24-01-2008

Agatha Christie: Evil Under the Sun

In de game kruipen we opnieuw in de huid van de bekende Belgische detective Hercule Poirot. Wanneer hij aankomt op zijn vakantiebestemming, ontdekt hij dat er een moord is gebeurd. Op een tropisch eiland onderzoekt hij een moord op een bekende actrice. Op het eiland lopen er twintig mogelijke verdachten rond dus het onderzoek kan moeilijk worden.

Het spel hoeft  niet in deze volgorde gespeeld te worden.

Deze oplossing neemt de snelle spelroute, dus bekijk en onderzoek alles wat je tegenkomt, zodat je niets mist van het verhaal.  

Beweeg de muiscursor boven in het scherm om het opdrachtbalkje te open.

Rechtermuis klik opent de inventaris of klik op de koffer in het opdrachtbalkje.  

Gebruik de escape toets om het spelmenu te openen.

 

Hoofdstuk 1

Londen 7 September, 1940

 

Kantoor van Poirot

Poirot vertelt het verhaal aan Arthur Hastings over zijn zomervakantie waar een moord was gepleegd in het Smuggler's Rest Hotel op Seadrift Island. Poirot zal Hastings door het onderzoek leiden. Hastings zal de moord onderzoeken. Poirot toont Hastings "The Finger of Suspicion". Hij heeft de vinger gekregen van een magiŰr uit Manchester. Je kunt de vinger gebruiken om een van de verdachten te selecteren om hints te krijgen. 

Poirot daagt Hastings uit om ook het geheim van de Vinger op te lossen. Door het onderzoek heen zal hij 7 aanwijzingen geven om de ware genie achter de Vinger te ontmaskeren. De eerste aanwijzing is Power. Je ziet 3 scŔnes

 • Seadrift Island South Devon 1703: Een spook wenkt naar een dronken man om de pub in te gaan. Het spook werpt een pijltje. De voetafdrukken gaan door de muur van de kelder met een geŰtst dartboard.

 • Near Brixham South Devon 1940: Een meisje loopt door het bos. Ze wordt achtervolgd en wordt dan gewurgd.

 • Near Brixham South Devon Spring 1940. 4 personen met een cape om, houden een ritueel rondom een stropop. Een persoon schreeuwt van de pijn.

Praat daarna met Poirot. Hij zal zeggen dat je zijn kantoor doorzoeken moet om spullen te vinden die je kan gebruiken voor het onderzoek. Pak van zijn bureau het notitieboekje. In het notitieboekje komen de instructies van Poirot, de verdachten, documenten en stopwatch timings. Pak in de hoek van het kantoor de aktetas. Dit is je inventaris. De inventaris kan je nu openen met de rechtermuis. In de inventaris zit wat zakgeld. Pak links van de spiegel, de stopwatch van het tafeltje. Bekijk de archiefdozen in de kast links van het bureau. Pak de dossiersmappen van Corrigan, Parsons, Drugs en Shipwreck. Lees de informatie in het notitieboekje. Bekijk de kaart van het Seadrift Eiland. Onder op de kaart zijn gekleurde punaises. Pak het portret van Poirot en Hastings op de muur. Hiermee switch je van het verhaal op Seadrift Eiland naar het kantoor van Poirot. Praat met Poirot als je nog wat hints kan gebruiken. Klik dan op het portret in het opdrachtbalkje boven in het scherm om Hasting naar het verleden te verplaatsen. Jij bent Hastings die Poirot tijdens dit onderzoek leidt.

 

Seadrift Eiland - Ochtend, 24 augustus

 

Smuggler's Rest Hotel

Je bent in de hotelkamer van Poirot. Verlaat de kamer. Verken het hotel. Praat op de gang met het kamermeisje, Gladys en vraag alles aan haar. Ze is een beetjes in de war. Achter in de gang neem je de spiraalvormige trap naar beneden. In de ontvangsthal praat je met hotelmanager, Hilary Castle. Pak van de balie een brochure van het Seadrift Eiland. Lees de brochure in de inventaris door er 2x op te klikken. Ga achter de balie naar het kantoor van de manager. Praat weer met Hilary. Je kan haar bureau doorzoeken als ze niet aanwezig is. 

 

Ga naar de Lobby ruimte en zie links voor de Lobby ruimte een gastenregister. Bekijk de gastenlijsten. Alle gasten worden in het notitieboekje bijgeschreven onder "verdachten". Lees de gegevens over de gasten. Pak in de Lobby ruimte van de stoel het motortijdschrift. Ga boven in het scherm naar de bar. Praat met barkeeper, Henry Bailey. Bekijk de piano. Pak uit de afvalemmer een lege fles grenadine. Verlaat de bar via de grote deur. Op het terras ga je de andere deur in en op de gang links de grote deur in. 

 

In de eetzaal praat je met  Rosamund Darnley. Pak links van de grote deur van het serveertafeltje een leeg drinkglas. Ga terug naar de Lobby en verlaat het hotel door de hoofdingangdeur. Aan de voorzijde van het hotel neem je het pad rechtsdoor en volg het pad naar de Pub. De Pub is gesloten. Praat met John North. Volg John door de schaduwcursor op hem te klikken. Hij loopt naar de veerboot baai - Sea Tractor. Poirot  loopt niet verder. Bekijk het bord van de Tractor Ferry. Op het opgeplakte briefje is te lezen dat je het hotel moet bellen als je de Tractor gebruiken wil. Ga terug naar de voorzijde van het hotel.

 

Ga rechts, volg het pad en pak een rotssteen. Ga rechts naar de rotsbaai en praat met Emily Brewster. Pak een andere rotssteen. Ga terug naar de voorzijde van het hotel en neem nu het pad rechtsonder tussen de 2 beschutmuurtjes. Praat met Christine Redfern. Zie een rood zeilbootje bestuurd door Howard Blatt. Ga beneden naar het badstrand. Praat met strandwachter George Strumme en met majoor Montague Barry. Ga naar de linkerzijde van het strand en pak het touw. Ga terug naar boven en rechts verder. Luister de 2 personen af die op de uitkijkklif staan te praten. Ga dan naar hun toe en praat dan met Carrie en Oakley Gardener. Verlaat de twee en luister ze opnieuw af. Ga rechts, rechtdoor en zie bij de Cutter's Baai, links een kapotte ladder op de grond liggen. Pak de 2 ladderposten. Hier gaat een ladder, onder naar de baai maar je heb geen tijd om daar te gaan kijken. Volg het pad naar de kruising. Het pad omhoog gaat naar de heuveltop naar een grote open plaats. Ga links naar een kloosterru´ne. 

 

Praat met dominee Stephen Lane. Hij staat voor een stenencirkel met een roeispaan in het midden. Hij geeft je kippen veren met bloed. Bekijk de roeispaan. Bekijk de muur met de klimopplanten. Verwijder de klimopplanten om een gesloten deur te openbaren. Bekijk de ronde steen tegen de linkermuur - achter de ronde steen is een doorgang! Verlaat het klooster.

Ga linksachter verder en bij de ligstoelen onder naar de Sanctuary baai. Praat met Linda Marshall. Ze wil een zonneblind voor de zeekoet - De zeekoet (Uria aalge) is een vogel; Zonneblind is een vensterluik met horizontale latjes, om de zonnestralen buiten te houden.

 

Ze verlaat de baai. Leg de 2 rotsstenen, de 2 ladderposten en het touw tussen de bladeren op de plek waar Linda stond te werken om een zonneblind voor haar te maken. Ga terug naar de kruising, rechts naar de zijkant van het hotel en links naar de tennisbaan. Kenneth en zijn vrouw Arlena Stuart Marshall zijn aan het tennissen. Als je aankomt lopen stoppen ze met tennis en Kapitein Kenneth Marshall verklaart dat Arlena 2 dreigbrieven heeft ontvangen. Praat dan verder met Kenneth. Lees de 2 dreigbrieven in de documenten in het notitieboekje. Zie dat de E een andere lettertype heeft. Bekijk de tennisbaan en zie een vlek dichtbij het net. Zie een hark bij de ballenmand dicht bij de omheining. Ga terug naar het badstrand. Zie Arlena en Patrick Redfern in het water. Christine Redfern heeft hen gezien. 

 

Hoofdstuk 2

 

Kantoor van Poirot

Poirot geeft je een compliment en vertelt hoe we het onderzoek voortzetten. Hij adviseert Hastings om naar het dorp op Leathercombe Bay te gaan De tweede aanwijzing is Lamp. Klik op het portret van Hastings in de opdrachtbalk. 

 

Seadrift Eiland - Namiddag, 24 augustus

 

Smuggler's Rest Hotel

Hotelkamer van Poirot. Het kamermeisje is nog steeds in de war. Ga naar de badkamer en pak de schone handdoeken. Verlaat de kamer.

Pak op de gang van het schoonmaakkarretje de schaar, borstel en reinigingsmiddel. De kamerdeuren van de andere gasten zijn allemaal afgesloten. Ga in de hotelkamer van Poirot naar het balkon. Je kan via de balkondeuren enkele kamers bezoeken.

Ga aan de rechterzijde de eerste kamer binnen.

 

Hotelkamer van Majoor Barry

Zie op het bijzettafeltje een gokformulier. Bekijk de koffer op het bed. Knip met de schaar de riem om de koffer door om een stukje van de lerenriem te krijgen. Ga terug op het balkon en ga de hotelkamer links van Poiter's kamer binnen. 

 

Hotelkamer van Stephen Lane

Lees de bijbel  - Revelatie 2:20. Ga naar de badkamer. Open het medicijnkastje. Pak 2 pillen uit de pillenpot en het flesje met mineraalolie.

Ga terug naar het balkon.

 

De andere deuren zijn afgesloten. Ga links en op het einde terug het hotel binnen. Ga rechts naar het balkon aan de andere zijde van het hotel. 

Luister aan de tweede deur, het gesprek van Kenneth Marshall en Arlena af. Twee deuren verder naar links ga je die kamer binnen.

 

Hotelkamer van Rosamund Darnley

Pak uit haar koffer wat lege velletjes typemachine papier. Verlaat de kamer via de voordeur en neem links de wenteltrap naar boven.

 

Uitkijktoren

Draai naar links of rechts en praat met Hilary Castle. Je krijgt haar verrekijker en lees in het notitieboekje de Instructies van Poirot "Breng het boek van Hilary naar de uitleen bibliotheek terug". Draai tweemaal naar links of rechts en gebruik de verrekijker om naar buiten te kijken - Zie Majoor Barry in zijn rode zeilboot. Draai naar rechts en gebruik weer de verrekijker - zie een periscoop van een onderzeeŰr.

Ga naar het kantoor van Hilary, achter de receptiebalie. 

 

Kantoor - Hilary Castle

Doorzoek het bureau. Bekijk de kalender op het bureau. Zie dat er van de maand Augustus bij de dagen 2, 11, 17, en 21 een U bijgeschreven is - De U staat voor onderzeeŰr. Pak onder het fotolijstje een sleutel. Klik op het stukje groene viltje onder het borststandbeeldje. Klik dan op het viltje onder het borstbeeldje, gebruik de sleutel in het sleutelgat onder in het borstbeeldje en pak de sleutel. Pak uit de bovenste lade een  hotelplattegrond van de eerste verdieping met de hotelkamers. Bekijk de plattegrond in de inventaris. Ga naar de brandkast in de hoek van de kamer en open de brandkast met de gouden sleutel. Zie een olielantaarn, een morseboek en een Duitse tweerichtingsradio. In documenten worden codes bijgeschreven. Verlaat het kantoor, ga de deur links van de balie in en op het einde van de gang, buiten naar het terras. 

Luister Kenneth Marshall en Rosamund Darnley af. 

 

Ga naar de top van de heuvel (pad omhoog op het kruispunt) en praat daar met Oakley Gardener. Het is vandaag 24 Augustus en hij is hun trouwdag vergeten. Poirot zal een cadeau zoeken voor Carrie -  Dit wordt genoteerd in de Instructies van Poirot. Ga terug naar de Sanctuary baai, links van het klooster. De zeekoeten zitten onder de olie en je belooft Laura om ze te vangen voor haar. Ga terug naar het kruispunt en neem het pad linksonder naar Cutter's baai. Luister Christine en Patrick Redfern af. Praat daarna met Patrick. Ga verder door naar de uitkijkklif. Praat met Carrie Gardener. Poirot zal een cadeau zoeken voor Oakley. Dit wordt bijgeschreven in de Instructies van Poirot. Ga naar het badstrand.

 

Open links de deur van het schuurtje en pak het potje boot vernis, de houtenroeispaan en de zwemvlotter. Ga dicht naar de rand van het strand. Gebruik de verrekijker op de zwemvlotter in het water - Je ontdekt een reddingsboei bij het vlot. Ga terug naar Cutter's baai en praat weer met Patrick Redfern. Hij geeft je een kapotte zwembril en vraagt of je die kan repareren. Ga naar de hotelbar. Pak de ijspriem, op het einde van de bar, rechts van de piano. Combineer de kapotte zwembril met het lerenriempje. Combineer dan de zwembril met de ijspriem en je hebt de zwembril gerepareerd. Ga terug naar Patrick bij Cutter's baai en praat met hem - je geeft dan automatisch de gerepareerde zwembril Hij zwemt naar het vlot om de kapotte reddingsboei voor je uit het water te halen. Bekijk de kapotte reddingsboei in de inventaris en je leest op de reddingsboei het woord "Parsimony". Ga naar de kloosterru´ne. 

 

Bekijk de ronde steen tegen de muur. Gebruik de roeispaan op de ronde steen. Ga de tunnel door tot een kruispunt Bekijk onderweg alles. Op het kruispunt ga je niet verder. Je hebt iets nodig om de juiste richtingen in de tunnel te kunnen nemen. Pak van de grond het gouden muntstuk - oude gouden munt  uit 1689 Guinea. Ga terug naar het hotel. 

 

 

Hotel

Ga op de eerste verdieping naar kamer 3 van de Gardeners. Klop op de deur.

Je praat met Carrie en je geeft automatisch het gouden muntstuk. Zij geeft je de sjaal

Sanctuary Baai

Gebruik de sjaal op de zeekoet. Laura pakt een zeekoet en gaat naar het hotel om de olie van de zeekoet te verwijderen.  

Rotsbaai

Onderweg naar de rotsbaai kom je Majoor Barry tegen. Ga verder door en praat met Arlena -  Ze heeft een andere dreigbrief gekregen.

Tractor veerboot

Gebruik de telefoon om een Tractor te bestellen. Tijdens de rit zal Will Jenks je over het eiland vertellen. 

 

Leathercombe Baai

 

Ga de garage binnen en praat met monteur, Jenks. Verlaat de garage en ga naar het dorp. Ga de eerste deur aan de rechterzijde binnen. 

 

Apotheker, postkantoor en bibliotheek.  

Deze winkel heeft 3 afdelingen: Linkerbalie is het postkantoor, rechterbalie de bibliotheek en daar tussen de apothekerbalie.

De 3 afdelingen worden door Adelaide Hughes beheerd. Ga naar de juiste balie. 

 

Bibliotheek: Praat met Adelaide. Je brengt het geleende boek van Hilary terug. Het breiboek koop je voor ÚÚn pond en 6 shillings.

Vraag over het vogelboek. Het kost 50 cent - Je hebt geld nodig.  Je kan ook eerst het vogelboek kopen en daarna het breiboek!

Postkantoor: Praat met Adelaide. Stuur een telegram naar de Fagin and Sons. New Commerce Bank. Klik op de kat, Chloe.

Zie achter het postkastje tegen de muur een envelop. Klik op de envelop.  

Apotheker: Pak de spatel. Probeer de testtubes op de plank achter Adelaide te pakken. Klik op het rode flesje dat op de bovenplank staat en krijg hoestsiroop. Bekijk het in de inventaris en zie dat het van granaatappelsap gemaakt is. Pak de St.Patrick brochure rechts van de deur. 

Ga verder het dorp in. Ga aan de linkerzijde de Monk's Hood Pub binnen. 

 

Monk's Hood Pub

Praat met Kolonel Weston. De datums van de onderzeeŰrs kloppen niet met de datums, op de kalender in het kantoor van Hilary. Hij geeft je de sleutel van de Smugglers End Pub en een stethoscoop. Praat met Horatius Blatt. Bekijk het dartboard , de hond en de reddingsboei. Praat met barkeeper, Albert Bagley. Je kan het 301 dart spel spelen maar je zal altijd verliezen. 

 

Het gebouw achter in het dorp (politiebureau)  is nog niet toegankelijk. Ga terug naar de garage.

Praat met Jenks om terug te gaan naar het Seadrift Eiland. 

 

Seadrift Eiland

 

Ga terug naar het hotel. Neem het pad onder in het scherm aan de linkerzijde vˇˇr de hoteldeur naar de binnenplaats/patio.

Praat met Oakley Gardener en je geeft hem automatisch het breiboek -  heb je het vogelboek genomen geef je het breiboek later en ga je eerst Linda helpen met de vogels schoon te maken.  

 

Smugglers End Pub

Open de deur van de Pub met de sleutel die Kolonel Weston aan je gegeven heeft. Bekijk het dartboard. Zie bij de 20 en 19 een N en bij de 15 een E. Ga beneden naar de wijnkelder. Bekijk daar ook een dartboard tegen een bakstenen muur. Er zijn 3 gaten onder de 20 in de triple ring. 

Bekijk het rum vat aan de linkerzijde.  

Tractor veerboot

Gebruik de telefoon om een Tractor te bestellen. 

 

Leathercombe Baai

 

Apotheker, postkantoor en bibliotheek

Postkantoor: Praat met Adelaide, vraag of er een telegram voor je bezorgd is en krijg wat klein geld

Bibliotheek: Praat met Adelaide en koop het vogelboek. Koop ook het sketchboek dat op de balie staat.

Ga terug naar de garage. Praat met Jenks om terug te gaan naar het Eiland. 

 

Seadrift Eiland

 

Hotelkamer - Poirot

Ga naar de badkamer en zie dat Linda de vogel in de badkuip aan het schoonmaken is. Praat met Linda. Lees in het vogelboek "Birding on Devon Shores" de instructies voor het schoonmaken van vogels. Poirot kent nu de instructies.

 • Combineer de borstel met de mineraalolie in de inventaris. Geeft de borstel met olie aan Linda.

 • Combineer de schone borstel met het reinigingsmiddel (detergent) en geef dan de borstel terug aan Linda.

 • Gebruik de waterkraan en geef dan de handdoeken aan Linda.

Tractor veerboot

Gebruik de telefoon om een Tractor te bestellen. 

 

Leathercombe Baai

 

Apotheker, postkantoor en bibliotheek. 

Linda schrikt als je binnen stapt en laat een doos met kaarsen vallen. Praat met Linda over Gladys. 

 

.

Hoofdstuk 3 

 

Kantoor van Poirot

Hij adviseert Hastings om naar de geest van Tom Cutter uit te kijken en zoek de typemachine die met de letters uit de dreigbrieven matchen. 

De derde aanwijzing is Bureau. Klik op het portret van Hastings in de opdrachtbalk. 

 

Seadrift Eiland

De Avond van 24 augustus, 1940

 

Smuggler's Rest Hotel

Hotelkamer - Poirot: Er wordt op de deur geklopt. Open de voordeur en praat met Kenneth Marshall.

De foto van Arlena is uit zijn kamer gestolen. Zijn balkondeur stond geopend. Ga naar het balkon. 

 

Hotelkamer van Montague Barry

Bekijk het hoofdkussen. Verplaats het hoofdkussen en je pakt de foto van Arlena. Bekijk de foto in de inventaris.

Barry komt binnen en praat met hem. Verlaat de kamer via de voordeur. 

Hotelkamer van Linda Marshall

Controleer 2x de kamerdeur. Gebruik de stethoscoop op deur.

Hoor Linda sommige Franse woorden zeggen " Ik sla je, ik breek je, ik vervloek je".

Hotelkamer van de Gardener's

Controleer de kamerdeur. Gebruik de stethoscoop op deur. Hoor de bespreking van de Gardener's over hun probleem.

Hotelkamer van Kenneth Marshall

Ga via het balkon de kamer binnen. Bekijk de typemachine op het bureau. Plaats een leeg velletje papier in de typemachine.

Klik op een toets van de typemachine en pak het velletje uit de typemachine. Zie dat de letters niet overeenkomen met de letters in de dreigbrieven. Verlaat de kamer via de balkondeur. Zie Patrick op het balkon. Praat met Patrick. 

Hotelkamer van Redfern

Bekijk de typemachine onder het bed. Plaats een leeg velletje papier in de typemachine. Klik op een toets van de typemachine en pak het velletje uit de typemachine. Zie dat de letters niet overeenkomen met de letters in de dreigbrieven. Je pakt automatisch Darnley typemachine

Eetzaal: Praat met de Gardener's.

 

Smugglers End Pub

Zie de Tom Cutter's spook. Volg de spook naar de kelder. Bekijk de natte voetafdrukken op de keldervloer.

Bekijk het dartboard op de bakstenen muur. Verlaat de Pub. 

 

Ga naar de voorzijde van het hotel en linksonder naar de binnenplaats. Praat met Kenneth Marshall. Geef een antwoord waar je de foto gevonden hebt.  Dan vraagt hij of hij iets voor je kan doen als beloning. Vraag "Your daughter had some difficulty at school I believe?".  Ga naar de uitkijkklif. Luister Arlena en Patrick af. Ga naar de Kloosterru´ne. Praat met Emily Brewster. Ga naar het terras - rechts bij de tennisbaan.

Praat met Christine - Je geeft haar het Sketchboekje.

 

Hoofdstuk 4

 

Kantoor van Poirot

Hij adviseert Hastings ook om het verloren post mysterie van Mrs.Hughes op te lossen. De vierde aanwijzing is Lade.

Klik op het portret van Hastings in de opdrachtbalk. 

 

Seadrift Eiland

25 augustus, de Ochtend van 1940

Hotelkamer van Poirot. Verlaat de kamer en praat op de gang met Stephen Lane. 

 

Hotelkamer van Linda Marshall

Praat met Linda. Verlaat de kamer

 

Neem de wenteltrap naar de uitkijktoren. Gebruik de verrekijker - Zie dat de boot van Blatt nu een wit zeil heeft.

Draai naar rechts, gebruik de verrekijker en zie opnieuw de periscoop.

 

Badstrand

Praat met Arlena. Je geeft haar de vlotter en ze gaat ermee in het water. Ga terug omhoog. Ontmoet Kenneth en daarna Patrick.

 

Smugglers End Pub 

Volg North naar de Tractor Baai. Selecteer de dialoog "Ask Mrs. Redfern to make a sketch of him".

Ga de Pub in. Bekijk het dartboard. Het is de schatkaart van Tom Cutter - N20...E15...N19.

 

Hotel Lobby

Praat met Christine - Vraag of ze een schets kan maken. Ze maakt een portret schets van North.

Christine gaat dan weg en praat daarna dan met Rosamund - Poirot geeft haar de gestolen typemachine.

 

Ga naar het kruispunt. Pak de schop. Ga naar de top van de heuvel - kruispunt pad omhoog. Dit is het hoogste punt van het eiland.

Poirot past het gebied af en komt uit op de tennisbaan. Begint daar op de spot te spitten. Pak de tennis bal.

 

Tractor veerboot

Gebruik de telefoon om een Tractor te bestellen. 

 

Leathercombe Baai

 

Monk's Hood Pub

Praat met de barman - De hoogste punt van het eiland was vroeger het graspad (nu binnenplaats ) voor het hotel. Pak achter in de Pub van de tafel de oude cornedbeefsandwich. Praat met Barry over de hond, Baskerville en zeg dat je er klaar voor bent. 

Zie hoe Baskerville afgericht wordt. Hij wil de winkel niet ingaan.

 

Apotheker, postkantoor en bibliotheek

Ga de winkel binnen en je legt automatisch de sandwich op de vloer. Baskerville verjaagt de kat, Chloe.

Postkantoor: Klik tweemaal op de post achter de postkast. Pak de verloren post.

Geef de verloren post aan Adelaide. Selecteer " I could make good use of your testing equipment".

Apotheker: Klik op het boek achter Adelaide. Open het boek. Plaats de pillen in een testtube. Pak de testtube met de pillen en klik het op het woord "drugsô in het geopende boek. Automatisch, wordt de test gedaan door Poirot. Het is Trional. Verlaat de winkel.

Ga achter in de dorp naar het gebouw met het fontein. 

Politiebureau: Praat met Kolonel Weston. Vraag over de dreigbrieven van Mrs.Marshall en test dan de typemachine op het bureau van Weston. 

Plaats een leeg velletje papier in de typemachine. Klik op een toets van de typemachine en pak het velletje uit de typemachine. Zie dat de letters "e, m, h" overeenkomen met de letters in de dreigbrieven. Antwoord op de vraag van Weston "'Was it Linda Marshall'. Praat dan verder met Weston. Als je vraagt of het rapportverslag van de Parson Milly zaak gearriveerd is zal Poirot je wat vragen stellen. Het rapport komt groot in het scherm. Antwoord na het lezen van het rapport van de Parson Milly zaak:

 • Something about the film? Fell was alone there for two hours (3).

 • The title (3) 

Garage: Praat met Will. Hij moet de contactpunten reinigingen van Barry's auto, maar vraagt of jij dat zou willen doen. Lees het motortijdschrift in de inventaris en leer automatisch hoe je een motor reinigt. Pak van de werkbank de schroevendraaier, moersleutel en vijl. Bekijk de automotor van Barry aan de linkerzijde. Verwijder de kap van de verdeler (distributor cap). Zoom in op het ontstekingsmechanisme. Gebruik de moersleutel op de moer van het contactpunt en krijg het "Dull point" auto-onderdeel. Gebruik de schroevendraaier op de kruisschroef van het andere contactpunt en krijg een ander auto-onderdeel. In inventaris, gebruik de vijl op de 2 auto-onderdelen om glanzende auto-onderdelen te krijgen. Plaats de 2 glanzende onderdelen in hun originele plaatsen. Deze klus heb je ook weer goed afgewerkt. Verlaat de garage, je komt Will tegen die je bedankt. Ga terug de garage in, praat met Will om terug naar het Eiland te gaan.  

 

 Seadrift Eiland

 

Ga naar de binnenplaats voor het hotel - voorzijde hotel en linkssonder. Hier zijn de Gardeners. 

Poirot telt de passen en loopt richting schatplaats. Graaft in de grond en vindt 3 gouden dart pijlen

 

Stopwatch timing 

Ga naar een plaats en gebruik de stopwatch. Je noteert dan hoe lang je erover doet van de plaats waar je staat naar Cutter's baai. 

 • Ingang van hotel - 25 minuten.

 • Badstrand onderaan de ladder - 18 minuten.

 • Uitkijkklif, ingang  - 6 minuten.

 • Kloosterru´ne - 12 minuten.

 • Sanctuary baai onderaan de ladder - 15 minuten

 • Tennisbaan - 20 minuten.

Smugglers End Pub: Ga naar de wijnkelder en bekijk het dartboard tegen de bakstenen muur. Plaats de gouden pijltjes in de 3 gaten onder 20. Een geheime deur achter het dartboard opent. Ga de tunnel in en bekijk de voetafdrukken. Pak het lichtgevende kleed. Ga verder de tunnel door tot het kruispunt. Poirot weigert weer om verder te gaan. Verlaat de grottunnels en de Pub.

Rotsbaai: Praat met Emily Brewster. 

Binnenplaats: Praat met de Gardeners

Sanctuary Baai: Praat met Christine Redfern - Ze geeft je de schets van North. Bekijk de schets van John North in de inventaris. 

Hotelkamer van Kenneth Marshall: Controleer de kamerdeur van Kenneth Marshall's. Gebruik de stethoscoop op de deur en hoor het typen.

Tractor veerboot: Gebruik de telefoon om een Tractor te bestellen. 

 

Leathercombe Baai

 

Politiebureau: Praat met  Kolonel Weston over de schets van John North.Je gaat dan automatisch terug naar het eiland. 

 

Hoofdstuk 5

Kantoor van Poirot

Poirot toont de kaart waar de verdachten het laatst werden gezien. De vijfde aanwijzing is Magneet.

Klik op het portret van Hastings in de opdrachtbalk. 

 

Seadrift Eiland

25 augustus, 1940, Ochtend

ScŔne van Patrick en Emily bij Cutter's Baai om 11:40 en ze vinden het lichaam van Arlena.

Hotelkamer van Poirot: Ga naar het kantoor van Hilary Castle. Kom te weten dat Arlena vermoord is. 

Hotel Lobby: Probeer met het huilende kamermeisje, Gladys te praten. 

Binnenplaats: Probeer met de Gardeners te praten. 

Badstrand: Praat met  Emily - Ze roeit Poirot naar Cutter's Baai.

 

Cutter's Baai

Praat met Kolonel Weston - Poirot zal het onderzoek leiden. Bekijk het lichaam. Pak de thermoskan. Klik op het lichaam. Bekijk de koffievlek in het zand. Bekijk het lint van de hoed. Knip met de schaar een stukje lint van de hoed. Praat met Patrick. Pak de gebroken pijp bij de ladder tegen de klipwand. Ga rechts van de ladder. Pak het afgescheurde stukje stof van de rots. Ga de grot in. Pak de gebroken parfumfles. Zie achter in de muur een dart pijl in de muur gegraveerd. Bekijk rechts de moddervlek tegen de rotswand. Gebruik de spatel op de modder om de modder te verwijderen. Zie een 6  hoekige schroef in de rotswand waarin een hendel in geplaatst kan worden. Praat met Emily.

Praat weer met haar om terug te gaan naar het eiland. 

 

Binnenplaats: Praat met de Gardeners. 

Hilary Castle: Praat met Hilary bij de receptiebalie. Ze geeft je de master sleutel voor alle kamers. 

Hotelkamer van Arlena Stuart

Pak in de kamer de JN brief en de 3 Redfern brieven. Lees het in documenten. Ga naar de badkamer. Open het kastje boven het toilet. Pak de parfum fles en fles zonder label. Ga naar de linkerzijde en pak de badzoutfles - Poirot kan de fles niet openen. Pak de haarborstel.

Bekijk de  haarborstel in de inventaris en krijg wat haartjes uit de haarborstel.

Hotelkamer van Kenneth Marshall

Een schaduw wordt gezien op het balkon. Praat met Kenneth. Barkett en Applegood zijn de rechtsadviseurs van Arlena.

Hotelkamer van Linda Marshall

Bekijk de hoed op het bed. Pak de hoedenspeld op de lintband. Zie een doos op het kastje. De doos heeft een ronde schijf met zodiak tekens. Pak uit de openhaard het verbrande stukje stof en het verschroeide haar aan de kant. Pak het horloge van Linda op de openhaard mantel.

Hotelkamer van Rosamund

Praat met Rosamund. Als je haar om een gunst vraagt selecteer dan of ze de stukjes stof kan vergelijken " Could you compare some pieces of fabric for me?". Het stof van de hoed van Arlena is van fijne zijde. Stof van de rots is van rayon (kunstzijde) en is geverfd.

Het verbrande stof is van hetzelfde rayon als van het afgescheurde stukje stof van de rots.

Hotelkamer van Redfern

Open de koffer en pak de foto van de Redferns. Controleer de tas op de vloer met het schetsboek.

Ga buiten naar het balkon en praat met Christine Redfern.

Hotelkamer van Emily Brewster: Pak de Milly Parson brief.

Hotelkamer van de Gardeners

Kijk in de prullenmand en zie een doorgescheurde brief.  Pak de doorgescheurde brief en voeg de briefstukjes samen. Klik op een stuk en klik dan op het andere stuk dat je wilt ruilen. Lees de spijt (Regret) brief in documenten. Pak het naamkaartje (handbill) van het bureau.

 

 

Hotelkamer van Horatius Blatt

Open de koffer. Schuif de kleren opzij en zie een olieachtige vlek. Gebruik de spatel op de olieachtige vlek en krijg een olie monster.

Praat op de gang met het kamermeisje, Gladys. 

 

Sanctuary Baai: Praat met Linda - Zij heeft vroeger Trional gebruikt.

Badstrand

Praat met George - Is George niet op het strand lees dan eerst alles in het notitieboekje. Vraag hem om in de zee te duiken om hem te laten zoeken wat Emily op de Rotsbaai in de zee weggooide. Hij zal dat doen als je zijn favorieten drankje bezorgt. Ga naar de hotelbar en praat met de barman, Henry Bailey. Bestel George's  favorieten drankje "Planters Punch". Hij heeft geen rum en grenadine meer. Poirot wil de hoeststroop geven maar dat accepteer hij niet. Bekijk de fles hoeststroop in inventaris en zie dat het van granaatappel wordt gemaakt. In inventaris, combineer de hoeststroop met de lege fles grenadine en krijg een volle fles grenadine. Ga naar de kelder in de Smugglers End Pub. Gebruik het glas op de kraan van het vat om een glas met donkerrum te krijgen. Ga terug naar de bar. Bestel weer een "Planters Punch" cocktail. Je geeft automatische de ingrediŰnten en krijg het drankje. Praat weer met George. George duikt in de zee en geeft je een lege fles.

Tractor veerboot: Gebruik de telefoon om een Tractor te bestellen. 

 

Leathercombe Baai

 

Garage: Praat met Will. 

Apotheker, postkantoor en bibliotheek

Apotheker: Praat  met Adelaide. Klik op het boek achter Adelaide.

 

 • Klik de lege fles op de testtubes. Klik de gevulde testtube op "Cosmetics" in het boek - Fles was gevuld met zonnebrandolie.

 • Klik de gebroken fles op de testtubes. Klik de gevulde testtube op "Cosmetics". Het is parfum.

 • Klik de fles zonder label op de testtubes. Klik de gevulde testtube op "Cosmetics" - Fles is gevuld met haarkleuring.

 • Klik de thermoskan op de testtubes. Klik de gevulde testtube op "drugs" in het boek - Het bevat trional, een kalmerend middel.

 • Klik de kippenveren met bloed op de testtubes. Klik de gevulde testtube op "blood". Het is kippenbloed. 

 • Klik het oliemonster op de testtubes. Klik de gevulde testtube op "Oils and waxes"  - Olie komt van een pistool.

 • Klik de hoedenspeld op de testtubes. Klik de gevulde testtube op "Oils and waxes". Het bevat kaarswas.

 • Leg het haar van Arlena onder de microscoop. Leg dan het verschroeide haar ook onder microscoop - De haren zijn gelijkaardig.

Postkantoor

Klik op het papiertje op de balie en verzend een telegram naar Miss Porter, hoofd van een meisjesschool. 

Klik op papier op de balie en verzend een telegram naar Barkett en Applegood, Rechtsadviseurs.

 

Monk's Hood Pub

Praat met Blatt. Speel een spelletje Darts en win de reddingsboei. Praat met Blatt en geef hem de reddingsboei.

Vraag als gunst of je zijn kompas kan lenen en krijg zijn kompas. Vraag ook of hij een windas heeft. 

 

Politiebureau

Praat met Kolonel Anthony Weston. Krijg het rapportverslag over John North en over de zaak van Alice Corrigan. Je geeft de JN brief om deze na te checken en de foto van de Refern om de fotograaf, Jimmy Nash na te checken. Lees na het gesprek de rapporten in de documenten.

Garage: Praat met Will om terug te gaan naar het eiland.

 

Seadrift Island

Vind kamermeisje Gladys op de gang bij de gastenkamers. Praat met Gladys. Je vraagt of ze mee wilt doen met een kracht experiment - Wie van de dames krijgt de deksel van de badzoutpot opengedraaid - Selecteer Miss Brewster op de lijst. Gladys zal dan aan alle dames gaan vragen of zij de pot open kan draaien. Wandel nu wat rond om haar de tijd te geven om dat voor je te regelen. Ga b.v buiten naar de binnenplaats en kom dan hier weer op de gang terug. Praat dan met Gladys en ze vertelt dat het Miss Brewster gelukt is de pot open te draaien.

 

Hoofdstuk 6

 

Kantoor van Poirot

De zesde aanwijzing is Telefoon. Poirot bespreekt de mysterie met Hastings. Selecteer in het gesprek alle mogelijke personages en dialogen en Poirot zal er een verklaring voor geven. Elimineer alle andere verdachten als die vraag gesteld wordt. Lees in het notitieboekje de instructies die Poirot je mee geeft. Klik op het portret van Hastings in de opdrachtbalk. 

 

Seadrift Island

25 augustus, de Middag van 1940

Hotelkamer Poirot: Ga naar het hotelkantoor achter de receptiebalie. 

 

Hotelkantoor

Bekijk de brandkast. Gebruik de gouden sleutel om de brandkast te openen (niet de master sleutel). Zie dat de signaal lantaarn eruit gehaald is. Pak de radio en het codeboek. Ga terug naar de gang op de eerste verdieping. Praat met Gladys

Hotelkamer van Kenneth Marshall

Pak de brieven van het bureau. Lees de Brief aan Kenneth Marshall en De reactie van Kenneth in de documenten.

Hotelkamer van Horatius Blatt

Open de koffer. Leg de kleren opzij en pak de revolver. Blatt komt binnen en je geeft de revolver terug.

Ga naar de hotelbar. Praat met Patrick Redfern en met barman Henry Bailey: 

Tractor Baai. Praat met Stephen Lane. Gebruik de telefoon om een Tractor te bestellen. 

 

Leathercombe Baai

 

Garage: Praat met Montague Barry. Praat met Will en hij geeft je de windas

Apotheker, postkantoor en bibliotheek

Postkantoor: Krijg de brief van Barkett en Applegood en het pakketje van Miss Porter. Lees de brief van Barkett en Applegood in de documenten. Open het pakketje in de inventaris en krijg een brief en 4 indexkaarten. Lees de index kaarten en brief van Miss Porter in de inventaris. De indexkaarten zijn aanwijzingen voor de zodiakpuzzel.

Politiebureau: Praat met Kolonel Weston. Krijg de achtergrond informaties van de verdachten. Lees het in de documenten.

Ga terug naar de garage. Praat met Will om terug te gaan naar het Seadrift Eiland. 

 

Seadrift Eiland

 

Badstrand: Vraag Emily Brewster om je naar Cutter's Baai te brengen.

Cutter's Baai

Ga naar de grot. Zie zeewier op de linkerzijde en pak het sandwichblikje. Open het blikje, kijk in het blikje en krijg een zakje met witte poeder.

Gebruik de windas in de schroefdraadmoer in de muur. Een geheime deur opent in de muur. Ga de grottunnel in. Bekijk de natte voetsporen op de grond. Ga verder de tunnel door tot je bij de kruising komt. Nu je het kompas hebt ga je wel verder. Neem op de kruising de rechtse passage. Je komt voor de doorgang naar de kloosterru´ne. Vlak vˇˇr de uitgang naar de kloosterru´ne, doe je een stopwatchtiming - de timing is 11 minuten. 

Ga terug naar de kruising. Neem de passage onder in het scherm. Ga tot de doorgang naar de wijnkelder. Vlak vˇˇr de uitgang naar de wijnkelder, doe je een stopwatchtiming - de timing is 28 minuten. Dit was de laatste stopwatchtiming. Ga naar de kelder. Pak het gebroken kompas van de vloer voor de geheime deur. Verlaat de pub en terug naar het hotel. 

 

Hotelkamer van Linda Marshall

Bekijk weer de dichte doos met de zodiak tekens op de kast. Gebruik de 4 indexkaarten van Miss Porter voor de aanwijzingen.

 • Virginia Price-Waverly - geboren op 3 Januari, 1928. Zij is Steenbok.

 • Estella Haversham - geboren op 15 April, 1928. Zij is Ram.

 • Linda Marshall - geboren op 28 November, 1927. Zij is Boogschutter.

 • Doris Chapman - geboren op 13 December, 1927. Zij is Boogschutter.

Schik de zodiaktekens (dierenriem) boven de pijl van de oudste meisjes op de buitenring naar de jongste meisjes in de binnenring.

De doos opent automatisch en krijg een sleutel en Voodoo boek.

 

sterrentekens van de dierenriem
Aries - Ram 21 maart
Taurus - Stier 20 april
Gemini - Tweelingen 21 mei
Cancer - Kreeft 21 juni
Leo - Leeuw 23 juli
Virgo - Maagd 23 augustus
Libra - Weegschaal 23 september
Scorpius - Schorpioen 23 oktober
Sagittarius - Boogschutter 22 november
Capricornus - Steenbok 22 december
Aquarius - Waterman 20 januari
Pisces - Vissen 19 februari

 

 

 

Kloosterru´nes: Gebruik de sleutel op de deur achter de klimopplanten aan de linkerzijde en je pakt een telegrafeerrecorder.

Tractor Baai: Gebruik de telefoon om een Tractor te bestellen. 

 

Leathercombe Baai

 

Apotheker, postkantoor en bibliotheek

Apotheker

Klik en open het boek achter Adelaide. Klik het zakje met witte poeder op de testtube. Klik de gevulde testtube op "drugs" - Het is hero´ne.

Zie een scŔne van Kenneth Marshall die Linda probeert te wekken. Zij nam Trional.

 

Hoofdstuk 7

 

Kantoor van Poirot: Poirot vertelt over Linda en wat je moet doen.

 • De smokkelaars moeten gepakt worden. 

 • De smokkelaars zijn North en Blatt.

 • De signalen zijn de kleuren van de zeilen van Blatt. Witte zeil zegt dat de hero´ne klaar ligt en dat North ze kan gaan halen. 

 • Het kompas kan hun tegenhouden door het kompas onbruikbaar te maken met het magneet.

 

Finger of Suspicion

 • Power - the thing is powered by electricity.

 • Lamp - The finger of suspicion is powered by the same circuit as the lamp.

 • Desk - the wires from the lamp to the Finger of Suspicion are in the desk.

 • Drawer - You close the drawer every time you operate the Finger of Suspicion.

 • Magnet - The finger is controlled by a magnet you hold.

 • Telephone - The telephone is disconnected. 

 • Code - Enter the code on the telephone

 Seadrift Eiland

 

25 augustus, 1940 Namiddag

Hotelkamer van Linda Marshall

Praat met Linda. Bekijk de moersleutel in de inventaris en krijg een magnetisch deeltje. Combineer het magnetische deeltje met het werkende kompas om er een onbruikbare kompas van te maken. Ga naar de hotelbar. Praat met Blatt om hem het onbruikbare kompas te geven.

Ga naar Cutter's Baai. Je kan daar naartoe via de roeiboot op het zwemstrand of via de tunnel in het klooster of kelder in de Pub. 

 

Cutter's Baai: Ga naar de grot. Plaats het sandwichblikje terug op de rotsblok voor de grot om het weer onder het zeewier te verbergen. 

Tractor Baai: Gebruik de telefoon om een Tractor te bestellen. 

 

Leathercombe Baai

 

Garage: Praat met Will. Een gast heeft Will geld gegeven om hem te helpen om bij iemand een grap uit te halen. Als Will een signaal van 3 korte flitsen uit de uitkijktoren krijgt moet hij de gast van Cutter's Baai naar Thurlestone brengen. Selecteer de code: "Three Long"- fire on this position.

Politiebureau: Praat met Kolonel Weston.

 

Seadrift Eiland

 

Badstrand: Praat met Emily om naar Cutter Baai te gaan. 

Cutter's Baai: Ga naar de grot. De hero´ne is verdwenen. Ga de grot in. Praat met North en Blatt. Selecteer zeilen "The Sails of Course".

Iemand stal de revolver van Blatt.

 

Hoofdstuk 8

Kantoor van Poirot

Poirot weet wie is de moordenaar en het zal hem openbaren.

 

Seadrift Eiland

 

Eetzaal

In de eetzaal zijn alle verdachten. Nu wordt er aan je gevraagd wie de leiding wil nemen om de moordenaar aan te wijzen.

Je kan kiezen dat Poirot de leiding neemt of je probeert het zelf. Jij of Poirot begint met zijn pleidooi:

Als je nu verder de oplossing leest kom je de moordenaar te weten. Wil je het zelf oplossen lees dan niet verder :)

 • Perfume bottles.

 • Three pieces of green fabric.

 • Artificial suntan.

 • Trional.

 • Someone wanted to Impersonate Arlena Marshall.

 • The sound of running water.

 • To remove the artificial suntan.

 • To provide an alibi for the murderer.

 • The murderer of Alice Corrigan.

 • Linda's watch keeps perfect time.

 • The liar is Christine Redfern.

 • Letter from Arlena's solicitors.

 • Letter from J.N.

 • Arlena was taken advantage of by men she was attracted to.

 Volg de moordenaar naar de uitkijktoren. Selecteer "I told young Monsieur Jenks the lie".

 

Het kantoor van Poirot

Draai de code op de telefoon die de Finger of Suspicion opent.

De aanwijzing is in het boek "The Sorcerer's Apprentice" van Bill Nicholls dat bovenop de boekenkast ligt. 

Gebruik de telefoon op het bureau en draai:

 

GENIUS - 4 3 6 4 8 7

 

 

 

 

 

 

 

 

Einde

 

 

ę Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Forum
Henk

Free Web Hosting