03-04-2010

Alter Ego

Alter Ego speelt zich af in Plymouth, Zuid-Engeland tegen het einde van de negentiende eeuw, waar het lichaam van de mysterieuze Sir William verdwijnt uit zijn graf. Na zijn dood vindt er een aantal brute moorden plaats die de stad in zijn greep houden. De politie kan de zaak niet oplossen en uiteindelijk moet de jonge dief Tim het mysterie oplossen. Ondertussen wordt Tim achtervolgd door de politie. Tim is een jongen die opgegroeid is in een weeshuis. Je speelt twee karakters. Een dief genaamd Timothy Moor en de Politie Detective Briscol.  Je onderzoekt de moorden vanuit twee verschillende gezichtspunten om een duister geheim te onthullen.

 

Website

DEMO

Alter Ego Duitstalige Patch

 

Bijgewerkt - 18/08/2010

F1 - Toont alle hotspots in het scherm.

E toets - Toont de uitgangen.

Inventaris - Verplaats de muiscursor onder in het scherm.

Linkermuis knop - Actie.

Rechtermuisknop  - Onderzoeken.

ESC - Spelmenu.

 

Plymouth

 

Timothy Moor

Tim reisde op een schip mee als verstekeling naar Plymouth. Maar helaas werd hij door de matrozen betrapt en beroofd. Nu is hij in de haven, alleen gekleed in zijn onderbroek en pet. Hij wordt naar de politie gebracht, en in de handboeien geslagen. Hij ontsnapt aan de politie, verliest onderweg zijn pet en eindigt in een riool.

 

Sir William Arthur Lewis werd door zijn knecht dood gevonden. Hij werd ook wel "het witte beest", of "Mad William" genoemd. Hij had in zijn leven tal van misdrijven gepleegd, maar daarvoor is hij nooit veroordeeld. Wanneer de begrafenis zal plaatsvinden, wordt door de familie geheim gehouden.
 

Riolering

Je handen zijn nog geboeid. In inventaris is een pictogram van de geboeide handen. Gebruik de ladder, om uit het rioolkanaal te klimmen. Gebruik de geboeide handen op de spitse sierhekwerk, om je handboeien los te krijgen, maar dat lukt zo niet. Pak de afgebroken ijzeren speerpunt. Klik op de plank, om het als brug te gebruiken. Loop naar de overzijde. Probeer het rooster voor de rioolbuis te verwijderen, maar het is afgesloten met een hangslot. Gebruik de speerpunt op de muur aan de rechterzijde. Pak de losse baksteen. Combineer de speerpunt met de baksteen en gebruik deze combinatie op de hangslot van het rioolrooster. Ga door de rioolbuis. Til de putdeksel omhoog en klim uit het riool.

 

Wasserij - Wasruimte

Kijk naar de open haard, wastobbe, slinger, mechanisme van de wastobbe en vuile was. Ga naar de zolder.

 

Wasserij - Zolder

Praat met het wasmeisje, Emily. Zie rechts van de opgehangen bedlakens een verroeste haak. Probeer je handboeien via de haak los te krijgen. Probeer de mangel. Vraag aan Emily of ze je helpt met de mangel. Ze zegt dat het onmogelijk is om zo je handboeien los te krijgen. Ze vraagt of je de wastobbe kan repareren. Open het raam en kijk naar buiten.

 

Wasruimte

Repareer het mechanisme van de wastobbe - klik op het mechanisme.

 

Zolder

Zeg tegen Emily dat je de wastobbe gerepareerd hebt. Ze vraagt of je er zeepsop in kan maken. Ze geeft je zeep.

 

Wasruimte

Gebruik de zeep in de wastobbe en draai aan de slinger, om zeepsop te krijgen. Gebruik je handboeien in de zeepsop.

 

Zolder

Zeg tegen Emily dat je de opdracht gedaan hebt. Ze geeft je kleren en gaat naar beneden. Gebruik de ingezeepte handboeien op de roestige haak, en nu ben je verlost van de handboeien. Er wordt geklopt. Emily zegt niets over Tim, tegen de politie. Tim heeft zich aangekleed. Pak de handboeien.

 

Wasruimte

Praat met Emily. Tim wil zijn pet en medaillon terug, maar het is te gevaarlijk om naar het schip in de haven te gaan. Emily zal de matroos naar de wasserij lokken, als je voor haar de was doet. Voordat je de was doet, moet je de kleding goed doorzoeken. Pak de vuile was en leg de was in de wastobbe met zeepsop. Tim vindt het niet nodig om eerst de kleding te doorzoeken. Draai aan de slinger. Pak de was uit de wastobbe. Je vindt natte tabak, tussen de schone was.

 

Zolder

Leg de natte tabak in de mangel. Tim perst het meeste water uit de tabak.

 

Wasruimte

Leg de tabak op de schoorsteenmantel, om het te drogen. Emily heeft de matroos naar de binnenplaats gelokt.

 

Zolder

Kijk door het raam. Zie de matroos. Ga naar beneden. Pak de gedroogde tabak op de schoorsteenmantel. Ga naar de zolder. Kijk door het raam. Gooi de tabak op de bank, als de matroos met zijn rug naar je toe staat. Kijk weer door het raam. De matroos zit nu op de bank. Gooi de handboeien op hem, om hem uit te schakelen. Verlaat de wasserij.

 

Binnenplaats

Doorzoek de matroos. Je neemt je medaillon en pet terug. Onderzoek je pet in de inventaris (rechtermuis) en je neemt de brief van Brian uit de voering van je pet. Lees de brief. De brief is gedateerd van 28/10/1894. Brian vond Tim's idee om naar Amerika te emigreren eerst geen goed idee, maar nu is hij er enthousiast over. Hij vertrok uit Longery en reisde naar Plymouth. Hij schrijft dat er over drie weken vanuit Plymouth een schip naar Amerika vertrekt. Daarom heeft hij Tim geschreven, en dat hij zo spoedig mogelijk moet komen. Brian zal elke avond in de 'Salted Cheek' pub op hem wachten. Ga naar de wasserij en vraag aan Emily over de pub. Ze zegt waar de pub is. De pub is een bordeel in de stad. Ga nu door de poort op de binnenplaats en je komt op de stadskaart. Ga naar de pub.

 

Krantenartikel

Er zijn protesten tegen de begrafenis van het 'Witte beest', die begraven zal worden op dezelfde begraafplaats als zijn slachtoffers. Sir William zal volgens de traditie in de familiegraf begraven worden. De politie bewaakt de begraafplaats.
 

Pub

In de pub word je aangesproken door een gokker. Praat met hem. Tim gokt niet. Kijk naar zijn mes op de tafel. Kijk naar de geldschaal van de blinde vioolspeler. Praat met de uitsmijter en prostituee. Ga onder naar de bar. Praat met de waard. Hij kent Brian niet. Praat met de serveerster. Ze wil dat je wat bestelt, maar Tim heeft geen geld. Kijk naar de jas van de slapende dronken man. Hij heeft alleen knopen in zijn jas. Praat weer met de waard, totdat hij bukt om een ingrediŽnt te zoeken. Steel dan de koperen knopen uit de jas. Leg een knoop in de schaal van de blinde viool speler en je neemt wat munten uit de schaal. Geef een munt aan de serveerster, om een drankje te bestellen. Praat dan met de serveerster, Inez. Als je over Brian gevraagd hebt, toon je haar de medaillon. Ze moet vlees uit de kelder halen. Iemand achtervolgd haar. Probeer de kelderdeur te openen, maar de deur is van binnen afgesloten. Praat met de waard en krijg de sleutel.

 

Probeer de kelderdeur met de sleutel te openen, maar er zit al een sleutel in het slot. Vraag aan de waard een gereedschap en krijg een kurkentrekker. Gebruik de kurkentrekker op de kelderdeur. Open de kelderdeur met de sleutel en ga naar de kelder. In de kelder wordt Inez lastig gevallen door een man. Tim probeert Inez te helpen, maar wordt neergeslagen. Als Tim bijkomt, hoort hij een gesprek van de man die hem neergeslagen heeft met zijn baas, Jack. De man moet de mannen bij elkaar trommelen, en ze zullen elkaar over een uur op de begraafplaats ontmoeten. Zie een groot brok vlees hangen en een touw. Ga naar de bar. Praat met Inez. Ze vertelt over de begraafplaats. Brian moest vluchten voor de politie. Verlaat de pub en ga op de kaart naar de begraafplaats.

 

St Patrick's Church: Begraafplaats - Hoofdpoort

Achter de hoofdpoort is een gevaarlijke hond. Kijk naar de gaslamp lantaarnpaal. Zie een gaskraantje op de lantaarn. Zie een opening in de muur. Kijk naar de kapotte bestrating. Trek aan de bel van de poort. Iemand heeft de klepel verwijderd. Pak de bel. Combineer de koperen munten met de bel, om ze als klepel te gebruiken. Hang de bel terug aan de muur. Trek aan de bel en praat met de doodgraver. Hij heeft zijn zilveren horloge met het gokken verloren.

 

Pub

Praat met de gokker en vraag over de horloge. Speel een spelletje met hem. Praat met de waard en zeg dat de gokker vals speelt. De waard gooit de gokker naar buiten. Pak het mes van de tafel. Ga naar de kelder. Snij met het mes een lap vlees van de grote brok vlees en snij ook het touw los met het mes. Combineer het vlees met het touw.

 

Begraafplaats - Hoofdpoort

Gebruik het mes op de kapotte bestrating, om er een kei uit te nemen. Kijk naar de gaslamp. Sla met de kei de gaskraan kapot, zodat er gas uitstroomt. Gooi het vlees met touw door de opening achter de gaslamp. De hond loopt naar het vlees en valt in slaap. Klim over de hoofdpoort van de begraafplaats.

 

St Patrick's Church - Begraafplaats

Ga links van de kerk. Ga verder de begraafplaats over. Hier is de familiegraf van Lewis. Tim hoort iemand schreeuwen en loopt terug. De kerk is gesloten. Ga rechts van de kerk door de boogdoorgang. Hier is een waterpomp. Brian zit op de bank. Tim maakt hem wakker. Als Brian hoort dat de bende van Jack naar de begraafplaats komt, staat hij op. Volg Brian. Brian is over de hoge muur geklommen. Probeer via de grafsteen ook over de hoge muur te klimmen. De grafsteen breekt. Ga terug naar de bank. Duw de bank naar de hoge muur en klim via de bank over de hoge muur. Bij de rivieroever gaan ze samen opzoek naar een schuilplaats. Tim vraagt zich af hoe Brian aan het geld wil komen voor de overtocht.

 

13. November 1894 - Detective Briscol

 

Politiebureau - Balie
We kruipen in de huid van Detective Briscol. Ga het politiebureau binnen. Hier zijn de uitsmijter en prostituee. Praat met de politieman, achter de balie. Hij zoekt de documenten van je overplaatsing, maar kan ze niet vinden. Als Briscol over de balie leunt, steelt de prostituee de papieren uit zijn zak. De politieman vond geen documenten. Briscol kan zijn papieren niet tonen. Hij denkt dat hij ze verloren heeft. Verlaat het politiebureau.

Briscol zoekt automatisch naar de papieren. Ga terug naar binnen. Praat weer met de politieman. Praat met de prostituee, Harlot en uitsmijter, Igor. Kijk naar de twee personen met de rechtermuisknop. Briscol vertrouwd ze niet. Praat met de politieman. Hij vertrouwd de twee ook niet. Praat 2x met Harlot. Zet haar onder druk. Ze roept Igor. Igor heeft gemerkt dat Briscol een politieagent is en zegt dat tegen Harlot. Ze moet de papieren teruggeven. Praat weer met Harlot, en krijg je overplaatsing papieren.

Toon de papieren aan de politieman. Hij legt de sleutels van je kantoor op de balie. Je nieuwe politie legitimatiekaart zal over een paar dagen klaar zijn. Hoofdinspecteur Powell is voor een paar dagen naar Londen. Hij is alleen via de telefoon bereikbaar. Pak de kantoorsleutels van de balie. Kijk rond. De traliepoort leidt naar het archief, maar is vergrendeld. De eerste deur is het kantoor van detective Roberts. Daarnaast de kamer voor verloren voorwerpen. De laatste deur is je kantoor. Open de deur van je kantoor met de sleutel.

Politiebureau - Briscol's Kantoor
Het kantoor is een puinhoop. Ga naar de politieman.

Balie
Vraag aan de politieman waar de andere sleutel voor is en over de puinhoop in je kantoor. Hij weet ook niet waarvoor de tweede sleutel is. De schoonmaakster komt alleen in de avond. Inspecteur Lockley is 2 maanden geleden met pensioen gegaan. Hij adviseert je om het kantoor zelf op te ruimen.

Briscol's Kantoor
Linksonder in het scherm ligt een stapel kranten. Til ze op en leg ze in de open kartonnen doos, in het midden van de kamer. Leg ook de rommel links op het bureau in de doos. Neem bij het venster de open zak met gipspoeder en de rommel rechtsonder in de hoek en leg ze ook in de doos. De telefoon gaat over. Neem de hoorn van de haak. Vader Mulkehey van de St. Patrick's kerk is aan de lijn. Briscol moet met een politieagent langs komen. Waar het om gaat, weet je nog niet. Briscol maakt een aantekening in zijn notitieboekje. Hierin zie je zijn aantekeningen. Als je erop klikt, krijg je er informatie over. Kijk naar de kluis in de kast. Je weet de cijfercombinatie niet.

Balie
Vraag aan de politieman over de kluis combinatie. Hij heeft alleen de oude combinatie in het bestand. Welke combinatie inspecteur Lockley gebruikt heeft weet hij niet, maar misschien heeft hij ze terug naar de oude combinatie gezet. Vraag naar een politieagent begeleider. Sergeant Carter zal met je meegaan.

Briscol's Kantoor
Open de kluis. Klik eerst onder op het eerste vakje. Klik dan op de draaischijf tot het cijfer 8. Klik dan op het tweede vakje en draai hierin ook het cijfer 8. Doe dit ook met de andere 3 cijfers. De juiste combinatie = 88834. Neem het kistje uit de kluis. Onderzoek het kistje in je inventaris met de rechtermuisknop. Je krijgt dan een vergrootglas, pincet, kwastje en het lege kistje in de inventaris. Verlaat het politiebureau. Carter toont je de weg naar de kerk.

St Patrick's Church - Begraafplaats
Carter zal bij de hoofdpoort wachten. Praat met Carter en ga dan door de hoofdpoort. Voor de kerk staat Vader Mulkehey. Volg hem. Ga links van de kerk en links naar de edelengraftombes.

Lewis Graftombe
De deur van de Lewis graftombe is verwoest. Vader Mulkehey was in de ochtend op zoek naar de doodgraver Talbot. Na overmatig alcoholgebruik slaapt hij vaak tussen de graven. Hij heeft hem niet gevonden, maar zag dat de deur van de graftombe verwoest was. De priester gaat Talbot zoeken. Kijk naar de twee andere tombes en stuk hout op de grond. Ga dan de graftombe in. Het is donker in de graftombe. Is er ingebroken? Dan roept Vader Mulkehey.

Begraafplaats
De priester vraagt je te volgen. Hij heeft het lichaam van Talbot bij de waterpomp gevonden. Onderzoek altijd alles met de rechter en linkermuisknop. Onderzoek het lijk. Onderzoek de dodelijke wond aan de hals en de kleren. Briscol neemt een fles alcohol uit zijn jaszak. Onderzoek de waterpomp/fontein met het vergrootglas. Op de waterpomp zijn enige bloed sporen. Ga naar links. Briscol kijkt rond in dit gebied en zal automatisch terugkomen zonder iets verdachts gevonden te hebben. Ga rechts naar de urn graven.

Hier ligt de dode hond van de doodgraver. Hij heeft zijn ruggengraat gebroken. Neem met de pincet een stukje weefsel uit zijn bek. Onderzoek de omgeving, naast de dode hond. Op de tegels zijn geen voetafdrukken. Er zijn ook geen sporen van een gevecht te vinden. Gebruik het vergrootglas op de omgeving. Briscol vindt geen bloed, haar of huid stukjes. De hond werd met blote handen gedood. De dader moet dus heel sterk zijn! Kijk naar de bank en bovenste deel van de muur. Gebruik hier ook het vergrootglas. Ook hier zijn geen bloed sporen. Ga terug naar de waterpomp.

Kijk nogmaals naar het lijk. Vergelijk het stukje weefsel uit de bek van de hond met de kleding van de doodgraver.

De stof komt niet overeen met de jas. Ga naar de voorkant van de kerk en onder naar de hoofdpoort.

 

Begraafplaats - Hoofdpoort

Onderzoek het 'Pest' gedenkmonument. Briscol vindt een sigaretten peuk. Praat met Carter. Vraag om lucifers. Toon hem de sigaret. De sigaret is met de hand gerold. De tabak is van goede kwaliteit. Bovendien duurt het enige tijd om een sigaret te rollen. Daarom moet de roker hier een tijdje gestaan hebben, of heeft de sigaret eerder in de pub gedraaid. Onderzoek de sigaret in de inventaris met je vergrootglas. Het vloeitje is niet van gewoon papier. Praat met Carter over het vloeitje. Veel mensen gebruiken gewoon krantenpapier als vloeitje, maar deze is anders.

Begraafplaats - St Patrick's Church

Kijk voor de kerk naar de oude graven. Deze graven zijn ongeveer 300 jaar oud. Ze zijn niet geplunderd. Ga links van de kerk naar het kerkhof. Kijk naar de graven. Deze zijn ook niet geplunderd. Ga links naar de edelentombes.

 

Lewis Graftombe
Ga de graftombe in. Giet de alcohol in de kaarsenhouder, linksonder in het scherm. Steek het aan met een lucifer. Kijk naar de sarcofaag aan de linkerzijde. Alleen mannelijke familieleden zijn hier begraven, maar geen van hen is ouder dan 40 jaar geworden. Zie aan de voorkant van de doodskist iets glinsteren tussen de vloertegels. Pak het met het pincet. Het is waarschijnlijk een nep juweel. Onderzoek het nep juweel met je vergrootglas, zodat Briscol ziet dat het een echte diamant is. Kijk in de open doodskist - waarom staat hier een lege doodskist. Verlaat het graf en ga terug naar Vader Mulkehey.

St Patrick's Church
Praat met de priester. De begrafenis van Sir William heeft gisterenavond op verzoek van de grootmoeder, Lady Miriam na zonsondergang plaats gevonden. De doodskist bleef op haar verzoek de gehele ceremonie gesloten. Lockley werkte voor zijn pensionering aan deze zaak. Hij onderzocht vooral de beschuldigingen tegen Sir William, en wilde ook meerdere malen in de graftombe, wat hem verboden werd. De politie had op de avond voorafgaand van de begrafenis invallen uitgevoerd, om de aandacht van de kerkhof bende af te leiden. Na het gesprek ga je terug naar de graftombe.

Lewis Graftombe
Kijk nog eens in de open doodskist - waarom is het lichaam gestolen.

Politiebureau - Briscol's Kantoor
Gebruik de telefoon. Powell is momenteel niet aanwezig, maar zal over twee uur terug zijn.

Begraafplaats - Hoofdpoort

Hier is nu journalist, Nathaniel Forest en wil naar binnen. Carter voorkomt dit. Kijk naar de fiets van de journalist, met een cameratas. Praat met Carter over Forest. Hij werkt voor 'The Courier'. Praat met de journalist. Hij wil een artikel over Sir William schrijven, hoewel hij de man nooit gekend heeft. Vraag over de camera, die voorzien is van glas fotoplaten.

St Patrick's Church
Praat met Vader Mulkehey. William had van geboorte al een vreemd gezicht en merkwaardige ogen. Zijn moeder pleegde kort na zijn geboorte zelfmoord. Ze werd begraven op Gallows Hill, omdat daar alle zelfmoordenaars begraven worden. Toen William een kind was, werd hij vaak gezien bij dode dieren zoals katten en paarden. Dan verdween er een dienstmeisje, dat ze ook met hem in verbinding brachten. Op een bepaald moment verzette de knecht zich, stak het huis in brand en vertrok. Ook verdween William's vader. Nu had hij alleen nog zijn grootmoeder Miriam, die de begrafenis regelt. Vraag aan de priester of hij de kerk inventaris wil nakijken of er iets vermist wordt, waarna hij de kerk ingaat.
 

Begraafplaats - Hoofdpoort

Praat met Carter. De journalist is eindelijk vertrokken, maar Carter is daar niet gerust over.

 

Begraafplaats

Ga naar de waterpomp/fontein. De journalist, Forest maakt foto's van het lijk van Talbot.

Als hij je ziet loopt hij weg. Volg hem naar de urn graven. Klim via de bank over de hoge muur.

 

Rivieroever

De Journalist is niet te zien. Neem op de grond de glasscherven van een kapotte fotoplaat.

 

Begraafplaats

Ga terug naar de waterpomp. Onderzoek de fotocamera. Forest heeft alle glas fotoplaten meegenomen.

 

Politiebureau - Briscol's Kantoor

Gebruik de telefoon, om hoofdinspecteur Powell te bellen. Briscol vertelt wat hij allemaal ontdekt heeft.

Stal - Tim
Tim en Brian hebben in de tussentijd een schuilplaats gevonden. Brian, slaapt vast en Tim krijgt hem niet wakker. Probeer hem wakker te schudden. Uit zijn jas valt een jachtmes, die je oppakt. Pak de kaars op het krukje. Zie bij de ingang van de stal een hooivork en boven de deur een hoefijzer. Neem de hooivork in de hand en gebruik de hooivork op het hoefijzer, om het te krijgen. Gebruik dan het jachtmes op de post rechtsvoor, om er een splinter uit te schrapen. Gebruik deze splinter op Brian, om hem wakker te maken.

Praat met Brian. Hij heeft een plan. Ze doen zich voor als stalknechten. Brian verzorgt de paarden van een jonge man die de papieren uit de kluis van zijn vader wil stelen. Tim zal de papieren voor hem uit de kluis stelen. Het huis van de vader is in Paradise Street. Verlaat de stal en ga op de kaart naar het huis.

Paradise Street - Huis 
Kijk naar de muur aan de linkerzijde. Tim kan erover klimmen, maar er staat een knecht in de tuin. Praat met de knecht.

 

Stal
Praat met Brian en vraag hem om de knecht af te leiden. Dan gaan ze samen naar het huis.

Paradise Street - Huis
Brian praat met de knecht. Klim over de muur aan de linkerzijde van het huis.

Tuin
Kijk naar de kelderdeur en versiering boven de deur. Het is de wijnkelder. Tim zegt dat hij vannacht hier naar binnen zal gaan, maar heeft een sleutel nodig. Open de keukenraam en kijk door het geopende raam. De dame vraagt aan het dienstmeisje, Lisa of het ontbijt klaar is. Gebruik de splinter in het raamkozijn, zodat het raam open blijft. Pak de fles wijn. Lisa komt en je loopt terug. Gebruik de kurkentrekker op de fles wijn en krijg de kurk. Gebruik de kurk in het slot van de kelderdeur. Tim klimt automatisch over de muur, omdat Lisa naar buiten komt. Klim dan weer terug.


Lisa is nu in de tuin. Praat met haar. Ze is verdrietig. Geef haar het hoefijzer om ze te troosten. Praat met Lisa. Nu vertelt ze over haar probleem met de keldersleutel. Er is slechts een ingang naar de kelder, hoewel ze een gerucht gehoord heeft dat er een geheime tunnel is van de werkkamer naar de wijnkelder. Ze weet niet waar de tunnel begint of eindigt. Ze geeft Tim de sleutels, om ernaar te kijken. Tim gaat dan naar de kelderdeur. Gebruik in de inventaris de sleutels op de kaars. Helaas, de was is te hard. Verlaat de tuin, maar Lisa wil de sleutels terug.
 

Stal
Onderzoek de deken op de slaapplek. Tim vindt een doosje lucifers.

Paradise Street - Tuin
Vraag aan Lisa weer voor de sleutels. Gebruik een lucifer op de sleutels om ze te verhitten. Gebruik dan de verhitte sleutels in de kaars, om er een afdruk in te krijgen. Verlaat de tuin. Tim en Brian gaan terug naar de stal.

 

Stal
Praat met Brian, om hem de afdruk te geven. Hij kent een slotenmaker. Terwijl Brian naar de slotenmaker gaat, zal Tim wat uitrusten. Het is avond. Brian gaat naar het huis. Ga ook naar het huis.

Paradise Street - Huis
Brian probeert de poort met de sleutels te openen, maar het zijn niet de juiste sleutels.

Brian zal een andere weg proberen te vinden. Klim weer over de muur.

Tuin
Brian is al in de tuin. Op het terras zit de slapende knecht met een pistool. Ze overleggen wat ze het beste kunnen doen. Brian geeft Tim de namaak sleutels. Ga naar de kelderdeur. Gebruik eerst de kurkentrekker op de deur, om de kurk uit het slot te trekken. Gebruik dan de sleutel om de deur te openen.

Kelder
Het is donker. Brian stelt voor om een kaars aan te steken, maar daarvoor moet eerst de kelderramen afgedekt worden.

Tuin
Voor de trap naar het terras ligt een lap. Pak de lap. Rechts van de kelderdeur staat een grote waterteil. Met je jachtmes verwijder je de stop uit de teil, om het water eruit te laten stromen. Tim gooit het kapotte jachtmes dan weg. Duw de teil iets naar links, om het voor het kelderraampje te plaatsen. Door het water ligt er nu modder. Dompel de lap in de modder. Gebruik dan deze vuile lap op de andere kelderraam, onder de keukenraam. Ga terug naar de kelder.

Kelder
Brian heeft de kaars al aangestoken. Hij is onder in de wijnkelder, opzoek naar de geheime tunnel. Je komt te weten, dat de werkkamer op de eerste verdieping aan de noordzijde is. Zie achter in de kelder een druivenpers. Kijk naar de decoratie, boven de doorgang naar de wijnkelder. Pak bij de waterput de ijzeren staaf. Kijk naar de drie grote vaten. Achter deze muur zou de geheime tunnel kunnen zijn. Duw tegen de kaarsenhouder tegen de muur, rechts van de drie grote vaten. Er gebeurt niets. Brian roept. Hij heeft een koevoet nodig, want hij heeft een losse steen gevonden. Gooi de ijzeren staaf naar beneden. Brian verwijdert de losse steen, maar zegt dat het vals alarm is. Tim echter ziet dat de decoratie boven de wijnkelder ingang verschoven is. De geheime tunnel is gevonden. Klim in de tunnel.

 

Werkkamer
Kijk naar de boekenkast aan de rechterkant. Alle boeken zijn echt. Kijk naar de drie jachtkruisbogen. Je kan ze niet bewegen. Ze zijn tegen de wand vastgenageld. Kijk naar het schaakbord aan de linkerkant. Deze is vastgenageld op de tafel. Er is iets vreemds aan het schaakbord. Wit zet altijd als eerste, maar de zwarte schaakstukken staan naar de stoel kant gekeerd. De rechtse deur is afgesloten. Open de linkse deur en ga naar de  bibliotheek.

Bibliotheek
Kijk naar de kaarsenkandelaar, voor het raam. Kijk naar de verschillende boekenkasten. De titels van de boeken op plank A kan je niet lezen. De boeken op plank B staan dicht bij elkaar. De boeken op plank C staan allemaal door elkaar. Voor boekenkast D staat een ladder. Ga terug naar de werkkamer. De rechtse deur is nu open.

Slaapkamer
Brian is in de slaapkamer. De oude man ligt in zijn bed te slapen. Kijk naar de oude man. Kijk onder de hoofdkussen. Je vindt een uitgescheurde bladzijde van een boek over kruisbogen. Toon de bladzijde aan Brian. Hij vond een blikje tabak, dat hij niet kan openen. Hij geeft het tabak blikje aan Tim. Tim kan het ook niet met de hand openen.

Bibliotheek
Kijk naar de boeken in boekenkast D. Klik de uitgescheurde bladzijde op deze boekenkast. Tim vindt een boek over vuurwapens, maar niet over kruisbogen. Verplaats de ladder naar de rechterkant, omdat de boeken in de linker helft van de boekenkast door de ladder niet te zien waren. Klik opnieuw de uitgescheurde bladzijde op boekenkast D. Nu vindt Tim het juiste boek. Lees het boek met de rechtermuisknop. Daarin heeft de oude man een slinger verborgen.

 

Werkkamer
Kijk naar de jachtkruisbogen. Gebruik de slinger op elke kruisboog om ze allemaal te spannen. Een mechanisme wordt geactiveerd. Draai aan de schaaktafel. De boekenkast in de werkkamer schuift naar de zijkant en daar is de kluis. We weten de cijfercombinatie niet. Ga terug naar de kelder.
 

Kelder
Gebruik het tabak blikje op de druivenpers. Draai aan de pers, om het blikje open te breken. Onderzoek het blikje.

Tim leest een datum: 19.4.58. Zal dit de cijfercombinatie van de kluis zijn!

Werkkamer
Kijk naar de kluis. Voer de cijfercombinatie in, zoals je ook gedaan hebt met de kluis in het politiebureau - 19458. De kluis is open. De oude man wordt wakker en schreeuwt om hulp. Brian probeert de man stil te krijgen. Tim moet iets vinden om de deur te barricaderen. Ga naar de bibliotheek.

Bibliotheek
Neem de kaarsenkandelaar in de hand, en ga rechts naar de werkkamer.

 

Werkkamer
Tim sluit de deur van de bibliotheek en barricadeert de deur met de kaarsenkandelaar. De bewoners proberen de deur open te breken. Ga snel naar de kluis. Neem de eerste stapel documenten uit de kluis. Brian komt uit de slaapkamer. Brian neemt de documenten en verdwijnt naar de kelder. Kijk nogmaals in de kluis, om de overige documenten eruit te pakken. Ga door de geheime tunnel naar de kelder en buiten naar de tuin. Tim wordt door de politie opgepakt.

14. November 1894

 

Politiebureau - Briscol's Kantoor
De telefoon rinkelt. Briscol moet een verklaring geven, omdat in de krant foto's gepubliceerd zijn van de moord. Briscol pakt daarna de krant van zijn bureau. Kijk naar de kist onder het raam. Probeer de kist te openen met de sleutels, maar ze passen niet. Neem het bewijsmateriaal uit de kluis. Leg dan het stukje weefsel onder de microscoop, rechts op de kast. De stof is van goede kwaliteit.

 

Balie

Praat met de politieman. Het autopsierapport is nog niet aangekomen. Je moet de lijkschouwing bellen. Vraag ook naar je identiteitskaart. Die is er ook nog niet. Probeer de deur van het archief met de sleutel te openen.

Briscol's Kantoor
Gebruik de telefoon en je belt de lijkschouwing. Het rapport is nog niet klaar. De persoonlijke arts van Sir William heeft het lijk onderzocht (obductie). De naam van de arts heeft inspecteur Lockley genoteerd, maar waar!

Balie
Praat weer met de politieman. Hij geeft je de sleutel van het archief. Pak de archiefsleutel van de balie.

 

Politiebureau - Archief
Open de archiefdeur met de sleutel op je sleutelbos. Kijk naar de gammele plank. De plank wordt ondersteund door een oude bezem. Zie daaronder een grote koffer met de initialen A.L. Kijk rechts in de grote kartonnen doos. Je neemt er de zak met gipspoeder uit. Verlaat het politiebureau.

Begraafplaats
Carter staat nog voor de hoofdpoort. Er zijn enkele arrestaties verricht.

Vier politieagenten bewaken de begraafplaats. Ga naar de begraafplaats.

St Patrick's Church
Ga nu de kerk in. Praat met Vader Mulkehey. Hij geeft het adres van het landgoed van de familie Lewis.

Hij staat je toe om rond te kijken, maar je vindt niets van belang. Verlaat de kerk.

Lewis Graftombe
Onderzoek de deksel van de doodskist. Briscol draait het om en ziet bloedkrassen aan de binnenkant. Onderzoek de binnenkant met het vergrootglas. Briscol neemt automatisch met zijn pincet deeltjes van een vingernagel. Verlaat de begraafplaats en ga op de stadskaart naar het landgoed van Lewis.

Lewis Landgoed - Buiten
Druk op de bel. Een dienstmeisje kijkt door het kijkraampje in de deur. Praat met haar.

Lady Miriam zal je niet ontvangen, als je je niet kan legitimeren.
 

Politiebureau - Balie
Praat met de politieman over je dienst identiteitskaart. Hij gaat naar de administratie, en komt terug.

Pak je nieuwe identiteitskaart van de balie. Ga terug naar het landgoed van Lewis.

Lewis Landgoed - Buiten
Toon je identiteitskaart door het kijkraapje in de deur. Ze laat je binnen. Volg haar.

Lewis Landhuis- Inganghal
Je moet in de hal wachten. Het meisje gaat naar Lady Mirjam. Als ze met je wilt praten, zal ze dat via de huistelefoon doen. Ze zal niet met je persoonlijk praten. Zie rechts van de trap de huistelefoon. Kijk naar het zwarte gordijn achter de bank en trek het opzij. Kijk naar het schilderij. Kijk naar de ring. Vergelijk de diamant uit de inventaris met de ring op het schilderij. Het zijn dezelfde diamanten. Sir William heeft de ring op de begrafenis gedragen, maar waar is de ring. Het meisje komt terug, en de huistelefoon rinkelt.

 

Neem het op en praat met Lady Mirjam. Zij heeft alles al gehoord van hoofdinspecteur Powell wat er gebeurd is. Doordat het gezicht misvormd was heeft ze de kist de hele ceremonie dicht gelaten. De priester wilde William cremeren, maar dat wilde ze niet. Na het gesprek praat je weer met het dienstmeisje. Ze werkt vandaag voor het eerst. Het is Lisa (Lisa, werd ontslagen wegens het geval met de kelderdeur in Paradise Street). Je vraagt over de arts. Lisa gaat het weer vragen. Lady Miriam wil niet met je praten en zegt de naam niet. Toon Lisa de diamand en ze gaat met de diamand naar Lady Mirjam.

Kijk naar het kastje met de buste. Kijk in de lade naar de stapel rekeningen. Neem het dagboek van William en handschoenen. Lisa geeft je de diamant terug, die inderdaad van Sir William was. Kijk naar het dagboek in de inventaris. Sir William heeft beetje bij beetje zijn bezittingen verkocht. Verlaat de woning.

 

Binnenplaats

Ga in de voortuin, links de doorgang door. Je komt op de binnenplaats. Zie William's hond. Praat tegen de hond. Pak de scherpe houten pin op de grond. Onderzoek alle hotspots. De schuurdeur is afgesloten. Ga terug naar Lisa.

Lewis Landhuis- Inganghal
Praat met Lisa over de hond. Ze geeft je toestemming om de hond uit te laten.

Binnenplaats
Praat tegen de hond om de hond mee te nemen. Je gaat automatisch terug naar de begraafplaats.

Lewis Graftombe
De hond blijft voor de graftombe staan. Toon hem de handschoenen. Volg de hond naar de kerk.

St Patricks Church
De hond stopt even bij de boom, voor de kerk. De hond vindt een spoor en snuffelt verder. Kijk naar de schoenafdruk op de grond bij de boom. De doodgraver droeg rubberen laarzen, maar deze afdruk is te klein. Gebruik het kwastje op de schoenafdruk, om de bladeren te verwijderen. Je hebt gipspoeder maar geen water. Ga de kerk in.

 

Praat met Vader Mulkehey over de crematie. Hij meende goed te handelen. Toch was hij er niet mee eens dat een moordenaar tussen de andere goede mensen begraven werd, en wilde dat voorkomen. Dus hij heeft een motief en geen alibi. De priester mag de stad niet verlaten. Ga naar de hoofdpoort.

Begraafplaats - Hoofdpoort
De hond vindt een spoor en loopt naar de reling. Zie een ladder naar het riool. Kijk naar de losse ketting, waar de hond aanruikt. Gebruik je vergrootglas op de ketting en Briscol ontdekt een tweede stukje weefsel. Combineer deze met het eerste stukje stof. Onderzoek de gecombineerde stof met de rechtermuisknop in de inventaris. Ze zijn identiek, maar Briscol wil het nauwer onderzoeken. Misschien is Sir William in het riool gegooid. Praat met Carter. Het rioolsysteem wordt door de politie doorzocht.

 

Politiebureau - Briscol's Kantoor
Combineer de fotoplaat glasscherven met de krant, om de halve foto in de krant te reconstrueren. Kijk naar de krant. De foto ziet er vreemd uit. Briscol moet de camera positie bepalen. Leg de gecombineerde stukjes stof onder de microscoop. Zij zijn inderdaad identiek. Wie is de kleermaker? Kijk in het dagboek. De kleermaker heeft een atelier in Wilson Street.

Balie
Praat met de politieman, zodat iemand een fotocamera opstelt bij het lijk van de doodgraver.

Begraafplaats
Ga naar het lijk bij de waterpomp. Gebruik de reconstructiefoto (krant) op de fotocamera. Briscol concludeert dat Forest hier geweest moet zijn, voordat de politie terplekke was. De foto's zijn genomen, voordat de politie het lichaam ontdekte. Is Forest de moordenaar van Talbot? Kijk naar de plek van de misdaad. Hier is ook een schoenafdruk te zien. Ook deze is te  klein voor de laarzen van de doodgraver. Verwijder weer de bladeren met het kwastje. Je hebt nog steeds geen water. Ga op de stadskaart naar de kleermaker.

Wilson Street: Atelier van de kleermaker - Buiten
Kijk in de vuilnisbak. Iemand heeft de krant van vandaag weggegooid! Praat met de bange kleermaker. Vraag over de krant. Toen hij vanmorgen naar zijn atelier ging stond de deur open. Hij heeft een reserve sleutel achter het fonteintje verstopt. Het is onmogelijk dat iemand deze sleutel gevonden heeft. Toon hem de stukjes stof. Ze zijn van Indiase zijde. Beide stukjes zijn afkomstig uit mannen sjaals, maar van verschillende sjaals, omdat ze iets van kleur verschillen. Sir William bezit 3 van deze sjaals. Wie nog meer deze sjaals gekocht heeft, wil de kleermaker niet zeggen, maar als je hem namen noemt zal hij reageren met ja of nee.

Politiebureau - Archief
Gebruik de houten pin op de gammele planken om het te ondersteunen. Verwijder dan de oude bezem. Trek de koffer uit het rek. Gebruik een sleutel op de koffer, om het te openen. Kijk in de koffer. Er liggen krantenartikelen en notities in. Een over de dood van een vermoorde werf arbeider. Ze zeiden dat Sir William de moord gepleegd heeft, maar Lockley heeft er een notitie bij geschreven - 'verkeerd spoor'? Kijk nogmaals in de koffer. Briscol vindt nu informatie over de persoonlijke arts van Sir William. Lockley had ontdekt dat Dr James Steward een duister geheim had. Verlaat het archief.

Balie
De politieman heeft het autopsierapport. Pak het van de balie.

Briscol's Kantoor
Kijk naar het autopsierapport in de inventaris. Talbot is dood gebloed door de wond in zijn hals. De wond was niet veroorzaakt door een scherp voorwerp. Het slachtoffer had geen beten, dus Talbot werd niet door een dier vermoord. Gebruik de telefoon, om Dr. Steward te bellen. Zijn vrouw neemt op. Haar man is verdwenen. Briscol probeert haar te kalmeren, omdat er geen ander lichaam gevonden is. Als haar man thuis komt, moet hij terug bellen.

 

Balie
De politieagenten die op weg waren om Forest te arresteren, zijn terug. Hij ontsnapte, omdat de drukker weigerde de deur te openen. De drukker is gearresteerd. Hij zit met een andere gevangene in de cel. Ga links van de politieman naar de cel.

Cel
Tim en de drukker zitten in de cel. Praat met de drukker. Hij is bevriend met Forest. Hij geeft toe dat Forest gelogen heeft tegen de politie. Briscol beschrijft de drukker hoe Forest, Talbot gedood zou kunnen hebben en dat hij dat niet alleen gedaan kon hebben. De drukker ontkent dit.

Balie
Vraag aan de politieman het bestand over vermiste personen. Zijn vrouw heeft James Steward als vermist opgegeven, omdat hij niet teruggekeerd was van zijn patiŽnt, Sir William.

St Patricks Church
Praat in de kerk met Vader Mulkehey. De priester zegt niets te weten over het riool en arts. Briscol zet hem onder druk, waarna de priester de kerk verlaat. Verlaat ook de kerk. Toon buiten de vingernagels aan de priester. Hij wil zijn stilzwijgen nu doorbreken. Carter meldt dat ze het lichaam van James Steward gevonden hebben in de rivier. Verlaat de begraafplaats door de hoofdpoort, en ga links naar de rivier.

Rivieroever
Agent Robins vertelt dat het lichaam ook een halswond heeft, maar niet bloedt. Het lichaam was onder de brug aan een tak vastgehaakt. Kijk naar het lijk. Er is geen bloed te zien bij de halswond. Gebruik het lege tabak blikje in het rivierwater, om het te vullen met water.

St Patricks Church
Combineer de gipspoeder met het water. Giet het gips in de schoenafdruk, bij de boom tegenover de kerk. Neem de schoenafdruk (2). Praat met Vader Mulkehey. Hij had op de avond van de moord van Talbot geluiden gehoord van een ruzie. Iemand schreeuwde, maar hij kon niet zien wie het was. Hij sloot de deur en stopte iets in zijn oren, zodat hij het lawaai niet meer hoorde omdat hij bang was. Op de begrafenis was hem opgevallen dat Dr Steward ruzie had met Lady Mirjam. De priester had het gevoel dat de arts de doodskist wilde zien, om er zeker van te zijn dat William echt dood was. Briscol komt tot de conclusie dat de arts na de begrafenis op de begraafplaats gebleven is, om te zien of William dood was. Steward heeft de deksel van de doodskist in de graftombe geopend? Heeft hij Sir William vermoord? Ga rechts naar de waterpomp en naar de plek waar het lijk lag.

Begraafplaats
Gebruik hier ook de gipspoeder op de schoenafdruk en neem dan de schoenafdruk (1).

Vergelijk ze in je inventaris - ze zijn van verschillende schoenen.

 


Rivieroever
Gebruik beide schoenafdrukken op het lichaam van Steward - ze zijn niet van zijn schoenen.


Lewis Landhuis - Inganghal
Praat met Lisa. Ze gaat naar Lady Mirjam, om haar op de hoogte te brengen over de dood van de arts. Zodra ze terug is belt Lady Mirjam via de huistelefoon. Neem de huistelefoon op. Briscol vertelt over de dood van de arts en dat Sir William levend begraven is. De oude dame krijgt een shock. Lisa brengt haar een glas water en het telefoongesprek gaat verder. De reactie van de dame lijkt echt. Ze wil geen politie bescherming.

Politiebureau - Cel
De politieman zegt dat de drukker je wil spreken. Ga naar de cel. Praat met de drukker. Hij vertelt nu wat meer. Vroeg in de ochtend kreeg Nate Forest een bericht van een informant, wiens naam onbekend is bij de drukker. Daarom was Nate al vůůr de politie op de plaats van de misdaad. Hij had daarna een tweede bericht ontvangen, kort voordat de politie hem wilde arresteren. Hij zei iets over Wilson Street en de atelier van de kleermaker.

Wilson Street: Atelier van de kleermaker
De deur van de atelier is afgesloten. Onderzoek het fonteintje. Briscol vindt de ateliersleutel. Open de deur van de atelier met deze sleutel en ga naar binnen. Briscol ziet het lichaam van de kleermaker op de grond liggen. Hij wordt neergeslagen. Er verschijnt een artikel in de krant met een foto van hem en de dode kleermaker.

Politiebureau: Cel - Tim
Tim zit samen met de drukker in de cel. Hij heeft dus alles gehoord, toen Briscol de drukker ondervroeg. Praat met de drukker, maar hij wil met rust gelaten worden. Klop op de celdeur. Tim vraagt om iets te lezen en krijgt een oude krant. Lees de krant in je inventaris. Hij leest over de moord op de begraafplaats en het vermiste lichaam van William. Tim wil hier meer van weten, want hij en Brian waren die nacht ook op de begraafplaats geweest. Toon de krant aan de drukker. De drukker is bang voor William en zit liever hier in de cel. Tim merkt op dat hij de detective kan informeren over de nacht, maar hij weet zijn naam niet. Praat weer met de drukker. Hij weet de naam ook niet. Klop met de krant op de celdeur. De agent zegt dat Briscol niet aanwezig is, dus Tim weet nu de naam van de detective. Praat met de drukker. Tim vraagt of hij tegen wil Briscol wil zeggen, dat hij met hem wil spreken.

Het is inmiddels nacht geworden. Ze hebben in de avond de drukker vrij gelaten. Klop op de celdeur. Briscol wil niet gestoord worden. Ga op bed liggen. De volgende ochtend wordt Tim wakker gemaakt, omdat ze hem willen verhoren.

Briscol's Kantoor
Briscol brengt verslag uit aan hoofdinspecteur Powell. Tim wordt binnen geroepen. Hij sluit een deal met Briscol, zodat hij strafvermindering zal krijgen. Tim vertelt over Adieu Jack en de gebeurtenissen op die avond. Een van de schoenafdrukken is van de schoen van Tim, zodat Tim aantoont dat hij daar geweest is. Tim wordt teruggestuurd naar zijn cel.

Cel
Briscol komt naar de cel. Hij heeft de getuigenis van Tim met die van Brian vergeleken en Adieu Jack gevangen genomen. Jack wil niet spreken. Daarom worden Tim, Brian en Jack vanavond in een gevangeniskoets overgebracht naar de staatsgevangenis. Tim moet proberen om Jack uit te horen.

 

Politiebureau - Buiten

Bij de poort van het politiebureau wordt de koest overvallen en de gevangen ontsnappen.

Briscol's Kantoor
De volgende ochtend hoort Briscol van de ontsnapping. De koetsier en de bewaker zijn vermoord.

Oude Theater

Brian en Tim liggen vastgebonden op het podium van een oud theater. Jack heeft Tim en Brian hier naar toe gebracht. Ze weten niet waar ze zijn. In de inventaris zijn de pictogrammen van Tim's handen, benen en hoofd. Praat met Brian. Gebruik de benen van Tim, achter op de kaarsenkandelaar. De kandelaar valt echter zo, dat Brian er niet bij kan komen. Door het lawaai komt Jack kijken. Hij stelt 'The Night Rider' voor. Een gemaskerde man betreedt het podium. Jack geeft de twee een spuitje. Ze begraven Tim en Brian op Gallows Hill.

Gallows Hill - Kerkhof
Tim ligt begraven in een doodskist en leeft nog. Zie boven iets zachts. Gebruik je handen op het zachte gedeelte. Probeer dan met je handen en voeten het massieve hout omhoog te drukken. Klik dan met de rechtermuisknop op Tim's hoofd, zodat hij schreeuwt. Een doodsgraver is aan een graf bezig. Hij hoort het geluid, maar gaat verder met zijn werk. Duw nu met je voeten tegen het massieve hout. Tim drukt de deksel van de doodskist omhoog. De doodgraver schrikt en vlucht.
 

Tim klimt uit de doodskist. Kijk naar het verse graf. Hier ligt Brian begraven. Trek de schop uit de grond. Gebruik de schop op het graf van Brian. Helaas ben je te laat. Brian is dood. Hij wil Brian netjes begraven en gaat opzoek naar de priester. Kijk eerst in de tas. Jack draait zijn sigaretten in theater strooibiljetten. Tim neemt een strooibiljet. Kijk achter naar het nest. Neem een stink ei uit het nest. Ga via de stadskaart naar de begraafplaats.
 

St Patricks Church
Praat in de kerk met Vader Mulkehey. Hij zegt dat je Brian's lijk naar hier moet brengen, maar dat vindt Tim oneerbiedig. Hij vraagt om een rozenkrans, maar die geeft hij niet. Gebruik het stink ei op de wijwaterfontein. Zeg tegen de priester dat het wijwater stinkt, en hij verlaat de kerk. Kijk naar het tafeltje. Neem de rozenkrans. Verlaat de kerk.

Gallows Hill - Kerkhof
Leg de rozenkrans in Brian's graf. Tim gooit het graf automatisch dicht. Ga terug naar de wasserij.

Wasserij
Klop op de deur. Emily opent de deur. Toon na het gesprek de strooibiljet aan haar. Ze adviseert om de politie in te schakelen, maar Tim wil het werk alleen afmaken. Ze vertelt waar het theater te vinden is. Ga naar het theater.

Oude Theater
Jack ligt dood op het podium. Een man loopt weg. Tim volgt hem en vindt achter het podium de dode man die hem aangevallen had in de pub. Kijk naar de medeplichtige van Jack, en volg de moordenaar door de deur aan de linkerkant.

Riool
Tim komt in het riool. De dader vluchtte in een boot. Ga verder het donkere riool door, totdat je op de kruising van het riool komt. De moordenaar is ontsnapt. Ga terug naar het theater.

Oude Theater
Kijk naar Jack en pak de sjaal uit zijn hand. Waarschijnlijk heeft hij de sjaal van de moordenaar afgerukt. Zodra je de sjaal gepakt hebt, verschijnt Briscol. Hij is geschorst. Hij is je gevolgd en wil je doden, maar stelt voor om samen te werken. Ze zullen elkaar in de kerk weer treffen. Ga naar de begraafplaats.

St Patricks Church
Briscol is al in de kerk. Ze bespreken de situatie en over de moorden. Iemand lijkt systematisch alle getuigen te vermoorden. De moord op de kleermaker kan Briscol niet plaatsen en over de moord op de oude man in Paradise Street, wil hij niet praten. Toon hem de theater strooibiljet. Nu is het duidelijk dat Jack bij de hoofdpoort van de begraafplaats op iemand gewacht heeft, voordat hij het graf plunderde. Waarschijnlijk was dat op 'The Night Rider'. Toon je de sjaal, stuurt hij je naar de kleermaker, om het accountboek te stelen.


Wilson Street: Atelier van de kleermaker
Klik op de deur. Tim pakt automatisch het accountboek.

St Patricks Church
Ondertussen heeft Briscol een gesprek met Vader Mulkehey. Tim komt terug in de kerk.

Iemand had de atelier doorzocht, maar Tim heeft het accountboek gevonden.

Briscol heeft een kaart van het rioolsysteem gekocht. Ze vinden de plek waar Tim 'The Night Rider' moordenaar uit het oog verloor. Briscol ontdekte iets belangrijks in zijn notieboekje en vergeleek het met een naam in het accountboek van de kleermaker. Hij vertelt over Lord Gismond, een rijke oude excentrieke man die van reizen houdt en vaak de lokale bevolking choqueert. Zo zet hij graag een masker op. Lord Gismond heeft grote stukken land van Sir William gekocht. Briscol gaat opzoek naar een boot. Ze zullen over een uur op de kruising in het rioolkanaal elkaar daar treffen.


Na Briscol weg is probeer je de kerk te verlaten, maar Tim vindt het te riskant om zo naar het theater terug te keren. Roep achter in de kerk de priester. Hij hoort je niet of wil je niet horen. Open en sluit de voordeur van de kerk. De priester denkt dat Tim weg is en komt de kerk in. Hij toont Tim de weg naar het rioolkanaal.

Rioolsysteem
Tim loopt naar de rioolkruising. Briscol wacht op Tim. Tim moet door kanaal A varen, naar een aanlegsteiger waar de schuilplaats van de moordenaar is. Neem het touw van de boot. Stap in de boot. Tim komt bij de aanlegsteiger.

Lord Gismond - Aanlegsteiger
Pak een speerpunt van de sierhekwerk. Zie de muur met de poster. Je kan je daar verbergen. Ga de trap op.

Lord Gismond - Ondergrondse tunnel

Tim staat voor een metalen deur. Gebruik de speerpunt op de grendel van de metalen deur, om de deur te openen. Je komt in een ondergrondse tunnel. Het is te gevaarlijk om via de trap naar boven te gaan. Kijk naar de dichtgemetselde deur in de muur. Zie een wagenwiel tegen de muur, ketting en boven de ketting een touw met haak. Draai aan het wagenwiel, maar er gebeurt niets. Pak de ketting met bloed van de muur. De ketting valt in een metalen kom. Lord Gismond en de 'Night Rider' horen het lawaai van de vallende ketting. Ga snel terug naar de aanlegsteiger.

Aanlegsteiger
Druk jezelf tegen de muur met de poster. De 'Night Rider' ziet je niet. Zodra hij weg is, ga je terug naar boven.

Ondergrondse tunnel

Neem de haak met touw in de hand, en haak het vast aan het wagenwiel. Tim draait aan het wiel en een geheime doorgang in de vloer wordt geopend. Ga naar beneden.

Lord Gismond - Geheime Kelder
Hier hangt het lijk van een man. Onderzoek het lijk. Je neemt de ring van zijn vinger. De steen ontbreekt in de ring. Dan hoor je boven de stemmen van de twee mannen. Tim wil zich niet in de koelruimte verbergen. Loop de trap op. De 'Night Rider' wist zeker dat hij de deur naar het riooolkanaal gesloten had, maar staat nu weer open. Tim gaat terug naar beneden. Ga toch de koelruimte in.

 

Lord Gismond - Koelruimte
De deur sluit achter je dicht en valt in het slot. Tim zit gevangen in de koelruimte. Hij hoort een gesprek tussen Lord Gismond en de 'Night Rider'. De twee hebben de moorden gepleegd en maken zich klaar voor vertrek. Van Briscol hoeven ze niets te vrezen, en de verslaggever wordt verdacht voor de moord op de doodgraver. Ze hadden niet op Tim gerekend. De 'Night Rider' moet de dode man in de kelder op Gallows Hill begraven, maar eerst moeten de koffers ingepakt worden. Tim moet een weg uit de koelruimte vinden.

Neem achter een beetje zout uit de ton. Kijk naar de putdeksel in de vloer. De putdeksel is vastgevroren. Strooi het zout op de putdeksel, om het ijs te ontdooien. Pak de putdeksel. De klep van de koelinstallatie is ook bevroren, maar het zout helpt niet om het te ontdooien. Sla met de putdeksel het ijs van de klep. Draai aan de klep, om de koelinstallatie uit te schakelen.

 

Zie op de haktafel een slagersmes en een brok vlees aan een vleeshaak hangen. Leg het vlees op de haktafel. Hak met het slagersmes het vlees doormidden. Je krijgt het mes niet uit het bevroren vlees. Strooi het zout op het bevroren vlees. Trek het slagersmes uit het ontdooide vlees. Pak dan de vleeshaak. Combineer de haak met het touw in je inventaris. Gebruik de deur. Je kijkt in de geheime kelder en ziet de deur aan de buitenkant. Gebruik het touw met haak op de deurhandgreep om de deur van de koelruimte te ontsluiten. Open de deur en ga de trap weer op.

Ondergrondse tunnel

Hier zijn nu de twee mannen. Tim loopt snel naar de aanlegsteiger om te ontsnappen.

Aanlegsteiger

Night Rider achtervolgt Tim. Probeer je je te verbergen tegen de muur of met de boot te vluchten, word je neergeschoten door Night Rider. Gebruik daarom het touw op de sierhekwerk. Tim spant het touw vůůr de trap opening. Verberg je dan weer tegen de muur. De 'Night Rider' struikelt over het gespannen touw en Tim slaat hem dood. Maak het touw van de boot los en stap in de boot.

St Patricks Church
Tim vertelt Briscol wat hij meegemaakt heeft. Toon hem de ring. Hij heeft nu het laatste bewijs. De dode in de geheime kelder is Sir William. Zal Briscol zich aan de afspraak houden. Zal Tim naar Amerika mogen reizen. Wat voor motief had  Lord Gismond om de moorden te plegen? Is Night Rider wel dood? Dit alles zie je in een spannend en verrassend einde.
 

Einde

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

Free Web Hosting