Alone in the Dark 4: The New Nightmare

 

Algemene Tips

 

Munitie is beperkt beschikbaar in dit spel, dus wees er  zuinig mee. Sommige tegenstanders kunnen eenvoudig vermeden worden door even hard weg te lopen. De revolver is enkel van nut tegenover kleinere tegenstanders, dus verknal niet al je revolverkogels op grote monsters, omdat dit toch niet veel uithaalt. Gebruik hiervoor eerder de shotgun. Gebruik enkel de grenade launcher en rocket launcher voor de grote. Als de mogelijkheid bestaat om het licht aan te doen, doe dit dan altijd. Sommige tegenstanders komen niet te voorschijn als het licht aan is en sommige zijn zelfs zeer allergisch voor licht (ze gaan er dood van). Sommige puzzels die je dient op te lossen als Aline VEREISEN zelfs dat het licht aan/uit is. Er zijn genoeg amuletten om te saven. Zorg ervoor dat j altijd een 'back-up savegame' hebt (van een paar saves terug), zodat je niet vast komt te zitten omdat je bvb al je kogels verschoten hebt. Gebruik zoveel mogelijk je zaklamp. Items lichten blauw op als je met je zaklamp erover schijnt (gebruik de 'free look" optie (L Shift). Gebruik ook zoveel mogelijk de 'examine' optie in je inventory. Dikwijls geeft die je een hint waar je het desbetreffende item zou kunnen gebruiken. De "notebook' kan je ook hints geven wat je nog zou kunnen doen. Alle boeken en documenten die je doorheen heb gelezen, blijven op die locatie, ook al heb je ze toegevoegd aan je inventory. Het is dus mogelijk dat je een boek voor de derde keer aan het lezen bent, voor je beseft dat je dit al eens gelezen hebt. Indien je in een bepaalde locatie je game gesaved hebt, en je laadt dit savegame opnieuw in, check dan de kamer opnieuw op items, omdat de save functie de nare gewoonte heeft om blijkbaar te saven in het begin van de kamer VOORDAT je alle items in die locatie opgepikt hebt. Gebruik regelmatig  de MAP-functie om je te oriŽnteren in het huis of in de World of Darkness. Herlaad regelmatig je wapen. Maar ik heb een hekel aan vechten of schieten in een adventure game dus ik gebruikte een cheat (trainer). Je kan dit spel spelen als Aline Cedrac en als Edward Carnby. Bij Edward ligt de nadruk meer op vuurkracht en zijn de puzzels eenvoudiger, terwijl Aline over minder 'firepower' beschikt en de nadruk hier ligt op het denkwerk. En links/rechts betekent links/rechts van het scherm behalve als er staat 'je linkerkant', dan is het de linkerkant vanuit het oog punt van de persoon.  

Edward Camby Oplossing. 

Na je landing ga je naar rechts. Blijf doorgaan en je krijgt een conversatie met Aline. Bemerk de bloedsporen op de trap van een gebouwtje aan je linkerkant. 

Ga binnen in dit gebouwtje en ontmoet een stervende man. Praat met de man. Verlaat het gebouw en ga verder. Na enkele stappen hoor je geschreeuw en geweerschoten. Ga terug in het gebouwtje en de man is verdwenen. Raap de sleutel op (gebruik je zaklamp om hem te lokaliseren) en gebruik die een beetje verder op het poortje. 

Buiten Het Huis. 

Vanaf hier zou je in de riolen moeten kunnen geraken zonder ťťn schot te lossen. Raap eerst de kogels op die op een muurtje aan je linkerkant liggen. Ga daarna links naar de andere kant onder een boog door raap nog wat kogels op, ga verder en vind een first aid kit op de fontein. Ga terug en ga de grote trap op. Je kan hier links of rechts gaan, het maakt niet uit, want beide komen op hetzelfde punt uit. Ga daar de trap op en door de poort. Een beetje verder vind je de hoofdpoort naar het huis, maar die is natuurlijk op slot. Ga gewoon verder en draai mee. Een monster zal verschijnen. Ontwijk het en ga onder de poort de trap af. Ga naar rechts en draai aan het wiel om het water te laten zakken.

 Loop rond het verschenen monster en duik het riool in.  

Riool 

Je kan maar 1 richting uit, dus volg die tot je op een open plek komt. De uitgang bevindt zich in de rechterbovenhoek, maar als je er gewoon probeert heen te gaan, komt een soort monster je steeds onder water trekken. Wacht tot het monster boven water komt en schiet hem dan neer (een vijftal keer raak schieten zou voldoende moeten zijn, vergeet echter niet te herladen). Kruip omhoog, raap het save amulet op en ga door de deur.

 (Dit is een "charm of saving' en dit heb je nodig om te kunnen saven. Telkens je een spel opslaat, verlies je 1 charm of saving.) Je bent nu in het huis. 

Kelder  

Ga de trap op en raap de munitie op, evenals de first aid kit op de tafel. Vergeet zeker niet de 'triple-barreled-shotgun', want dit zal je voornaamste wapen worden voor de begin levels. Als je dit hier vergeet kan je niet meer terug want je kelder is pas veel later terug betreedbaar. Doorzoek de kelder naar munitie. Open de doodskist (niet verschieten) en neem de sleutel. Open hiermee de deur en ga dan verder door de spiegeldeur tot in de lobby. 

Lobby Begane Grond 

Aline zal je oproepen en meedelen dat ze vast zit op de eerste verdieping. Na de conversatie zal je merken dat het licht is uitgegaan en dat een monster verschenen is. Dood het. Op het tafeltje bij de deur staat een lantaarn die je aan klikt.

Duw het standbeeld voor de spiegel en merk de code H.M. op. Een filmpje van een schilderij zal getoond worden. Ga de trap op en daar zal je vier schilderijen zien hangen. Ga naar hetgeen je juist gezien hebt, onderzoek het en pak de small rusty key. Aan de rechterzijde van deze overloop zie je een kast die een deur blokkeert. Duw deze kast opzij en ga binnen. Daar zal je Aline ontmoeten. Na dit conversatie en nadat je Aline een handje geholpen hebt, onderzoek de kamer. Je vindt een Acrobat Statue, een dictafoon, een foto en een dagboek. Lees het. Er zijn daar 2 deuren. De ene is op slot. De andere is een spiegeldeur. Ga erdoor, ga de trap af tot je opnieuw aan een gesloten deur komt. Kijk door het kijkgaatje. Neem het amulet en ga terug naar de lobby. Op de tafel naast de klok ligt ook nog een amulet, kijk ook naar de klok. Ga vervolgens de dubbele deur onder de trap binnen. Vlak daarna ontmoet je Edenshaw  de indiaan. Praat met hem, hij zal je nog een amulet geven. Ga na het gesprek naar rechts om het licht aan te doen. 

Ga niet verder, maar draai de andere richting uit (naar links dus). Ga tot op het eind waar je op een kast een doos kogels zal vinden. Ga een beetje terug, neem de deur aan de linkerzijde bij de trap en ga daar binnen. Dood de zombies. Ga tot op het einde van deze gang waar je een first aid kit vindt. Ga daarna een beetje terug en ga de deur in deze gang binnen (die met H.M. erop). Pas op voor de spinnen aan het plafond. Bekijk de visbak met het schip erin. Neem de kogels op de tafel en neem de foto en het wolvenmasker in het volgende scherm. Ga terug naar de hoofdgang waar je de indiaan hebt ontmoet. Een aantal zombies komen opdagen. Ontloop ze of knal ze neer. Ga verder door naar rechts tot op het einde en naar de enige niet afgesloten deur. 2 zombies vallen aan. Ga naar de deur aan je linkerkant. Doe het licht aan. 

Neem de koevoet en Richard Modon's testament uit de schuif (lees het, want op de laatste pagina staat een hint voor het raadsel in de bibliotheek). In het midden van de boekenkast vind je nog een boek en tegenover de boekenkast nog een aantal kogels. Lees Obed's dagboek, bekijk het schilderij met The stone circle. Check nog een kast voor een first aid kit en neem de fles. Vul de fles met het water in het vorige scherm. Ga terug verder door en open de deur naar de lobby. Ga terug door de dubbele deur onder de trap en ga linksaf terug naar de kamer met de visbak met het schip erin. Gebruik het water uit de fles om de weegschaal te vullen. Weer een filmpje van een van de portretten op de overloop verschijnt. Ga naar dit schilderij, onderzoek het en ontvang een gilded key. Ga terug naar de lobby en neem weer de dubbele deur onderaan de trap. Ga naar rechts en neem de deur op het einde, vervolgens de deur aan je rechterkant. Neem de first aid kit uit de kast naast het venster. Neem een small gilded key van de tafel. Gebruik het wolvenmasker op het uilenmasker en neem de steel key

Ga naar buiten. Ga terug naar de lobby via de deur recht tegenover diegene waar je net buitengekomen bent. Ga terug door de dubbele deur onder de trap en draai links en neem de deur aan de rechterzijde van de trap. Ga hierna de draaitrap op en ga naar de zolder en vergeet niet de grenade launcher te nemen. 

De zonder 

Ga verder door naar de gesloten deur en praat met Aline via de radio, die het heeft over een valluik. Open de deur met de small rusty key en kijk uit voor 2  monsters. Zoek naar een aansteker en enkele munitiedozen. Ga verder door de volgende deur. Ga nog steeds verder door de volgende deur. Eens hierbinnen roep je Aline op via, de radio. Zij zeg je dat hier een valluik in de vloer zit. Ga een scherm verder en gebruik de koevoet op de grond, daar waar hij een ander geluid geeft als je erover loopt. Neem de small gilded key en een small key.

 Je kan nogmaals altijd te weten komen waar je een sleutel kan gebruiken door hem te onderzoeken(examine). Ga verder door de andere deur (diegene die niet op slot zit). Opgepast voor de spinnen aan het plafond. Schiet ze neer met de freelook optie of ontwijk ze. Neem de kogels van de kast. Ga verder tot je een kaars op een kist ziet. Gebruik de aansteker om ze aan te steken en onderzoek de kaars. Je zal een luchtstroom detecteren. Gebruik de koevoet op het gedeelte waar de luchtstroom vandaan komt. Ga door de ontstane opening. De eerste deur aan de linkerkant is dicht. Ga verder en draai naar rechts (neem onderweg de first aid kit). Achter deze deur vind je Lucy, een oud vrouwtje. Praat met haar. Ga terug naar buiten en ga verder. Draai mee met de gang. Gebruik de small gilded key om de deur naast de lichtschakelaar te openen en ga de draaitrap af. Open de eerste deur die je tegenkomt. Ga erdoor. Neem vervolgens de deur aan je rechterkant. Je bent nu in Alan's kantoor. Neem de first aid kit bij het rek. Lees Alan's notitie op de tafel. Open het bureau met de small key en neem de halve foto (kijk naar het nummer op de achterkant) en de large ornate key. Ga naar buiten, ga tot op het einde van de gang en draai naar links. Ga verder tot je een standbeeld van Richard Modon tegenkomt. Gebruik de steel key om de deur vlakbij te openen. Eens binnen, neem de tweede large ornate key en het amulet. In de boekenkast vind je kogels. Op de tafel vind je nog een helft van een foto. Combineer de twee helften en tel de nummers op de achterzijde op. Zo krijg je een totaal van 3926. Lees het dagboek naast het bed. Ga naar buiten, blijf rechtdoor gaan en ga naar de lichtschakelaar en schakel het licht aan. Ga de deur binnen, links van de schakelaar(de 2 deuren verderop in de gang zijn afgesloten). Ga verder door naar het bed en 3 tentakels zullen te voorschijn springen. Schiet op de lamp aan het plafond en het monster zal vernietigd worden. Neem de rocket launcher en de kogels van de kast. Neem ook het amulet en de first aid kit aan de open haard. Nu is het tijd om naar de bibliotheek te gaan. Ga naar buiten, ga rechtdoor en sla de gang links in. Daal de trap af en ga door de deur. Twee zombies vallen aan. Ga rechtdoor en neem na deze deur onmiddellijk de dubbele deur aan de linkerkant. 

De bibliotheek. 

Gebruik de large ornate key om binnen te geraken. Eens binnen, zal Aline je oproepen. Na het gesprekje doe je het licht aan. Gebruik de andere ornate key om de tweede deur te openen. Je mag binnengaan, maar dan zit je terug in het kleine gangetje met de 2 zombies. Niet doen dus. Ga naar het bureau en lees Jeremy Modon's dagboek. Ga naar de staander en lees de biografie. Ga vervolgens de trap op, neem een doos met raketten en ga verder tot je aan een paneel komt. Voer hier de code 3926 in. Een verborgen deur zal openen. Ga binnen en doe het licht aan. Gebruik het Acrobat Statue om de toren te vervolledigen en een verborgen paneel zal opengaan. Doorzoek de kast voor het papier dat in spiegelschrift volgende boodschap geeft 'The key to the, portraits is the dates those they represent were born on" en neem de telescoop op de kist. Ga naar buiten en ga verder naar boven. Kruip op de ladder en door het venster. Opgepast voor hondjes. Je kan echter niet van de richel afvallen dus lopen maar. Ga naar de toren en gebruik de telescoop in het venster. Op maximale vergroting kan je boven een venster de code 1692 zien. 

Ga terug naar  de bib, naar de verborgen kamer en voer die code in op het paneel. Kijk naar het filmpje van een schilderij en neem ondertussen het Abkanis Statue mee. Je moet nu nog niet naar dit schilderij toelopen omdat er nog een puzzel in de  bibliotheek op te lossen valt. Hiervoor moet je vier boeken in de juiste volgorde induwen. Deze volgorde staat beschreven in Richard Modon's testament (Light/Dark/Dark/Light). Het eerste boek vind je op de hoogste verdieping van de bib helemaal in de uiterste hoek. Door met je zaklamp te bewegen in freelook mode, kan je ze opsporen.

Duw dit eerste boek in. Het tweede boek bevindt zich op het gelijkvloers van de bib, aan de linkerkant van de dubbele deur (als je  met je gezicht naar de deur staat). Duw eveneens dit boek naar achteren. 

Het derde boek bevindt zich net voor de trap naar de eerste verdieping. 

Duw eveneens dit boek naar achter en Save de game. Nu komt een van de moeilijkst te verslaande tegenstanders te voorschijn (het rood vliegend creatuur waar je al een glimp van opgevangen hebt). De beste manier om hem te verslaan, is ergens gaan staan waar je een goed zicht hebt en hem een keer raken als zijn vleugels min of meer open zijn, in reactie hierop vouwt het wezen zijn vleugels naar voren en terug naar achter en op dat moment (als ze nog naar achter zijn) moet je hem opnieuw raken en blaas  je hem naar achteren. Dit geeft je telkens mooi de tijd om te herladen. Doe dit x-aantal keer na elkaar en uiteindelijk zal hij het loodje leggen. Je zal wel bijna al je munitie kwijt zijn (of de cheat gebruiken heb je nergens geen last van). Eens je hem verslagen hebt, dien je enkel nog het vierde boek in te duwen. Dit boek is het moeilijkst van allemaal te vinden en bevindt zich op de hoogste verdieping, recht tegenover het eerste boek, achter een pilaar aan de linkerzijde van het scherm ( je komt de trap op, en gaat twee schermen verder, zodat je een beeld krijgt vanaf een grotere afstand. Het boek bevindt zich dan achter de pilaar aan de linkerkant van het scherm. 

Nadat je dit laatste boek ingeduwd hebt, verschijnt een filmpje van het laatste van de vier schilderijen op de overloop. Ga hier naartoe en ga eerst naar het meest linkse schilderij om een small bronze key in ontvangst te nemen. Ga dan naar het derde schilderij van links te beginnen, om een metal plate te vinden. Als je nu naar de schilderijen kijkt, blijkt dat onderaan elk schilderij een datum kan ingegeven worden. Dit zijn de geboortedata van de respectievelijke heren. Van links naar rechts wordt dit : 1852-1874-1899-1931. Eens je deze codes ingevoerd hebt, zal de klok beneden op de tafel opengaan en kan je de sleutel gebruiken om de hoofddeur van het huis te openen en de tuin te betreden.

De Tuin

Neem het amulet naast de poort. Ga verder naar links en neem de first aid kits en een gas cadridge uit het tuinhuisje. Je kan nog verder doorgaan, maar hier is toch niets meer te doen. Ga teug naar de poort en open ze met de small bronze key. Nu moet je terug naar waar je het spel begonnen bent, nog een aantal zombies kom je tegen. Probeer ze te ontwijken door te sprinten, want het zijn er te veel om neer te knallen. Probeer niet vast te komen zitten in een of andere smalle doorgang. Ga dan verder door voorbij de plaats waar je met je parachute neergekomen bent tot aan de poort die gesloten was. Gebruik de code van het metallic piece (in je inventaris) op het hangslot, open de poort en insert next CD. (Hier kan je kiezen om eerst het eerste deel met Aline te spelen of gewoon verder te gaan met Edward. Als je verder gaat met Edward, zal je heel het verhaal kennen, anders nog niet. 

The stone circle 

Onderzoek eerst het lijk dat aan de poort hangt en vind first aid kits en een gas cadridge. Ga over de brug en praat met Aline. Opgepast voor de monsters. Ga verder door en de brug zal instorten. Ga verder naar de stone circle. Hier moet je een puzzel oplossen. Eens je de cirkel binnenkomt, zal er tekst te voorschijn komen (dit zijn blijkbaar Edward's gedachten. Er moet drie keer een tekst te voorschijn komen. Ga dan naar eender welke steen en druk op de actie toets. Kies de juiste windrichting van de steen door in je map te gaan kijken naar de windroos. Ga voor een steen staan en bekijk die. Praat met Aline via de radio en volg haar instructies op. Ga naar de steen die zij aanduidt en druk opnieuw op de actietoets. Praat opnieuw met Aline enzovoort, enzovoort. Als het niet van de eerste keer lukt, verlaat dan de cirkel en de puzzel zal zich herzetten. Als je alles goed gedaan hebt, zal Aline je de steen aanwijzen waar je de oproeping  zal moeten uitvoeren (the East Stele). De correcte volgorde der woorden vind je op de dictafoon (goed luisteren , OGoul'ai - Hypor - Harnis - Koma). Hierna zal een blauw licht verschijnen op de middelste sokkel. 

Ga  ernaartoe en neem de Stone Stele en het Abkanis Statue. Je hebt hier je plicht gedaan, dus ga verder door. Aline zal je opnieuw oproepen omdat ze iets van je nodig heeft. Ga de trap af, door de rotsen naar het strand. Opgepast voor de grote schorpioen hier. Ga verder tot je aan een ladder komt, klim naar boven en neem de rockets. Ga terug naar beneden. En ga verder tot aan het moeras. 

Het moeras 

Ontwijk de zombies en houd links aan. Je komt uiteindelijk bij het vliegtuig. 

Ga naar binnen en neem de first aid kits, de wire cutter, de blue lens en de rockets. Ga verder door en praat met de piloot. Na dit praatje begint het vliegtuig te zinken en heb je slechts een aantal seconden om eruit te geraken. Probeer niet de piloot te redden, want dit is toch niet mogelijk ! Ga terug door het moeras en houd een noordelijke richting aan tot aan een boogpoort. Opgepast voor de schorpioenen ! Combineer de zaklamp met de blue lens om het bloedspoor te volgen. In de verte zie je een vervallen  kerk. Ga eerst de houten trap op links. Onderzoek het rotsblok met de zaklamp. Neem het amulet. Ontmoet Aline en zij geeft je een zegelring in ruil voor de steen. Ga nu verder naar de kerk. 

De kerk 

Gebruik de wire cutter om de ketting door te knippen. Neem de first aid kit en de rockets. Lees het boek. Ga terug naar het paneel naast de deur en druk de volgende symbolen in, rechtsboven - midden/midden - rechtsonder. Deze kan je vinden door met de zaklamp en de blue lens de symbolen te zoeken. Je vindt er een op de deur en twee andere buiten. Volg de bloedsporen en je zou ze vrij makkelijk moeten kunnen vinden. Als je deze symbolen ingedrukt hebt, zal het altaar opzij schuiven en kan je naar beneden, het labo in.   

Laboratorium 

Open het hek met de zegelring die je van Aline gekregen hebt ( het is een soort draaideur dus snel mee lopen). Ga verder en neem het amulet dat naast een kooi ligt. Draai niet naar links, maar ga verder tot in de andere kamer en een filmpje zal starten. Hier zie je Alan zijn hobby uitoefenen. Hij zal je bemerken en vluchten, terwijl hij de stroom afsluit, jou achterlatend achter gesloten deuren. Aline zal je echter oproepen en zij zegt dat ze een map heeft van het labo. Volg haar instructies en activeerde drie schakelaars ( ze heeft het over de draden die op de grond liggen en die moet je volgen?) die een "poweroverlead" tot gevolg zullen hebben die de deur zal openen. 

Pas op voor  zombies. De deur naast de operatietafel zal openen. lees eerst de brieven op de tafel. Neem de first aid kit en de gas cadridge uit de kast. Verlaat dan het labo via de ondergrondse doorgang.Ga de trap af, Aline zal je meedelen dat ze het valluik naar de serre vanuit de kelder voor jou geopend heeft.

Ga door een lange gang (blijf rennen om de spinnen te ontwijken) en terug de trap op. Open de deur die niet afgesloten is (links van het apparaat). Luister naar de bandopname. Ga terug uit de kamer naar de andere deur en je komt in de kelder. Ga in de richting van de kratten en Edenshaw komt op de proppen en verdwijnt weer. Kruip de ladder op en ga door het valluik. Zo kom je in de serre. 

Serre 

Neem de kogels uit de kast aan jouw linkerkant. Schrik de  monsters af met je lantaarn voor je ze neerschiet. Kruip op de ladder en duw het standbeeld naar beneden. Check de scherven en neem de zegelring en het Abkanis Statue. Ga heel de weg terug naar het labo en gebruik de zegelring op het hek. Ga erdoor en ga binnen in de 'World of Darkness".   

World of Darkness 

(Het is soms moeilijk om je hier te oriŽnteren, dus gebruik veelvuldig de MAP functie.) Ontmoet Aline en zij zal de inscriptie op de stenen ontcijferen. Een deur verderop zal opengaan. Ga verder door de gang, over de brug en door de deur. In een nis vind je een valluik. Open dit en neem de lightning gun, de first aid kits, de battery charger en de amuletten. Vanaf hier is deze lightning gun je beste wapen, omdat deze gebruik maakt van de battery charger, die opgeladen kan worden met de kristallen die je onderweg kan vinden. Ga nu verder door de deur op het einde en je zal Edenshaw en Alan ontmoeten. Je zal meegesleurd worden door de poort. Je bevindt je nu op een richel naast een afgrond. Ga door de opening. Je kan de tegenstanders ontwijken of anders gebruik je de lightning gun . Ga door de gang. Draai naar links als je kan en ga verder. Ga verder tot je de uitgang vindt (gebruik de MAP). In de volgende grot zitten ook monsters. Ontwijk ze kill ze en ga het gat voor je binnen. Draai naar rechts en zoek de koord om op te klimmen. 

Alan zal verschijnen en de koord doorsnijden. Je zal op een lagergelegen richel vallen. Ga de nabijgelegen grot binnen en onderzoek Archibald Morton's lijk (links). Neem de fles and de Photoelectric Pulsar. Lees het document. Ga terug naar buiten en klim de koord links naar beneden. Ga de trap op en bemerk Alan opnieuw. Hij zal vluchten. Achtervolg hem tot Aline opdaagt en je hem in een hoek kan drijven. Op dat moment verschijnt een gemuteerde Obed Morton die samen met Alan in de afgrond duikt. Ga in de opening en volg de gang tot je weer een koord ziet waar je dient op te klimmen. Ga over de brug de grot binnen en ontvang een boodschap van Johnson. Ga altijd rechtdoor tot je in een Lava Grot komt. Opgepast voor de monsters. Draai naar links en houd links aan (MAP functie raadplegen) tot je bij de uitgang komt. Ga verder over de brug en Johnson zal je opnieuw oproepen. Ga nog verder de trap op, door de grot. Dan naar links, kruip over de rots op het einde. Na de rots naar rechts. Volg de grot , kruip op de richel en terug eraf. Aan de splitsing naar links tot op het einde en door de poort. Je zal terug een oproep van Aline ontvangen. Je zal hierna een filmpje zien van een pilaar die valt. 

Ga over deze pilaar en vul je fles aan de lichtgevende bron. Als je aan een grote stenen schijf komt, ga je naar rechts en in de volgende grot. Nu ben je in een kleine grot met mummies, een altaar en een grote stenen deur. Ga de gang rechts in en klim langs de koord naar beneden. Ga rechtdoor en je zal een hoop stenen zien met een hoofd erop. Als je dichterbij komt, zal Alan Morton (ietsje veranderd) je gezelschap komen houden. Je kan deze Alan NIET doden met je normale wapens, je moet hiervoor de indianenspeer zien te bemachtigen. Deze speer bevindt zich in een kamer aan je linkerkant, maar Alan zal je steeds achteruit gooien. 

Bestook hem met alles wat je nog hebt en wacht tot hij op de grond valt. Ren dan snel naar de speer. Neem ze en je zal in de ultieme indiaanse krijger veranderen, die in een mum Alan herleidt. Ga nu naar de hoop stenen en neem het stenen hoofd hier. Klim terug de koord op en ga achter het altaar staan. Plaats het stenen hoofd. Aline zal verschijnen met haar deel. De deur zal openen en Edenshaw zal verschijnen en jullie aanraden te vertrekken. Volg zijn goede raad op en bekijk het dramatische einde van het spel

De Aline Cedrac Oplossing 

Als Aline start je op het dak van het huis, gewapend met enkel je zaklamp. Na het contact met Edward, klim je naar het venster en ontmoet je lucy Morton. Praat met haa en zij zal je een small gilded key geven. Lees het Science  magazine op het tafeltje. Als je naar de deur loopt, zal een slang uit het tapijt te voorschijn komen. Vermits de zaklamp je enige wapen is : beschijn de slang een aantal keren en zij zal verdwijnen. Neem het amulet en de first aid kit uit de hoek naast het bed. Ga naar buiten, draai naar je linkerkant en loop onmiddellijk voorwaarts naar de lichtschakelaar en doe het licht aan zodat de monsters verdwijnen. Ga terug en draai naar links, ga de deur links binnen. Probeer de wezens af te schrikken met je zaklamp en loop rechtdoor. Neem de  kogels en het amulet. Ga de deur binnen tegenover de tafel waar je het amulet vond. Ga door de gang en ga de deur binnen. Neem de small gilded key, de kogels en het amulet. Ga terug. (Voordat je de eerste kamer met monsters verlaat, kan je nog naar rechts gaan om door de volgende deur nog een amulet op te pikken.) Ga helemaal terug naar de deur waarnaast je daarnet het licht aangedaan hebt en open deze deur met de sleutel. Ga naar beneden en je zal een gesprek kunnen afluisteren aan de eerste deur die je tegenkomt. Ga verder naar beneden. Ga door de enige niet afgesloten deur aan je linkerkant. Doe het licht uit zodat je de revolver kan ontdekken bij het stand beeld. Gebruik de sleutel die je van Lucy gekregen hebt. Loop onmiddellijk naar de deur naast het venster want een monster zal verschenen. Ga erdoor, Volg Obed Morton tot je hem ontmoet (naar jouw rechterkant meedraaien, rechtdoor, door de deur, licht aan, deur links van de trap en volg tot op het einde. Hij zal je verdoven en je wordt wakker in een kamer op de eerste verdieping. 

Slaapkamer 

Je wordt wakker in een donkere kamer. Praat met Edward over de radio.Doe het licht aan. Doorzoek de kamer en vind een Allen Wrench, een amulet en first aid kits, lees Alan's dagboek, Ga door de spiegel naar beneden. Neem het geweer dat daar ligt bij de deur. Ga erdoor. Ga verder tot je bij een gesloten deur komt met een kijkgaatje. Kijk erdoor. Er volgt een filmpje. Neem de first aid kit. Ga vlug (monsters) terug naar boven en ontmoet Edward die je een handje zal helpen om door het valluik te kruipen. 

Zolder 

De Cert verschijnt in de spiegel en vraagt je om hem te helpen zijn spiegel terug te vinden die gestolen is door Edenshaw. In ruil zal hij het verleden van Aline onthullen. Open de deur. Ga naar Lucy (onderweg breekt de klink van de deur af) en praat opnieuw met haar. Ga terug naar de deur naast de lichtschakelaar en de trap af. Als je nu bij de eerste deur komt, zal je geteleporteerd worden naar een andere plaats. Ga door de deur aan je linkerkant in de studeerkamer, doe het licht aan en neem de first aid kit, de spiegel en de grenade launcher onder het bureau. Lees het boek. Ga buiten, draai naar je linkerkant en ga rechtdoor tot je bloed vanonder een deur ziet komen. Opgepast voor wezens die van het plafond vallen (loop snel). Draai naar rechts, weg van de deur met het bloed. Neem de tweede deur op je linkerkant. Neem het amulet en de kogels. Ga rechts rond het bed tot de wasplaats en in de spiegel. De Certo zal verschijnen. Geef hem de spiegel NIET (Zeg No, want als je Yes kiest, verandert hij je in een monster en is het GAME OVER. Hij zal sterven van verdriet. Je zal een Abkanis Statue ontvangen. Ga terug uit de spiegel en ontmoet Edenshaw. Praat met Edward. Neem de deur achter je (die met behang erop). Je komt nu in de lobby. 

Lobby

Ga de trap af, doe het licht aan (monster) en bekijk de spiegel. Bemerk de missende versiering en na de dubbele deur onder de trap binnen. Ga naar je rechterkant tot op het einde en door de deur aan je rechterkant. Opgepast voor de 2 zombies. Neem de deur aan je rechterkant en ga Obed's kantoor binnen. Doe het licht aan. Ga naar de grote spiegel, neem de kogels en schiet erop tot bij barst. Lees het boek uit de spiegel. Neem eveneens de 2 andere boeken in de kamer (ťťn naast de spiegel, de andere in de boekenkast). Ga niet verder want honden zullen je aanvallen. Ga naar buiten door de deur waardoor je binnen gekomen bent en je wordt geteleporteerd naar lucy's kamer. Praat met haar en zij geeft je een glass prism. Ga terug naar de studeerkamer (via de deur naast de lichtschakelaar, en de trap af, eerste deur links. Doe dit snel want verderop zitten monsters.) Gebruik de glass prism op de projector en vervolgens je zaklamp op de projector en je verkrijgt een Engraved Cube. Bekijk het filmpje. Onderzoek de Cube, noteer de locatie van de ster en noteer de code 1991. Ga nu naar de bibliotheek. Ga terug naar de trap, ga naar beneden en neem de eerste deur aan jouw rechterkant. Opgepast voor de 2 zombies.  

Bibliotheek  

Doe het licht aan en lees de twee documenten, 1 links op het bureau en het andere op de staander. Neem de kist met grenades. Ga naar de 2de boekenkast aan je linkerkant en druk op de actietoets. Je zal 4 boeken zien. Voer de code 1991 in. Neem de Abkanis tabletten, de first aid kits en de amuletten. SAVE YOUR GAME. Activeer de switch om een sokkel te laten verrijzen in het midden van de bib, waaruit een monster zal komen. Je kan hem enkel raken nadat hij je heeft aangevallen, dus loop rond en wacht en bestook hem dan 5 of 6 keer met een granaat. Doorzoek de sokkel en neem de halve medaillon. Ga nu naar boven en ga de secret room binnen om wat kogels te verzamelen. Ga eveneens naar het torentje (via de ladder) voor grenades. Verlaat de bibliotheek en je zal automatisch terug bij Lucy uitkomen. Zij zal je de andere helft van het medaillon geven. Combineer beide. Een filmpje volgt waaruit blijkt dat het monster dat je net verslagen hebt, niet helemaal dood is. Ga terug naar de lobby en gebruik het medaillon om door de spiegel te gaan. Ga in de kelder naar de hoek waar de dozen staan en beklim de ladder. Open het valluik met de Allen Wrench en je komt in de serre. Praat met Edenshaw en zoek de grenades. Verlaat de serre.  

Tuin/Kerkhof  

Blijf rechtdoor lopen door het poortje achteraan, draai naar je rechterkant en ga nog een poort door tot je op het kerkhof komt. Loop rechtdoor en volg mee. Ontwijk de honden of dood ze. Neem de kogels op het einde. Keer terug en neem links op de doodskist de grenades en voor de poort de amuletten. Ga nu voor de poort naar links tot onder de boog. Het monster uit de bib zal terug verschijnen. Volg de weg naar de linkerkant tot je aan de crypte komt. Ga er binnen met het monster op je hielen.  

Crypte  

Zoek de tombe van Jeremy Morton en ga binnen. Neem de rockets en de rocket launcher. Zoek ook naar de amuletten en de first aid kit naast de doodskist. Onderzoek de doodskist en neem de metal cover. Combineer deze metal cover met je zaklamp. Lees de boodschap op de doodskist: 'Only the symbol of light will open the tomb". Verlaat Jeremy's tombe. Ga tof achterin de crypte en daar vind je een soort metalen staketsel. Schijn met je zaklamp (met metal cover) hierop en vorm de letter M (begin links onderaan en eindig rechts onderaan). Dit is een beetje moeilijk, want je kunt niet goed richten. Door wat dichterbij en weer veraf te gaan staan en je lantaarn aan en uit te knippen in combinatie met richten met je geweer in de freelook mode moet het lukken. Nu zal Richard Morton's tombe zich openen (links achteraan). Ga binnen en onderzoek het lijk en neem het document. Ga verder door de grot links en blijf het bospad volgen (d.m.v het indrukken van de actietoets op het einde. Next CD  

Het Fort  

De poort is op slot, dus ga verder het bos in (ontwijk de honden). Houd rechts aan tot wanneer je aan een houten hek komt. Ga erdoor en je komt aan het fort. De voordeur is gesloten. Kruip nu de wal op rechts van de poort. Eens boven, ga links rond de richel naar beneden en ontsluit de hoofdpoort. Ga de trappen af en een kleine tunnel in. Kruip op de richel links (ga niet door de poort recht voor je) en ga over de muur (monsters). Neem de kogels en ga de boog binnen, de trap op. Opgepast: Zombies. Draai naar je linkerkant en ga de deur in de nis binnen. Je zult Obed Modon ontmoeten. Neem de black Metallic Card en de amuletten. Verlaat de kamer en ga door de gang naar beneden en door de deur aan jouw linkerkant. Ga helemaal naar beneden en draai links. Zoek de wire cutter, de blue print (allebei op de tafel), de tripod support (in het oude kanon) en het papier. Neem nu de trap achter je en neem de Mould naast de kist. Verspreid in deze grot liggen nog rockets en first aid kits. Keer nu terug, de trappen op en naar de muur waar je over gekropen bent. Ga nu de boog binnen die je daarnet niet binnengegaan bent. Ga naar de afgesloten kist en gebruik de wire cutters om ze te openen. Neem de large ornate key en de steel lingot. Ga terug naar het hoogste punt van het fort waar je binnengekomen bent en open daar links de houten deur met de sleutel. Nu ben je in het werkhuis.  

Het werkhuis  

Doe het licht aan (naast de andere uitgang naar buiten). Lees het boek op de tafel. Neem de orange accelerator, de weapon stock en de weapon barrel. Ga naar de machine achter je en steek de Mould erin. Gebruik dan de lingot om de Perforator Barrel te maken. Spits de tripod support en krijg een Half Ring. Doorzoek het labo en de kast en neem de glass lens (opgepast: monsters).Ga door de deur naast de lichtschakelaar naar de kantelen en gebruik de glass lens in de telescoop. Kijk erdoor! Ga verder op de kantelen en je zult in het reservoir vallen.  

Reservoir  

Ga door het reservoir (opgepast voor monsters) tot op het einde, kruip eruit en ga door de deur. Kruip de ladder op. Neem de Golden, Red en Silver Metallic Card uit de kist. Neem de first aid kit. Ontsluit de deur en ga de trap op. Ga nu terug naar het werkhuis. Verlaat het werkhuis via de andere deur. 

Fort  

Ga tot beneden, ga over de muur en ga de boog binnen. Volg het gangetje tot je aan een deur komt met 4 'card slots". Lees Jeremy Morton's dagboek tot op de laatste pagina. Plaats de cards in de juiste slots en ga de deur binnen (volgorde : Silver, Gold, Red, Black). Draai naar je linkerkant en neem het plasma cannon uit de kleine nis. Neem ook de amuletten en de andere Half ring op de krat. Combineer het met de helft die je al hebt. Neem de amuletten. Ga de draaitrap op en praat met Edward over de 'Stone Circle". Helemaal bovenaan ga je naar de machine en verkrijg je een diagram. Roep Edward opnieuw op. Hij zal je nummers geven die je als een datum moet invoeren (10-31-2001). Alle planeten zullen bewegen en in 1 lijn komen en een stuk van de muur zal opengaan. Neem de Large Bronze Key, Alan Morton's Zegelring, Small Padlock key en een Abkanis Statue. Gebruik de sleutel op de deur verder weg. Je bent nu buiten het fort. Neem de kist met grenades. Kijk naar de totem aan het einde van het klif. Roep Edward en zeg dat je hem wil ontmoeten. Vergeet niet de amuletten naast de totem mee te nemen.

Het Bos  

Ga helemaal terug naar waar je begonnen bent met de tweede CD (ontloop het monster) en ontmoet Edward. Hij zal je een stone disk geven in ruil voor de zegelring. Ga terug naar de totem en gebruik de stone disk. Verkrijg een Abkanis Energy Stone en nog een Abkanis Statue. Nu is het tijd om een beetje te knutselen om zo de perforator te bekomen (combineer de 2 half rings, combineer de tripod support met de perforator barrel, combineer de orange accelerator met de weapon butt, de volledige ring met de Abkanis Energy Stone, de barrel met de orange accelerator met de tripod support met de perforator barrel en uiteindelijk de perforator met de Abkanis Energy Stone.  

Fort/werkhuis  

Ga terug naar het werkhuis en kruip de ladder op naast de machine. Doe het licht aan en beklim de ladder op je linkerkant. Beklim het platform en ga door de deur. Gebruik de small rusty key op het hangslot van de deur. Ga naar beneden en activeer de machine die daar staat om het valluik te openen. Ga nog een ladder af en activeer ook die machine. Een timer zal beginnen te lopen en je hebt maar 2 minuten. Het monster zal verschijnen. De truc is dat je op het moment dat de bliksem stopt, je naar de andere kant moet lopen en je hem over je heen moet laten springen. De bliksem zal hem dan treffen en na drie keer zal het hem doden. Zet de machine af en terug op aan. De timer zal opnieuw beginnen te lopen, Nu moet je helemaal terug naar de ruimte (via de ladder) waar het kanon stond opgesteld. Je zal allerlei tegenstanders onderweg tegenkomen, maar loop ze gewoon voorbij, want je tijd is beperkt. Gebruik de perforator op het kanon en je zult een gat in de muur blazen. Zo kom je in de World of Darkness.  

World of Darkness  

Ga voorwaarts en neem de photoelectric pulsar. Draai naar rechts en klim de ladder naar beneden. Ontloop de monsters. Ga verder over de brug en door de grot aan de andere kant. Ga de trap af aan je linkerkant en ga verder door de gang tot je Edward ontmoet. Volg hem en ontcijfer de tabletten. Verlaat de grot, ga over de grote brug en door de grot aan de andere kant. Ongeveer halverwege de gang is er een valluik met de volgende items: first aid kits, battery charger, lightning gun en amuletten. Ga verder en kijk hoe Edward in de opening gezogen wordt. Praat met Edenshaw en ga zelf door de poort. Ga links de trappen af, over de brug en nogmaals een trap af. Praat met Edward en neem het luminiscent Crystal. Ga in de grot voor je. Volg de richel en ga in de grot aan de andere kant. Ga naar links (monsters) en kruip op de richel op het einde. Spring naar beneden en volg de richel rond de hoek. Ga naar links en kruip weer op een richel. Je zult van daar het Abkanis Fort zien. Daal de trap af en beklim dan de ladder om bij het fort te komen.  

Abkanis Fort  

Opgepast: monsters. Ga de trap op naar de rechtszaal. Beklim de grote trap rechts en ga naar het schrijn bovenaan. Ga de trap op en volg altijd verder: een deur zal openen en ga in de grot. Ga naar de ronde tafel in het midden en bemerk de 7 knoppen. Druk op alle knoppen om zes Tegels te krijgen (afbeeldingen van dieren). Na iedere knop dien je naar het altaar te gaan ergens aan de zijkant en de steen te nemen. De zevende knop tovert terug de trap te voorschijn. Eens je ze allemaal hebt, verlaat het schrijn en daal de trappen af naar rechts en beklim de ladder . Als je op het dak bent, kruip dan door de koepel. Neem de lndain Flask. Als je je omdraait, zal je 6 stenen pilaren zien. Plaats de 6 zegels in de pilaren volgens de afbeeldingen die erop staan. Ga naar de gang tegenover de ladder en neem de Stone Pyramid en de amuletten. Verlaat het gebouw en ga terug naar het schrijn. Ga de trappen op tot je aan een standbeeld komt met een rare sokkel. Gebruik de Stone Pyramid en het zal veranderen in een Stone Head. Een 'god' zal je toespreken. Na het gesprek, ga de trap naar beneden en verlaat het fort via de ladder aan de linkerkant. Volg de trappen naar beneden en ga in de grot. In de lavagrot ga je naar je linkerkant, door de grot. Volg helemaal tot het einde (gebruik eventueel de MAP functie), ga door de gang en ga over de brug (monsters). Vul de Flask aan de poel aan je rechterzijde. Ga door de gang en beklim de trappen aan het einde. Bovenaan zal je Alan zien vluchten. Ga terug tot je op de brug komt waar Alan op stond. Daal de koord af en volg de gang tot je Alan in een hoek vastzet. Een gemuteerde Obed zal te voorschijn komen en springt met Alan in de afgrond. Klim naar beneden en neem het Eagle Statue en roep dan Edward op via de radio. Ga door de kleine opening achter je en ga naar beneden in het gat. Je bent nu in de balsemkamer. Ga rond de grot en praat met Johnsop. Hij zal je vragen om het ritueel te beŽindigen. Ga door de opening in een riool. Spring in het water en ga naar je rechterkant (gebruik de MAP om de andere kant te vinden). Klim eruit aan de andere kant en door nog een kleine opening. Praat weer met Johnson. Daal af van de richel en loop naar de ingang van de grot. Je bent nu terug in de grote grot, maar deze keer is er een pilaar naar beneden gevallen die een brug vormt. Ga naar Obed toe. Gebruik de photoelectric pulsar en wacht tot hij dicht bij je is en schiet hem neer. Blijf dit doen tot hij verslagen is en hij in de diepte stort met de brug. Ga nu naar de grote stenen schijf aan je linkerkant en ga in de grot er tegenover. Je zal terechtkomen in een kamer met mummies. Ga naar het altaar achteraan en gebruik het stenen hoofd op de sokkel. Edward zal te voorschijn komen met het ontbrekende hoofd en de deur achter jullie zal opengaan. Edenshaw komt nog even te voorschijn om jullie te vragen om weg te gaan. Volg zijn raad op en  The End.

 

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Free Web Hosting