg om uit te rusten. Ga terug naar de landingsplaats - door het venster naar het ander gebouw en in de woonkamer boven naar de landingsplaats.

Landingsplaats
Praat met Delvin over de laserboor. Fay vraagt om een membraan voor de laserboor om de energietoevoer te versterken, om een groter gat te kunnen boren in de brokstukken. Delvin heeft een membraan, maar heeft die zelf nodig, omdat zijn kleursimulator defect is en er geen rode stralen doorheen gaan. Kijk en open de laserboor in de inventaris, om een blauwfilter te krijgen. Geef de blauwfilter aan Delvin en krijg de membraan. Hij zegt dat je eerst een elektrische bron in de membraan moet gebruiken voordat je de laserboor gebruikt. Combineer dus de membraan met de batterij en dan deze combinatie met de laserboor. Je moet alleen nog een rood filter hebben. Ga naar het balkon.

Balkon
Gebruik de laserboor op de rode knipperende letter van de lichtreclame en krijg een rode scherf. Combineer de scherf met de laserboor en krijg een geoptimaliseerde laserboor. Ga naar de bibliotheek.

Bibliotheek
Gebruik de geoptimaliseerde laserboor op de brokstukken. De gehele puinhoop wordt weggeblazen. Salvador pakt de laserboor af, maar je mag de membraan en de batterij houden.

 

Terminal bibliotheek

Ga door het gat naar de volgende kamer. Een computerterminal is een toestel, waarmee een computer op afstand interactief is te bedienen. Kijk en doorzoek de omgevallen terminal en neem een chip. Zie de datakristal op het beton waar het water over stroomt. Probeer het te nemen met de peddel, maar het valt in de afgrond. Zie onder in het scherm een andere terminal. Er is geen stroom. Open met het mes het klepje. De chip is doorgebrand. Vervang de doorgebrande chip met de chip die je net uit de andere terminal genomen hebt. De terminal werkt nog niet. De kabels leiden onder naar een energiebron. Neem de (straal) lamp op de grond. Kijk in de 15 meter diepe afgrond. Gooi de zeep naar het beekje in het beton waar het water door stroomt. Onder vormt zich dan schuim op een bepaalde plaats, zodat je later de datakristal terug kan vinden. Ga verder naar de rechterkant. Snij met je mes de stengels door. De stengels vallen in de afgrond. Daal via de stengels onder naar de begane grond.

Bibliotheek - Benedenverdieping
Onderzoek het schuim. Fay vindt de datakristal en brengt het naar Salvador. Het kristal is kapot. Alleen de ID-chip werkt nog. Als Fay een terminal vindt, kan ze misschien de gegevens lezen. Ga terug naar de benedenverdieping van de bibliotheek. Ga achter door de open deur aan de linkerzijde, naar de turbine kamer.
 

Turbine Kamer
Ga je de kamer in, sluit de pantserdeur. Kijk door het raam naar de turbines. Open de klep van de terminal. Bedien de terminal. Met deze terminal, kunnen de turbines in beweging gezet worden. Daarvoor moeten alle LED lampjes groen branden. Elke schakelaar moet in twee draaien helemaal naar rechts gedraaid worden, zodat de desbetreffende LED lamp groen brandt. Zie rechts een voltmeter display van 9 blauwe voltlampjes. De voltmeter mag niet boven de 9 en niet onder de 0 komen. Nummer de schakelaars van links naar rechts, 1 t/m 5.

 • Linkse schakelaar (1). Eerste en Tweede draai = +1 lampje in het display.

 • Tweede schakelaar van links (2). Eerste en tweede draai = -3 lampjes.

 • Middelste schakelaar (3). Eerste draai = +2 lampjes. Tweede draai = -1 lampje.

 • Tweede schakelaar van rechts (4). Eerste draai = +3. Tweede draai = +7.

 • Rechtse schakelaar (5). Eerste draai = -8. Tweede draai = -1.

Draai de schakelaars in deze volgorde:

 • Startpositie = 5 (voltlampje)

 • Draai schakelaar 1 = +1 = 6

 • Draai schakelaar 4 = +3 = 9

 • Draai schakelaar 5 = -8 = 1

 • Draai schakelaar 1 = +1= 2

 • Draai schakelaar 4 = +7 = 9

 • Draai schakelaar 5 = -1 = 8

 • Draai schakelaar 2 = -3 = 5

 • Draai schakelaar 3 = +2 = 7

 • Draai schakelaar 2 = -3 = 4

 • Draai schakelaar 3 = -1 = 3

 

De LED's zijn allemaal groen. Fay start de terminal, maar het geeft kortsluiting. Gebruik de tijdradio op de pantserdeur. Druk op de aan knop. Je hoort iemand achter de deur. Vraag alles.

 

Bibliotheek - Benedenverdieping
Kijk naar de twee vitrines. Achter de linker vitrine ligt een kabel. Volg deze kabel, naar een afdekking. Verwijder de afdekking. Trek de stekker eruit. Nu is de kortsluiting verholpen.

Fay loopt naar boven en activeert de turbine terminal.
 

Terminal bibliotheek

Klim terug omhoog. Gebruik de datakristal op de terminal, met de chip die je zojuist vernieuwd hebt. Gebruik dan de terminal. Quickie meldt zich, om je te begeleiden.

Je moet de correcte antwoorden geven. Het wachtwoord is 'blue-green algae' (eerder door Nigel en Salvador genoemd).

 1. Ik wil dezelfde datagegevens downloaden als gisteren.

 2. Ik wil opnieuw dezelfde gegevens downloaden als gisteren.

 3. Een E-learning aanbieding?

 4. Okay, dan wil ik iets weten over E-learning

 5. Het maakt sowieso toch niets uit wat ik zeg.

 6. Wat is een service point

 7. Ik wil niet wachten voor mijn datagegevens

 8. Ik heb geen dorst en wil onmiddellijk toegang tot mijn gegevens.

Quickie zal dan de gegevens naar de datakristal overzetten, maar hij kan dit alleen doen als er twee bepaalde lampen branden. Je hebt al een lamp in je inventaris. Zie de 3 sokkels aan de linkerzijde. Activeer de middelste sokkel. Een rek van 4 planken schuift omhoog. Aan de bovenkant brandt een lamp. Steek je lamp in het tweede contact van de onderkant aan de rechterrand van de plank. Nu kan je de datakristal uit het rek nemen. Ga naar Salvador.

 

Bibliotheek

Geef hem de datakristal. Ze kijken naar de informatie van Nigel. Ze zien een explosie van een krachtcentrale in de Braziliaanse jungle dat de hele Regenwoud verwoest. De krachtcentrale is van heer Indez. Er waren protesten, demonstraties en een proces, maar de krachtcentrale bleef open, want er was geen alternatief. Fay zal naar de conferentie reizen, om de blauwalgen aan te bieden als een alternatief, en Salvador naar de jungle, om de explosie te voorkomen.

 

Blauwalgen of blauwwieren zijn bacteriŽn die net als planten fotosynthese toepassen om te kunnen leven. De naam blauwalg is misleidend omdat de blauwalgen noch tot de algen noch de wieren behoren maar een aparte groep vormen.

De officiŽle naam voor deze groep is cyanobacteriŽn en waren de eerste organismen op aarde die zuurstof konden produceren.

 

Landingsplaats
Praat met Delvin. Hij geeft Fay een rantsoen bestaande uit pillen. Fay moet een gemagnetiseerd atoom vinden uit de tijd waar ze naar toe willen reizen.

Dit kan bijvoorbeeld een videoband zijn, die een originele opname bevat.

Bibliotheek
Praat met Salvador over de videoband. Hij zegt dat de ID van de originele opname met 2110-8321-00 begint.

Het volledige nummer is helaas niet op het kristal opgeslagen. Ga terug naar de terminal in de bibliotheek.
 

Terminal bibliotheek
Gebruik de terminal en bestel de videoband. Zeg dat
je wel Nigel bent, en dat je de videoband meteen nodig hebt en dat je het zelf zal pakken. Vraag waar het magazijn is.

Vermoedelijk achter de pantserdeur. Klim naar beneden.

 

Turbine kamer

Praat met de man achter de gepantserde deur. Je mag het magazijn in als je hem iets te eten brengt. Kijk naar de drankautomaat en elektronisch slot. Gebruik het membraan en vervolgens de batterij op het elektronische slot. Het slot explodeert, maar ook de batterij en membraan. Grijp enkele munten uit het geldbakje. Gebruik de munten in de slotgleuf aan de bovenkant van de drankautomaat. Gebruik dan de drankautomaat en neem de fles red curry cola. Combineer de cola met de pillen en krijg kip curry. Gebruik de kip curry op de pantserdeur. Fay legt het eten op de trap en loopt naar de andere kamer. Ga dan weer terug naar de turbine kamer. Ga nu de geopende pantserdeur door.

Magazijn
Zoek in het donker naar de lichtschakelaar. Praat met de man. Gebruik na het gesprek de terminal in het magazijn. Quickie heeft drie artefacten met de ID nummer. Bestel de Indez-ramp videoband:2110-8321-0091. Deze artefact kan niet gevonden worden. Bestel dan de camera. Open de glazen kist en neem de fotocamera. Ga uit de close-up van de camera. In de inventaris activeer je de camera, waardoor de zelfontspanner start. Zet de camera terug in de kist. Fay stuurt de kist automatisch terug naar het archief. Gebruik de terminal en bestel weer de camera. Open de kist en neem de camera. Nu zie je een foto van een kist met de ID 3476-8970-9987. Daarachter zie je de kist met de videobanden. Gebruik de terminal. Zeg dat je klaar bent met de artefact. Gebruik dan weer de terminal en bestel de kist met de ID 3476-8970-9987. Quickie zegt dat deze kist leeg is. Zodra de lege kist er is, stap je in de kist. Fay klimt er weer uit. Ze heeft gecontroleerd dat ze erin past. Praat met de man, en vraag of hij de kist terug wil sturen als je erin zit. Beloof voor hem en zijn vrienden te koken, want alleen dan zal het je helpen. Klim in de kist. Zeg tegen de man dat hij de kist  kan terugsturen. De man stuurt de kist naar het archief.

Archief
Fay komt op de planken van het archief. Open de bovenste kist met je schroevendraaier en neem de twee videobanden uit de kist. Op een videoband is een opname van de explosie en op de andere de conferentie. Stap terug in de kist. De man bestelt de kist niet, zodat Fay niet terug kan keren. Dan hoort ze een geluid in de tijdradio. Ze hoort haar eigen stem de naam van Bent Svensson roepen. Kort daarna, meldt Salvador zich. Hij haalt Fay terug.

Magazijn
De man is er niet meer. Fay probeert Salvador duidelijk te maken dat ze nu terug naar de tijd van de conferentie moeten gaan. Salvador geeft Fay de videoband van de conferentie terug en neemt zelf de explosie videoband. Hij zegt dat er maar twee plaatsen in de tijdcapsule zijn
. Hij wil met Delvin naar het moment van de explosie reizen. Ga terug naar de landingsplaats.


Landingsplaats
Salvador zit al in de tijdcapsule. Delvin is nog wat dingen aan het voorbereiden. Ruil snel de conferentie videoband uit de inventaris met de krachtcentrale videoband op de werktafel.

Hierdoor ontstaat bij de start een anomalie, want de tijden komen niet overeen. Delvin zegt dat Fay de capsule in moet, terwijl hij snel de laser corrigeert.


Hoofdstuk 3 - Onbeleefd ontwaken

 

We zijn weer terug in de tijd van Bent Svensson. Hij gelooft Fay nog steeds niet en wil dat ze vertrekt. Als hij de deur opent wordt hij neergeslagen en gevangen genomen.

 

Helikopter - Badkamer

Bent is vastbonden aan de waterpijpleiding van de douche. Trek aan het douchegordijn. Neem de gordijnroede in de hand en gebruik het op de greep waaraan Bent vastgebonden is. Nu kan hij zich vrij bewegen. Open de twee kastjes boven de wastafel. Neem de aftershave, kam en de nagelknipper. Open het venster en kijk naar buiten. Zie een schroef boven het venster. Breek de kam in de inventaris in twee delen. Combineer de twee delen samen en krijg een kam kruis. Hiermee kan je de schroef boven het venster los draaien. Zie nu de kabel van de antenne door het venster. Trek aan de kabel. Aan het einde is een koevoet als antennearm bevestigd. Neem de koevoet. Gebruik de koevoet op de badkamerdeur en verlaat de badkamer.

Helikopter - Slaapplaats
Neem de dictafoon (voice recorder) onder het bedkussen. Bent neemt ook een plastic net (membraan). Scheur enkele pagina's uit het boek op het bed. Lees de boeken op de plank boven het bed.

Verplaats de albums op de linkse plank  en zie een kabel achter de albums. Knip met de nagelknipper de kabel door. Probeer de woonruimte in te gaan. Fay is hier.

Badkamer
Combineer de pagina's in je inventaris met de aftershave. Gebruik de doorweekte pagina's in de ventilator. Gebruik nu de hangende kabel op de pagina's om het papier inbrand te steken.

Slaapplaats

Kijk in de woonruimte. Fay kijkt door het venster naar de rook en is afgeleid. Zie boven Fay een intercom tegen de muur. Schakel de intercom in. Sluit de deur van de badkamer en ga naar de cockpit.

 

Cockpit
Gebruik de dictafoon op de piloot, Oggy. Bent activeert de dictafoon. Stoot nu tegen een zekering in het zekeringkastje in de muur, zodat de piloot begint te mopperen. Bent neemt de stem op van de piloot.

 

Slaapplaats
Combineer de nagelknipper met de dictafoon, om de kabel van de dictafoon bloot te leggen. De kabel die je zojuist doorgeknipt hebt achter de albums is van de intercom. Gebruik de dictafoon op deze kabel, om de kabels te verbinden. Klik op de dictafoon en speel de opname af. Fay hoort de piloot mopperen en Fay loopt boos naar de cockpit.
Bent is snel teruggegaan naar de badkamer. Open de badkamerdeur. Fay probeert de badkamerdeur weer te sluiten, maar Bent houdt dat tegen. Praat met Fay. Zodra je kan handelen neem je de koevoet uit de inventaris en gebruik het op de deur. Je moet de koevoet op het juiste moment op de deur klikken, want anders gaat het gesprek met Fay verder. Zodra je de deur vastgeklemd hebt ga je naar de woonruimte. Ga links verder naar de radiokamer. Bent gebruikt de zendradio. Hij probeert de autoriteiten te waarschuwen. De man aan de andere kant zegt dat je de monitor moet inschakelen. Bent gebruikt de tijdradio. Delvin toont hem de verwoeste stad. Dit is een andere reden voor Bent om Fay en Oggy niet te geloven.

Hoofdstuk 4 - De Conferentie

 

Helikopter - Woonruimte

Oggy is een journalist. Hij is hier om een verslag over de demonstratie te schrijven, die voor het conferentiegebouw gehouden wordt. Fay en Salvador landen met de tijdcapsule bij de helikopter van Oggy. Fay gaat naar de conferentie, om de mensen daar te overtuigen de krachtcentrale te sluiten, om de ramp te voorkomen. Salvador blijft bij de tijdradio. Neem het kopje op de tafel. Gebruik het kopje op de koffiezetautomaat en krijg een kopje koffie. Neem ook een suikerklontje uit de doos naast de koffiezetautomaat. Op de plank boven het venster staan verschillende specerijen. Neem de kruidenmix. Zie rechtsonder een hete kookplaat.

Slaapplaats
Gebruik de fotocamera op de plank boven het bed. Fay neemt een foto van zichzelf. Probeer de badkamerdeur te openen, maar de badkamer is bezet.

Probeer met de man in de badkamer te praten, maar hij hoort niets.

Radiokamer
Salvador zit achter de tijdradio. Doorzoek de lades. In een lade vind je een schaar. Praat met Salvador. Gebruik links de deuropener, ga naar buiten en je loopt naar het  conferentiegebouw.

Conferentiegebouw- Ingang
Praat met de portier. Alleen met een uitnodiging of bewijs dat je van de pers bent, krijg je toegang. Praat met de demonstranten. Geef de vrouw een kopje koffie, en krijg haar megafoon.

Kijk naar de tussenschot aan de linkerkant van het gebouw. Je kan het niet vanaf de buitenkant openen. Ga terug in de helikopter.

Helikopter - Slaapplaats
Gebruik de megafoon op de badkamerdeur. De man opent eindelijk de deur. Fay vertelt Leif Oggersund alles, waarna Oggy zijn perskaart aan Fay geeft.

Combineer de schaar met de grote foto in je inventaris, om een pasfoto van Fay te krijgen.

Woonruimte
Leg het suikerklontje op de hete kookplaat. Gebruik snel je mes op de gesmolten suiker, om het van de kookplaat af te krabben, voordat de suiker verbrandt.

Combineer het mes met de plakkerige suiker met Oggys perskaart en plak dan de pasfoto op de perskaart. Fay heeft nu een perskaart met haar foto.

Conferentiegebouw - Ingang
Toon de portier je perskaart. Je mag het gebouw in.
 

Conferentiezaal
Een man spreekt en probeert duidelijk te maken dat krachtcentrales gevaarlijk zijn. Dan spreekt Indez. Hij zegt dat er geen alternatief is. Fay verstoort dan de conferentie. Ze verwijst naar de blauwalgen van Bent Svensson, waaruit men waterstof kan winnen. Maar Indez zegt dat Bent zijn onderzoek gestopt heeft. Hierna zal Milieu-inspecteur Professor Braun spreken. Fay wordt de zaal uitgezet. Ga links door de rechtse deur, naar de ontvangstzaal.

Conferentiegebouw - Ontvangstzaal
Hier is Professor Braun. Praat met hem. Hij wil niet met Fay over de krachtcentrale praten. Neem een glas met een bowldrankje (wine cooler). Ga links door de glazen deur.

Balkon
Je ziet de demonstranten. Onder het balkon is de ingang naar de garage. Gebruik de megafoon op de demonstranten. Zeg "Geen reactor in het regenwoud. Stop de kaalslag".

Ga terug naar binnen in ga achter in de ontvangstzaal naar de gang.

Lift
Salvador meldt zich. Salvador zal met Dr. Braun praten. Fay moet hem op een of andere manier langs de bewakers naar binnen zien te smokkelen. Voor de ingang naar het podium staat een zaalwachter.

De deur van de opslagkamer is afgesloten. Naast de opslagkamer zijn de toiletten. Stap in de lift en ga beneden naar de garage.

Conferentiegebouw - Garage
Om de roldeur te openen heb je een sleutel nodig. Ga naar de linkerkant. Om de dubbele roldeur te openen heb je een kaart nodig.

Ingang
Praat weer met de portier. Hij neemt zijn oortelefoon uit zijn oren en hoort de demonstranten iets over "kaalslag" schreeuwen.

Hij is kaal en denk dat het tegen hem is. Hij gaat in discussie met de demonstranten. Ga terug naar binnen.

Regiekamer
In de zaal ga je nu door de linkse deuropening aan de linkerzijde. Je komt in de regiekamer. Kijk in de rechtse kast. De elektricien zegt dat in de kast de bediening is voor het tussenschot. Praat met de elektricien. De demonstranten zijn door de discussie met de portier in opstand gekomen. De elektricien maakt zich zorgen dat de demonstranten via de garage naar binnenkomen. Hij volgt alles op de monitoren. Neem de sleutelbos, naast hem.

Garage
Ga weer beneden naar de garage. Gebruik de sleutelbos op het rode slot van de roldeur. Open de rode sportwagen met de sleutelbos. Bedien de auto.

Fay trek aan een hendel en de auto knalt tegen de muur. Ga terug naar de regiekamer.

Regiekamer
De elektricien heeft de knal op de monitor gezien en is naar zijn sportwagen gerend. Open de kast. Trek aan de hendel van de tussenschot. Salvador kan nu het gebouw in.

Ga naar de gang met de lift en opslagkamer.

Opslagkamer
Salvador is in de opslagkamer en Fay gaat naar binnen. Praat met hem. Fay zal Professor Braun naar de opslagkamer lokken, zodat Salvador met hem kan praten. Open de kast achter Salvador en neem de Jus d'orange fles. Combineer de Jus d'orange met de bowl en krijg een glas met bedorven bowl. Ga naar de gang. Draai met de schroevendraaier de bordjes van het toilet en opslagkamer van de muur. Verwissel de kamers door het toiletbordje op de deur van de opslagkamer te schroeven en het bordje van de opslagkamer op de toiletdeur. Ga naar de ontvangstzaal.

 

Ontvangstzaal

Praat weer met Professor Braun. Hij zegt dat hij geen kruidig voedsel kan verdragen. Gebruik de kruidenmix op de hapjes.+

Braun neemt een hapje en krijgt een hoestbui. Geef hem dan meteen de verdorven bowl en hij rent naar het toilet.


Opslagkamer
Braun rent de opslagkamer in, omdat we de bordjes verwisseld hebben. Salvador praat met hem. Braun vindt de argumenten van Salvador niet sterk genoeg, en Salvador slaat hem neer.

Hij verkleedt zich in de kleren van Braun en gaat op het podium staan.

 

Regiekamer
Fay is terug in de regiekamer. Gebruik de videoband uit je inventaris in de videorecorder tussen de apparaten in het rek. De video-opname ondersteunt Salvador.

Helaas wordt hij ontmaskerd en wordt gearresteerd. Ga naar de opbergkamer.

Opbergkamer
Doorzoek de koffer van Dr. Braun en krijg een magnetische kaart. Ga onder naar de garage.

Garage
Gebruik de magnetische kaart in de kaartlezer bij de ingang. De demonstranten bestormen het gebouw. Fay neemt het woord.

De conferentie zal drie dagen uitgesteld worden, zodat Fay de blauwalgen kan gaan halen.


Hoofdstuk 5 - Atlas, deel 1

 


Booreiland - Onderzoekstation
Eindelijk gelooft Bent, Fay en Oggy.  Ze reizen naar zijn onderzoekstation op een booreiland. Ze worden ontvangen door Barney. Hij zegt dat het onderzoek geschrapt is. Toch heeft hij een aantal investeerders zover kunnen krijgen om te komen kijken. Zo meteen geven ze een presentatie. Fay en Bent moeten eerst medisch gekeurd worden. Met Bent is alles goed. Fay moet onderzocht worden door de arts.

Wooncomplex, Ziekenboeg

Je neemt de rol van Bent. Neem op het bureau je medische gezondheidsverklaring. Het is niet afgestempeld. Als je op het boorplatform wil rond kijken, moet je een ondertekende medische gezondheidsverklaring kunnen tonen. Praat met de arts over de stempel. Hij wil eerst Fay onderzoeken. De stempelkussen op het bureau is uitgedroogd. Open en doorzoek een lade in de dossierkast. Bent leest zijn dossier van twee jaar geleden. Zie aan de rechterzijde twee kindertekeningen tegen de muur. De bovenste is getekend door Bent's zoon, Duve. Open onder de tekening de lade, en neem een bloedmonster. Giet het bloed op de stempelkussen. Gebruik dan de medische verklaring op de stempelkussen, om het af te stempelen zodat het ondertekend is. Verlaat de ziekenboeg.

Gang
Praat met Barney. Bent is zenuwachtig omdat hij voor een lange tijd zijn zoon weer eens zal zien.

 

Vergaderkamer
Duve demonstreert de procedure aan de investeerders, waaronder Emilio Indez is. Duve wordt zenuwachtig als Bent binnenkomt. Duve noemt  het blauwalgen proces nitrogenase, maar dat is niet juist want het is  Hydrogeneren. Nitrogenase is een enzym dat stikstof in de lucht door reducering kan omzetten in een voor organismen opneembare vorm. Hydrogenering of harden is een chemisch proces waarbij een onverzadigde binding wordt omgezet in een verzadigde binding door additie van waterstof. Elk gezin kan het op zijn eigen balkon opbouwen. Indez is geÔnteresseerd in de winst. Barney helpt Duve en ze pauzeren. Barney vindt Indez een ongevaarlijke zakenman, maar Bent vertrouwt de krachtcentrale eigenaar niet en zal uitzoeken wat Indez van plan is. Praat met Barney. Het echtpaar aan tafel zijn mevrouw en meneer, Wagner. De man buiten op het balkom met Indez is een sjeik. Neem de aanwijsstok (pointer) op de lange tafel. Neem een fles water, flesopener en snack, van de tafel naast Barney.

 

Druk achter in de muur op de knop om het gordijn te sluiten, maar een stopper in de gordijnrail stopt het dichten. Praat met het echtpaar, Wagner. Ze willen meer zien. Zie in het midden van het raam een hendel. Trek aan de hendel om een venster te openen. Luister door het geopende venster naar de twee op het balkon, maar de vogels maken te veel lawaai. Combineer de flesopener met de aanwijsstok. Gebruik dan de aanwijsstok op de stopper in de gordijnrail. Druk op de knop om nu het gordijn te sluiten. Open de balkondeur en ga naar het balkon.

 

Balkon

Indez en de Sjeik onderbreken het gesprek, als Bent erbij komt staan. Leg de snack in het vogelnest, zodat de vogels stil zijn. Ga terug naar binnen.

 

Vergaderkamer

Luister de twee mannen op het balkon af door het geopende venster achter het gesloten gordijn. Indez wil alle algen kopen en vernietigen. De presentatie gaat verder. Bent demonstreert de algen. Duve wil het overnemen maar Bent gaat verder. Duw het wagentje met de algencontainer naar rechts, zodat het in het licht staat. Giet het water uit de fles in de algencontainer. Neem het gewicht naast de generator, waardoor de gloeilamp gaat branden. Wagner is nog niet overtuigd. Het gewicht blijkt een batterij te zijn. Combineer de batterij met het plastic net (membraan). Gebruik de batterij in de generator. De gloeilamp springt kapot.

Wooncomplex, Fay's kamer
Fay moet van de arts uitrusten. Ze ontvangt een onduidelijk radiosignaal van Delvin. Hij spreekt over Indez en een bomaanslag, waarbij iedereen zal sterven. Fay moet een betere radiosignaalontvangst krijgen. Lees het papiertje op de commode. Open de deur van de badkamer en loop naar binnen. Je ziet haar dan in de badkamer staan. Doorzoek de beautycase op de wastafel en krijg een vijl. Verlaat de kamer.

 

Gang
Ga naar de middelste verdieping. Ga de rechtse deur in.

 

Kantine
Praat met de kok. Bestel de Raskfisk (Noors visgerecht) en de appelgebak. BeŽindig het gesprek. Kijk naar de magnetron achter de kok. Fay vraagt aan de kok wat een magnetron is. Het zou de radiosignalen kunnen verstoren. Combineer de vijl met de appelgebak. Geef de appelgebak met vijl aan de kok, om het op te warmen. De magnetron explodeert en is nu stuk. Verlaat de kantine. Ga naar de bovenverdieping en rechts door de deur naar de helikopterplatform.

Helikopterplatform
Gebruik de tijdradio op de tijdantenne. Het signaal is nog steeds niet sterk genoeg. Praat met Oggy. Je moet de tijdantenne versterken. Neem de kabel naast Oggy in de hand en gebruik het op de tijdantenne. Gebruik het andere uiteinde van de kabel op het bovenste deel van de reling. Ga een verdieping lager. Open de kist naast de deur. Neem de kabel. Gebruik de kabel op de antenne tegen het radiostation en het andere uiteinde op de onderkant van de reling. Open de deur van het radiostation. De radio-operator is in gesprek met Lou op het booreiland, dat het radiosignaal ook kan verstoren. Hij heeft eigenlijk middagpauze. Zeg dat je eten meegebracht hebt. Je geeft hem dan het eten en hij stopt met zenden. Gebruik weer de tijdradio op de tijdantenne. In plaats van Delvin krijgt Fay, Sadi aan de lijn.

 

Vergaderkamer
We zijn terug bij Bent. De Wagners willen een proefmonster om het experiment aan een onafhankelijke deskundige voor te leggen. Fay komt binnen. Bent gaat met Fay naar haar kamer.

 

Fay's kamer

Fay vertelt over de geplande bomaanslag op het booreiland. Fay zal naar meer informatie over de bomaanslag zoeken, terwijl Ben zal uitzoeken wie de presentatie gesaboteerd heeft.

Bent gaat naar zijn zoon op de woonplatform boei.

 

MSL Woonboei, Duve's kamer

Kijk in de woonkamer naar de statistieken op het bord tegen de muur - de waarde van de blauwalgen zijn de laatste maanden flink gedaald - maar waarom! Probeer de deur naar de slaapcabine te openen, maar van Duve mag je daar niet komen. Neem rechts de ovenhandschoen en mes. Praat met Duve. Hij is nog steeds boos op je. Klim via de ladder naar beneden.

 

 

Bedien de sluisbesturing, om de sluisdeur naar de drukcabine te openen. Ga uiterst links, buiten naar de antenne. Bent heeft deze antenne zelf gebouwd. Draai de antenne in de juiste positie. Ga dan door de sluisdeur. Ga door het open luik verder naar beneden. Zie een pomp en twee buistunnels aan de rechterkant. De bovenste tunnel leidt naar de H2-lab. Deze deur is gesloten. Open de deur van de onderste buistunnel en ga naar het kantoor van het laboratorium.

Laboratoriumkantoor
Praat met Lissa. Door financiŽle toestanden gaat het slecht met de algenonderzoeken. Open links het opbergkastje. Neem de witte laboratorium jas uit de opbergkast - het is Bent's oude jas. Doorzoek de jas in de inventaris en krijg de D-54H algenmonster. De Delta-algen zijn de sterkste algensoort. Lissa zegt dat Duve zijn jas een paar keer aangetrokken heeft. Doorzoek de koelkast aan de rechterzijde, maar je kan geen algenmonster vinden. Zie aan de overkant een spectrometer. Met dit apparaat kan men de chemische samenstelling van verschillende stoffen opsporen, meten en analyseren. Open het klepje aan de onderkant. Zie een leeg reageerbuisje. Naast dit apparaat is een archiefkast. Doorzoek de lade. Bent kan het dossier van de Delta-algen, D-54H niet vinden. Praat met Lissa over dit dossier, maar zij weet niets over het dossier.

 

Duve's kamer
De wasmachine onder de woonkamer van Duve is nu ingeschakeld. Zet de wasmachine uit, open de wasmachine en doorzoek de wasmachine.

Bent vindt een gouden handdoek van een 5-sterren hotel in Barcelona. Ga terug naar Lissa.

Laboratoriumkantoor
Gebruik de intercom aan de linkerkant van Lissa. Bel Barney. Praat met hem over alles. Als je over de terugreis begint, vraag dan of hij een kamer boekt in 'Hotel Le Comte Du Roi' in Barcelona. Barney zegt dat dit een bijzonder hotel is. Het is een hotel voor alleen mannen. BeŽindig het gesprek. Duve is homo. Gebruik weer de intercom. Bel het radiostation. Vraag aan de radio-operator of hij je zoon wil bellen en tegen hem wil zeggen dat hij naar het radiostation moet komen, omdat zijn vriend gebeld heeft. Ga dan naar de kamer van Duve.

 

Duve's kamer
Open nu de deur van de slaapcabine. Doorzoek het onderste bed van Duve. Bent vindt het D-54H dossier. Lees het dossier. Het onderzoek op de Delta-algen is gestopt op 20 februari.

 

Laboratoriumkantoor
Praat met Lissa. Vraag wat er gebeurd is op 20 Februari. Op die dag was er op de algenboerderij platform brand uitgebroken en de Delta-algen zijn volledig verbrand.

Waarschijnlijk was het een ongeval. Noch zij, noch Duve, konden een monster redden. Bent gelooft haar niet.

 

Fay's kamer
Fay heeft weer verbinding met Sadi. Ze zegt tegen Fay, dat ze het onderzoekstation onmiddellijk moet verlaten. Het team heeft een fout gemaakt. Het onderzoek is gestopt.

De wereld kan niet gered worden. Als Fay niet onmiddellijk vertrekt zal zij en Bent ook sterven. Dan wordt de verbinding weer verbroken. Ga terug op het dak.

Helikopterplatform
Iemand heeft de kabel van de antenne losgemaakt van het radiostation. Bevestig de kabel weer aan de radioantenne. Onder opent een deur. Een vreemde kale man stapt naar buiten en spreekt met een medewerker van het onderzoekstation. Hij zal morgen de algen volledig vernietigen en ontvangt er veel geld voor. De vreemde man laat een stukje papier vallen en gaat terug naar binnen. Loop naar beneden, ga naar de middelste verdieping en achter in het midden door de deur.

Luchtbrug
Praat op de luchtbrug met de dokter. Fay heeft bloed opgehoest en hoort thuis in een ziekenhuis. Zie bovenop de luchtbrug het stukje papier dat de vreemde man heeft laten vallen.

Probeer het te pakken, maar het fladdert onder op de pijpleidingen.

Fay's kamer
Ga terug naar de onderste verdieping en naar je kamer, 24. Open het venster. Klim door het venster. Neem het stukje papier.  Het is een zakdoek van "Kellerman en Partner, advocaten".

Klim terug naar je kamer. Ga naar de middelste verdieping en naar de loopbrug. De arts is nu weg, dus je kan nu verder de luchtbrug over.

Machinekamer
Praat met de lasser. Hij heeft geen lust om te werken. Hij mag van de voorman de machinekamer niet verlaten. Probeer zijn cassettespeler uit te schakelen. Aan de linkerkant is een machine met een filter en ventiel. Je ziet iets in de filterruimte. Je mag het ventiel niet dicht draaien van de lasser. Ga linksboven door de deur naar de kleedruimte. Ga naar het kantoor. Praat met de voorman. De lasser, Magnus is actiever als hij met zijn collega werkt. Deze had nachtdienst en is momenteel in de kantine. Je moet een bewijs brengen over de bomaanslag, voordat hij het gelooft. Ga terug naar de kantine op de middelste verdieping.

Kantine
Links van de deur hangt een jas. Lees de naamlabel op de jas - "Apollo Langlo". Praat dan met Apollo. Hij heeft een middel om Magnus te motiveren te gaan werken.

Hij bewaart deze in zijn opbergkastje in de kleedruimte. Ga naar de bovenste verdieping en ga de linkse deur door.

Barney's kantoor
Neem het stukje papier naast de prullenbak. Het is een bericht voor de radio-operator over Eirik Harkonen. Neem de pen op het bureau. Combineer de pen met het stukje papier, en Fay verandert de naam in Apollo Langlo. Gebruik het papier in de faxmachine, om het bericht naar het radiostation te sturen. Apollo wordt omgeroepen en verlaat de kantine.

Kantine
Doorzoek nu zijn jas en neem de sleutelbos. Ga terug naar de machinekamer.

Machinekamer
Ga linksboven naar de kleedruimte. Gebruik de sleutelbos in het slot van opbergkast 1. Doorzoek de opbergkast en neem de cassette. Ga naar de lasser. Gebruik de cassette in de cassettespeler. Magnus gaat aan het werk. Draai nu aan het wielventiel, en open de filterruimte. Neem het stukje stof van een afgescheurde mouw van een werkjas. Het heeft de initialen M.S. Had een arbeider niet gezegd dat bij een ongeval zijn arm er bijna afgetrokken werd! Ga terug naar de voorman. Toon de voorman de mouw. Fay vertelt over de algen. Hij vindt het allemaal maar belachelijk, want er is niets aan de hand met de algen. Fay hoort dat Bent's presentatie gesaboteerd is.

Algenkwekerij
We zijn terug bij Bent. Hij is nu onder het laboratorium. Druk op de knop van de kraan. De algenboerderij van de Delta-algen wordt omhoog gehesen. Duw tegen de hendel, om de deur te openen en ga naar binnen. Open de algenfilter. Zie een filterkurk. Neem met je mes stukjes krukmonsters. Onderzoek het gat. Er zit iets vast. Combineer de aanwijsstok met de ovenhandschoen. Gebruik deze combinatie in het gat en krijg een flessendop. Ruik aan de dop in de inventaris. Het ruikt naar een chemisch middel. Combineer de dop met de laboratorium jas, zodat er wat van dat middel op het stof komt. Bent scheurt dan een stukje stof uit de jas. Ga terug naar het kantoor van het laboratorium.

Laboratoriumkantoor
Leg het stukjes stof in de lege reageerbuis in de spectrometer. Activeer dan de spectrometer. Het apparaat analyseert een zeer brandbaar vloeistof op het stof. Open de klep en ledig de reageerbuis.

Leg de kurkmonsters in de reageerbuis. Activeer de spectrometer. Ook hierop wordt een brandbaar vloeistof gevonden. Ga naar de kamer van Duve.

Duve's kamer
Duve en Lissa zijn hier. Bent vraagt zijn zoon waarom hij zijn laboratorium jas aangehad heeft. Duve lacht. Lissa zegt dat de brandbare vloeistof spiritus is, waarmee de algenboerderij schoongemaakt werd na het ongeval. Fay komt binnen en vertelt Bent dat iemand een bom op de H2-toren gelegd heeft. Samen gaan ze naar de toren.

Onderzoekstation - H2-toren
Bent zal de bom onschadelijk maken. Ga met Fay eerst naar rechts. In het pad naar de deur is een gat. Ga terug naar Bent. Ga nu helemaal linksom de toren, tot je bij de deur komt.

Open de deur. De deur moet in de toren gezogen zijn. Sluit de deur. Achter de deur staat de man die de bom geplaatst heeft. Fay en de man vallen in de diepte...

Bent moet de bom onschadelijk maken. Je ziet een paneel met rode plus (+) en gele min (-) polen. Op de bovenkant en linkerkant zijn cijfers. De groene cijfers geven de huidige instelling aan. De ingegraveerde cijfers geven de uiteindelijke instellingen aan. Er mogen niet meer + polen in elke rij en kolom voorkomen, dan de cijfers aangeven. De brugverbinding stukjes liggen in de twee bakjes aan de linkerzijde, die je op de polen moet plaatsen, waarmee je + polen kan omzetten in een - pool en andersom. Verbind je twee rode + polen met een gele - brug, worden ze een - pool. Verbind je een rode + pool en een gele - pool met een rode + brug, wordt de gele - pool een rode + pool en de rode + pool blijft een rode + pool. 

 

Nummer de polen van links naar rechts en van boven naar beneden, 1 t/m 25.

Verbindt de volgende polen:

 • Rode + pool (1) en rode + pool (6) met een gele - brug.

 • Gele - (2) en rode + (7) met een rode + brug.

 • Gele - (3) en rode + (8) met een rode + brug.

 • Rode + (4) en gele - (9) met een rode +brug.

 • Rode + (5) en rode + (10) met een gele - brug.

 • Rode + (14) en rode + (15) met een gele - brug

 • Rode + (16) en rode + (21) met een gele - brug.

 • Rode + (17) en rode + (18) met een gele - brug.

 • Rode + (19) en rode + (24) met een gele - brug.


Heb je dit goed gedaan, zie je Fay aan de man hangen. Ze klimt via de man omhoog naar de toren. De man verliest zijn evenwicht en valt naar beneden. Bent zegt tegen Fay dat de algenvelden branden.


Hoofdstuk 6 - Atlas, deel 2

 

Booreiland - Onderzoekstation, Duve's kamer
Fay en Bent zijn weer terug in Duve's kamer. Bent wil een proefmonster redden. Doorzoek achter op de tafel de pak cornflakes en krijg een klem. Kijk naar de monitoren. In de linkse monitor zie je de kweeklab en in de rechtse monitor de H2-laboratorium waarin momenteel iemand te zien is. Klim naar beneden. De
sluisbesturing werkt nu niet. Ga links naar de antenne. Demonteer de antenne en krijg  een ijzeren staaf. Open de deur aan de linkerkant van de drukcabine met gebruik van de ijzeren staaf. Hierachter kan je de druk regelen. Gebruik de klem op de drukslang. Bedien nu de sluisbesturing om de sluisdeur te open. Open dan het luik en klim naar beneden.

Neem de halsketting op de grond. Het is de halsketting van Lissa. Onderzoek de halsketting. In de halsketting is een gedroogd proefmonster van de allereerste algensoorten. Lissa had deze alge een naam gegeven, maar Bent kan zich de naam niet meer herinneren. Kijk naar de pomp. Iemand heeft aan de pomp geknoeid en Bent repareert de pomp weer. Ga nu door de bovenste geopende buistunnel.

H2-Laboratorium
De ronde deur naar het kweeklab is vergrendeld. Zie naast de deur een kaartlezer. Ga verder naar links. Zie op de vloer bloedsporen. Open de ronde sluisdeur. Het lichaam van Lissa rolt uit de deuropening. Doorzoek het lijk en krijg Lissa's magnetische kaart. Gebruik de kaart in de kaartlezer van de gesloten deur, maar de kaart werkt niet in deze kaartlezer. Ze moeten via de deur in het kantoor naar het kweeklab. Ga terug en ga door de onderste buistunnel, naar het kantoor.

Laboratoriumkantoor
Alle proefmonsters in de koelkast zijn vernietigd. Leg Lissa's halsketting onder de microscoop. Stel dan de microscoop scherper in en lees de naam van de allereerste alge: ELVIS.

Gebruik Lissa's magnetische kaart in de kaartlezer naast de ander deur en ga naar het kweeklab.

 

Kweeklaboratorium
Hier zijn vele bommen neergelegd. Loop naar onderen. Gebruik de Alfaterminal. Type het wachtwoord in: ELVIS. De cijfercombinatie is: 35847. De toegang wordt geweigerd. Praat met Fay. Bent en Fay moeten de knoppen gelijktijdig indrukken van de bovenste twee terminals. Na een lang gesprek zal ze uiteindelijk meewerken. Ze openen de deur en gaan de kamer in. Bent neemt de alge pomp en container. Dan komt de vreemde man met een getrokken pistool binnen. Hij werkt voor Indez. Dan verschijnt Duve. Hij helpt de vreemde man. Hij hoort van Bent dat Lissa vermoord is. De man heeft het over BraziliŽ, sluit Fay en Bent op en schiet een gat in het raam.


Door het schot is de aftapkap van de cryogeen tank bij de deur eraf geschoten. Schuif de ijzeren staaf er doorheen (bovenkant tank). Bent duwt de ijzeren staaf ook door het kogelgat in het raam. Bedien de cryogeen tank. De container in de tank schuift omhoog en vergroot het kogelgat in het raam. Grijp door het kogelgat. Bent neemt automatisch de ijzeren staaf terug en verwijdert de algengenerator voor de deur. Druk op de rode deurknop. Verlaat de kamer en neem de lege algengenerator. Ga terug in de kamer. Neem de slang van het apparaat boven de tank en de aftapkap bovenop de tank. Ga naar de rechterkant.


Bedien deze cryogeen tank. Plaats de algengenerator in de vulstation. Plaats de aftapkap op de container. Schuif de ijzeren staaf er doorheen. Bedien de cryogeen tank, zodat de container in de tank schuift. Het glas breekt hierbij. Bedien weer de cryogeen tank. Gebruik de slang op de kapotte container. Gebruik dan het bedieningspaneel, rechts van het vulstation. De algen worden overgepompt naar de algengenerator. Neem de gevulde algengenerator. Alles stort in.

Laboratoriumkantoor
We moeten een uitweg vinden. Fay start als eerste. Klim over de puinhoop aan de linkerzijde. Open de dossierkast. Fay trekt alle laden open. Klim via de lades verder omhoog. Bovenop de kast grijp je de kabel aan het plafond en je swingt naar de steunbalk in het midden. Hier kan je de stang achter je bewegen. Fay werpt met de stang de blauwe kast naar onderen, zodat Bent omhoog kan klimmen. Schakel de verwarming uit op de verwarmingregelaar. Fay kan nu over de koele verwarmingsbuis klimmen. Ze schakelt dan automatisch het stroom uit. Ze kunnen nu door het luik naar buiten klimmen. Eenmaal buiten duikt de vreemde man weer op. Hij neemt de algengenerator af van Bent. Duve zit bij het lichaam van Lissa. Bent en Fay gaan naar hem toe.

 

H2-Toren
Fay zorgt voor Duve, en Bent zal een uitweg zoeken. Fay doorzoekt Lissa's lichaam en neemt een sjaal. Neem de stang op de grond. Praat met Duve. Zijn been is gebroken. Combineer de stang met de sjaal. Gebruik de stang/sjaal op Duve, om zijn gebroken been te spalken. Bent heeft een uitweg gevonden. Ze ontsnappen via Oggy's helikopter en zien het hele booreiland en onderzoekstation in de lucht vliegen.

 

Hoofdstuk 7 - Bent Svensson is dood

Braziliaanse jungle - Bar
Drie dagen later... Fay, Bent, Oggy en Duve zijn geland in de Braziliaanse jungle. Fay gaat opzoek naar Salvador. Bent zal een weg door de jungle naar de krachtcentrale zoeken. Duve en Oggy zitten aan de tafel met een bewaker. Breek de antenne van de jeep en pak de gereedschapskist uit de jeep. Kijk in de gereedschapskist. Krijg een schroef en moer. Je hebt je autosleutels in je inventaris. Neem de nietmachine op de opgestapelde kratten vůůr de bar. Praat met Simon de barman. De bar behoort tot de Indez Industrie. Je kan de krachtcentrale alleen over water bereiken. Simon kan je aanmelden en een boot komt je dan ophalen, maar dat is geen goed idee. Er is een patrouilleboot van Jorge en Benicio, maar deze is defect. De krachtcentrale is omgeven met schrikdraad. Ga naar rechts.

Hier zitten Duve en Oggy met bewaker, Benicio aan een tafel. Praat met Oggy, Duve en Benicio. Ze hebben een plan. Ze kaarten met de bewaker totdat Benicio dronken wordt en beroven hem dan. Alleen er is een probleem, er is geen bier meer. Van Oggy leen je geld en krijg enkele munten van hem. Zie op de tafel een sleutelbos met daaraan een flessenopener. Neem de tinnenplaat, boven de bewaker. Achter de plaat is een gat in de muur. Je kan door het gat de andere kant zien. Ga verder naar rechts en naar achteren.

 

Hier is de andere bewaker, Jorge die de moerasboot bewaakt. Onderzoek de achterwand van de bar. Neem het afdekzeil. Neem een paar bierflesjes uit de krat. Kijk door het gat. Je ziet de kaarten van de bewaker. in de muur zijn 4 stekkers en 2 schroeven. Praat 2x met Jorge. Alleen vakpersoneel mag aan de boot komen en je ziet er niet uit als een monteur. Toon hem de gereedschapkist en je zegt dat je de monteur bent. Hij vraagt dan wat voor soort motor de boot heeft. Dat weet je niet. Kijk naar het boek. Bent onthoudt het servicenummer. Kijk naar het bordje op de boot. Op het bordje is het type van de boot: Amazon Buggy C-600. 

 

Ga terug naar de voorkant van de bar. Zet de bierflesjes op tafel (geef ze aan de bewaker). Geef een paar munten aan Simon, en je mag de telefoon gebruiken. Gebruik dan de telefoon. Bent belt het servicenummer. Zeg dat je een vraag hebt over hun motoren. Geef het type boot door - Amazon Buggy C-600. Zeg dat het om een seriemotor gaat. Ze zegt dan dat het een Drifter TTX motor is. Ga naar de achterkant van de bar.

Praat weer met Jorge. Zeg dat het een Drifter TTX motor is. Hij gelooft je nu. Sommige onderdelen van de boot zijn defect. De uitlaat is verstopt, de benzineslang is lek en in het windroer zitten gaten. Gebruik het afdekzeil op het windroer en niet het vast met de nietmachine. Combineer de schroef en moer uit de gereedschapskist met de tinnenplaat en krijg een schroefklem. Klem de schroefklem op het lek in de benzineslang. Buig de antenne (inventaris) en gebruik de gebogen antenne in de verstopte uitlaat. Bent neemt een slang uit de uitlaat. Jorge is bang voor slangen. Ga naar de achterwand van de bar.

 

Draai met een munt de twee schroeven los. In de bar hangt nu de spiegel scheef. De spiegel hangt nu zo dat het op een ruiten lijkt van een speelkaart. De lila hart hangt nu zo, als een schoppen. Ook hangt in de bar een rood hart en een kruis. Alle kaartkleuren zijn nu zichtbaar voor Oggy en Duve en dienen als tip zodat ze vals kunnen spelen, om de bewaker dronken te krijgen. Om de tip door te geven moet je de juiste stekker uit het stopcontact trekken, zodat het licht uitgaat van de desbetreffende kaart in de bar. Kijk door het gat. Je ziet welke kaart Benicio in zijn hand heeft. Trek de juiste stekker uit het stopcontact. Je zoon en Oggy winnen de ronde en Benicio moet drinken. Kijk weer door het gat om de volgende kaart te zien en trek weer de juiste stekker uit het stopcontact. Doe dit tot Bent zegt dat Benicio dronken is. In mijn spel was de volgorde: Ruiten, Harten en Schoppen.

 

 • Stekker linksboven = Harten (rood hart)

 • Stekker linksonder = Schoppen (lila hart)

 • Stekker rechtsboven = Klaver (kruis)

 • Stekker rechtsonder = Ruiten (spiegel)

 

Ga naar de voorkant als Bent gezegd heeft dat de bewaker dronken is. Open de bierfles die nog op tafel staat. Je mag dan zijn flessenopener aan de sleutelbos gebruiken. Neem de sleutelbos. Open het bierflesje. Leg nu je autosleutels terug op tafel in plaats van de sleutelbos. De bewaker is te dronken omdat te merken. Aan de sleutelbos is de bootsleutel. Ga links naar de kratten. Hier staat nu Fay achter de kratten. Fay heeft contact met Salvador. Hij is al bij de krachtcentrale aangekomen. Hij wil via de achterdeur naar binnen gaan. Fay zegt dat hij terug moet komen, maar Salvador hoort dat niet. Fay is bang dat Salvador ze allemaal zal doden. Samen gaan ze terug naar de boot. Gooi de slang naar Jorge en hij valt in het water. Bent en Fay nemen de boot naar de krachtcentrale.

 

Hoofdstuk 8 - De 'Phoenix' Plan

 

Rivieroever
Fay spoort via haar radio het radiosignaal  op van Salvador. Hij moet aan de overkant van de rivier zijn. Loop over de boomstam naar het midden van de boomstam. Neem de tak.

Loop verder naar het schrikdraad. Onderzoek het schrikdraad. Fay ontdekt een gat in het schrikdraad. Gebruik de tak op het gat in de schrikdraad en klim door het gat.

Krachtcentrale - Salvador kamp
Salvador heeft hier een tent opgezet. De tent is leeg. Er staat ook een verrekijker. Met deze verrekijker kan je op bepaalde gebieden inzoomen en je kan er ook berichten mee opnemen. Gebruik de verrekijker. Hij heeft de eerste informatie ingesproken: het terrein lijkt op een vesting. Hij kon nog geen zwakke plekken ontdekken. Je moet nu het spoor van Salvador volgen, want hij heeft het terrein grondig onderzocht.

De eerste aanwijzing is in het scherm van de verrekijker te zien. Zie aan de linkerkant en linksonder een kruisje. Waar de lijnen elkaar kruisen, is het eerste punt. Met een klik markeer je dat veld - derde rij van onderen en vierde veld van links. Onder het kruisje (onderkant) zie je het getal waar dat punt op afgesteld is: 14.95. Als je het gebied gemarkeerd hebt, registreer je dat getal aan de bovenkant, door op de cijfers te klikken in het blauwe vakje: 14 | 95. Klik dan op de naar boven gerichte pijl aan de rechterzijde, om op dat punt in te zoomen. Hier heeft Salvador een nieuw bericht ingesproken.

 

Klik rechtsboven op de luidspreker om naar het bericht van Salavdor te luisteren: Het volgende gebied is gelegen nabij de jungle. Salvador ging de uitkijktoren onderzoeken.

Nu zie je in het scherm drie getallen. Noteer het middelste getal - B: 35.91. Klik op de pijl naar beneden, om terug naar het overzicht te gaan.

Vind de uitkijktoren bij de zuiveringsinstallatie in de buurt van de jungle. Markeer het derde veld van links in de bovenste rij. Registreer het nummer 35 | 91. Zoom weer in. Luister naar het volgende ingesproken bericht van Salvador (klik dus weer op de luidspreker): De uitkijktoren is een probleem. De patrouille loopt van de garage via de heliport naar de brug. Salvador ging de voertuigen onderzoeken. Noteer het volgende nummer - C: 28.97. Markeer in de 6de rij van onderen het 5de veld van rechts. Registreer het nummer: 28 | 97. Zoom in en luister naar het volgende ingesproken bericht. Emilio is met een boot aangekomen, ging naar de garage en waar de vleugels elkaar kruisen, is zijn kantoor. Noteer het volgende nummer - D: 11.52.

De gebouwen staan bij de grote koepel. Markeer in de derde rij van boven het 9de veld van links. Registreer het nummer: 11 | 52. Zoom in en luister naar het volgende ingesproken bericht. Salvador heeft in de buurt van de zuiveringsinstallatie een ingang gevonden. Via een pad dat uitmondt in de jungle, kan je het gebouw bereiken. In plaats van getallen zie je in de linkerbovenhoek nu alleen letters E: AB.CD. Je moet zelf het getal vinden van E. Je vindt het gezochte gebied op het eiland tussen de brug en de linkse zijrivier. Markeer in de derde rij van onderen het 6de veld van rechts. Het getal van A  is 14,95. A is de eerste letter. Noteer dan het eerste cijfer van getal A = 1. B is de tweede letter. Noteer het tweede cijfer van het B getal = 5. C derde cijfer = 9 en D vierde cijfer = 2. Registreer dan het nummer 15 | 92. Zoom in. Fay vertelt Bent de ontdekking. Samen gaan ze naar de achteringang.

 

 

Krachtcentrale - Onderhoudgebouw
Salvador heeft de achterdeur van het onderhoudgebouw aan de binnenkant gebarricadeerd. Klim (Fay) door de bovenste waterafvoerpijp het gebouw in. Bent blijft buiten staan. Fay komt op de bovenste verdiepingen in de linkse onderhoudschacht. De schacht heeft drie verdiepingen. In de middelste schacht is een wielventiel. Daar moet je naar toe en op de vloer is een liftbrug. De onderste en middelste verdieping van de linkse schacht staan onderwater. De onderste verdieping van de rechtse schacht staat ook onderwater. Ga achter door de deur.

 

Kijk in de controle kamer naar het grote bedieningspaneel. Het is verdeeld in drie panelen, een paneel voor elke schacht. Elke paneel heeft drie lampjes. De blauwe verlichte lampjes geven aan welke verdiepingen in de schacht onderwater staan. Draai het wielventiel 2x rechtsom. De linkse en middelste schacht zijn nu volledig leeggestroomd en de rechtse schacht is volledig gevuld. Verlaat de controle kamer. Open nu rechts de tussenschotdeur. Trek aan de hendel in de middelste schacht. De hendel staat nu loodrecht omhoog. De hendel is gekoppeld aan de liftbrug. Kruip door de afvoerpijp naar buiten. Kruip nu door de onderste afvoerpijp terug het gebouw in.

De middelste en onderste verdieping van de linkse schacht zijn leeg. Klim de ladder naar beneden. Open de tussenschotdeur. Trek aan de hendel in de middenschacht. Deze hendel is nu in de rechtse positie, zodat de liftbrug losgekoppeld is van de vloer. Laat deze tussenschot open, zodat later het water in de linkse schacht naar de middelste schacht stroomt. Klim omhoog en ga door de afvoerpijp naar buiten. Klim weer door de bovenste afvoerpijp en ga naar de controle kamer.

Draai het wielventiel 2x naar links. De onderste en middelste verdiepingen van de linkse en middelste schacht zijn nu volgestroomd (als de tussenschot geopend is) en de onderste verdieping van de rechtse schacht. Verlaat de controle kamer. De liftbrug is omhoog gedreven. Je kan nog niet bij het wielventiel in de middelste schacht. Trek aan de hendel in de middenschacht, om de hendel weer loodrecht omhoog te zetten. De liftbrug is nu vastgekoppeld en zal niet dalen als het waterpeil zakt. Ga terug naar de controle kamer. Draai het wielventiel 2x naar rechts, zodat de linkse schacht volledig leegloopt. Verlaat de controle kamer en via de afvoerpijp weer naar buiten. Fay klimt automatisch door de onderste afvoerpijp, terug in de linkse schacht. Klim de ladder naar beneden. Sluit de tussenschot. Ga terug naar de controle kamer.

 

Draai het wielventiel 2x naar links. De middelste schacht is nu volledig leeggestroomd en de bovenste en middelste verdieping van de rechtse schacht. Verlaat de controle kamer. Ga door de schotdeur, liftbrug over en open de schotdeur in de rechtse schacht (klik en open de tussenschot van de rechtse schacht, zodat Fay ernaar toe loopt). Klim de ladder naar beneden, open de tussenschot van de midden verdieping en open de schotdeur van de ventielkamer. Draai aan het wielventiel. Nu zijn alle schachten geledigd. Open de schotdeur, klim de ladder naar beneden en ga op de onderste verdieping in de rechtse schacht door de deur aan de rechter zijde. Bent kan nu het gebouw betreden.

 


Ze gaan naar het kantoorgebouw. Ze zien dat Salvador hier al geweest is, want overal liggen er lijken. Als ze verder lopen, verschijnt Indez. Hij roept Kellerman. Hij heeft Duve en Oggy gevangen genomen.

Indez geeft zijn soldaten opdracht om Bent te zoeken. Bent is bang dan Indez zijn zoon zal doden. Fay gaat naar het kantoor van Indez, om de algengenerator terug te halen.

Krachtcentrale - Kantoor van Indez
In de ontvangsthal zit zijn secretaresse, Buenida. Probeer met haar te praten, maar Fay zegt dat ze moet uitkijken dat zij je niet ziet. Je kan niet dichtbij de balie komen. Zie achter haar de airconditioning, links van haar de thermostaat en de lift. Neem aan de voet van de ladder de wig. Klim op de ladder. Je komt op het dak. Onder de glazenkoepel is het kantoor van Indez. Hij zit achter zijn bureau. Zie links de ventilatieschacht. Loop naar de balkondeur. Gebruik de wig op de balkondeur, zodat de deur niet sluit. Breek aan paar takken van de boom en leg de takken in de ventilatieschacht. Klim terug naar beneden.

Buenida is nu de takken aan het opvegen. Snij met je mes de telefoonkabel door. Zet de thermostaat van de airconditioning hoger. Indez krijgt het koud en belt Buendia. Zij reageert niet, want we hebben de telefoonkabel doorgesneden. Indez neemt dan de lift om zelf te gaan kijken. Open de balkondeur. Ga het kantoor binnen, en neem de algengenerator.

Krachtcentrale - Pakhuis
Bent heeft ondertussen Kellerman achtervolgd en is bij het pakhuis. Doorzoek buiten de afvalcontainer en Bent neemt een plank en een metalen deksel. Leg de plank op de houten kist en leg dan de metalen deksel op de plank. Zie boven de kist een magneetkraan. Ga naar beneden en door de deur het pakhuis in. In het pakhuis is Kellerman met de gevangenen. Neem de glasplaat. Praat met Salvador. Hij moet iets hebben om het touw door te snijden, waarmee hij vastgebonden is. Zie op de muur een noodknop van de magneetkraan. Ga terug. Leg de glasplaat op de metalendeksel, die je al op de kist gelegd hebt. Bedien dan de kraanbesturing. Laat de kraan zakken, en hijs het weer omhoog met de metalendeksel en glasplaat aan het magneet vastgeplakt. Verplaats de kraan naar het pakhuis. Ga naar het pakhuis. De kraan hangt boven de markering op de grond. Druk op de noodknop. De metalendeksel valt. Het glas breekt. Salvador neemt een glasscherf, en doodt Kellerman. Dan bevrijdt hij Duve en Oggy. Er volgt een lang gesprek waarin de hele waarheid vertelt wordt...

 

Fay en Salvador zijn afkomstig uit het begin van de 26e Eeuw. In die tijd bestond de totale energie uit nucleaire generatoren. Er was dus geen algenenergie. Ook was er geen ongeluk met de kernreactor, maar Salvador wilde de mensen wakker schudden zodat ze zouden luisteren naar mensen zoals Bent. Fay heeft dus gelogen tegen Bent. Fay bekent haar rol in de leugen en vertelt waarom. Bent wil Salvador tegenhouden en Fay zal hem helpen.

Kernreactor
Bent en Fay lopen naar de kernreactor. Plotseling zet de kernreactor zich in beweging. Indez is ondertussen gevangen gezet en roept zijn bewakers. Als Bent en Fay naar hem gaan stopt de kernreactor. Praat met Indez. De kernreactor heeft te weinig koelvloeistof en zal ontploffen.  Zodra je weer kan handelen ga je op de bovenverdieping door de middelste deur naar de middenverdieping. Bedien  de kraanbesturing. De kraan zakt. Dan komt Salvador. Hij bedreigt Fay met een wapen. Geef Salvador de algengenerator. Zeg tegen Bent dat hij niet naar Salvador moet luisteren.  Ga daarna door de rechtse deur naar de onderste verdieping.


Salvador gaat naar Bent op de bovenste verdieping. Draai aan het wiel van de vloeistofbesturing. Ga dan naar de middelste verdieping. Bent heeft zich teruggetrokken achter het glas. Salvador staat nog buiten. Bedien de kraanbesturing.  Zie het einde. Zullen de mensen nu wel naar Bent luisteren?

 


EINDE

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

Free Web Hosting