23-09-2006

Al Emmo and the Lost Dutchman's Mine

Al Emmo and the Lost Dutchman's Mine, is een geestige western met gezonde dosis avontuur, volgens de traditie van klassieke avonturen games.

Jij bent Al Emmo. Een niet gebruikelijke avonturen held. Je bent een oud, klein, kaal, bij zijn ouders inwonend mannetje dat daardoor maar moeilijk een vrouw kan krijgen. Hij reist af naar het wilde westen, naar Anozira. Hij ontmoet daar zijn droomvrouw die hij besteld heeft uit een catalogus. Hij wil met haar trouwen en samen bij zijn ouders wonen. Uiteraard klinkt dit een stuk minder aantrekkelijk en gaat er van alles fout. Al mist zijn trein en zit dus vast in dit kleine stadje. Hij gaat naar de saloon om een kamer te huren. Daar ontmoet en valt hij als een blok voor de knappe Rita Peralto. Rita blijkt ook nog eens iets te maken te hebben met een geheimzinnige goudmijn waarvan niemand de exacte locatie weet. Haar hart wil je winnen en voor je het weet zit je tot over je oren in een avontuur dat terug stamt in de tijd van de oorlog voerende Indianen stammen de Aztec.

Ontdek de legenden van het verloren goud en koester je in de intense zomerhitte.

Je ziet adembenemende landschappen, ontmoet de dolle prairiehond, en nog veel meer!

 

De Spelers
Al Emmo Rita Peralto Antonio Sheriff Burgemeester Kevin - Saloon Koko - Drogist

 

Er zijn 9 Hoofdstukken in Al Emmo

 

Act I: Dude, Where’s your Train?

Act II: Enemy of the Date

Act III: Shallow Al

Act IV: The Torn Identity

Act V: Free Billy

Act VI: Indian, a Stone, and the Last Town Raid

Act VII: This is War

Act VIII: Bridges, Stones, Diaries

Act VIIII: The Peraltos

 

Bekijk alles met de Bril/Oog cursor.
Praat met iedereen en gebruik altijd alle dialogen.

Praat ook tegen objecten.

Toon al je inventaris objecten aan iedereen.

Pak alles wat je kan pakken.

F1 - help 

F5 - Opslaan

F7 - Laden

ESC - direct naar de plaats waar je naar toe loopt

CTRL+ Q - Verlaat het spel

TAB - Toont de inventaris.

 

Met de rechtermuis blader je door de cursor afbeeldingen: Bril, Mond Hand en de + teken. 

Of, ga met de muis in de rechter bovenhoek van het scherm voor het spelmenu.

Klik het witte puntje, van de cursorafbeelding op het object om de opdrachten uit te voeren. 

 

Het spel kan je hier bestellen.

Er is ook een Demo.

Download demo (246 mb)

De oplossing voor de demo kan je hier vinden.

 

 

Volledige Oplossing

 

Hoofdstuk 1

Dude, Where's Your Train?

De inleidende scène beëindigt en arme Al is op een treinstation, in Anozira, midden in het woestijn. De trein is zonder AL vertrokken en zit vast in de stad Anozira. Eerst ontmoet Al zijn metgezel; de "Verteller", die je het hele spel zal bijstaan. Praat met Stationchef, Johnny Kane, tot hij een terugbetaling voor je treinkaartjes accepteert. In je inventaris heb je al een Lege Geldbuidel en Treinkaartje. Pak het treinkaartje uit je inventaris, geef het aan hem en hij geeft er $30 dollar voor terug. Praat weer met hem tot hij zich herhaald. Het pad, aan de linkerzijde (Westen) leidt naar de begraafplaats. Je zal hier later terugkeren. Het pad Noord, aan de linkerzijde gaat naar de Stad.

In het spel zitten wat verborgen grappige scènes (Easter Eggs).

Zie de klok boven het station - De klok toont de tijd van jou computer. Praat tegen de klok.

Praat tegen de lantaarnpaal en zie een grappig filmpje

(I'm waiting for the train - parodie op  I'm singing in the rain). 

Ga naar de stad. Je komt in een scherm waar het Kantoor van de Sheriff en het Postkantoor zijn. De Galg en een Wombat omheining.

 
De gewone wombat (Vombatus ursinus) is een Australisch buideldier uit de familie wombats (Vombatidae). Het is een koddig dier dat er uitziet als een kruising tussen een beer en een das. De wombat leeft in Oost-Australië en Tasmanië.

Bekijk zeker de omheining want anders komt deze later niet tussen de dialogen. Kijk in het gat en Al ziet iets bewegen. Het Zuidelijke pad gaat terug naar het Station, rechtse pad naar de Villa van Rita met een onvriendelijk hond, en links ga je verder de stad in. Praat tegen het postkantoor bord "You've Got Mail!". Praat zo dus tegen alles wat je tegenkomt voor grappige scènes :). Ga links naar de stad.

Hier is Kevin's Saloonbar, Koko's Drogist en het Groene Huis van de Burgemeester (Mayor). Zie voor de winkel van koko een Wombat voerautomaat. Koop Wombat Korrels - klik de geldbuidel op de automaat. Ga de winkel van Koko binnen - Gebruik de hand cursor op de deur. Praat met hem tot hij niets meer te zeggen heeft. Onderzoek dan alles. Koop een Map van Anozira, Lege Fles en een Cost Mo Magazine. Om dingen te kopen, klik je de geldbuidel op Koko. Zie een ton, onder in het scherm. Bekijk de ton en klik erop met de handcursor om er een slokje uit te nemen :). Koko vertelde dat er gebieden op de map komen als je ze bezocht hebt - Doe-het-zelver. De map komt in de linkerhoek van het scherm als je buiten staat. Je kan de woestijn in gaan en de gebieden bezoeken zodat ze op de map komen. Later kan je je dan sneller verplaatsen door in het gebied op de map te klikken.Terwijl je de gebieden in het woestijn doorzoekt pak je onderweg een Hoefijzer

 

 

 

Saloon

Gebruik de handcursor om de deur te openen. Al springt automatisch op een kruk en praat met Kevin. Tijdens het gesprek biedt Kevin je een kamer aan die je kan huren. $5,00 is de correcte keuze, maar het is leuk om verkeerd te raden om de grappige opmerkingen te horen. In de volgende scène ontmoet Al, Rita Peralto - Zij zingt een grappig liedje en Al is meteen verliefd. Wanneer dit voorbij is hebt je de Kamer Sleutel in je bezit. Ga weer op de kruk zitten. Praat met Kevin over Rita. Nadat Kevin je een Pamflet heeft gegeven, klik je het pamflet op Al en lees de informatie over Rita. Merk op dat zij in het bijzonder van de Woestijn Saguaro bloem houdt. Praat verder met Kevin. Kevin adviseert je om met Burgemeester Trinkwasser te gaan praten. Klik op de barkruk om op te staan. Ga in het woestijn naar de bloem zoeken. Ga buiten op de hoofdstraat links, het woestijn in. 

Ga dan: Noord, 3x Rechts, Noord en Rechts. Pluk hier een Roze Oleanderbloem van de struik. Gebruik de map om terug naar de stad te gaan.

 

Burgemeester

Praat met hem. Wanneer je hem over de plaatselijke flora vraagt, vertelt hij over de Saguaro bloemen en zegt dat er een bloeit, nabij de Stier Pen (Bullpen). Toon de oleanderbloem aan hem - de bloem is giftig. Pak een Kogel van de schoorsteenmantel. 

 

 

Saloon

Je kamer is op de bovenverdieping - ga links van de bar door de opening. Gebruik dan de sleutel op je deur - rechts. De sleutel breekt. Je ontvangt een aanwijzing van de pianospeler (Dang that key). Ga terug op een barkruk zitten. Toon Kevin de gebroken sleutel uit je inventaris. Hij kan je niet helpen omdat hij de duplicaat is verloren. Praat met pianospeler, Bill. Hij zegt opnieuw iets over een sleutel. Bekijk de piano toetsen. Bill heeft een toets vervangen met een kamersleutel. Probeer de kamersleutel te pakken. Praat opnieuw met Bill tot hij zegt dat hij een Blazin' Kev, drankje wil. Bekijk de drankkaart en bestel een Tequila met een Agave Worm - pak de drankkaart (staat op het ronde tafeltje) en klik met de brilcursor op de Tequila met Agave Worm. Je besteld dan automatisch het drankje. Het glas glijdt van de bar en valt op de vloer. Pak de Agave worm, van de vloer. Praat met Kevin over het drankje. Hij zal het niet maken omdat het een explosief drankje is. Je moet hem zelf brouwen. Als je vraagt hoe je het drankje moet maken zegt hij, " moet ik het voor je spellen".  

 

Klik op de drankflessen, beginnend  met dezelfde letter, die de naam van het drankje spellen.

Blazin Kev

 

1:Bourbon - Whisky

2:Lemon juice - Citroensap

3:Absinthe - Absint 

4:Zedoary

5:Irish Cream - Baileys

6:Nutmeg -Nootmuskaat
7:Kirsch - kers

8:Egg Nog - Advocaat

9:Vodka - Wodka

 

 

 

 

 

 

"Steek het aan, en ga weg staan"! Pak het Lucifer doosje van de bar. Gebruik de lucifers op het drankje om het aan te steken - als je te lang wacht met het aansteken dan zal de alcohol verdampen en moet je een nieuwe maken. Steek het snel aan, pak het Glas en geef het aan Bill. "Ik hou van on the rocks" - moet ijsblokjes in. Ga terug naar de woestijn - links van het groene huis en pak een paar kleine Steentjes. Combineer de steentje met de cocktail. Geef Bill dan het "Blazin Kev on the rocks" cocktail en klik snel met de handcursor op de pianotoetsen, als hij een slok neemt, om je Kamersleutel te pakken. Lukt dit niet, maak je een nieuw drankje en probeer je het opnieuw. Heb je de Kamersleutel uit de piano gepakt, weet je ook meteen hoe Kevin de sleutel verloren is :). Ga terug naar de kamer op de bovenverdieping en ga de kamer binnen - gebruik de sleutel op de deur. Pak onder het bed een Kapotte Zweep. Ga terug naar de bar. Pak van de tafel de Fles Mosterd. Pak uit de asbak, onder het dartbord, wat Sigaretten Peuken. Praat weer eens met Bill. Praat ook weer met Kevin. Hij zal een verhaal over de Sheriff vertellen, openbaart sommige geruchten over Rick van het Postkantoor en de Burgemeester en tenslotte over de vervelende zoon van Bubba. Een belangrijke aanwijzing is dat het kind soms graven opgraaft. Verlaat de bar. 

Zie een jongetje op de rotsen zitten, voor het huis van de Burgemeester. Praat met het jongetje (zoon van Bubba) - Gebruik de mondcursor om dichterbij het jongetje te komen en praat dan met hem. Hij daagt je uit om de vlag van zijn papa van de vlaggenmast te pakken. Ga uit de close-up van het kind en ga tussen de 2 gebouwen door, achter naar het Gastenhuis. Zie een waterfontein. Ga het gastenhuis in. Controleer de deuren en de wasmachine. Ga naar boven - achterste linker deur. Je kan de waslijn met kleren niet bereiken. Verlaat het huis en ga links naar de schuur. 

 

 

Praat met Bubba. Al vraagt of de vlag neergelaten kan worden, maar Bubba zegt dat het enkel naar beneden gaat voor een schoonmaakbeurt, of halfstok als er iemand overleden is om hem te eren. Al beslist te proberen te beweren dat iemand gestorven is, maar Bubba wil geschreven bewijs en hard bewijs. Onderzoek alles bij Bubba. Ga terug naar het huis van de Burgemeester. Lees het boek van geboorten, huwelijken, en sterfgevallen. Klik op het boek om een overlijdensakte te smeden. Je pakt automatisch de Overlijdensakte.

 

Ga naar het Station - Zuid bij het huis van de sheriff en ga bij het station links naar de Begraafplaats. Op de achterzijde, is een klein gat in het terrein. Onderzoek dat gat en pak een Mensen Bot eruit - dit kan je alleen doen als je met Bubba gepraat hebt. Lees alle inscripties op alle grafstenen en kruisen. Je kan ook de Narcis bloem pakken. Ga terug naar Bubba.  

 

Toon hem het bot. Hij gelooft niet dat er iemand gestorven is, omdat het bot vuil is. Ga naar het fontein voor het Gastenhuis en was de bot schoon. Nu zal Bubba het propere bot als bewijs aannemen. Bubba wil nog steeds geschreven bewijs. Toon de Overlijdensakte aan Bubba. Nu is hij gewillig om de dode te eren, maar het zal je een dollar kosten. Betaal Bubba en hij zal de vlag neerlaten. Jammerlijk is het nog steeds onbereikbaar. Toon hem het gebroken hoefijzer. Wanneer hij in de schuur gaat om een andere te halen, spuit dan Mosterd op de vlag. Bubba ziet de vlek op de vlag, gaat de vlag schoonwassen in de fontein, laat hem daar drogen en gaat zijn zoon eens onderhanden nemen. Ga naar het fontein en pak de Vlag. Ga terug naar het kind en toon hem de vlag. 

 

Ga in de woestijn naar het scherm met de stier en cactus bloem. Bevestig de vlag aan de Saguaro cactus, open dan de poort van de stier en de stier doet zijn werk. Pak de gevallen Saguaro bloem.
 

 

De Saguaro (Carnegiea gigantea) wordt de vorstin van de Sonora woestijn genoemd, of de stekelige griezel. Ze is het symbool bij uitstek van het Amerikaanse Zuidwesten en een plant met persoonlijkheid.

 

Ga terug naar de Saloon. Geef de Saguaro bloem naar Rita. Ze accepteert de bloem en je hebt een afspraak met haar. Op moment dat je wil beginnen komt die slijmerige, Antonio binnen en haar voor je voeten wegkaapt. 

 

Hoofdstuk 2

Enemy of the Date

Saloon

De volgende ochtend komt Al teleurgesteld beneden en ploft op de barkruk. Aangezien dit een nieuwe dag is, moet je opnieuw met iedereen praten. Ga nadat je alles in de saloon gedaan hebt met de burgemeester praten. Ga daarna met Antonio praten die in het gastenhuis verblijft - Hij staat buiten het gastenhuis. Ga terug naar de saloon. Rita staat achter de bar. Ga op de kruk zitten en praat met Rita. Het gesprek begint waar het vorige nacht beëindigde, met de afspraak die Al aan Rita vraagt. Ze neemt de uitnodiging aan. Ze zegt dat "we rond de stad kunnen rijden terwijl ik je de stad toon". Ze spreekt over een paard. Sta op en ga naar de schuur van Bubba.

 

Bubba

Praat met Bubba en je vraagt of je een paard kan kopen. Je moet een test afleggen en als je deze goed doet, mag je een paard huren. Ben je geslaagd (je slaagt altijd, wat voor antwoord je ook geeft) betaal je $5 dollar voor de verzekering. Spring na het stripverhaal op de ezel. Zoals je weet zijn ezel eigenwijs en Al krijgt de ezel niet aan het rijden. Praat met Bubba over de muilezel. Bubba geeft een aanwijzing hoe je de ezel aan de gang krijgt "Wil je dat ik een sappige aanwijzing voor je laat bengelen en je naar de juiste richting leidt". Je moet dus iets vinden om voor de muilezel te laten bengelen. Pak de Hamer, die voor de paal ligt. Aai het paard en je hebt een Paardenhaar. Ga naar het woestijn - links van het groene huis. Ga 2x Noord, Links en Noord.

 

Aan de overkant van de spleet is een peer aan de cactus,die je niet kan bereiken. Combineer de zweep met het paardenhaar. Probeer dan met de zweep de peer te pakken. Lukt niet, er moet een haak aan.

 

Ga Rechts en Zuid en zie een cactus met naalden in een vorm van een haak. Gebruik de hamer op de cactus om er een Naald vanaf te slaan en combineer de naald met de zweep om er een Hengel van te maken. Probeer dan opnieuw de peer te pakken, met de hengel. Lukt nog niet. De verteller heeft er wel lol in en zegt iets over een Jungleboek en een klauw. Ga 2x rechts, Zuid, 3x Rechts, Noord, 2x Rechts en Zuid. Uit de gaten komt een prairiehond en de beer probeert die te pakken. Ga Noord, 2x Links, 3x Zuid, 2x Links, Noord en Rechts (boven in het scherm), naar de Oase (of gebruik de map om je rechtstreeks naar de Oase te verplaatsen). Klik de Hengel in de waterpool. Ze bijten niet. Combineer de agave worm met de hengel. Probeer het opnieuw en je hebt beet. Al, stopt de Vis in zijn broek. Ga terug naar de beer.

Klik de vis op de beer. Al werpt het naar de beer, die het neemt en weg loopt. Als dank begint de onschuldige kleine prairiehond op je te schieten. De beer was van hem. En ook heb je niet de klauw van de beer kunnen bemachtigen. De prairiehond gooit wat materiaal uit het gat. Één van de objecten is een berenklauw. Als je probeert om het op te rapen, herinnert de prairiehond je eraan dat „je het bewijs niet aan kan“.

 

Hij verleidt je dichter bij het gat te komen en pakt dan je bril. Pak je hamer uit je inventaris en klik de hamer op het gat waar de prairiehond zijn kop uitsteekt. Raak hem 3 maal. Heel de familie steekt zijn kop uit de gaten. Raak alleen de prairiehond die de bril op heeft. Pak dan uit het materiaal de Berenklauw. Combineer de klauw met de hengel en ga naar de peer terug. Gebruik dan de hengel op de peer en nu heb je de Peer. Ga terug naar Budda. Klik de hengel met het fruit op muilezel. Rij naar het huis van Rita - rechts in het scherm van de Sheriff.

Rita's Huis

Bekijk het bord aan de poort. Het zegt " Waarschuwing, De hond bijt“. Probeer toch maar eens de poort te openen en naar het huis te gaan. Smeer je in met de hete Chili saus en ga weer door de poort. De hond doet nu niets.

Klop op de deur en Rita verschijnt boven op het het balkon.

Weer is die slijmerige Antonio je voor. 

 

 

Hoofdstuk 3

Shallow Al

 

Saloon

De volgende ochtend, vertel je weer alles tegen Kevin wat je die nacht mee gemaakt hebt. Kevin verteld tegen Al dat de familie van Rita in het rood staat. Doordat Al de hele dag die vis in zijn broek heeft gehad, stinkt Al naar vis, dus tijd om je te wassen. Ga naar de Oase. 
 

Bij de oase ontmoet je een reddingswerkster - Pammy Sanderson. Praat, bekijk en doe alles met haar :) Als je haar bekijkt zie je dat ze erg verbrand is. Blijf door kletsen tot ze zegt dat ze zonnebrandcrème nodig heeft. Zie ook de watermeloenen. Probeer een watermeloen te pakken.

 

Vraag of Koko zonnebrandcrème verkoopt. Uitverkocht dus, maar hij kan het wel maken als je een aloë Vera brengt. Ga naar de Burgemeester en vraag naar de aloë Vera. Ga naar de woestijn, Ga Noord, 3x Rechts en 2x Noord. Pak een Blad van de Aloë Vera plant. Geef het aloë Vera blad aan Koko en betaal $3 voor de Zonnebrandcrème.

 

Aloë Vera plant Struik

 

Geef de zonnescherm aan Pammy en ze vraagt of Al haar wil smeren. De Zonnebrandcrème, stinkt naar Koko. Ga met de burgemeester praten. Hij vertelt je dat je de creosootstruik moet zoeken. Daaraan bloeien, na een goede regenbui, kleine gele bloemen, die heerlijk ruiken en kan gebruiken voor de parfum. Ga terug naar de oase. Vul de fles met water. Om die struik te vinden, ga je Links, Zuid, 3x Rechts, Noord en 2x Rechts. Hier is een gele struik. Klik de fles met water op de gele struik en klik dan de fles Zonnebrandcrème op de struik. Smeer dan de geurige Zonnebrandcrème op Pammy. Nu schuurt het te hard. Je moet het verdunnen. 

 

Ga naar het Gastenhuis. Klik de Zonnebrandcrème fles op de smeermachine dat je $1 Dollar kost. Probeer haar weer in te smeren. Nu is het te dun. Ga naar de schuur van Budda. Gebruik de Zonnebrandcrème fles in de vaten met stroop (molasses). Smeer haar in met de goede Zonnebrandcrème en nu is ze tevreden. Ze verteld je over de afschuwelijke man die zij bij het Gastenhuis van de Heifer's heeft ontmoet. Ze verwijst naar Antonio. 

 

 

Hoofdstuk 4

The Torn Identity


Al bevindt zich buiten het Gatenhuis. Ga naar binnen. Klop op de deur met de stierhoorn. Al zegt automatisch "Pammy stuurt me" en Lou laat je binnen. Lou is de Manager van het gastenhuis. Praat met Lou, over een baan. Je kan een baan krijgen als je je verkleed als travestiet en de juiste kleding ervoor kan krijgen: Een mooie jurk, een paar meloenen, Make-up en een pruik. Verlaat het kantoor. Open de deur rechts van het kantoor en je staat boven bij de waslijn. Bekijk de kleren. Je kan het niet bereiken. Ga naar de woestijn en Links naar een boom. Pak de Stok, onder aan de boom. Gebruik de stok op de waslijn en je hebt een Jurk. Ga naar het treinstation. Praat met de Man/Vrouw die daar zit. Geef haar jou hamer, inruil voor zijn Pruik. Nu de Make-up nog. Klik het Cost Mo tijdschrift op Al, om het te lezen. Er is een  advertentie voor een gratis proef make-up set. Je scheurt er de Make-up Advertentie eruit. De verzend kosten zijn al betaald. Ga naar het postkantoor. Praat met postbode, Rick. Klik de advertentie op hem en hij zal het voor je invullen. schuif de advertentie in de uitbox. Ga terug naar het treinstation. Zie een man op een paard. De post komt via de FedUp compagnie, aan bij het treinstation. Praat met de man over jou pakketje en hij gooit het naar Al. Pak het pakketje en je hebt de Make-up. Ga naar in de Oase naar Pammy. Pak 2 Watermeloenen die je nu mag pakken. Ga terug naar het Gastenhuis. 

 

Gastenhuis

Kleed je om in de kleedkamer - Ga de eerste linkse opening in, en je komt er als travestiet uit. Ga naar het kantoor van Lou en toon je aan hem. Lou geeft je de eerste opdracht - Je hebt een klant in kamer 3. Lou geeft je de Sleutel van kamer 3. Klik de sleutel op de deur om de kamer te betreden. Antonio wacht op je. Zijn kleren liggen naast het bed. Praat met hem. Klik de handcursor op hem en doe je werk onder de dekens :). Nu wil hij een massage en geeft instructies waar je moet wrijven. Terwijl Al over zijn lichaamsdelen wrijft, openbaart Antonio zijn geheime plannen om een Empire van Gastenhuizen te bouwen. Als hij in slaap valt, doorzoek je zijn kleren en vindt een Adreskaartje. Antonio blijkt niet te zijn wie hij zegt. Antonio is niet zijn echte naam. Het is in werkelijkheid Andretto Bonabuns en hij is een tuinman. Kleed je weer om in de kleedkamer. Ga naar het kantoor van Lou Spreek met hem over de betaling. Voor je werk wordt je uitbetaald met een Opblaaspop

 

Saloon

Praat met Rita en vertel, wat je ontdekt heb over Antonio. Al toont haar automatisch het kaartje en vertelt haar over Antonio. De sheriff, die ook aan de bar zit, is geïmponeerd met je geheime ontdekking. De sheriff arresteert Antonio. Later komt de Sheriff hijgend terug. Er is een Indianen inval geweest en zij staan voor het huis van de vader van Rita. Rita gaat snel naar huis. Antonio is gevlucht. 


Hoofdstuk
5

Free Billy

 

Saloon
Praat met Kevin over Atonio. Praat met Bill - Zijn vrouw heeft hem verlaten en hij is zeer gedeprimeerd. Ga naar het huis van Rita. Klop op de deur - Geen reactie. Ga met de sheriff praten - Sluit wel de poort als je het huis verlaat.

 

De sheriff heeft een Indiaan opgesloten in de gevangeniscel. Onderzoek het kantoor en probeer met de Indiaan te praten. Praat weer met de Sheriff en Al zegt dat het tijd is om te gaan patrouilleren - Vandaag heeft de Sheriff geen zin.

Vraag nog wat dingen en hij verteld (of heeft al verteld) dat de galgen nooit het gewicht van een volwassene kunnen houden. Verlaat het kantoor en Al heeft een idee.

 

Ga naar de Saloon. Praat met Bill tot je zegt dat hij zich maar moet gaan ophangen. Ga naar de galg en zie dat Bill zich wil gaan ophangen. Klik op het touw die om de paal hangt - Er zitten teveel knopen in het touw. Gebruik de lucifers op het touw. Praat met de Sheriff en hij gaat buiten kijken wat er gebeurd. Je praat met de Indiaan en hij geeft je een Mes. De Indiaan zegt dat zijn vrienden de stad zullen aanvallen als hij niet bij zonsondergang thuis is. Pak de Celsleutel van de muur en klik het op de celdeur om het te openen. Geef de Indiaan je travestiet kleren (Drag Costume). Hij geeft je het wachtwoord voor het Indianenkamp „Stop That“. Pak buiten het Touw, voor de voeten van Bill. Loop naar de Saloon.
 

 

Hoofdstuk 6
Indian, a Stone, and the Last Town Raid

 

Woestijn

Ga met de Burgemeester praten en hij verteld waar het Indianenkamp is. Ga via de map naar het Indianen gebiedt of te voet. Vanaf het kruispunt (waar je dit hoofdstuk begon) ga je, 3x Rechts, Noord en 4x Rechts. Er staan 2 Indianen, boven op de uitkijk. Als je doorloopt zullen ze pijlen op je afschieten. Klik dan de mondpictogram op de Indiaan en Al schreeuwt „Stop That“. Hey, dit is niet het wachtwoord? Gooi het touw om de kleine steen, voor de Indianen en Al klimt omhoog.

 

Ze spreken geen Engels! Of toch. Ze wijzen je de richting naar het kamp. Ga, rechts naar het kamp. Klik op alle tenten. Ga de tent in het centrum binnen en heb een gesprek met het Opperhoofd. Hij verteld dat hij de steen heeft gepakt uit het huis van Rita, die allang in hun bezit was en deel uitmaakt van een oude legende. Hij wil de steen ruilen voor 'Cocoa Acid Water'. Klik op Exit om de tent te verlaten. Ga de rechtse tent in.

 

Daal via de paal in het gat en je komt in een Casino. Er is een vrije speelautomaat die je kan gebruiken. Save voor je het gebruikt. Je kan erop spelen en winnen of verliezen, maar je hebt het vele geld eigenlijk in het spel niet nodig. Als je veel verliest zegt Al dat hij zijn laatste dollars wil bewaren om later nog iets te kunnen kopen. Als je de casino achter bij de Exit verlaat, kom je onder bij de 2 indianen die op de uitkijk staan, buiten te staan. Je pakt het touw terug.


Ga naar de winkel van Koko. Je vraagt aan Koko of hij van 'Cocoa Acid Water' heeft gehoord. Hij kan de 'Koko's Cola' voor je maken als je de ingrediënten brengt: Peer met stekels; Tabak As;Buskruid en een Ei. Heb je de Sigarettenpeuken (as), uit de asbak in de Saloon nog niet gepakt ga je die eerst halen -asbakje onder het dartboard. Hetzelfde met de Kogel - van de schoorsteenmantel, in het huis van de Burgemeester (als je die nog niet gepakt hebt). Open de kogel door de kogel op Al te klikken om het Buskruit eruit te halen. Heb je de grot, in het  woestijn, met het Ei al gezien? Bij het Indianenkamp, Noord, Links en Noord. Pak het ei uit het nest - dat doet pijn. Leg de slappe opblaaspop op de grond, onder het nest. Ga boven op de richel staan en werp de kleine steentje, uit je inventaris op het nest. De verteller zegt wel hoe je moet gooien. Na vele pogingen gooi je goed gericht op het nest en het ei valt uit het nest op de pop. Pak het Ei. De Peer had je als dus terug naar Koko.

Geef alle ingrediënten aan Koko en hij geeft je een Blikje 'Koko's Cola'. Ga terug naar de tent van de Opperhoofd. Je geeft automatisch de Cola aan hem, inruil voor een Halve Steen. Je wordt uitgenodigd als gast voor de ceremonie. Hij verteld het verhaal van het verloren goud van de Aztecs. Wanneer de twee steen helften met elkaar worden gecombineerd, zal het de plaats aanwijzen van het begraven goud. Al valt in slaap en Hoofdstuk 6 eindigt.Hoofdstuk 7
This is War

 

Indianenkamp
De volgende ochtend sta je buiten in het kamp. De Indiaan, Wil(ma), die je bevrijdt hebt, staat nog in de travestiet kleren. Praat met hem. Ga terug naar de stad. Als je de map wil gebruiken moet je eerst terug via het touw, naar het pad.

Stad

Rondom het huis van de burgemeester is een man, dynamiet aan het aanleggen. Praat met de man, Everette. Een draadje schiet los, als hij het huis wil opblazen. Ga het huis van de Burgemeester in. De Burgemeester is niet aanwezig. Misschien slaapt hij nog?

 

Zie tegen de muur, bij de trap, termieten kruipen. Klik de lege fles op de termieten. De verteller zegt dat de termieten niet geïnteresseerd zijn, in een lege fles. Wat eten zij? Hout. Ga naar de Kloof in de woestijn (gorge)Als je te voet gaat, verlaat je het huis en links naar de woestijn. Dan 2x Noord,2x Links en Noord.

Hier staat een opgedroogde boom. Schrap met het mes wat Schors van de boom en Al stopt het automatisch in de fles. Terug naar het huis van de Burgemeester. Gebruik dan weer de fles op de Termieten en nu kruipen ze in de fles. Toon de fles aan Everette. Al vertelt Everette dat hij de vijand heeft gevangen en Everette vertrekt. Pak de Dynamietontsteker.

Huis van Rita
Open de poort en klop op de voordeur. Rita komt te voorschijn en Al geeft de steen aan haar terug. Hij vertelt haar wat er gebeurde en verklaart dat het niet de Indianen waren, die haar vader doodde. Zij vertelt hem over een collega van haar vader - Jacob Waltz. Ze brengt je naar de slaapkamer waar, Jacob Waltz, logeerde.

Klik op de hoofdkussen. Al vindt het Dagboek van de Dutch man Jacob en leest het voor. Jacob schrijft over zijn ziekte. Hij drukt zijn zorgen uit voor de veiligheid van Eduardo. Hij verteld ook over een huisje en de kapotte brug die naar het huisje leidt. Tot slot vermeldt Jacob dat zijn sleutel van hun kostbaarheden door een muilezel met spijsverteringsproblemen is geconsumeerd zodat die waarschijnlijk niet kan worden gevonden. Nadat Al alles voorgelezen heeft en het boek sluit valt er een pagina uit het boek. Raap de Pagina met vreemde letters, van de vloer - orsgoorsgo. Pak de Fles van de tafel en verlaat de kamer. Je hebt nog een gesprek met Rita die verteld dat het huisje, hoog in de bergen is en hier beëindigd dit Hoofdstuk.Hoofdstuk 7
Bridges, Stones, Diaries
 

Stad
Het eerste wat je moet doen is met iedereen gaan praten en vraag naar Eduardo, over zijn onderzoek naar de verloren mijn, en over Jacob Waltz. Tenslotte, praat je met Bubba, want die weet alles over de muilezel en je weet waar de sleutel in de muilezel zit :)

Praat dus met Bubba over de muilezel en hij zal je vertellen dat hij dezelfde muilezel aan Jacob verhuurde die hij ook aan Al heeft verhuurt. Voed de muilezel met de Oleander bloem. De ezel wordt er ziek van en moet overgeven. Pak de Sleutel uit het braaksel. Ga naar de Kloof.

Kloof

Zie de kloofbrug die Jacob in het dagboek beschreef. Plaats het dynamiet langs de boom. Klik op de ontsteker. Een vogel verpest het plezier. Plaats de staafdynamiet weer tegen de boom en zie wat er gebeurd. De boom valt om, en Al heeft het overleefd. Loop over de boom naar de overkant en ga Noord naar de top van de berg.

 

Hier staat het huisje met boven de deur een adelaar. Open de deur maar die is zoals gewoonlijk gesloten, maar kan worden geopend met een geheime code. Die pagina uit het dagboek met die vreemde letters moet een aanwijzing zijn. Rick van het postkantoor is goed in deze soort dingen.

 

Postkantoor
Toon het briefje met de vreemde letters aan Rick. Hij zal het uitleggen als je hem voor de rest van zijn leven met rust laat.

 

Het Caesarcijfer is een klassiek mono-alfabetisch substitutiecijfer. Het is bekend onder verscheidene namen waaronder Caesarrotatie, of kortweg Rot. Het is vernoemd naar Julius Caesar die het gebruikte om te communiceren met zijn veldheren. De versleuteling werkt door elke letter van de platte tekst te vervangen door een vooraf vastgestelde rotatie of verschuiving. In dit geval was het de rotatie4 (rot4), achteruit. Elke letter in de code verplaatst vier plaatsen achteruit:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
W X Y Z A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V                

 

Ga terug naar het huisje. Klik op de deur. De letters orsgoorsgo wordt dus: G=C - O=K - R=N - S=O. Klik op de letters: knock knock

 

 

 

 

Kijk rond. Pak de Schop. Bekijk de vloer. Trek de losse plank uit de vloer. Kijk in het gat. Je ziet een kist met een klein sleutelgat. Gebruik de sleutel van de muilezel om het te openen. In de kist vindt je een Dagboek, Zoethout, Houtskool en een Kaart. Lees het dagboek dat tot Eduardo Peralto behoort

 

Eduardo schrijft dat hij de goudmijn heeft gevonden waar hij naar, zo vele jaren heeft gezocht. Lees het dagboek dat tot Eduardo Peralto behoort. Eduardo schrijft dat hij de goudmijn heeft gevonden waar hij naar, zo vele jaren heeft gezocht. De Nederlander is naar de stad teruggekeerd, die met een vreemde ziekte werd getroffen. Hij heeft de andere helft van de Steen. De andere arbeiders zijn allemaal overleden. Eduardo verteld ook dat het zoethout hem levend heeft gehouden. Als je de steen met de kaart combineert en het over de gehele kaart wrijft zullen de twee stenen een X over de mijnplaats merken.

 

Wrijf dus met de Steen over de elastische kaart en zie de X op de kaart. Verlaat het huisje - Al eet eerst het zoethout op. Ga naar de bodem van het scherm en Al zal zich verplaatsen naar de plaats waar de „X“ op de kaart is. Al moet naar de weg hieronder. Probeer met de schop een gat te graven. De schop breekt. Verlaat het scherm aan de rechterkant. Al zal zeggen dat het koud is en gaat rechtsreeks naar de stad. Ga op bezoek bij de Wombat, die nu uit zijn hol is. Bekijk de Wombat. Hij kijkt zo geïsoleerd en eenzaam. Geef hem het Wombat voer. Als je die niet hebt, kan je die uit de automaat, voor Koko halen. Terwijl de Wombat het voer eet pak je de Wombat. Ga terug naar de plaats in de woestijn met de X - Ga naar de woestijn en je loopt er dan automatisch naar toe.

 

Plaats de Wombat op de grond en hij graaft een gat. Spring in het gat en je glijdt onder op het pad. Ga Noord, naar de Mijningang. Na een lange gevecht met de verteller, die niet wil dat je de Mijn ingaat, beslist Al om toch de Mijn te betreden.

 

 


Hoofdstuk 9
The Peraltos

 

Mijn

Pak de Lantaarn van de grond en steek die aan met je lucifers.Klik met de handcursor op het plateau van de lift en je zakt via de Mijnschacht, verder de Mijn in. De doorgang, Noord is geblokkeerd met latten. Ga, Links en pak de Pikhouweel. Ga 2x Rechts. Ga door de Mijntunnel en je komt op een splitsing met treinrails. Ga Zuid. 

 

Klik het touw op de rand van de klip en Al klimt naar beneden. Op de bodem van de mijn is een verhoogde plateau, maar het is te steil om te beklimmen. Klik op het touw om terug naar boven te klimmen. Ga terug naar de splitsing en ga nu, Rechts.

 

Hier staat een Mijnkarretje. Probeer tegen het karretje te duwen. Zie links van het karretje een wisselmechanisme, zonder hendel. Je kan proberen om de pikhouweel erop te gebruiken, maar de stok blijft er niet in zitten.Ga verder naar Rechts en zie een teerplas. 
 

Klik de fles in het Teer om het te vullen. Giet het teer op het wisselmechanisme en gebruik dan opnieuw het pikhouweel op de wisselmechanisme. Trek aan de hendel. De pikhouweel breekt, maar je hebt de wissel omgezet. Je pakt het Bovenste Gedeelte van de kapotte pikhouweel terug. Duw het karretje naar Links, dan Zuid en duw het in de klip, naar beneden. Klim zelf ook naar beneden (gebruik het touw). Klim via het karretje op het verhoogde plateau en ga Rechts verder.   
 

Hier stroomt een rivier door de Mijn. Klik de opblaaspop in de rivier. Al zal automatische de pop opblazen en uit het scherm varen. Klik in het volgende scherm dan met de handcursor, op het opstapje als Al die bereikt en klik wel op tijd zodat Al, niet naar beneden valt. Ga Noord. 

 

In deze grot liggen tegels op de grond. De tegels liggen in een patroon maar zijn niet in de correcte volgorde. Pak de losse Tegel. De rots is gesneden in de vorm van een persoon op een troon. Oogst het omhoog. Klik de losse tegel op het patroon en je moet een schuifpuzzel op te lossen. Wanneer je alle vakjes op de juiste plaats hebt geschoven klik je de de losse tegel in de lege ruimte.

 

 

Een klein compartiment opent met een knop. Druk op de knop. Verlaat de grot en zie dat het water uit de rivier is weg gestroomd en er ie een ladder zichtbaar. Klim met de ladder naar beneden. Onder de rivier, ga je Links. Je zegt dat je de andere helft van de kaart nodig moet hebben, om de gouden deuren te openen. Jammer genoeg, heeft hij het niet. Antonio is Al.achterna gelopen. Antonio vraagt of wil hij het gehele verhaal zal vertellen. Waarom niet, dus laat maar horen. 

 

Antonio verklaart dat hij twee jaar geleden als lid was uitgekozen voor een archeologische expeditie, dat door Eduardo Peralto en Jacob Waltz werd geleid. Hij verklaart dat het een eenvoudige zaak was om de Nederlander te vergiftigen, zijn twee „collega's“ op een korte rivierrit te sturen, en Eduardo het doen lijken dat hij het slachtoffer van een Indianen aanval, was. Zo is hij Al gevolgd omdat hij de andere helft van de steen heeft en die hij nodigt heeft om de deur te openen.

 

Stop dus na het gesprek jou halve steen in de deur. Doe dat snel want anders zal Antonio je neerschieten. De gouden deuren leiden naar de ingang van de schatkamer en Al moet naar binnen. Wanneer Al binnen stapt, wordt hij begroet door een zware stem. „Halt. Je moet een aantal vragen, in een correct reeks beantwoorden om verder te mogen. De vragen zijn willekeurig geselecteerd en zijn als volgt:

 

 

Are you a virgin? <yes>

Do you still live with your parents? <yes>

At what age did you reach puberty? <twenty one, 21>

How old are you? <forty two, 42>

Truth, like beauty, is in the eye of the... <beholder, the beholder>

Is to tell the truth to state the facts? <no>

Who brought the sacred gold to this place? <Aztecs>

We sell seashells by the... <sea shore>

One potato, two potato, three potato... <four, 4>

How many sides on a dodecahedral? <twelve, 12>

What is Anozira an anagram of? <Arizona>

Your name is a jocular derivation of which church turned fort? <Alamo, El Alamo>

Which oath instructs doctors to do no harm? <Hippocratic>

Without glasses, you're as blind as a... <bat>

A wise man knows that he knows... <nothing>

Misery loves... <company>

What was killed by curiosity? <cat>

The greatest genre of interactive entertainment... <adve nture>

To take from here what is not yours, what must you seek?<selfless wealth>

 

Nadat Al elke vraag correct heeft beantwoord, zal een deur open schuiven. Als je één vraag verkeerd beantwoordt, zullen alle deuren die eerder geopend waren weer dichtslaan en zal je opnieuw moeten beginnen. Heb je ze allemaal correct beantwoord, zal de laatste deur openen en Al zal dan de schatkamer inlopen. 

 

De schatkamer wordt overheerst door een stenenaltaar en een groot standbeeld van de Engel des Doods. Al pakt automatisch de schat van het altaar. Antonio pakt het verloren goud van Al. De deur slaat dicht en je zit samen met Antonio opgesloten in de schatkamer. Antonio probeert de deur te openen en verzoekt Al om hem te helpen. Klik op de deur. Lukt dus niet. Bekijk het standbeeld, links van de deur en Al zal zeggen dat het een goede plaats is om je daar te verbergen.
 

Antonio ziet een hendel bij het skelet, die achter tegen de muur ligt. 

en geeft Al opdracht om aan die hendel te trekken. Zodra Al zich begint te bewegen, begint het skelet, van de rechterzijde, op je te schieten. Je moet nu hard rennen naar het midden, linkerzijde van de Engel en stop daar. De schietende skelet komt naar je toe en ren dan terug naar voren en verberg je achter het standbeeld. Zorg als je terug rent dat het skelet achter je aan komt en in gevecht raakt met Antonio. Als die 2 op elkaar schieten, loop je naar het skelet en trek aan de hendel. De deur opent en Antonio, vlucht.

 

 

Wanneer je de hendel weer los laat zal de deur sluiten en het skelet komt naar je toe. Doe snel iets. Klik de Folder van Rita op het skelet. Het Skelet zegt "Mijn dochter". „M. Peralto?„vraagt Al. Het skelet is de vader van Rita en zijn ziel is opgesloten in deze mijn sinds hij is vermoord. Hij eist dat Al zijn moordenaar niet laat ontsnappen, anders zal hij een vloek uitspreken. Hij opent de deur en je verlaat de schatkamer. 

 

Nogmaals, stop niet of je zult sterven. Ren Zuid, Rechts en ladder omhoog. Stap snel op het opstapje want Antonio zal het water vrijgegeven en je zal dan meegezogen worden door het water.

De grond schudt, een aardbeving? Ga de grot met de vloertegel in. Pak de kapotte tegel. Gebruik het teer uit je flesje op de kapotte tegel en plaats het in de schuifpuzzel. Druk op de knop. Het water in de rivier is weer weg. Ga links via de lege rivier, verder links, spring via het karretje, naar beneden en pak het Touw. Combineer het touw met de houweel om er een Werpanker van te maken. Gooi het anker boven op de klip en klim naar boven.

 

Ga Rechts, Noord en Links. Antonio ontsnapt. Houd hem tegen. Blokkeer de lift met de hengel. Nu de lift wordt geblokkeerd, schiet Antonio op Al. Ren op en neer onder de lift. Antonio probeert je te raken. De lift platform begint te schommelen. Blijf op en neer lopen tot hij zo hard schommelt dat hij valt en onder de rotsen wordt bedolven.

 

Pak de Schatkist uit zijn hand die uit de rots steekt. Eduardo verschijnt. Bekijk het Einde van deze schitterende humoristische avonturen van Al. De trein arriveert. Zal Al alleen zijn reis voortzetten of heeft hij zijn liefde toch gevonden :)

     

 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
http://www.gamesolves.tk
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Henk

Free Web Hosting