11-10-2007

Agon 4 - The Lost Sword of Toledo

Engelstalige  Demo Agon 4 - The Lost Sword of Toledo (347 MB)

 

 

Professor Samuel Hunt komt aan in de schilderachtige Spaanse stad, Toledo. Smalle straten, pleinen met een atmosfeer uit de middeneeuwen, stilte en rust straalt over de stad.

Of niet: een jonge man vroeger bekend voor zijn eerlijkheid is onlangs gevangen geworden voor het stelen van waardevolle schatten en nu hebben sommige families hun voorbije oude wonden opnieuw geopend. Familie wraak? Zwarte magie? De verloren kans? De oneerlijke intrige?

Het zal moeilijk worden voor de professor om dat allemaal uit te zoeken omdat de meeste personen hun geheimen mee het graf ingenomen hebben. Nochtans, wordt de Professor gedwongen deel te nemen aan deze verwarde situatie aan bedrog en dreigementen als hij zijn doel wil bereiken. Ook zal hij de naam zuiveren van iemand die verdacht wordt van het stelen van de schatten. Een geheimzinnige muziekdoos, een metalen kerkdeur die voor honderd jaren niet geopend is, een onafgewerkt schilderij en sommige vreemde brieven zijn de dingen die hij tegenkomt en natuurlijk het vinden van het vierde manuscript de John Gillam Codex. Maar zal het Verloren Zwaard van Toledo gevonden worden?

De oorsprong van de Toledo zwaarden komt van de eeuwenoude Spaanse douane. Meer dan 2.000 jaren geleden, in de 5de eeuw B.C. , smeedden Iberir zwaardsmidsen al vervalste Toledo zwaarden, toen beter bekent als falcata. Deze zwaarden hadden een ijzeren lemmet met een speciaal ontwerp erin gesmeed om het zwaard te scherpen. 

 

Demo oplossing

 

Plaza de la Mancha

Praat met de kraamverkoper. Ga achter verder door en op de stadskaart naar de woning van Palencia.

 

Diez Palencia

Praat met Carmen - Krijg de sleutel van de logeerkamer. Na het lange gesprek draai je rechts naar de deur van de logeerkamer die je met de sleutel opent. In de boekenkasten zijn enkele boeken te lezen. Op het linker nachtkastje staat de muziekdoos. In de plankenkast tegen de muur liggen enkele muziekbladen. De 3 schilderijen, achter de schildersezel kan je verschuiven. Open de bovenste linker la van het bureau en pak de opwindsleutel. Onderzoek het klepkastje links van het bureau. Lees de brief op het Chinees sigarenkistje. Het sigarenkistje kan je draaien. Rondom het sigarenkistje zijn knoppen. De knoppen moeten allemaal naar rechts gedraaid worden. Sommige knoppen draaien gelijktijdig als je aan een knop draait en ook draaien er knoppen aan de ander zijden mee! Lees het dikke boek van de trompetleraar. Open de deksel van de muziekdoos. Plaats de opwindsleutel in het gat en draai aan de sleutel. Klik op de danseres en pak de brief die eruit valt. Om de danseres zijn 8 draaiknoppen met letters. Om de muziekdoos te openen moet je via de letterknoppen een naam vormen. Luister goed naar het melodietje van de muziekdoos. Praat weer met Carmen. Geef de brief uit de muziekdoos aan Carmen. Verlaat de binnenplaats door de poort en Carmen nodigt je uit op een biscuit te pakken.

Pak een biscuit uit het mandje op het vijvertje. Verlaat de binnenplaats en ga naar het plein.

 

Plaza de la Mancha
Praat met gitaarspeler, Domingo. Geef hem de biscuit. Hij speelt 3 melodietjes. En melodietje klinkt hetzelfde als van de muziekdoos. Is het melodietje er niet bij, haal dan een nieuwe biscuit, praat met Domingo, geef hem de biscuit en hij speelt 3 andere melodietjes. Doe dit tot je het melodietje uit de muziekdoos gehoord hebt. Bij de derde reeks van 3 melodietjes zal het erbij zitten - El Nenufar.

Ga op de stadskaart naar het huis van Candelas.

 

Candalas

Praat meerdere malen met Isabel.

 

Diez Palencia

Het politiebureau op de kaart, is in de demo niet toegankelijk. 

Praat met Carmen en ga terug naar je logeerkamer. Lees nogmaals het muziekblad met de Spaanse Songs, uit de plankenkast tegen de achtermuur. Blader naar het El Nenufar melodietje. Noteer wie het melodietje geschreven heeft  - A.Lozano Op.28. Kijk weer in het boek van de trompetleraar op de klep van het kastje. Zoek naar Lozano - Op.28. Ga met de pijlcursor over het boek om het beter te kunnen lezen. Noteer het klasse Romeinse cijfer,  rechtsboven op de bladzijde van Lozano Op.28 = Clase VI. Nu we dit allemaal weten kunnen we de muziekdoos openen. Het muziekdoosje heeft 8 draai letterknoppen. De knoppen zijn genummerd met een Romeinse cijfer naast de knop. Draai de knop naar een letter en vorm de naam:

L O Z A N O V I (twee laatste letters is het Romeinse cijfer). Druk onder op het metalen slotje, de muziekdoos opent en Einde Demo. 

 

 

Vorige hoofdstukken van Agon - 1 t/m 3

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting