27-11-2005

Alida

Einde

 

 

Map

 

 

Je hebt nu alle kluizen gevonden maar die zijn nog gesloten. Ga naar de Serre (of je bent er al), rondom zijn nog meer doorgangen waar je misschien nog niet in geweest bent. Ga door de middelste doorgang in het Oosten beneden naar de studeerkamer.

In de studeerkamer op het bureau liggen 2 brieven. Deze brieven schreef Arin voor zijn vrouw Julia voordat hij terug keerde naar Alida. De brieven zijn nooit verstuurd omdat Arin vastgenomen werd. 

In de brief schrijft Arin dat de kluizen van Peghead, Potentiometers, Switch, Pickup en de Central kluis met elkaar verbonden zijn. De bandleden gebruikten de combinatie van hun gebieden om de kluizen te beveiligen. Dit betekent dat de drie kluisdeuren in de gebieden (Peghead, Potentiometer, Switch) correct moeten worden geplaatst om de Centralekluis te kunnen  openen. 

De kluisdeuren beantwoorden aan 2 codes:
1. Type de juiste code in
2. Sound code

Hij zegt ook dat EEN geluid sterk genoeg is om alle deuren te bereiken. Dit geluid kan gespeeld worden op het Alida gitaar met de metalen plectrum in de Pickup (Pickup = dit gedeelte van een gitaar heet een brug in het NL).

Wat de juiste code is die je moet in typen is nog een probleem. De kluisdeuren hebben 2 knoppen en 2 lichten. Als je de juiste code ingeeft zal het licht in groen veranderen en dan ben je klaar om de Sound code uit te voeren. 

Om de code te vinden die je moet in typen moet je de puzzel oplossen van het Cijferapparaat in de Centraleruimte. 

In het Switchgebied, boven in de bol, op de linkse muur is een tekening. Je zag op de tekening rondjes met punten in het ronde en sommige met een streepje boven of onder het rondje. Onder die rondjes zag je een afbeelding van het Cijferapparaat. Deze tekening (rondjes) heb je dadelijk nodig bij het Rune paneel om de rondjes te ontcijferen.  

 

Ga naar de Centraleruimte (als je dus in de Serre bent neem je het wagentje (T-runner).

Ga dan naar de kluis van Luke (onder in het Metalengebied - zie oplossing van Luke waar de kluis is als je het niet meer weet).

Ga rondom de kluis, ga met de ladder die in de hoek van de kluis is naar beneden en draai onderaan de ladder je om. Ga naar het hek, klik op de knop die in het hek is zodat de knop omhoog staat. Dit zal de stenendeur (met het symbool) van de hals (Neck Support) omhoog halen zodat je nu naar het Rune paneel in het Waterhuis kan gaan. 

Ga naar de Loopbrug (Oost tunnel in en zorg dat de hefboom op rechts staat).Ga door de tunnel en op het einde (stenendeur is nu dus omhoog zodat je nu verder kan) ga je het Waterhuis in tot zover als je kan . 

Dit is waar Juno zijn experimenten met het bi-Gebied apparaat uitoefende. De effecten van zijn laatste experiment zie je nu in het Waterhuis. 

Draai je om en 2x vooruit het huis uit. Rechts op het hekwerk zit een knop, druk op de knop het het Rune paneel komt naar beneden.

 

RunePanelEr zijn 7 knopen op het paneel: Boven - Onder, - Rechtsonder en 4 in het midden.

Druk op de Bovenste knop, dan op de Rechtse knop van het Midden, klik Rechtsonder op de knop (tijdknop) en kijk omhoog.

Boven in een schermpje zie je de letter C. De tijdknop zal de letter 6 seconden laten zien in het scherm. Nu heb je de rondjes nodig om de rondjes te ontcijferen. Het eerste rondje op de tekening heeft een puntje aan de rechtse kant en een streep erboven. Je hebt net op het paneel de bovenste knop ingedrukt en het rechtse knopje in het midden en het resultaat van een C boven in het schermpje. Je bent net het symbool (rondje) van de tekening ingegeven dat beantwoord aan de letter  ' C '. Is het streepje onder het rondje dan druk je op de onderste knop van het paneel.

De eerste regel van het bericht verwijst naar de code die je moet intypen voor de kluisdeuren. De tweede en derde regel verwijst naar het Cijferapparaat. Klik weer op de knop in het hekwerk om het paneel weg te zetten. Ga naar het Cijferapparaat in de Centraleruimte. 

PushButtonCodeDe cijfers veranderen in puntjes. Dit is de code om de kluisdeuren te openen: boven, onder, onder, boven, onder, boven, onder en onder.

 

Je bent nu klaar om Arin uit zijn kluis te bevrijden. Ga naar de kluisdeur van Arin (met de ladder van het schijvenapparaat naar boven).

Druk op de knoppen die onder elkaar staan rechts van de rode knop in deze volgorde:

boven, onder, onder, boven, onder, boven, onder en onder.

Als je een fout maakt begin je opnieuw. De knop springt op groen en nu het geluid nog.

Ga naar de Pickup van het gitaar (West tunnel in en met de lift in de Centralekluis omhoog).

Klik op de schakelaar van het paneel, als de plectrum klaar is met spelen zie je Arin verschijnen in het videoscherm. Je zal zien dat de knop van de kluisdeur rood is. Hij zal je vertellen dat hij een plan heeft om Kivas in de kluis op te sluiten en jij moet hem daarbij helpen. Hij tikt de code van de kluisdeur in en vraagt op je het gitaar opnieuw wil bespelen. Klik weer op de schakelaar om de snaren te bespelen. Op het videoscherm zie je dan Kivas bij de kluis komen en begint tegen je te praten.

Hij zegt dat hij heeft wat hij hebben wilde en dat is het fortuin van de bandleden.  

Je kan niets doen want hij zorgt dat de lift verdwijnt. Hij loopt de kluis in en Arin zal hem opsluiten. Arin laat de lift weer terug komen en zegt dat je hij je wil ontmoeten op het balkon.. 

Ga met de lift terug de Centralekluis in en ga naar het balkon (kijk onderweg in de kluis naar Kivas die op zijn fortuin zit). Op het balkon ontmoet je Arin, hij bedankt je en Einde game 

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
 

Alida - Luke - Juno - Arin - Einde

 

GameSolves
http://www.gamesolves.tk
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Henk

Free Web Hosting