11-10-2006

Al Emmo and the Lost Dutchman's Mine

Al Emmo and the Lost Dutchman's Mine, is een geestige western met gezonde dosis avontuur, volgens de traditie van klassieke avonturen games.

Sluit je aan bij Al, een op middelbare leeftijd, teren man, op zijn reis in het hart van het wildwesten, opzoek naar een geschikte bruid. Geniet van de gold-rush stad Anozira. Heb gesprekken met meisjes die met je flirten. Rita blijkt ook nog eens iets te maken te hebben met een geheimzinnige goudmijn waarvan niemand de exacte locatie weet. Probeer voorzichtig de oorlog voerende Indianen stammen te ontwijken.

Ontdek de legenden van het verloren goud en koester je in de intense zomerhitte. Je ziet adembenemende landschappen, ontmoet de dolle prairiehond, en nog veel meer!

DEMO OPLOSSING

Download deze demo (246 mb)

 

Er zijn 9 Hoofdstukken in Al Emmo. Deze oplossing en demo is de gehele eerste hoofdstuk. Echter sommige gebieden, acties en objecten in deze eerste hoofdstuk, zijn niet van toepassing in de demo maar in de volle versie wanneer je het hele spel koopt.

 

Bekijk alles met de Bril/Oog cursor.
Praat met iedereen en gebruik altijd alle dialogen.

Praat ook tegen objecten.

Toon al je inventaris objecten aan iedereen.

Pak alles wat je kan pakken.

F1 - help 

F5 - Opslaan

F7 - Laden

ESC - direct naar de plaats waar je naar toe loopt

CTRL+ Q - Verlaat het spel

TAB - Toont de inventaris.

 

Met de rechtermuis blader je door de cursor afbeeldingen: Bril, Mond en Hand.

Of, ga met de muis in de rechter bovenhoek van het scherm voor het spelmenu.

Klik het witte puntje, van de cursorafbeelding op het object om de opdrachten uit te voeren. 

Hoofdstuk 1

Dude, Where's Your Train?

De inleidende scène beëindigt en arme Al is op een treinstation, in Anozira. De trein is zonder AL vertrokken en zit vast in de stad Anozira. Eerst ontmoet Al zijn metgezel; de "Verteller", die je het hele spel zal bijstaan. Praat met Stationchef, Johnny Kane, tot hij een terugbetaling voor je treinkaartjes accepteert. In je inventaris heb je al een Lege Geldbuidel en Treinkaartje. Pak het treinkaartje uit je inventaris, geef het aan hem en hij geeft er $30 dollar voor terug. Praat weer met hem tot hij tegen je zegt dat je moet voortgaan "move along"'. Het pad, aan de linkerzijde (Westen) leidt naar de begraafplaats. Je zal hier later terugkeren. Het pad boven, aan de linkerzijde (Noorden) gaat naar de Stad.

In het spel zitten wat grappige scènes.

Zie de klok boven het station - De klok toont de tijd van jou computer. Praat tegen de klok. Praat tegen de lantaarnpaal en zie een grappige filmpje (I'm waiting for the train - parodie op  I'm singing in the rain)

Ga naar de stad. Je komt in een scherm waar het Kantoor van de Sheriff is, het Postkantoor, Galg en een Wombat omheining. Het Zuid pad gaat terug naar het Station, rechtse pad is geblokkeerd in de demo en links ga je verder de stad in. Praat tegen het postkantoor bord "You've Got Mail!". Praat zo dus tegen alles wat je tegenkomt voor grappige scènes :). Ga links.

Hier is Kevin's Saloonbar, Koko's Winkel en het Huis van de Burgemeester (Mayor). Ga de Bar binnen - Gebruik de handcursor om de deur te openen. Al springt automatisch op een kruk en praat met Kevin. Tijdens het gesprek biedt Kevin je een kamer aan die je kan huren. $5,00 is de correcte keuze, maar het is leuk om verkeerd te raden om de grappige opmerkingen te horen. In de volgende scène ontmoet Al, Rita Peralto - Zij zingt een grappig liedje en Al is meteen verliefd. Wanneer dit voorbij is hebt je een Kamer Sleutel in je bezit. Je kamer is op de bovenverdieping - ga links van de bar door de opening. Gebruik dan de sleutel op je deur - rechts. De sleutel breekt. Je ontvangt een aanwijzing van de pianospeler (Dang that key). Ga terug op een barkruk zitten - gebruik de handcursor om op de kruk te gaan zitten en gebruik hem opnieuw wanneer je ervan af wil. Toon hem de gebroken sleutel uit je inventaris. Hij kan je niet helpen omdat hij de duplicaat is verloren. Praat met Kevin over Rita. Nadat Kevin je een Pamflet heeft gegeven, klik je het pamflet op Al en lees de informatie over Rita. Merk op dat zij in het bijzonder van de Saguaro Cactus bloem houdt. Praat verder met Kevin. Kevin adviseert je om met Burgemeester Trinkwasser te gaan praten.

 

Ga naar het het huis van de Burgemeester en praat met hem. Wanneer je hem over de plaatselijke flora vraagt, vertelt hij over de Saguaro bloemen en zegt dat er een bloeit, nabij de Stier Pen. Verlaat het huis en ga links. Kijk en pak de kleine Rots Steentjes, die op het pad liggen. Ga terug naar de Bar en praat met pianospeler, Bill. Hij zegt opnieuw iets over een sleutel. Bekijk de piano. Je verneemt iets over een sleutel. Klik op een pianotoets. Praat opnieuw met Bill tot hij zegt dat hij een Blazin' Kev, drankje wil. Praat met Kevin over het drankje.

Hij zal het niet maken omdat het een explosief drankje is. Je moet hem zelf brouwen. Hij geeft je instructies. 

 

Klik op de drankflessen, beginnend  met dezelfde letter, die de naam van het drankje spellen.

 

Blazin Kev

1:Bourbon - Whisky

2:Lemon juice - Citroensap

3:Absinthe - Absint 

4:Zedoary

5:Irish Cream - Baileys

6:Nutmeg - Muskaatnoot
7:Kirsch - kers

8:Egg Nog - Advocaat

9:Vodka - Wodka

 

 

Absint - sterke kruidenlikeur op alsem en anijs

 

Zedoary  - Gele Wortel

Een Indische plant (van de Kurkuma) die gele bloemen heeft, paarse bracteeën, en zetmeelrijke knolachtige wortels.

 

De schutbladen aan de voet van de hoofdas en van de zijassen van een scherm worden bracteeën genoemd. Een schutblad (plant) is een blad direct onder een bloem of bloeiwijze en staat in de oksel van de bloem of bloeiwijze. Deze bladeren zijn vaak vervormd of verkleind (gereduceerd).

 

De droge wortels van deze plant worden gebruikt als specerij en in parfums, geneesmiddelen, en schoonheidsmiddelen

 

"Steek het aan, en ga weg staan"! Pak het Lucifer doosje van de bar. Gebruik de lucifers om het drankje aan te steken - als je te lang wacht met het aansteken dan zal de alcohol verdampen en moet je een nieuwe maken. Steek het snel aan, pak het Glas en geef het aan Bill. "Ik hou van on the rocks; geen ijs". Open je inventaris en gebruik de rotsen in het drankje. Save. Geef Bill dan het goede drankje en klik snel met de handcursor op de pianotoetsen, als hij een slok neemt, om je Kamersleutel te pakken. Lukt dit niet, maak je een nieuw drankje en probeer je het opnieuw. Heb je de Kamersleutel uit de piano gepakt, weet je ook meteen hoe Kevin de sleutel verloren is :). Ga terug naar de kamer op de bovenverdieping en ga de kamer binnen - gebruik de pianosleutel op de deur. Pak onder het bed een Gebroken Zweep. Ga terug naar de bar. Pak van de tafel de Fles Mosterd. Pak uit de asbak, onder het dartbord, wat Sigaretten Peuken. Bekijk de menukaart en bestel een Tequila met Agave  Worm - pak de menukaart en klik met de brilcursor op de Tequila met Agave Worm. Je besteld dan automatisch het drankje. Het glas glijdt van de bar en valt op de vloer. Pak de Agave worm, van de vloer. Praat weer eens met Bill. Heb je ook alles aan Kevin gevraagd, verlaat je de bar. 

 

Zie een jongetje op de rotsen zitten, voor het huis van de Burgemeester. Praat met het jongetje - Gebruik de mondcursor om dichterbij het jongetje te komen en praat dan met hem. Hij daagt je uit om de vlag van zijn papa van de vlaggenmast te pakken. Ga uit de close-up van het kind en ga tussen de 2 gebouwen door, achter naar het Gastenhuis. Zie een waterfontein. Neem het pad links en bezoek de Schuur van Bubba. Praat met Bubba. Al vraagt of de vlag neergelaten kan worden, maar Bubba zegt dat het enkel naar beneden gaat voor een schoonmaakbeurt, of halfstok als er iemand overleden is om hem te eren. Al beslist te proberen te beweren dat iemand gestorven is, maar Bubba wil geschreven bewijs en hard bewijs. Onderzoek alles bij Bubba. Ga terug naar de Stad en ga de Winkel van Koko binnen.

 

Praat met hem tot hij niets meer te zeggen heeft. Onderzoek dan alles. Koop een Lege Fles en een Cost Mo Magazine. Om dingen te kopen, klik je de geldbuidel op Koko. Zie een ton, onder in het scherm. Bekijk de ton en klik erop met de handcursor om er een slokje uit te nemen :). Verlaat de winkel - rechtsonder in de hoek. Ga links. Verder links is geblokkeerd in de demo. Ga Noord naar een splitsing. Rechts op de splitsing is geblokkeerd in de demo. Ga Noord naar een andere splitsing - richting vee. Links op de splitsing ga je naar een kruispunt. Rechts op de splitsing is geblokkeerd in de demo.

 

Je ziet ook een Saguaro Cactus met een bloem. Vergeet niet om het te onderzoeken, je kan de bloem niet bereiken. Klik de mondcursor in de lucht. Al zingt een wijsje uit Oklahoma. Klik ook op de grote rots en Al zingt een Rock song :)

Ga links naar het kruispunt. Hier zijn alle paden geblokkeerd in de demo. Hier ligt een wagenwiel en een hoefijzer. Onderzoek het hoefijzer. Het is beschadigd. Pak het Beschadigde Hoefijzer. Ga terug naar de bar in de stad. 

 

Praat met Kevin - hij heeft veel te zeggen. Hij zal over zijn voorouders vertellen en waarom hij zich hier vestigde. Hij zal een verhaal over de Sheriff vertellen, openbaart sommige geruchten over Rick van het Postkantoor en de Burgemeester en tenslotte over het vervelende kind van Bubba. Een belangrijke aanwijzing is dat het kind soms graven opgraaft - misschien heeft Kevin je dit allang eerder verteld als je eerder steeds doorgevraagd hebt. Ga naar het Station  - Zuid bij het huis van de sheriff en ga bij het station links naar de Begraafplaats.

 

 

Op de achterlinkerzijde, is een klein gat in het terrein. Onderzoek dat gat en pak er een Mensen Bot eruit - dit kan je alleen doen als je met Bubba gepraat hebt. Lees alle inscripties op alle grafstenen en kruisen. Je kan ook de Narcis bloem pakken. Ga terug naar Bubba.  

 

Toon hem het bot. Hij gelooft niet dat er iemand gestorven is, omdat het bot reeds begraven is doordat het vuil is. Ga naar het fontein voor het Gastenhuis en was de bot schoon. Nu zal Bubba het propere bot als bewijs aannemen. Bubba wil nog steeds geschreven bewijs. Ga het huis van de Burgemeester, binnen en klik op het boek van geboorten, dood en huwelijken - bij de ingang. Onderzoek het eerst, voor het geval dat je dit nog niet gedaan hebt. Je schrijft dan een Doods bericht. Toon het papiertje aan Bubba. Nu is hij gewillig om de dode te eren, maar het zal je een dollar kosten. Betaal Bubba en hij zal de vlag neerlaten. Jammerlijk is het nog steeds onbereikbaar. Toon hem het gebroken hoefijzer. Wanneer hij in de schuur gaat om een andere te halen, spuit dan Mosterd op de vlag. Bubba ziet de vlek op de vlag, gaat de vlag schoonwassen in de fontein, laat hem daar drogen en gaat zijn zoon eens onderhanden nemen. Ga naar het fontein en pak de Vlag. Ga terug naar het kind en toon hem de vlag. Ga terug naar het scherm met de stier en cactus bloem. Bevestig de vlag aan de Saguaro cactus, open dan de poort van de stier en de stier doet zijn werk. Pak de gevallen Bloem. Ga terug naar de bar. Geef de Saguaro bloem naar Rita. Zij accepteert de bloem en je hebt een afspraak met haar. Op moment dat je wil beginnen komt die slijmerige, Antonio binnen en haar voor je voeten wegkaapt. 

 

Einde Demo

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
http://www.gamesolves.tk
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Henk

Free Web Hosting