19-11-2010

Alternativa

 

Alternativa is een verhaal dat je meeneemt naar een wereld veel anders dan wat je zou verwachten in 2045. Naar een wereld verwoest door oorlog en revolutie, een wereld geleid door een onderdrukkende en wrede dictatuur. Klassieke point & click avonturen game gebaseerd op het originele sciencefiction/cyberpunk script die is samengesteld uit een aantal kortere verhalen die ons leiden door het leven van individuele personages, alsmede de fictieve wereld van de toekomst over moord, macht en verraad.
 

Klik op de hotspot, een opdracht venstertje opent en selecteer in het venstertje de opdrachtpictogram. Verplaats de muiscursor boven in het scherm, om de inventaris te openen. In de inventaris is een PDA, waarin je  informatie kan vinden over dingen die je ziet en over objecten. Onderzoek de voorwerpen in de inventaris met de rechtermuis. Escape toets = spelmenu.

 

Gate G-14: Poort industriedistrict

Richard Rocek gaat naar zijn werk en wordt bij de poort naar het industriedistrict staande gehouden door de andro´den. Ze zeggen tegen Richard dat hij ontslagen is door de Endora Company. Zijn persoonlijke identiteitskaart is ook afgenomen. Richard kan niet met de trein terugkeren naar zijn appartement in de sloppenwijk, want de krediet van zijn reispas is op en hij kan het niet zonder zijn identiteitskaart opladen. Lees in de PDA database over de reispas, "Travel Pass". Ga weg van de poort, ga richting de beschadigde tram en verder door naar het treinstation.

Gate G-14: Treinstation
Onderzoek de linkse terminal (als er geen trein op het station is). Open onder de klep. Pak de chemicaliŰn, maar Richard zal dat niet met zijn blote handen doen. Verlaat het treinstation. Ga naar de poort en rechts naar de container.

Container
Onderzoek de volle vaten - Richard ziet iets glimmen tussen de vaten. In de inventaris heb je de sleutels van je appartement, lege reispas en rubber handschoenen. Gebruik de handschoenen op de volle vaten en krijg een metalen staaf.

Treinstation
Kijk weer naar de terminal. Gebruik de metalen staaf op de chemicaliŰn - de staaf heeft geen scherpe randen zodat het niet lukt.
 

Beschadigde tram
Kijk in de doos naast de tram en neem een rol plakband. Inventaris: combineer het plakband met de metalen staaf.

Treinstation
Kijk naar de terminal. Gebruik de staaf met plakband op de chemicaliŰn en krijg wat chemische stof op de staaf.

Ga naar het steegje achter de container.

Steegje
Gebruik de staaf met de chemische stof op de vlam en krijg een hete staaf. De chemische stof wordt omgezet in een vloeibare groene slijm. Inventaris: Gebruik de hete staaf op de lege reispas om het te laden (lees over deze chemische reactie in je PDA).


Treinstation
Stap in de trein en Richard reist naar zijn appartement.

Richard's Appartement

Richard's kamergenoot Andy is thuis. Richard vertelt Andy dat het hele team, waar ook Andy zelf inzit, ontslagen is en dat de bouw waar ze aan werkten stilgelegd is. Richard zal contact proberen op te nemen met de verzetsbeweging, want  hij denkt dat dit de enige keus is. Hij is er zeker van dat Tom hem zou kunnen helpen om het verzet te vinden. Andy is niet enthousiast over het verzet, en besluit met de andro´den bij de poort van het industriedistrict te gaan onderhandelen. Open de kast (case). Pak het mes en de tang. Onderzoek Andy's bed. Neem de afstandsbediening. Verlaat de woning en ga naar de bar.

Richard's Apartment gebied - Bar
Praat met Tom. Hij is de barman en eigenaar van de bar. Hij is niet van plan om Richard te helpen om de verzetsbeweging te vinden want hij denkt dat het een gevaarlijk idee is. Praat met de dronken man. Hij is tegen de Endora en Theolex, maar neemt de kant van de overheid. Hij vertelt het verhaal van hoe een Theolex andro´de verantwoordelijk was voor de dood van zijn vrouw en dochter. Theolex is een organisatie die andro´den maakt, terwijl de overheid de eigenaar van de machines zijn. Hij weet iets van het verzet. Hij biedt aan om Richard in contact te brengen met zijn contact in ruil voor een oude batterij.

Inventaris: Gebruik het mes op de afstandsbediening om de batterij eruit te nemen. Geef de batterij aan de dronkaard. Hij zegt dat het verkeerde batterijen zijn. Degene die hij nodig heeft, is kleiner en plat. Verlaat de bar, ga onder in het scherm naar de kaartoverzicht en ga op de kaart naar het treinstation in Gate G-14.

Gate G-14
Ga naar de poort. Andy is hier bij de andro´den. Praat met Andy. Vraag ook over de batterijen en zijn spullen.

Ga naar het treinstation. Stap in de trein en ga naar je appartement.

Richard's Apartment
Onderzoek Andy's bed. Doorzoek de spullen in de lade en je vindt een digitale horloge.
Inventaris: Gebruik het mes op de digitale horloge om de batterij eruit te nemen.

 

Richard's Apartment gebied - Bar
Geef de horloge batterij aan de dronkaard. Hij vertelt over het oude pakhuis om de hoek.

Verlaat de bar en ga boven in het scherm naar de straat achter het huis.
 

Richard's Apartment gebied  - Warehouse
Ga het oude pakhuis in. Richard ontmoet een man die zichzelf NoName noemt. Hij vertelt Richard naar het goede deel van de sloppenwijken te gaan, om daar met professor Petrenko te praten. Ga terug naar het treinstation. Ga op de kaart naar het appartement van de professor.

Professor's Apartment

Loop naar beneden en ga het appartementengebouw in. Kijk in de gang op de deur van "Professor Oleg Radimovic Petrenko". Druk op de deurbel. De professor wil niet met Richard praten en sluit de deur. Ga naar het treinstation, kijk op de spoorkaart, ga naar Richard's appartement en achter naar het pakhuis.

Richard's Apartment gebied - Warehouse
Zodra Richard het pakhuis binnenkomt, begint NoName tegen hem te schreeuwen en beschuldigt je voor de moord op professor Petrenko. Richard begrijpt er niets van. Zeg dat je de moord op de professor zal onderzoeken om je onschuld te bewijzen: 'I'll make you believe' - 'I will find proof of my innocence' - 'I'm going to investigate myself'. Als je niet de juiste dialogen gebruikt, is het spel over en mag je het opnieuw proberen.
 

Professor's Apartment
Buiten zie je een kat door het steegje lopen en gaat naast de deur van het appartementengebouw zitten. Ga naar binnen. In de gang staan andro´den en een vrouw, voor de deur van de professor. Richard praat met de vrouw. Ze is van de politie en je mag niet naar binnen. Ze zal een uitzondering voor Richard maken, als je haar helpt met een andere moord in de overheidsdistrict. Ze vertelt van een moordgeval op een belangrijke man in de sloppenwijken, in de verwoeste supermarkt. Ze kon de moordenaar niet vinden, maar ze had vraagtekens bij een familie in verband met de zaak: vader, moeder en een dochter van 14-15 jaar oud. De politieagente denkt dat het meisje zichzelf verkocht aan het slachtoffer. Het meisje was niet bereid om samen te werken en vertelde niets dan leugens tijdens het verhoor. Later, verdwenen haar beide ouders en weigerde ze om verder met hun te spreken. Als Richard haar wat bewijzen kan bezorgen, zal ze je binnen laten. Ga op de kaart naar de supermark.

Supermarket gebied
Praat bij aankomst met de dakloze man. Hij ruilt spullen. Ga onder in het scherm verder en loop naar de beschutting 'The shelters'. Praat buiten voor de supermarkt met het meisje op het bankje, maar Richard krijgt geen antwoord. Kijk naar het meisje. Richard ziet iets onder haar linker hand, dat op een boek lijkt. Neem het boek onder de hand van het meisje (handpictogram). Krijg een afgesloten dagboek. Loop naar de trappen bij de dakloze en vandaar naar het treinstation.

Richard's Apartment gebied - Bar
Toon het dagboek aan Tom. Praat met Tom. Hij kan het slot van het dagboek openen, maar heeft daarvoor een haarspeld nodig.
 

Inventaris:

Onderzoek je appartementsleutels - het heeft een extra sleutelring.
Gebruik de tang op je appartementsleutels, om de sleutelring te verwijderen.
Gebruik de tang op de sleutelring om het om te vormen als een haarspeld.
 

Geef de haarspeld aan Tom en hij ontsluit het dagboek. Blader door de pagina's van het dagboek.


Supermarket
Praat weer met het meisje. Nu praat het meisje wel met Richard. Ze is verkracht en haar naam is Lenka. Ze vertelt dat een vreemde vrouw met andro´den kwam en beval hen om de ouders van het verkrachte meisje te doden.
 

Professor's Apartment
Praat met de politieagente. Richard vertelt haar dat de vrouw van de vermoorde man wraak nam op het verkrachte meisje door het doden van haar familie. Ze gaat akkoord en vertrekt met de andro´den, zodat Richard naar binnen kan. Ga uit het gebied (neem de trein naar een andere gebied), keer terug naar het appartementengebouw, en zie dat ze er niet meer zijn. Kijk dan in de gang naar de poster tegen de muur. Onderzoek de poster (vergrootglas). Trek de poster van de muur (hand) en je ontdekt een videocamera verborgen in de muur. Verwijder de TVD Disc van de videocamera.

Inventaris: Combineer de TVD Disc met de PDA om de opname in de PDA af te spelen. Op de opname ziet Richard een vrouw het appartement van de professor binnen gaan, nadat hij al vertrokken is.

Richard's Apartment gebied - Warehouse
Richard toont NoName het bewijs dat hij niet de laatste bezoeker was aan het appartement van de professor.  NoName is ervan overtuigd, en nodigt Richard uit boven in zijn kantoortje. Endora is iets van plan, maar niemand weet wat. Endora heeft het bouwplan stopgezet zonder aanwijsbare reden. Richard moet binnendringen in het kantoor van Endora en documentatie vinden over de bouw waaraan Richard gewerkt heeft. NoName geeft Richard een persoonlijke identiteitskaart en een EMP wapen. Met dit wapen kan je andro´den uitschakelen of elektriciteit uitstralen.
 

Gate G-14 gebied - Industrial District

Ga naar de poort en ga naar het industriedistrict. Ga naar het venster van het werkgeverkantoor en praat met de bediende. Vraag naar werk bij Endora, maar ze nemen op dit moment geen personeel aan. Nu is het mogelijk om 'game over' te krijgen door het geven van een verkeerde uitleg waarom Richard nog steeds een persoonlijke identiteitskaart heeft, terwijl hij ontslagen is. Selecteer dus de juiste gesprek opties.

 • I'd like to be assigned to Endora.

 • I left of my own accord

 • I was fired. Too many people and no work.

 • For Endora.

 • I've worked at many placed already.

Bestudeer daarna het visitekaartje op de tafel van de bediende om de naam van de bediende te lezen - Roman Pitra. Controleer nu de twee Theolex informatie borden achter Roman. Richard onderzoekt de lijst met onlangs ontslagen personeel. Hij ziet een kaartnummer op die lijst die er niet uitziet als een sloppenwijknummer. Hij merkt ook dat het ontslag alleen effectief voor morgen is. Praat met Roman. Richard vraagt de man over zijn ervaringen met Theolex, klaagt dat hij zelf een slechte ervaring met het bedrijf had, en dat hij valselijk beschuldigd werd.

 • I was fired
  - Praat nogmaals met Roman

 •  It is always the same

 • False accusation

 • Anything

De zoon van de bediende zit nu in dezelfde situatie en zijn situatie is op dit moment onduidelijk. De man biedt Richard een baan aan voor Endora in ruil voor het wissen van de informatie over zijn zoon uit de Theolex database. Ga verder het industriedistrict in. Hier is de hoofdingang en de achteringang. Je kan niet door de hoofdingang. Onderzoek de achteringang. Hier is een soort  controle veiligheidsapparaat - Gatevision 3000. Onder zijn verschillende gleuven en een retina scanner. Bestudeer de retina scanner. Ga terug naar de straat en onderzoek het afgedankte glas verspreid over de grond bij de hoofdingang. Doorzoek (handpictogram) het glas en Richard vindt een koelspiraal en laboratorium fles.

Richard's Apartment gebied - Bar
Praat met Tom. Tom vertelt Richard dat de retina scanner een oogscanner is. Richard denkt dat hij het oog van de professor kan vinden en vraagt hoe hij het kan bewaren. Tom suggereert ethanol. Hij heeft geen ethanol, maar er is een destillatieapparaat in de achterkamer van de bar. Er ontbreken alleen een aantal onderdelen - een fles voor de brander zelf en een voor de ethanol, een koelspiraal, kurk en organische stof om te destilleren, zoals bedorven fruit. Ga naar de achterkamer. Kijk naar het destillatieapparaat. De koelspiraal en laboratorium fles hebben we al.

Bedorven fruit
De dakloze man in het supermarkt gebied heeft een pot met rottende pruimen. We kunnen het ruilen tegen iets van onschatbare waarde, zoals een steentje. Ga naar het steegje achter de container bij de poort in het Gate G-14 gebied. Neem een kiezelsteen uit de afvalbak. Ga naar de dakloze man in het supermarkt gebied. Geef hem de kiezelsteen en krijg de rottende pruimen pot.

Kurk
De kurk vind je onder de puinhoop bij de dakloze man.

Richard's Apartment gebied - Bar
Ga naar de  achterkamer. Gebruik de laboratorium fles op het destillatieapparaat. Richard gebruikt automatisch de kurk en koelspiraal op het apparaat en giet de rottende pruimen in het destillatieapparaat. Je hebt dan een lege pot. Gebruik de lege pot (glas) op het destillatieapparaat en start het apparaat om te destilleren. Neem dan als het klaar is de ethanol fles. Neem ook de koevoet uit een doos onder in het scherm.

Praat met Tom over de ethanol en oog. Richard weet niet waar hij het oog kan vinden. Tom steltvoor om in het ziekenhuis in de sloppenwijk te zoeken. Het was ooit een overheidsziekenhuis (zegt Richard niets over de ethanol en oog, verlaat dan de bar, keer terug en praat er dan over??). Ga naar het treinstation en ga op de kaart naar het ziekenhuis.


Hospital
Praat met de andro´de achter de receptie en kom de locatie van het lijkenhuis te weten.

Het andere is nog niet van belang. Ga links van de receptie naar het lijkenhuis.

Morgue
Stap achter in de lift. Richard ontmoet in het lijkenhuis een patholoog. Praat met hem en zorg dat hij vertrekt:

 • Talk

 • Do you have enough clients?

 • How do you get on with the androids.

 • What's a pathologist's work like?

 • What do you think of this hospital?

 • I need to stay here alone for a moment.

 • Endora

Als Richard alleen is kijk je naar de afstandbediening die aan het plafond hangt. Hiermee opent men de koelcellen met de lichamen. Probeer een koelcel te open, maar Richard weet het nummer van de koelcel met het lichaam van de professor niet.


Receptie
Controleer de terminal (handpictogram), maar de database is leeg. Praat met de receptie andro´de. De informatie in de terminal is voor de laatste acht jaar niet meer bijgewerkt, omdat het ziekenhuis verplaatst is naar de sloppenwijk. Vraag over Professor Petrenko. De andro´de heeft de informatie van de professor op zijn monitorscherm, maar geeft het niet aan Richard, omdat het zeer vertrouwelijke informatie is. Richard vraagt (of heeft dat al gevraagd) waarom het licht knippert. De andro´de zegt dat het even duurt om het op te laden en hij mag zijn post niet verlaten. Zeg dat je hem helpt door even op de receptie te letten als hij het oplaadt, 'offer to relieve her'. Wanneer de andro´de weg is, kijk je snel op de monitor. De informatie van Petrenko is op het scherm. De koelcel van de professor is nummer 3C. Ga terug naar het lijkenhuis.

Morgue
Gebruik de afstandsbediening om het nummer in te voeren: 3C en druk dan op de OK toets. De koelcel opent. Onderzoek het lichaam van de professor. Neem een scalpel van de werktafel links van de deur. Gebruik de scalpel op het lichaam van de professor, om het oog eruit te nemen. Je legt het oog in de ethanol pot.

 

Professor's Apartment

Onderzoek het appartement van de professor. Kijk naar de Nobelprijs foto uit 2013, naast de TV. Ga naar de andere kamer. Kijk naar alle hotspots. Controleer het schoolbord. Probeer het handvat te gebruiken. Kijk naar de knop aan de zijkant van het schoolbord. Druk op de knop. Gebruik nu het handvat van het schoolbord en Richard schuift het schoolbord naar beneden. Lees een code: 113-PRF. Onderzoek de koelkast in de woonkamer. Kijk naar het symbool achter in de koelkast. Open dan het vriesgedeelte achter in de koelkast. Hier is een safe. Open de safe. Type de code in: 1132013 en open de safe. Lees in de PDA over deze code: 113 op het schoolbord en 2013 Nobelprijs = safe code 1132013. Neem de Theolex kaart.

 

113-PRF

1132013

Gate G-14 gebied - Industrial District
Ga naar de achteringang. Schuif de Theolex kaart onder in een van de kaartsloten van het veiligheidsapparaat en op het scherm verschijnt een toetsenbord. Het vereist ook een dagcode. Lees in de PDA database de informatie over de dagelijkse code, 'Theolex - New Security'.

 

Voorheen gebruikte Richard de code, '1132013' om de safe in de koelkast van de professor te openen. Nu is de code  "2013113". De dagcode is 7. Dan wordt de volledige combinatie "72707173717173" en druk op OK. Gebruik dan het oog in de ethanol pot op de retina Scanner. Richard is binnen.

Theolex gebouw
Onderzoek de computers - de computers werken niet. Onderzoek de zekeringkast.

Een van de microzekeringen ontbreekt en daarom werken de computers niet.

 

Supermarket gebied
Praat met de daklozen. Vraag of hij een microzekering heeft. De dakloze man heeft er een en wil het ruilen tegen een olie patroon voor zijn andro´de. Elke andro´de heeft er een.

 

Richard's Apartment gebied - Warehouse
Voor het pakhuis zit een kapotte andro´de. Neem de olie patroon uit de kapotte andro´de.

Supermarket gebied
Geef de olie patroon aan de dakloze man en krijg de zekering.

Gate G-14 gebied - Industrial District, Theolex gebouw
Plaats de zekering in de zekeringkast. Een van de computers wordt opgestart en kan gebruikt worden. Gebruik de computer. Om toegang te krijgen, heb je de gebruikersnaam en het paswoord nodig. Toets de gebruikersnaam en paswoord in met je toetsenbord = "petrenko" / "2013".

 

 

Om in de database van de persoon te zoeken moet je de familie naam of persoonlijke kaartnummer invoeren. Richard weet niet het personeelsnummer van de zoon van de bediende, maar de familie naam las hij op het visitekaartje van de bediende. Type in "pitra". Op het scherm lees je informatie over elektricien, Martin Pitra. Hij is veroordeeld voor een diefstal. Onderzoek/klik op deze regel waar het zegt dat de man veroordeeld werd. Richard zegt dat hij het makkelijk kan oplossen. Druk op de "Erase" knop om zijn dossier te wissen. Ga terug naar Roman in het werkgeverkantoor.

 

Industrial District
Praat met Roman. Richard vertelt dat hij alles gewist heeft. De man doet nu net of hij van niets weet en vraagt zich af waarom hij Richard zou helpen. Als Richard de verkeerde dialoog optie kiest, kan hij uiteindelijk geslagen en gearresteerd worden en is het 'game over'. Gebruik de chantage optie 'blackmail'. De bediende geeft Richard een baan bij Endora. Richard gaat naar het kantoor van Endora.

Endora Kantoor
Onderzoek de kastplanken. Onderzoek de lade (deze optie verschijnt alleen na onderzoek van de plank). De lade heeft een speciaal slot. Onderzoek het speciale slot. Richard zegt dat het een universele slot is dat door Endora bijna overal gebruikt wordt. Lees over deze speciale slot in de PDA database. Richard moet pinnen vinden om het slot te kraken. Neem de pinnen van de tafel (handpictogram op de tafel). Kijk weer naar het slot op de lade. Gebruik de pinnen op het slot.

Nummer de gaten met de klok mee 1 t/m 6 (12 uur is 1).

Eerste combinatie = Plaats een pin in 1, 3 en 4

Klik op de pinnen om ze eruit te nemen.

Tweede combinatie = 3 en 5

Derde combinatie = 2,4 en 6

 

De lade opent. Neem de documenten uit de lade. Verlaat het kantoor. Buiten wordt Richard opgemerkt door twee andro´den. Ze schieten op Richard maar dan zien ze een roodharige vrouw en gaan achter de vrouw aan en Richard kan ontsnappen.

Richard's Apartment gebied - Warehouse, Bar
Terug in het pakhuis geeft Richard de documenten aan NoName. NoName is nog niet tevreden. De documenten zijn niet volledig. Het deel over het gebouw ontbreekt. Richard krijgt een nieuwe opdracht - hij moet de andere documenten vinden. NoName denkt dat ze gevonden kunnen worden op de bouwplaats, in het kantoor van de opzichter. Richard ziet ook de roodharige vrouw. Hij herkende haar van de cameraopname van de professor. Zij vermoordde waarschijnlijk de professor. NoName doet vreemd als Richard over deze vrouw begint. Richard heeft zijn vermoedens over NoName. Hij denkt nu dat de vrouw misschien de professor niet vermoordde,want waarom zou ze Richard geholpen hebben bij Endora.

Richard brengt een bezoek aan Tom. Hij vertelt over de ontmoeting met de andro´den en dat hij het verzet gevonden heeft.

Tom wordt boos en sluit de bar.

Richard's Apartment
Richard vindt in zijn appartement een briefje op de vloer. Hij raapt het op en leest het briefje.

"Alles wat je weet zijn leugens. De werkelijkheid is verdraaid.

Als je de hele waarheid wil weten, kom naar het appartement van de professor. Schiet op!".

Professor's Apartment
Buiten in het steegje ontmoet Richard de roodharige vrouw. Richard beschuldigt haar, maar ze verdedigt zichzelf en zegt dat Richard misleid is door NoName. Ze zegt dat NoName vanaf het begin wist dat Richard Petrenko niet vermoord heeft. NoName testte Richard om hem later voor hem zelf te gebruiken. Ze vertelt dat ze in het echte verzet zit. Over de anderen heeft NoName gelogen. Richard gaat naar haar appartement.

Squat gebied - Andrea's Apartment
Richard vraagt haar naam. Ze stelt zich voor als Andrea Raskova. Ze zegt dat NoName de beste agent van de staat is uit het voormalige Rusland. Hij probeert de wortels van het verzet te vernietigen door de geselecteerde families te vernietigen. Een keer slaagde hij er niet in en is erg boos omdat hij faalde. Richard is ge´nteresseerd om te weten waarom NoName hem niet gedood heeft. Andrea legt NoName's tactiek uit. Hij zoekt een man uit en misleidt hem. Zegt dat hij hem zal helpen, overtuigt hem om opdrachten voor het verzet te doen. Op het einde worden ze uiteindelijk toch gedood.

Richard wil ook weten waarom Andrea, Petrenko vermoordde. Ze zegt dat alles zijn idee was. Hij hielp het verzet, maar moest voor Endora, Theolex en de verzetsbeweging werken. De professor nam deel aan de ontwikkeling van de allereerste andro´de, Michael. Na de oorlog veranderde Theolex, en werden de andro´den gebruikt voor de bestrijding en onderdrukking. De professor was er tegen en de raad van bestuur besloot om hem als erevicepresident van het bedrijf te benoemen. Hij had geen uitvoerende bevoegdheden en werd verplaatst naar de sloppenwijken.

 

Hij ging de verzetsbeweging helpen, maar slechts een beetje, want hij wilde niet te veel aandacht trekken. Eens, kwam een aantal ingenieurs op bezoek en toonde hem tekeningen van een vreemd apparaat en vroeg hem om hen te helpen met de technologie. Hij aarzelde eerst, maar besloot om de tekeningen te bestuderen, vooral vanwege het verzet.

 

Hij stuurde regelmatig voortgangsrapportages, maar kon niet veel vinden. De professor had nooit een volledige beschrijving van het apparaat gekregen en zag alleen de tekeningen. Misschien Endora zelf ook niet. Hij gaf alleen informatie over waarschijnlijke volgende stappen die Endora kon nemen. Bijvoorbeeld, dat zij iets op de bouwplaatsen rond Praag konden vinden. Hij kon niet zeggen wat precies. Gisteren belde hij Andrea en vertelde haar over de telefoon dat hij eindelijk de technologie begreep. Hij zei dat het gevaarlijk was, en mag niet in andermans handen komen, zeker niet Endora. Het was niet een wapen, maar iets slechter, volgens hem. Hij hoopte dat hij de enige was die deze technologie weet, dus vroeg hij Andrea om hem te doden. Richard gelooft het verhaal.

Het lijkt erop dat de overheid ge´nteresseerd raakte in het onderzoek van de professor, dus NoName was behoorlijk boos op de dood van de jongen. Ook Endora bleef het onderzoeken, ondanks de dood van de professor. Ook zegt Andrea dat Richard geen contact moet opnemen met het verzet. Indien nodig, zal het verzet zelf contact opnemen. Het systeem werkt zo dat een lid niet alle andere leden van het verzet kent, maar slechts een paar mensen die er deel van uitmaken. Ze zegt dat je de documenten die je vindt aan haar moet geven en daarna niet naar huis moet gaan, omdat anders NoName je zal vinden. Richard is bang dat NoName hem kan traceren met behulp van de identiteitkaart die hij aan Richard gaf. Andrea zegt dat ze je de volgende dag een andere identiteitkaart zal geven. Verlaat de woning, ga naar het treinstation en ga op de kaart naar je eigen woning.

Richard's Apartment - Warehouse
Richard gaat meteen naar bed. De volgende dag ontmoet Richard, NoName in het pakhuis. De documenten liggen waarschijnlijk in de trailer van de opzichter op de bouwplaats zelf. NoName zegt dat er slechts andro´den op de bouwplaats rondlopen en dat het niet zo moeilijk moet zijn om ze uit te schakelen.

 

Bouwplaats, Poort
De poort wordt bewaakt door een andro´de en een staat er achter het hek, bij de trailer van de opzichter. Ga dichter naar het gebouw aan de rechterkant. Neem een takje van de struik tegen het hek. Neem de trap naar beneden.

Bouwplaats, Kelder
De kelderdeur is op slot. Zoek rond het puin aan de linkerkant van de deur en je vindt een oude sleutel. Gebruik de oude sleutel op de kelderdeur. Het past perfect, maar Richard kan de sleutel niet draaien en ook niet eruit halen. Gebruik het takje op de kelderdeur, om het sleutelgat te reinigen. Probeer opnieuw de kelderdeur te openen, maar je kan de sleutel niet met je blote handen draaien. Gebruik de tang op de deur. De deur opent en ga er door heen.

Bouwplaats, Trailer
Loop naar de trailer. Kijk door het raam. Ga rond de trailer. Er is niet een andro´de (zoals bleek uit de andere kant van het hek), maar twee andro´den bij de ingang van de trailer. Ga via de kelder terug naar de poort.

Bouwplaats, Poort
Kijk en onderzoek (hand) de politieauto. Richard zegt iets over de elektrische lichtbak op de auto. Gebruik je EMP wapen op de politieauto. De autoalarm gaat af en een andro´de loopt naar de politieauto. Ga terug naar de trailer.

Bouwplaats, Trailer
Gebruik je EMP wapen op de andro´de en ga dan de trailer in. Onderzoek de archiefkast bij het raam en neem de Endora documenten uit een lade. De tweede andro´de is teruggekomen, zodat Richard de trailer niet kan verlaten door de deur. Onderzoek het raam. Richard kan de trailer verlaten door het raam, maar het heeft geen handgreep, zodat je het raam niet kan openen. Onderzoek de onderkant van het raam. Er is een kleine ruimte tussen het raam en kozijn. Gebruik de tang, om het raam te ontgrendelen. Richard verlaat de bouwplaats en gaat naar Andrea.

Squat gebied - Andrea's Apartment
Richard geeft de documenten aan Andrea. Ze heeft iets interessants ontdekt. De bouwplaats waar Richard werkzaam was wordt slechts gebruikt als opgraving om te zoeken naar een kostbaar element, radium. Radium werd in het begin in de controle-eenheden van de andro´den gebruikt. Het bleek gevaarlijk voor mensen te zijn die in contact kwamen met deze andro´den. Dus ze ontwikkelden andere controle-eenheden. De radium mijnen raakten bijna uitgeput, en werden stilgelegd. Volgens de documenten is er nog steeds radium reserve in Praag. De Duitsers verborgen het radium aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Je moet enkele tonnen uraniniet of andere mineralen delven, om een gram radium te krijgen. Andrea weet nog steeds niet waarvoor Endora het radium wil gebruiken.

Ze moeten een proefmonster radium zien te krijgen om meer informatie te krijgen over het gebruik ervan. Het radium is momenteel in de Endora laboratorium in de stad Kolin. Richard zal er naar toe moeten reizen. Andrea geeft Richard zijn nieuwe persoonlijke identiteitskaart. Een van de mensen van het verzet zal Richard naar Kolin brengen, en wanneer hij daar klaar is, terug naar Praag.

Kolin, Endora Laboratorium, Poort
Richard staat buiten bij de poort van de Endora laboratorium. Druk op de bel. Een bewaker antwoordt via de intercom. Hij denkt dat Richard de nieuwe conciŰrge is en vraagt naar zijn medewerkernummer. Zonder dit nummer kan Richard niet naar binnen. Onderzoek de poort - de sleutel is in het sleutelgat aan de andere kant van de poort. Doorzoek de oude rommel aan de linkerkant van de poort. Je vindt een metalen plaat. Doorzoek de oude rommel aan de rechterkant van de poort. Je vindt een metalen staaf. Schuif de metalen plaat onder de poort. Gebruik de metalen staaf op de poort, om de sleutel eruit te drukken. De sleutel zit vast. Gebruik de metalen staaf nogmaals op de poort. Richard schopt uit woede de poort uit het hek.

Endora Laboratorium, Binnenplaats
Neem rechts van de ingangdeur, bij de puinhoop op de grond een medewerkerkaart.

 

Inventaris: Onderzoek de medewerkerkaart van een conciŰrge. Onderzoek het ID-nummer en pasfoto. Gebruik het mes op het ID-nummer. Richard schrapt een deel van het eerste cijfer, "8", om het eruit te laten zien als een "9". Gebruik het mes op de foto, om het te verwijderen. Ga het laboratorium in.

Endora Laboratorium, Lobby
De staatsambtenaar achter de receptie roept Richard. Richard zegt dat hij de nieuwe conciŰrge is. Richard toont de medewerkerkaart. Praat dan met de ambtenaar. Hij heeft een oudere broer die in Praag werkt, die Richard niet zo lang geleden ontmoet heeft. Het is de bediende (Roman) met de criminele zoon die Richard geholpen heeft. Hij vertelt dat ze geheimen materialen voor tijdelijke opslag hebben ontvangen. Inspecteurs controleren deze materialen.

Richard doet alsof hij een van de inspecteurs is. De ambtenaar zegt dat Richard een machtiging moet tonen, om toegang te krijgen voor de geheime materialen die opgeslagen liggen op de 15de verdieping. Stap in de lift en probeer naar de 15e verdieping te gaan. Praat weer met de ambtenaar. Voor de lift naar de 15de verdieping hebt je een speciale elektronische sleutel nodig. Als je de camera bij de laboratorium hoofdingang voor een nieuwe vervangt, zal hij je de sleutel lenen. De nieuwe camera's liggen opgeslagen in het magazijn op de 7e verdieping.
 

Ga de lift in en ga naar de 7de verdieping. Een andro´de laat je het magazijn niet in. Richard is niet in de database en gaat terug naar de receptie. Praat weer met de ambtenaar achter de receptie. Richard vertelt over de andro´de op de 7de verdieping. Hij vertelt hoe je voorbij de andro´de kan komen. Als een (brand) alarm afgaat in een kamer wordt de lift automatisch geblokkeerd en zal de bewaker naar de nooduitgang gaan. Nadat het alarm afgedaan is, en de andro´de naar de nooduitgang is, zal hij de lift deblokkeren zodat Richard naar de 7de verdieping kan met de lift. Voor het alarm moet Richard naar de 8ste verdieping. Gebruik de lift naar de 8ste verdieping, naar de machine kamer.

Endora Laboratorium, 8ste verdieping
Onderzoek het controlebord aan de rechterkant. Het midden paneel is voor het brandalarm. Een deksel verhindert de toegang tot de schakelaars. Ga terug naar de receptie. Vraag aan de ambtenaar om een schroevendraaier. Krijg een schroevendraaier. Ga terug naar de machine kamer op de 8ste verdieping. Onderzoek het controlebord. Gebruik de schroevendraaier op de twee schroeven, een aan de bovenkant en een aan de onderkant. Open de deksel. Druk op de schakelaar, om het magazijn alarm te activeren. Stap in de lift.

Endora Laboratorium, 7de verdieping
Je gaat eerst naar de receptie en na een kort gesprek met de ambtenaar ga je naar de 7de verdieping. De camera ligt op de onderste plank, dicht bij de lift aan de linkerkant. Onderzoek eerst 2x die plank en dan ziet hij de doos met een camera. Neem dan de beveiligingscamera uit de doos op de plank. Ga buiten naar de binnenplaats.

Endora Laboratorium, Binnenplaats
Richard vervangt automatisch de camera.

Endora Laboratorium, Lobby
Praat met de ambtenaar en krijg de elektronische sleutel. Stap in de lift en gebruik de elektronische sleutel op de knop met een klepje - onderkant. Het klepje is nu open en druk op de 15de verdieping knop.

Endora Laboratory, 15de verdieping
Neem een doos met Radium op de plank aan de rechterkant van de liftdeur.
Neem een TVD Disc op de plank aan de linkerkant van de liftdeur.

Squat gebied - Andrea's Apartment
Richard gaat terug naar Andrea. Hij geeft de TVD Disc aan Andrea en zegt dat hij de doos met radium aan de man  gegeven heeft die hem naar Kolin bracht en weer terug. Andrea zegt dat dat goed is. Het radium in nu veilig opgeslagen in het hoofdkwartier van de verzetsbeweging.

 

Andrea probeert toegang te krijgen tot de TVD disc, maar het is versleuteld. Ze zegt dat het ontcijferen van de encryptie lang kan duren en daar heeft ze geen tijd voor. Met een wachtwoord zou het sneller kunnen. Andrea  denkt zeker te zijn dat het wachtwoord gevonden kan worden in het eerste deel van de bouw documenten, degenen Richard aan NoName gegeven heeft.
Richard moet teruggaan om de documenten te halen. Volgens Andrea, is er geen gevaar terug te gaan naar het pakhuis omdat NoName's verdwenen is.

Richard's Apartment gebied - Warehouse
De poort van het pakhuis is gesloten. Zie rechts een putdeksel. Gebruik de koevoet op de putdeksel en kruip naar de riool. 

Riool
Het is pikkedonker. Onderzoek de schakelaars. Neem de instructie handleiding. Verlaat de riool (exit 12A), om de handleiding buiten in het licht te lezen. Inventaris: Bestudeer de handleiding. Richard begrijpt nu hoe de schakelaars werken. Ga terug naar het riool. Gebruik de schakelaars om het licht aan te zetten. Ga door de deuropening aan het einde van de riool tunnel (exit 13A).

Pakhuis
Richard klimt uit de riool in het pakhuis. Ga boven naar het kantoor van NoName. Onderzoek de opbergkast. Het heeft een hangslot. Gebruik de koevoet op het hangslot. Neem de documenten en je neemt ook een TVD Disc uit de opbergkast.

Squat gebied - Andrea's Apartment
Richard  geeft de documenten en TVD disc aan Andrea. Andrea vindt snel het wachtwoord. Ze zal morgen alles uitleggen en Richard gaat slapen. Richard valt in slaap. Hij ziet een scŔne uit zijn jeugd in zijn droom.

Richard's Droom
Kleine Richard en zijn kleine broertje, Peter, zijn in hun slaapkamer. Hun moeder komt binnen en kijkt bedroefd. Ze zegt tegen de kinderen om hun spullen in te pakken, want ze vetrekken onmiddellijk. Richard vraagt wat er aan de hand is, maar moeder verlaat de slaapkamer. Praat met Peter. Richard zegt dat hij zich moet aankleden, maar Peter is bang geworden door het schreeuwen van moeder. Richard moet zijn broer eerst kalmeren. Neem Peter's Teddy Beer op het bed. Geef de Teddy Beer aan Peter. Peter kan zijn sokken niet vinden.

Neem een sok uit de lade van het bureau bij het raam. Onderzoek het bed. De andere sok ligt onder het bed. Richard kan de tweede sok onder het bed niet bereiken. Pak (handpictogram op de schrijftafel) een liniaal op de schrijftafel bij de deur. Gebruik de liniaal op het bed om de tweede sok te nemen. Geef de sokken aan Peter.

 

Moeder komt de kamer weer in. Ze vertelt Richard om alleen weg te vluchten, want Peter is te zwak. Richard is alleen in de slaapkamer. Je moet nu snel handelen, want anders komt er een man binnen en doodt Richard. Probeer de balkondeur te openen, maar het heeft geen deurklink. Neem de deurklink van de slaapkamerdeur. Gebruik de deurklink op de balkondeur. Richard vlucht de slaapkamer uit.
 

Squat gebied - Andrea's Apartment
Richard wordt wakker. Andrea heeft iets interessants ontdekt. De orders kwamen rechtstreeks uit Endora's hoofdkwartier, en kan gevaar opleveren voor iedereen. Dat verklaart waarom NoName zo ge´nteresseerd was in het radium. Het is nog niet duidelijk wat Endora van plan is. Andrea vertelt Richard dat ze beiden naar Carajas, BraziliŰ moeten reizen. Richard moet een vliegtuig naar BraziliŰ regelen. Andrea zegt dat als hun namen op de passagierslijst staan dat dat voldoende is. Dit kan geregeld worden in het boekingskantoor in de regering district. Richard neemt een taxi naar het boekingskantoor.

Boekingskantoor, Hoofdingang
Een andro´de bewaakt de ingang van het 'Air & Space Hall' gebouw. Onderzoek naast de andro´de een schoonmaak robot.

Druk op Lock 2, Lock 3, Lock 2, Lock 3 en Lock 1. De TVD slot opent. Neem de TVD Disc uit de TVD Slot.

Inventaris:
Gebruik/combineer de TVD Disc in de PDA. Wijzig de programma-instellingen van de robot:
Klik op 'Run application/Play content'. Wijzig het programma naar automatische detectie en klik op 'apply'.  

 

Op deze manier zal de robot alles schoonmaken als hij ergens rotzooi detecteert.
Plaats de gewijzigde TVD Disc in de TVD Slot van de robot.

Neem wat gras onder een van de bomen. Leg het gras op het zebrapad. De schoonmaak robot detecteert de rotzooi en beweegt naar het zebrapad. De andro´de bewaker loopt naar de robot en Richard kan dan snel het kantoorgebouw binnen sluipen.

Boekingskantoor
Ga in de inganghal naar de rechterkant van het gebouw, en ga in de gang naar het kantoor door de meest rechtse deur. Onderzoek op het bureau de rechtse werkplek. Kijk op de monitor. Om toegang tot het systeem te krijgen moet Richard een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Onderzoek de boterhammentrommel op het bureau. De naam is op de deksel - Martin. Verlaat het kantoor en ga in de gang naar het herentoilet.

 

Herentoilet

Er zit een jongen op het toilet. Praat met de jongen tot Richard zijn naam zegt en dan reageert Martin. Hij denkt dat je zijn collega, David bent. Hij heeft last van zijn maag en wil zijn pillen. Ga terug naar het kantoor en neem de pillendoos op het bureau. Ga dan naar de inganghal. Ga achter naar de 'Airplane Memorial'. Het staat in de steigers. Neem de metalenpijp op de grond. Ga terug naar het herentoilet.

 

Geef de pillen aan Martin. Ga dan achter/naast het toilethokje staan, voordat martin het toilet uitkomt. Ziet Martin je, dan roept hij de bewakers en is het 'game over'. Martin wast zijn handen in de wastafel. Hij staat dan met zijn rug naar Richard. Sla hem dan knock-out met de metalenpijp. Onderzoek zijn lichaam. Richard neemt een kleine sleutel en een pasje, 'Flight Office Pass'. Kijk op het pasje  - zijn volledige is Martin Kuruc, en hij werkt bij de passagiersboeking. Richard heeft nog geen idee wat het wachtwoord van Martin zou kunnen zijn. Verlaat het toilet.

 

Kleedkamer

Ga naar de inganghal en naar de linkerkant. Ga de kleedkamer binnen. Onderzoek de opbergkastjes bij het raam. Gebruik de kleine sleutel op het opbergkasje van Kuruc. Kijk naar de inscriptie aan de binnenzijde van de kastdeur: "atm2f" (dit is een wachtwoord en kan per spel verschillend zijn?). Ga terug naar het kantoor aan de rechterkant.

 

Boekingskantoor
Onderzoek de monitor. Log in met: "kuruc" en 'atm2f', (het wachtwoord kan misschien per spel verschillend zijn ?)
Richard boekt zichzelf en Andrea als stewards op de vlucht naar BraziliŰ.

Squat gebied - Andrea's Apartment
Andrea is niet enthousiast dat ze als stewards mee vliegen. Ze zegt dat het onmogelijk is om als personeel aan boord te gaan zonder een medewerkerkaart. Richard moet naar het vliegveld gaan om voor medewerkerkaarten zorgen. Ze uploadt hun foto's en persoonlijke kaartnummers in Richard's PDA.

Airport Praag
Ga voor de hoofdingang van het boekingskantoor naar de luchthaven aan de rechterzijde. Kijk naar de 'wordt gezocht' poster op de luchthaven muur. Het is Richard zelf, die gezocht wordt. Neem de poster van de muur. Richard neemt alleen de pin van de poster in zijn inventaris. Ga de luchthaven in.

Luchthaven, Kelder
De meeste deuren in de gang zijn vergrendeld. Ga naar de magazijndeur in het midden van de gang, "03A". Open de deur en ga naar beneden. Het is donker. Kijk naar de schakelaar naast de trap. Druk op de schakelaar, maar er gebeurt niets. Zie een gloeilamp boven de schakelaar. Draai de lamp vaster in de fitting, maar het werkt niet. Op de tafel staat een doos. Scheur een stuk karton van de doos. Gebruik het stukje karton op de gloeilamp, om het te repareren. Onderzoek de kelderdeur.

De deur heeft een hangslot met een 3-cijferige combinatie. Til het hangslot omhoog. Op de onderkant is de cijfercombinatie erin gekrast: "845". Gebruik deze cijfercombinatie in het hangslot, maar de bovenste cijferrol loopt vast bij de 7 en bij de 9. Gebruik de pin om het schoon te maken. Draai het nu naar de 8 en de volledige combinatie "845". Ga naar de berging. 


Luchthaven, Berging
Het is hier ook donker. Druk op de schakelaar bij de deur en er is licht in de berging. Onderzoek de printer op de tafel. De printer kan niet gebruikt worden. Gebruik het stopcontact onder naast de deur. Richard steekt de stekker van de printer in het stopcontact. Onderzoek weer de printer. Er is geen papier. Onderzoek de kapotte printer op de vloer. Neem het papier uit de kapotte printer. Onderzoek de printer. Schuif het papier onder in de papiergeleider. De printer heeft geen data bron, 'no data source'. Richard heeft alle nodige informatie op zijn PDA, maar er is geen manier om de PDA direct aan te sluiten op de printer. In plaats daarvan kan de printer TVD disc lezen. We moeten de TVD disc uit de schoonmaak robot terughalen.


Boekingskantoor, Hoofdingang
Onderzoek de schoonmaak robot. Neem de TVD Disc uit de TVD slot.
 

Luchthaven, Berging

Inventaris: Gebruik de TVD disc in de PDA.
Formatteer de disc
Kopieer de bestanden op de disc.
 

Onderzoek de printer. Plaats de TVD disc in de TVD disc slot.
Druk op een knop om het afdrukken te starten.
Richard heeft nu twee 'Airport Cards'.

 

Squat gebied - Andrea's Apartment
Richard gaat terug naar Andrea en gaat naar bed. Ricard heeft een droom over NoName. De volgende morgen verlaat Richard de woning. Een andro´de komt op hem afgelopen en geeft je een elektronisch bericht van Andrea. Ze is al door de luchthaven terminal. NoName bewaakt de luchthaven terminal. Je moet hem afleiden om er zelf door te kunnen gaan.

 

Luchthaven, Kantoor

Je staat voor het boekingsgebouw. Ga rechts naar de luchthaven. Lees een reclamebord en ga naar binnen. Kijk in de gang naar de eerste deur aan de linkerzijde, 240. Gebruik je 'airport' pasje op de deur en ga het kantoor in. Kijk op de bureau plank. Neem een envelop. Zie een telefoon op de bureauladen. Gebruik de telefoon. Een telefoniste is aan de lijn. Vraag alles. Ga naar de gang en ga terug naar de berging, "03A".

 

Luchthaven, Berging

Gebruik de printer. Print een tweede 'airport' pasje. Neem ook de TVD disc terug uit de printer.

 

Luchthaven, Kantoor

Combineer het tweede 'airport' pasje met de envelop. Gebruik weer de telefoon. Zeg tegen de telefoniste om de bezorgdienst te bellen 'delivery service'. Een bezorger komt de envelop met pasje ophalen en levert het af aan Kuruc. Hij informeert NoName over het pasje van Richard en beveelt zijn bewakers om Richard te zoeken. Richard kan nu ongemerkt door de luchthaven terminal. Richard is verraden en wordt gearresteerd in BraziliŰ.

 

BraziliŰ, Airport

Andrea ontmoet op de luchthaven de kamergenoot van Richard, Andy. Andy kreeg na zijn arrestatie, een bezoek van een man die hem een baan bij de luchthavenpolitie aanbood. Nu is het aan Andrea het verhaal te geloven of niet. Vertrouw je Andy speel je het volgende deel met hem. Vertrouw je hem niet, speel je met Andrea verder. Speel je de ene dan wacht de andere in het Sunset Hotel. Zodra Richard vrij is, komen beide weer samen. Lees verder in de oplossing als je met Andrea verder speelt.
 

Als Andy: Onderzoek de telefoon. Kijk naar de kaartslot, muntgleuf en advertenties op de telefoon. Andy weet niet waarvoor een muntgleuf is. Kijk naar de advertentie op de gevel. Praat met de taxichauffeur. De Sunset Hotel is het enige hotel hier in de buurt. Hoewel Endora haar hoofdkantoor hier heeft, heeft de regering niet veel invloed, dus leven de mensen vrijer. De taxichauffeur zegt dat de telefoons nog op oude Braziliaanse munten werken. Hij heeft deze munten als je iets voor hem hebt. Ga rechts naar het politiebureau en ga naar binnen.
 

Politiebureau

Richard in is de cel. Hij herkent je, maar mag niet met je praten. Praat met de politieman achter de balie. Andy toont zijn ID kaart, maar de hoofdagente heeft het te druk om de gevangenen uit de cel te halen. Ga naar de publieke terminal in het midden van het politiebureau. Klik op de monitor om de contactpersonenmap te open. De eerste is van de hoofdagente, Maria Moreira. Je kan haar een e-mail sturen, maar Andy weet niet wat hij erin moet schrijven. Praat weer met de politieman aan de balie. Nu hoor je Maria in de achtergrond iets over een minnaar zeggen.

Ga terug naar de terminal. Klik op de e-mail adres van Maria om haar een e-mail te sturen waarin je haar bedreigt met de autoriteiten, als ze niet onmiddellijk tijd voor je neemt. Dan roept ze snel de politieman. Hij geeft je een TVD disc met een formulier. Deze moet je invullen op de terminal. Gebruik dus weer de terminal.

Schuif de TVD disc in de TVD slot. Het formulier bevat al de naam van de gevangen, Andy's naam en nummer van de zaak. Je hoeft alleen maar een ID nummer van de luchthavenpolitie invullen, maar Andy weet dat ID niet. Klik je op het formulier (handpictogram) om het te registreren, zonder de ID, zie je een informatiescherm met het telefoonnummer 1153 - 8B64. Dit nummer kan je bellen voor meer informatie. Klik op de monitor om terug te keren naar het formulier. Neem de TVD disc terug. Verlaat het politiebureau. Ga terug naar de taxichauffeur en vervolgens naar de onderkant van het scherm voor een stadskaart te openen. Ga op deze stadskaart naar het hotel.

Sunset Hotel
Praat met Andrea. Ze vertrouwt je nog steeds niet, maar tijdens het gesprek geeft ze je een doos sigaren.

Airport
Geef de sigaren aan de taxichauffeur. Hij geeft je een munt. Gebruik dan de munt in de telefoon en toets het informatienummer in: 11538B64. Toets je een verkeerd telefoonnummer, vraag je een nieuwe munt aan de taxichauffeur. Een dame van de luchthavenpolitie vertelt hoe je aan een ID kan komen. Het ID is: 1004

Politiebureau
Gebruik de terminal en schuif de TVD disc in de TVD slot. Vul het formulier in met de ID 1004 (klik op het invulvakje en gebruik de handpictogram). Klik op het formulier om het te verzenden. Richard is vrij en ze gaan naar het hotel.

Als Andrea: Airport

Praat met de taxichauffeur tot je alles gevraagd hebt. Hij heeft contact met de verzetsbeweging, maar wil er niet over praten. Geef hem de sigaren doos, zodat hij de weg naar de fabriek toont. Ga onder in het scherm op de stadskaart naar de sigarenfabriek.

Cigar Factory
Ga in de fabriek onder in het scherm naar de commandant van het verzet, omdat de fabriek het hoofdkwartier is. Andrea meldt dat Richard gevangengenomen is. Er is een manier om Richard vrij te krijgen. Andrea krijgt een TVD disc met een virus. Deze moet je in de terminal gebruiken. De hoofdagente krijgt dan een e-mail zodat ze de politieman bij haar roept. Zodra hij weg is gebruik je de schakelaar om de celdeur te openen, en Richard is vrij. Andrea moet dan ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk ontsnapt met Richard. Ga terug naar de luchthaven.

Airport
Praat met de taxichauffeur. Andrea vraagt of ze de taxi mag lenen. De taxichauffeur zal de taxi voor het politiebureau plaatsen.

Politiebureau
Gebruik de terminal. Schuif de TVD disc in de TVD slot, maar omdat de ontsnapping nog niet goed geregeld is zal Andrea de disc nog niet gebruiken. Ga weer naar buiten. De taxi staat er nog niet. Ga terug naar de luchthaven.

Airport
Praat met de taxichauffeur. Hij dacht dat het niet serieus was en zegt dat hij zijn taxi nooit zal uitlenen


Cigar Factory

Ga terug naar het hoofdkwartier en naar de commandant. Praat met hem over het probleem met de taxi. Als je hem het kentekennummer van de taxi geeft, kan hij iets doen vanuit het verzet, zodat de taxichauffeur samenwerkt.

Airport
Kijk op de kentekenplaat, die echter vuil is. Neem onder de palmboom, tussen de kleine planten een doekje.

Sunset Hotel
Ga op de stadskaart naar het hotel. Zie buiten voor het hotel een waterfonteintje.

Gebruik de doek in het fonteintje om een natte doek te krijgen.

Airport
Gebruik de natte doek op de kentekenplaat. Andrea ziet nu het nummer op de kentekenplaat: G17-007A.

Cigar Factory
Geef de commandant het kentekennummer van de taxi.


Airport
De taxichauffeur staat nu op straat met de taxi. Er is iets mis gegaan met de communicatie. Andrea zal het oplossen.

Cigar Factory
Praat met de commandant. Zeg dat nu alles geregeld is en dat hij opnieuw de taxi activeert.

Politiebureau
Ga je nu terug naar de luchthaven, staat de taxi er niet meer. Ga naar het politiebureau. De taxichauffeur houdt zijn belofte en geeft je de autosleutels. Ga het politiebureau binnen. Gebruik de terminal. Schuif de virus TVD disc in de TVD slot. Alles gaat nu automatisch. De hoofdagente roept de politieman. Andrea opent de cel en vlucht met Richard in de taxi naar het hotel.

Hotel

Dit is waar beide versies van het spel weer bij elkaar zijn... Ze zijn in het hotel. Andy wil niet verder met Richard. Andy gelooft niet dat NoName gevaarlijk is en is er niet mee eens dat ze hem alleen gebruiken. Richard wil zijn vriend niet verder in gevaar brengen. Richard en Andrea gaan daarom alleen naar het Hoofdkwartier van het verzet om verdere instructies te ontvangen.

Cigar Factory: Hoofdkwartier van het verzet
Richard moet een verklaring afleggen, over het contact met NoName, en dat hij nog in leven is. De enige manier om erachter te komen wat Endora van plan is, is om te infiltreren in het hoofdkwartier van Endora. Maar tot nu toe is dat niet gelukt. Er zijn slechts twee gebouwen: de hoofdingang en een helikopterlandingsplaats op het dak. Alle ingangen worden streng bewaakt door de andro´den. Richard overlegd om als een medewerker binnen te dringen. Maar de medewerkers blijven in het gebouw tot aan hun dood. De leider van het verzet kan zich twee medewerkers herinneren. Een is al dood, maar de andere heet Pedro Perintez. De identiteitskaart werd van hem afgenomen. Sindsdien leeft hij teruggetrokken en heeft met niemand meer gesproken. Richard wil het toch proberen, terwijl Andrea op het internet kijkt voor de blauwdrukken, om meer te weten te komen over het gebouw. Richard krijgt een kaart waarop hij zich snel kan verplaatsen. Verlaat de fabriek en ga op de kaart naar het huis van Pedro.

Pedro Perintez
Praat met Pedro, die je meteen wegstuurt.

Cigar Factory: Hoofdkwartier van het verzet
Praat met Andrea en leider over Pedro. Ze zendt alle informatie over hem naar je PDA. Kijk in de PDA in de database van Pedro Perintez. Hij had een broer, Raul. Ga op de kaart naar de poort van het hoofdkwartier van Endora.

Gate: Hoofdkantoor Endora
Onderzoek de beveiliging van de ingang. Je kan er niet door heen. Ga naar de linkerkant.

Hier is de achterpoort. Deze is ook gesloten. Ga terug naar het huis van Pedro.
 

Pedro Perintez
Praat met Pedro over zijn broer, maar hij wil nog steeds niet met je praten.

Cigar Factory: Hoofdkwartier van het verzet
Praat met Andrea. Ze zal op het web meer informatie over Raul Perintez zoeken en naar je PDA zenden. De informatie is versleuteld. Er is een decodeer programma op je PDA. De commandant denkt dat Raul niet voor Endora werkt, want hij heeft geen twee identieke achternamen in de personeelsadministratie gezien. Lees in je PDA de informatie in de database over Raul Perintez. Praat dan met Andrea erover. Hij heeft net als Pedro als een spion voor de staatspolitie gewerkt en kwam zo bij Endora. Maar Raul werd gevangengenomen en ze ontsloegen hem. Pedro werd daarop afgewezen.

Pedro Perintez
Nu wil hij met je praten. Praat met hem over alles totdat je alle nodige informatie gekregen hebt. Hij vertelt van een nooduitgang, een teleporter. Als je het gebruikt, wordt alle elektronische apparatuur vernietigd. Daarnaast heeft het veel energie nodig, om het te gebruiken. Het is de enige toegang tot het gebouw. Samen gaan ze naar de achterpoort van Endora.

Hoofdkantoor Endora
Probeer de puin voor de kleine doorgang te verwijderen - rechts van de achterpoort. Vraag Pedro om te helpen. Binnen opent Pedro de toegang tot de teleporter en Richard herinnert nogmaals de gevaren. Alle elektrische apparatuur wordt vernietigd. Bovendien moet Richard een andere manier terugvinden, omdat de teleport slechts in een richting werkt. Ga naar de teleporter cabine. Gebruik je EMP wapen op de teleporter. Het werkt, maar het heeft niet genoeg energie.

Cigar Factory: Hoofdkwartier van het verzet
Praat met Andrea. Ze vindt een manier om het wapen om te bouwen, zodat het genoeg energie heeft. De commandant heeft een manier gevonden om uit het gebouw te ontsnappen. Je moet in de techniekmagazijn iets vinden, waarmee je door de lucht kan vliegen. Dan moet je in de toren een raam openen en eruit springen. Buiten zullen ze op je wachten.

Gate: Hoofdkantoor Endora
Ga terug naar de teleporter in het gebouw. Gebruik je EMP wapen weer op de teleporter. Het werkt. Richard komt in de onderste verdieping van het gebouw. Richard wordt onmiddellijk door een andro´de gevangengenomen.

Hoofdkantoor Endora - 14de verdieping
Richard wordt in een kantoor op de 14de verdieping opgesloten. Als Richard bijkomt kijk je om je heen. Neem van de moderne kunst een stuk draad. Neem op de tafel bij het venster een papiergewicht. Ga buiten naar het terras.

Hier is de helikopterlandingsplaats. Ga links. Hier zie je door het raam de gang. Zie op de rechter en linker kozijn een afstandsbediening. Controleer de rechtse afstandsbediening en probeer het te bereiken. Probeer het dan met de draad, maar de draad moet eerst gebogen worden. Combineer in je inventaris de draad met de papiergewicht. Gebruik dan de gebogen draad op de rechtse afstandsbediening om het raam te openen. Richard klimt naar binnen.

Kijk en klik op het hologram. Het is een pratende navigatiesysteem. Momenteel ben je in de publieksruimte op de 14de verdieping. Het magazijn is in hetzelfde gebouw, op de 1ste verdieping. Het archief waar je informatie kunt vinden over Endora, is op de 74ste verdieping. Vraag over de veiligheidsstatus van de twee kamers. Op beide verdiepingen lopen bewakers op de gang. De lift is geblokkeerd, maar je kunt gebruik maken van de noodtrappen. Ga door de deur met de rode lichten en ga naar het magazijn op de eerste verdieping, 'To the warehouse'.

Hoofdkantoor Endora - Warehouse
Hier ben je met de teleporter uitgekomen. Aan de linkerkant van de lift hangen twee uitrustingen. Neem een PFS uitrusting waarmee je door de lucht kan vliegen, om te ontsnappen. Ga via de noodtrap terug naar het hologram.

Hoofdkantoor Endora - 14de verdieping
Controleer nogmaals de veiligheidsstatus van het archief in het hologram.

Ga dan via de noodtrap naar de 74ste verdieping.

Hoofdkantoor Endora - Archive
Er gaat onmiddellijk een alarm af. Gebruik de terminal. Klik linksboven in het scherm op zoeken 'Search Engine'. Hier moeten drie zoektermen ingegeven worden. De stad en het object voert Richard automatisch in als je op de vakjes 1 en 2 klikt. De naam moet je invoeren: Petrenko.

Klik op zoek, 'Search'. Klik dan op toon resultaten, 'Show Results'. Slechts een vermelding wordt gevonden. Klik op "Demand". De DVD zal worden gezocht in de archieven en neem rechts uit de uitvoerlade de TVD disc. Onderzoek nu het venster van dichterbij. Het glas is te sterk om te breken. Neem links naast de tafel een gereedschap op de grond. Gebruik het lasapparaat op de vier hoeken van het venster om het glas losser in het kozijn te krijgen. Tot slot, neem je de stoel...

Wat volgt is een filmpje. Richard gaat terug naar de fabriek om Andrea de DVD te geven.

Kijk hoe het verder gaat met Andrea en Richard en de commandant van de verzetsbeweging.

EINDE

ę Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum 

Henk

Free Web Hosting