29-04-2008

 

American Girl: Julie Saves the Eagles

 

Julie Albright is een vrolijke meid die in het San Fransisco van de jaren 70 opgroeit. Julie maakt een aantal grote veranderingen door in haar leven – en creëert er zelf ook een paar!

In dit spannende American Girl-avontuur moet jij Julie helpen belangrijke feiten, mensen en objecten te vinden in een tocht om een gezin met bedreigende adelaars te redden.
 

Rechtsonder in het scherm heeft Julie haar dagboek. In het dagboek is een pagina met de "wat te doen lijst" en een pagina waarin "je notities" komen en waarin je je eigen notities kan inschrijven. De rugzak linksonder is je inventaris. Linksboven is een busmap waarmee je je kan verplaatsen. Rechtsboven is het spelmenu. Er zijn twee minispelen in het spel, maar je hoeft ze niet te spelen of te winnen. Onderzoek, bekijk en praat met iedereen, door op de objecten of karakters te klikken.

 

American Girl: Julie Saves the Eagles

 

Oplossing

 

Julie's Straat

Julie ontvangt een brief van haar vriendin - Ivy is in Chinatown en heeft een nieuw spel voor Julie. Ga naar rechts en praat met je moeder.

Ze heeft een spelletje voor je - 3 of meer kleuren in een rij. Klik op de busmap om naar Chinatown te gaan.

 

Chinatown

Ga iets naar rechts en klik op de draakboog, boven de poort naar Chinatown. Je noteert de Chinese draakpoort karakters. Ga verder door, naar een kledingswinkel en een Chinese kruidenapotheek. Praat met de eigenaresse van de kledingwinkel om te vragen of zij Ivy gezien heeft. Ivy komt dan uit de winkel. Praat met Ivy - je kan aan haar altijd om advies vragen. Gebruik de karakters van de draakpoort op de eigenaresse om het te vertalen “Everything in the world is in just proportion”. Ga terug door de poort en praat met Gung Gung, de grootvader van Ivy - Gung Gung heeft buikpijn. Hij vertelt dat het aftreksel van een wortel hem zou helpen. Hij heeft ook het Nim spelletje. - wie de laatste munt moet pakken heeft verloren. Er is een gemakkelijke manier om het spel te winnen. Laat Gung Gung als eerste beginnen en verlies het eerste spel. De tweede keer dat je speelt kies je als eerste te gaan en kopieer dezelfde zetten zoals Gung Gung de eerste keer deed. Praat met de man voor de apotheek. Zijn neef is de apotheker, maar hij is niet aanwezig. Hij weet niets van kruiden, en hij weet ook niet wat de Chinese karakters op de apotheek bedoelen. Julie moet het zelf onderzoeken. Gebruik de busmap om naar de schoolbibliotheek te gaan.

 

School/bibliotheek

Ga links door de omheining. Praat met je vriend TJ met de basketbal. Ga links naar de bibliotheek. Klik op het boek met de titel "Traditionele Chinese Geneeskunde“. Blader door het boek tot je iets noteert over gember, dat helpt om misselijkheid en buikpijn te genezen. Klik op de "X" om het boek te sluiten, en de pijl in de linkerbovenhoek om de bibliotheek te verlaten.

 

Chinatown

Ga naar de man voor de apotheek en geef hem de notitie van het gember. Hij kent de Chinese symbolen, en geeft Julie een doos gemberwortel. Praat met de man. Geef de doos gemberwortel aan Gung Gung. Hij geeft Julie dan een dollar biljet en vertelt haar om er iets zoets voor te kopen.

 

Golden Gate Park

Praat met het kleine jongen met de adelaarvlieger. Ga links naar de snoepkar. Praat met de Candy man - hij vertelt over de "Earth Day" evenement viering. Vraag over de lolly's en koop 2 lolly's met het dollar biljet. Maakt niet uit welke soort je selecteert, want je krijgt toch altijd een blauwe lolly in de inventaris. Ga iets naar links en neem de trap omhoog naar de bloemen conservatorium/serre - het is gesloten voor renovatie. Ga naar beneden, ga rechtdoor en praat bij de bloemenbedden met Mevr. Woodacre. Ze observeert vogels en vlinders met haar verrekijker. Je ziet een tussenscène van een zeldzame blauwe vlinder landend op een blauwe lolly, dat de vlinder waarschijnlijk verwart met een blauwe bloem. Hoor van Mevr. Woodacre dat dit bepaalde type vlinder bedreigd wordt. Ze adviseert Julie om zelf meer over de vlinder te vinden.

 

School/bibliotheek

Klik op het nieuwe boek  "Vlinders van Noord Californië“. Kom te weten dat de zeldzame vlinder, die Julie in het park zag, de “Mission Blue" is en vaak te vinden is in San Bruno Mountain. De naam van de vlinder wordt genoteerd in de inventaris.

 

Golden Gate Park

Klik op de struik voor het jongetje met de vlieger en krijg een babyvogel. Ga naar Mevr. Woodacre en geef haar de naam van de vlinder notitie Mevr. Woodacre heeft haar fotocamera niet bij zich en wil graag een foto van de vlinder. Ivy zegt dat de vader van Julie een fotocamera heeft. Toon haar de babyvogel. Er komen 2 nieuwe plaatsen op de map, het "Rescue Center en North Beach" waar de vader van Julie woont.

 

Rescue Center

Ga naar het dierenopvang (rescue) centrum (dat deel van het museum uitmaakt). Praat met medewerkster, Robin Young. Geef haar de babyvogel. Praat weer met Robin om te weten te komen dat de babyvogel een uil en ziek is. De dierenarts is niet aanwezig.

 

School/bibliotheek

Klik op het nieuwe boek "Waarschuwing: Pesticiden!“. Julie noteert DDT vergiftiging. Waarschijnlijk is daar het babyuiltje ziek van geworden.

 

Rescue Center

Geef Robin het DDT notitie. Robin kan de babyvogel nu helpen. Vraag of ze ook andere vogels heeft. Ga achter naar het kamertje - alleen voor personeel. Klik op de babyadelaar en op de grote adelaar. Praat opnieuw met  Robin. Kom te weten dat de bouwvakkers de boom omgehakt hebben, waar de adelaars hun nest in hadden, en dat het museum geld nodig heeft om een vogeltoren te bouwen voor de adelaars en voor verse vis om hen te voeden. De vogels moeten in het wild vrijgelaten worden, alvorens zij gewend raken aan hun gevangenschap, maar het zal duizend dollar kosten. Vraag Robin wat zij kunnen doen om te helpen, en ze zal een museumbrochures aan Julie geven.

 

North Beach

Praat met de vader van Julie over de fotocamera. De camera ligt op zolder en de lamp is stuk. Als Julie hem een zaklamp brengt, zal hij de camera zoeken. Ga links boven in de straat, en zeg hallo tegen de moeder van Ivy. Julie heeft vroeger in deze buurt gewoond. Ga onderaan de straat en praat met de vishandelaar. Vraag om een vis, vraag om een gratis vis en vraag dan of hij een vis wil schenken. Toon hem de museumbrochure. Hij zegt dat hij wat vis zal schenken als hij meer over de adelaars weet.

 

School/bibliotheek

Klik op de fietskoplamp. Praat met TJ en vraag om de koplamp te mogen lenen. Pak de fiets koplamp maar het werkt niet. TJ zegt dat de batterijen leeg zijn.

 

Julie's Straat

Klik op de blauwe vinvisballons en praat met de muzikant. Kom te weten dat de blauwe vinvissen uitgestorven worden, en dat de muzikant heel wat geld verdient met de verkoop van de ballonnen. Julie zegt dat de mensen geld zullen geven als het voor een goed doel is. Ga links en praat met je moeder. Ga verder naar links en trap omhoog naar de keuken van Julie. Open de koelkast en pak de batterijen. Open het kastje onder de gootsteen en pak de emmer. Praat op straat met de fotograaf. Ga verder naar onderen en praat met de vliegerverkoper. Kom te weten dat hij honderd extra adelaarsvliegers heeft. Vraag of hij van het Randall museum op de hoogte is, en of hij vliegers wil schenken om de adelaars te helpen. Normaal zal hij dat wel doen, maar hij had een gelukskoekje dat hem vertelde om zuinig te zijn.

 

North Beach

In inventaris, combineer de batterijen met de koplamp en geef de nu werkende zaklamp aan de vader van Julie. Hij zegt dat hij de camera op zolder zal gaan zoeken, en dat hij binnen een paar seconde terug zal zijn. Hij verlaat niet het scherm - klik gewoon opnieuw op hem om de camera te ontvangen. Julie zal één of andere filmrolletje moeten vinden.

 

Chinatown

Loop rechts naar de bakkerij en praat met de bakker. Klik op het bord "Maak je eigen gelukskoekje“. Selecteer het gelukskoekje 3 “Generosity is the Royal Road”. Het gelukskoekje gaat automatisch in de inventaris.

 

Julie's Straat

Loop naar de fotograaf. Toon hem de camera. Praat weer met hem en vraag door tot hij een filmrolletje doneert. In inventaris, combineer het  filmrolletje met de fotocamera. Ga naar de vliegerverkoper. Geef hem het gelukskoekje. Praat met hem en krijg een doos met honderd adelaarsvliegers.

 

Rescue Center

Geef Robin de doos met de honderd adelaarsvliegers. Robin vertelt Julie dat zij meer over adelaars zou moeten leren. Het zal gemakkelijker zijn om mensen te overreden om te helpen. Ga naar het achterkamertje. Neem een foto van de grote adelaars en een van de babyadelaar.

 

School/bibliotheek

Lees het boek over "The Bald Eagle“. Kom over hen te weten, en krijg een notitie over de adelaars eigenschappen, die in gevaar zijn.

 

North Beach

Toon de notitie over de adelaars eigenschappen aan de vishandelaar. Klik de emmer op de vishandelaar en krijg een emmer met vissen.

 

Rescue Center

Toon de emmer met vis aan Robin. Ga naar het achterkamertje en klik de emmer met vis op de babyadelaar. Robin vertelt hoe je de babyadelaar moet voeden met een adelaarspop die in je inventaris gaat. Vraag aan Robin wie er verantwoordelijk is van het vernietigen van het adelaarsnest. Ze zegt dat het een bouwbedrijf is, in de provincie Marin. Een nieuwe plaats (rode pijl) wordt toegevoegd aan de map.

 

Marin Country

Klik op de boomstammen en op het timmerhout (latten stapeltje). Julie zegt dat ze de latten later kunnen gebruiken. Ga voorbij het werkkeetje en rechts naar de voorman. Praat met hem over de adelaars. Julie zegt dat ze om mensen geeft, en ook om adelaars. Vraag door tot Julie de voorman om hulp kan vragen. Toon hem de museumbrochures. Hij wil een afbeelding zien, zo toon hem de adelaarsfoto en/of de adelaarsbaby foto. Toon hem de notitie over adelaars eigenschappen. Klik opnieuw op hem om hem te vragen of hij niet om de adelaars geeft. Hij zegt om hem wat bewijsmateriaal te tonen dat het publiek om de adelaars geeft, en dan kunnen we er verder over spreken.

 

Julie's Straat

Praat met de moeder van Julie en vertel haar dat "we een groot probleem hebben“. Ze herinnert Julie eraan wat zij deden toen Julie met het jongensbasketbal team wilde mee spelen - Een petitie! Julie vraagt of ze denkt dat dit zal helpen. Ze geeft Julie een petitie brief. Klik de petitie op moeder om het te laten ondertekenen. Klik de petitie ook op Ivy om het te ondertekenen. Tijd om de petitie door iedereen te laten ondertekenen. Je kunt de adelaarspop aan diverse mensen tonen, voor leuke commentaren.

Ga naar de volgende plaatsen om de petitie te laten onderteken:

  • Julie's Straat: De muzikant, fotograaf en vliegerverkoper.

  • North Beach: De vader van Julie, moeder van Ivy en de vishandelaar.

  • Bibliotheek: TJ.

  • Chinatown: Gung Gung, de Apotheker, de eigenaresse van de kledingszaak, bakker (toon haar de brochure en dan zal ze pas ondertekenen).

  • Golden Gate Park: Mevr. Woodacre, Candy man (toon hem de adelaarsfoto's en dan zal hij pas ondertekenen). Het vliegerjongetje zal niet ondertekenen voordat hij het aan zijn moeder vraagt, maar je hebt zijn handtekening niet nodig.

  • Rescue Center: Robin Young.

Marin Country

Geef de petitie aan de voorman. Hij heeft medelijden met de adelaars, maar de mensen hebben ook huizen nodig. Blijf door vragen tot Julie over het timmerhout kan vragen. De voorman zal aan zijn werkgever over het timmerhout vragen dat we nodig hebben. Julie dankt hem en vraagt hem waar San Bruno Mountain is. De voorman vertelt het haar en een nieuwe plaats wordt toegevoegd aan de map.

 

San Bruno Mountain

Bekijk de blauwe lupines bloemen. Gebruik de bosbessenlolly op de lupines om een scène te activeren van een blauwe vlinder, landend op de lolly. Gebruik de fotocamera om een vlinderfoto te maken. Een nieuwe plaats wordt toegevoegd aan de map, "Earth Day".

 

Earth Day

Ga rond en praat met alle mensen. Praat met de voorman en hij geeft je een brief van zijn werkgever dat het bedrijf hout zal schenken. Geef de brief aan Robin bij de kraam "Save de Adelaars“. Vraag Robin hoe het met hun doel gaat. Geef Mevr. Woodacre de vlinderfoto. Mevr. Woodacre zegt dat ze iets wil doen om de vriendelijkheid van Julie belonen. Vraag of ze een vlieger wil kopen om de adelaars te redden. Mevr. Woodacre geeft Julie een check van $500. Oh ...  maakte ze een fout op die check. Geef de $500 check aan Robin. Praat met Robin om haar te vragen hoe lang het zal duren om de vogeltoren voor de adelaars te bouwen. Zie de eindscène.

Einde

 

 

 © Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
Forum NL
Henk 

Free Web Hosting