12-11-2008

The Colour of Murder : A Carol Reed Mysterie

Het vijfde deel van de Carol Reed series van MDNA Games is voorzien van een demo. In The Colour of Murder onderzoekt Carol Reed de verdwijning van de zoon van een vriend van haar. De vader vermoedt dat zijn zoon te maken heeft met een moord die een paar dagen eerder plaatsvond. Aan Carol de taak om de mysterie op te lossen en de zoon te vinden.

 

Home (Carol Reed's appartement)
Doorzoek het huis - je kan niets doen. Verlaat de woning en je komt op de stadskaart.

Stina In The Store
Ga de winkel in. Praat met Stina.

The Allotment
Ga in de volkstuin een stap vooruit. Draai naar rechts. Lees het briefje op het bankje - Willy wil je spreken.

Draai 2x naar rechts. Open het deurtje van het lichtblauwe hokje. Pak de rubber laarzen.

Draai naar rechts en ga naar het rode hutje van Willy. Klop op de deur.

Praat met Willy. Krijg een envelop, gericht aan Harald Lund.

Deze envelop heeft hij in Adrian's afval gevonden. Adrian is de zoon van Willy.

Krijg ook de sleutel van Adrian's appartement --- nieuwe locatie op de stadskaart.

Hij vertelt over de moord van Harald Lund.

Adrian's appartement
Je opent automatisch de deur van het appartement, met de zojuist verkregen sleutel van Willy. Doorzoek het appartement. Bekijk in de woonkamer het schemerlampje, links van de bank. Klik op "The Zodel Moral Mission" rekening - Nieuwe locatie op de stadskaart. Ga naar de badkamer. Draai naar rechts. Zie in het rek een lidmaatschapskaart voor de "Maximum Paintkillers", "The Norrköping Paintball Club", van Adrian Vinkelman met foto. Open de witte keukenlade (onder de magnetron aan de linkerzijde). Lees het verslag over de "Moord in Centraal Norrköping". Klik op het verslag en lees de andere kant - Nieuwe locatie op de stadskaart.

The Zodel Moral  Mission
Draai naar rechts. Kijk in de groene map. De eigenaar komt en Carol heeft een gesprek met hem.

Three Princes' Alley
Ga naar het steegje. Hier is de moord gepleegd. Zoek en pak een rode kaars - einde steeg aan de rechterzijde.

The Theatre Workshop
Ga de theater workshop binnen. Praat met het meisje dat toezicht houd. Na het gesprek sta je in de werkplaats. Iedereen is op vakantie. Het is vrij groot. Kijk om je heen. Ga linksachter in de hoek naar het brandblusapparaat. De rode deur is afgesloten. Zie de ingaande en uitgaande postmappen tegen de muur. Pak uit de ingaande post een map met namen. Klik op de map om de onderste namen in close-up te lezen. Klik er weer op en lees een wit vel papier met de initiale "S". Loop door de werkplaats en ga achter/links naar de andere grote werkruimte. Hier is een wenteltrap. Pak onder tegen de trap een document - Memorandum met telefoonlijst. Noteer de informatie van Stefan,Transport - Mem 583; tel: 187795. Ga via de wenteltrap naar de bovenverdieping.

 

Zie een touw hangen. Ga vooruit, draai naar rechts, ga aan de linkerzijde van de tafel met de wereldbol verder, draai 2x naar rechts en zie een oranje kast met vele lades. Pak uit de onderste rechter lade een zelfgenomen foto. Ga terug naar de benedenverdieping. Draai onder aan de wenteltrap je om. Ga vooruit, draai naar links en zie tegen de muur een kastje met 3 symbolen. Klik op een symbool en zie dat je de symbolen kan veranderen. Om het kastje te open moet je de juiste symbolen selecteren.

 

Elk van de drie symbolen heeft een specifieke vorm. Er zijn 5 x 5 x 5 = 125 mogelijkheden om de juiste code te vinden. Bekijk de foto in de inventaris. Zie achter de fotomaker het kastje met de 3 symbolen. Selecteer deze drie symbolen maar onthoud dat alles door een spiegel gezien wordt. Dat wil dus zeggen dat alles aan de rechterkant gezien wordt aan de linkerkant is en andersom. De correcte positie is dus.... \ X I. Open het kastje aan de rechtszijde en pak de sleutel van de Theatre workshop. Ga terug naar de werkruimte met de wenteltrap. Ga achter naar het bureau van Harald - met computer en printer.
 

Kijk in het theepakje en pak de reserve (extra) sleutel. Pak van de tafel een papiertje met een vreemd constructie. Ga terug naar het kastje met de 3 symbolen. Open rechts van het kastje de witte deur. Het is donker in deze kamer. Sluit de deur. Draai naar rechts, vooruit, draai naar rechts en zie een grijze afgesloten deur. Gebruik de workshop sleutel op het slot van deze deur (de muiscursor verandert in een tandwiel als je de muiscursor over het slot beweegt). Ga naar binnen, draai naar rechts en draai op het stroomkastje aan de rechterknop. Ga terug naar de donker kamer. De kamer is nu verlicht. De deur aan de rechtszijde heeft een cijferslot. Ga naar achteren, draai naar links en pak de brief. Lees de brief van Iris aan Harald - nieuwe locatie. Als je beneden en boven alles gezien hebt verlaat dan de workshop.

 

Iris'Apartment

Bekijk buiten de naambordjes. Klik op A en dan op 2. Praat met Iris - nieuwe locatie.

 

Harald's Apartment

Neem het linkerpad op de oprit en ga het wooncomplexgebouw binnen. Ga vooruit, draai naar links, vooruit en draai rechts naar de deur van Harald Lund. Open de deur met de reserve sleutel uit het theepakje en ga naar binnen. Pak de envelop op de vloer bij de voordeur. Open de envelop en leest de inhoud - "boot huurovereenkomst" van "The Calibri Marina". Carol zegt, "Dus hij is eigenaar van een boot!". Nieuwe locatie. Ga naar de woon/slaapkamer. Zie links in de kast een 3 x 3 gekleurd matrix bord. Het is een puzzel, maar we spelen het later. Open onder de puzzel het kastdeurtje. Pak de reageerbuis.  Draai naar links en lees op het rode tafeltje de brief van Rebecca - Harald heeft een huurschuld van twee weken. Zie in de rek tegen de muur een rond groen plastic potje. Er zit een sleutel in.

Home
Ga naar de keuken. Draai rechts en gebruik de telefoon. Bel de leveringsman, Stefan - 187795. Nieuwe locatie.

Ga naar de jachthaven.

The Calibri Marina
Stap op de boot. Ga aan de linkerzijde verder en draai achter op de boot 2x naar rechts. Zie een blauw doek. Probeer de rits open te trekken - "Het zit vast". Gebruik de kaars op de rits om het met kaasvet in te vetten en trek dan de rits open. Ga de boot in. Ga een stap vooruit, draai naar links en klik op de vloer. Lees de brief van Dennis over 'ph' water. Pak van de brief het gele lakmoespapier waarmee je de 'ph' kan testen  - zuurgraad of alkaliseren van vloeistoffen. Ga de slaapcabine in. Draai naar rechts en pak de bootshaak. Draai je om en ga naar het achtergedeelte. Draai naar rechts. Pak het vishaakje.

Harald's Apartment
Ga naar het rek en bekijk het groen plastiek potje met een sleutel. Gebruik de vishaak op de gleuf aan de bovenkant om het te openen en pak de sleutel. Verlaat het appartement. Loop in de gang naar de uitgang. Draai voor de uitgang naar rechts. Neem de trap naar boven. Gebruik de sleutel op de bruine deur en ga boven naar de zolder.

Zolder
Draai op zolder naar links. Ga vooruit naar de ladder, draai naar rechts en open de deur van de rommelkamer. Open het groen/rode blik en zie de brieven. Lees de brief van Iris aan Harald. Lees de fascinerende biografie van Kurt Haijby - die de Zweedse monarchie chanteerde. Verlaat de rommelkamer. Loop een stukje verder en ga de vrij lange gang door. Aan de rechterkant is een andere deur met het getal "30". Ga naar binnen. Draai naar rechts, open deur "2" en pak het trapje. Verlaat de kamer. Loop naar het einde van de gang. Draai naar rechts, vooruit, draai naar links en pak de stop.

Harald's Apartment
Ga naar de keuken. Zie bovenop de koelkast een rood/oranje bakje. Probeer het te pakken, maar de koelkast is te hoog of Carol is te klein. Loop naar het keukenraam, draai je om naar de koelkast en plaats het trapje voor de koelkast. Klim op het trapje. Open het bakje en pak de 2 vreemde briefen en een notitie schets. Pak het trapje weer terug.

Adrian's appartement
Open de kastdeur aan de rechterzijde van de woonkamer. Zie boven in het rek een rode map. Plaats het trapje voor het rek. Klim op het trapje. Lees de inhoud in de rode map - leaseovereenkomst tussen Frejas Inc en Adrian Vinkelman. Nieuwe locatie. Pak het trapje weer terug. Ga naar het caravanpark.

The Trailer Park

Open de deur van de caravan ... het is afgesloten aan de binnenkant. Probeer het venster ... Carol opent het zonder probleem. Klim door het venster ...de opening is te smal. Kijk binnenin. Carol ziet de deurhaak, maar kan het niet bereiken. Gebruik de bootshaak op de deurhaak om de deur aan de binnenkant te ontgrendelen. Sluit het venster en ga de caravan in. Voor je is een kastdeur zonder klink. Draai naar rechts, open de 2 hangkastjes en pak een klink en schroevendraaier. Lees op de tafel twee briefen - nieuwe locatie. Draai naar rechts en zie een kindertekening tussen de bankkussens. Draai naar het gasfornuis. Til de klep van de gootsteen omhoog. Lees een biografisch artikel over Kurt Haijby. Klik op het artikel en lees de met taalfouten geschreven notitie. Pak het artikel over Kurt Haijby. Gebruik de klink op de deurkast. Zie in de kast laarzen ..... het modder is nog nat.

The Allotment
Praat met Willy. Ga naar het belastingkantoor.

The National Tax Board
Praat met de conciërge. Het belastingkantoor is gesloten, maar hij zal je binnen laten als je voor hem "zeven wilde bloemen van verschillende kleuren" kan vinden. Hij zegt dat hij al een groene wilde bloem heeft, en geeft Carol een bloemenlijst- De zes kleuren zijn... rood, wit, geel, roze, blauw, paars. Ga naar het havengebied.

The Docks
Zoek witte bloemen (sommige zijn op te pakken ... anderen niet). Ga 2x vooruit, draai rechts, 2x vooruit naar een gesloten roestige deur. Draai naar rechts en pak een witte bloem. Carol zegt: "Ik denk dat ik een ander neem". Pak ook nog wat andere witte bloemen. Ga naar het bosgebied met een beekje.

The Lavender Brook
Ga 3x vooruit, draai naar rechts, 2x vooruit, draai naar links en pak een roze bloem.  Draai naar rechts, 4x vooruit, draai naar rechts, 3x vooruit, draai voor de modderpoel naar rechts en 3x vooruit naar de 2 rioolbuizen die uitkomen in het beekje. Je gaat niet door het water. Hier komen we later terug.

Stina In The Store
Praat met Stina - 2 nieuwe locaties. Ga naar de mijlpaal gedenkteken.

The Milestone
Pak voor de mijlpaal een blauwe bloem. Bekijk de pijlpaal... "Ik kan niet zien wat er staat. Iets van 1755".

The Paintball Hall
Ga 5x vooruit, draai naar links en pak een paarse bloem. Ga het paintball gebouw binnen - open deur bij de ladder. Draai naar rechts en ga de grote hal in. Draai naar links en pak de hoofdlamp van de grond .. "Voor de games in het donker, misschien?". Ga 2x vooruit, draai naar links en pak een roodbloed verfcapsule bij de verfblik en verf spraybus.

The Zodel Moral  Mission
Pak de schaar op de tafel. Praat met de eigenaar.

 

The Allotment
Carol zegt "Ik kan hier sommige bloemen plukken, maar het zijn geen wilde". Ga achter naar het lichtblauwe schuurtje. Open de deur. Bekijk de blik op de vloer. Gebruik de schroevendraaier op de deksel. Leg de rode verfcapsule in het blik. Knip de verfcapsule open met de schaar. Dompel de witte bloem in de rode verf. Je hebt nu een rode bloem.

The Petroglyphs

Dit is een park vol met historisch en archeologisch objecten. In totaal zijn er 6 informatieborden met originele afbeeldingen van petrogliefen met beschrijvingen en uitleg. Er zijn in dit gebied ook vele hedendaagse petrogliefen.

 

Petrogliefen, zijn symbolen, figuren, of andere afbeeldingen die in de rotsen zijn gekrast, gekerfd of gehakt. Het woord petroglief is afkomstig van het Griekse woord petros "steen" en glyphein "kerven". Vaak worden petrogliefen in het Nederlands rotstekeningen genoemd. In Scandinavië worden petrogliefen aangeduid met de term hällristningar. Petrogliefen zijn van alle tijden, maar vooral de exemplaren uit de prehistorie zijn beroemd.

 

Voordat je begint aan je tour, bestudeer nogmaals de notitie uit Harald's appartement.

Bezoek de petrogliefen locaties. In het bijzonder de informatieborden met de volgende gegevens:

 


Stina In The Store
Praat met Stina. Ze verloor haar oorring op het industrieterrein - nieuwe locatie. Ga naar het industrieterrein.
 

The Industrial Park
Doorzoek het terrein voor een wilde bloem. Dit industrieterrein is vrij groot. Vanaf de allereerste foto (ingang) ga je als volgt: 8xV, R, 4xV, L, 8xV, 2xL, V (trap omhoog), R, V, R, 2xV en L. Pak een gele bloem. Ga terug naar de ingang van het industrieterrein. Zoek nu het rode water. Vanaf de allereerste foto ga je als volgt: 8xV, R, 6xV, L. Plaats het trapje tegen de muur en klim omhoog. Ga R,V, L, 3xV, L, V. Vul het reageerbuisje met het rode water. Zoek de weg terug naar de stadskaart - Gebruik het trapje op het blauwe stroomkastje om naar het hogere gedeelte te klimmen.

The National Tax Board

Praat met de conciërge. Geef hem de bloemen en je mag het belastingkantoor binnen. Draai je om en zie een kopieapparaat. Ga het kantoor in. Draai je om. Lees en pak het papiertje aan de muur - archiefbrief van Lotta aan Johanna. Ga naar het rek tegen de achtermuur. Pak van de plank een schroefhaak. Zie rechts van de schroefhaken de paskaart van Stephan Lundgren. Draai het pasje om te zien wat er op de achterkant geschreven is. Ga naar het kopieapparaat. Lees op het paneel: "Plaats papier om te kopiëren". Leg de archiefbrief in het kopieapparaat. Nu heb je papier en kan je het afdrukken --- maar het vergt een persoonlijke 4 cijfercode. De woorden achter op het pasje zijn: - Ivan - Xerxes en Viktor. De eerste hoofdletters van deze woorden zijn I, X, V ... Romeinse cijfers = 1,10,5. Druk deze code in: 1105. Je krijgt een geprinte archief lijst.

The Industrial Park
Van de eerste foto ga je 10x vooruit totdat je niet verder kunt gaan. Je staat in de voorzijde van een gebouw dat eruitziet als een oude kerk, maar in feite is het de warmtecentrale van Norrköping. Draai naar rechts, ga rechts van de garage, draai naar links en zie 2 stenen tegels met Romeinse cijfers. Draai rechts en 7x vooruit naar het museum. Draai links en ga het museum binnen. Bekijk alles over produceren van producten uit verschillende metalen uit de 19 en 20ste eeuw. Ga in het achtergedeelte naar de verlichte ruimte en pak rechts van het vensterbank een tang. Ga terug naar het donkere deel van het museum en ga rechts naar de werkbank. Klik op de bankschroef. Draai de bankschroef dicht. Plaats de schroefhaak tussen de bankschroef. Gebruik de tang op de schroefhaak om het iets te verbuigen. Pak de gebogen schroefhaak. Leg de tang terug op het vensterbankje, want anders kan je het museum niet verlaten.

Harald's Apartment
Als je het appartement binnenkomt, zie je 2 deuren. De linker is van het toilet en de rechterdeur is afgesloten. Gebruik de verbogen schroefhaak op het slot van de afgesloten deur om het te openen. Ga Harald's slaapkamer binnen. Kijk in de prullenbak. Pak de brief - waarschijnlijk heeft Harald deze brief geschreven en in de prullenbak geworpen? Klik op de brief en zie een brochure over "Happy Rentals - Premium Lidmaatschap". Noteer Harald's geboortedatum...23/06/1953. Open de deur van de muurkast. Pak uit Harald's  bruine jaszak een papiertje, met 2 getallen:8591 en 1173.

The Theatre Workshop
Ga naar de verfkamer - Draai rechts bij binnenkomst. Ga 3xV, L, V, R, 2xV, L, V, R. Ga de verfkamer in. Draai rechts naar de deur met het cijferslot. Tik een van de getallen in, die je gezien hebt op het papiertje uit de jaszak - 8591. Ga naar binnen. Zie in de kamer een kleurenbord "International Color Chart". Zie de kleuren van 101 en 202 ( Deze cijfers staan in de brief in Harald's appartement):101= geel en 202= roze. Deze kleuren gebruik je voor het oplossen van de kleuren puzzelbord in Harald's appartement. Zie onder het kleurenbord, 2 geopende kisten. Pak uit de linker kist een envelop. Open de envelop. Lees de brief. Stefan schrijft "...over een hut...ergens in een berggrot ... In een kleine kamer met een groene deur aan de linkerkant ... een kist ...."). Pak de sleutel uit de envelop - het opent de deur en de kist.

The National Tax Board
Harald had zijn naam veranderd - kijk op de archievenlijs in je inventaris - sectie "Fa". De geboortedatum van Harald is afgedrukt op de "Happy Rentals" brochure ... 23/06/1953. Neem dus het pad tussen de rekken de FA afdeling - " Section FA: Day 18 - Day 26". Pak van de plank, map 23. Knip het touwtje om de map door met de schaar. Het touwtje komt in de inventaris. Lees het belastingformulier van Harald Lund. Zijn oorspronkelijke naam was Harald Haijby.

The Industrial Park
Zoek de oorring van Stina. Vanaf de allereerste foto ga je: 8xV,R,4xV,L,6xV. Kijk naar beneden. Zie onder de roosterplaten de oorbel. Combineer het touwtje met de vishaak. Gebruik het touwtje/vishaak op de oorbel om het op te vissen.

Stina In The Store
Praat met Stina en geef haar de oorbel terug.

Harald's Apartment - Zolder
Ga op de zolder rechts de lange gang door (4x vooruit) en draai rechts naar de "Clock Mechanism" deur. Gebruik de gebogen schroefhaak op het slot om de deur te openen en stap naar binnen. Loop rechts naar de ladder - Je kan op de piano spelen als je zin hebt. Als je omhoog klimt zal Carol boven zeggen dat het te donker is. Ga rechts van de ladder naar het stoppenbord. Plaats de stop in het stoppenbord. Ga terug naar de ladder en klim weer naar boven. Zie een groot klokmechanisme. Ga rechts van het klokmechanisme verder naar achteren. Draai naar rechts en pak de oliekan van de balk. Zie links een andere ladder waarmee je nog hoger kan klimmen.

The Docks
Ga 2x vooruit, draai rechts, 2x vooruit naar de gesloten roestige grotdeur. Bekijk de deur. Stop de sleutel uit de envelop in het sleutelgat en draai aan de sleutel - het klemt. Ga uit de close-up van de deur. Carol zegt dat ze een andere weg moet vinden om binnen te komen. Draai je om, V, R, 2xV,R en V trap omhoog. Ga verder door tot de grot achterdeur. Zie onder in de deur een smalle opening. Kruip er door. Het is te donker om verder de tunnel door te gaan. Zet je hoofdlamp op (klik de hoofdlamp in de donkere tunnel). Ga 2xV,R,3V en draai naar links. Pak de hamer. Draai naar R, 3xV de opening door en pak de kniptang. Draai naar links en zie het kistje. Als je de brief van Stefan uit de Workshop goed doorleest, schrijft hij dat dezelfde sleutel de deur en ook het kistje opent. Maar de sleutel zit vast in de roestige hoofdingangdeur. Ga terug naar de roestige voordeur. Probeer de sleutel er weer uit te trekken - het zit te vast in het sleutelgat. Misschien kan je het eruit duwen vanuit de binnenkant. Ga terug de grot in en loop naar de opening waar het kistje staat. Draai voor de opening naar links. Ga vooruit en draai naar rechts. Onderzoek de deur in close-up. Je kan de sleutel er ook niet uitduwen. Gebruik de oliekan op het slot en sla dan met de hamer op het oliekantje dat in het slot zit. Ga terug naar de voorkant en pak op de stoep voor de deur de sleutel. Ga terug naar het kistje in de grot. Open het kistje met de sleutel. Lees de brief van Harald aan Stefan, en het antwoord van Stefan aan Harald. Carol zegt dat ze 2 woorden door elkaar gehaald heeft - "Milestone" is in feite “limestone” (kalksteen).

Adrian's appartement
Ga naar de balkondeur in de woonkamer. Open de deur met de klink uit de inventaris. Draai naar rechts.

Open de vuilniszak en lees de brief van Adrian aan Lizzy over een "turquoise machine" (kleurmachine).

The Paintball Hall
Ga de paint hall binnen - deur bij de ladder. Draai naar links en bekijk de machine ... Carol zegt: "Dit moet de turquoise machine zijn". Probeer de klep te openen. Gebruik de oliekan op de klep en open dan de klep. Gebruik de bootshaak in de machine om er een brief uit te vissen. Lees de brief van Lizzy. Adrian krijgt nummer 12 in plaats van 127 die hij wilde.

 

The Lavender Brook
Ga naar het vervuilde beekje. Ga 3x vooruit, draai naar rechts, 6x vooruit, draai naar rechts, 3x vooruit, draai voor de modderpoel naar rechts en 3x vooruit naar de 2 rioolbuizen. Je loopt niet door het vervuilde water. Trek de laarzen aan (klik de laarzen in het beekje) en ga door de rechter rioolbuis (kon je lezen in de brief in Adrian's caravan). Carol zegt: "Ik kan niet eens zien dat er ratten hier zijn". Gebruik de hoofdlamp om wat te zien. Ga 8x vooruit en draai in de bocht naar links. Zie een koffer, vastgehaakt aan een ketting. Knip de ketting door met de kniptang. Klik op de koffer. Het heeft een cijferslot. Klik weer op de koffer om het in de inventaris te plaatsen. Verlaat de rioolbuis. Wanneer je weer in de openlucht staat, klik met de rechtermuis knop op het koffertje in de inventaris voor een close-up. Adrian's favoriete nummer was '127'. Geef deze drie cijfers in het numerieke toetsenbord op het koffertje. Het koffertje bevat veel geld. Kijk in de koffer en Carol zegt "Ik denk dat ik Adrian eens moet gaan opzoeken".

The Trailer Park
Je vindt Adrian in zijn caravan. Praat met Adrian. Krijg een emmer van Adrian. Aan het einde van het gesprek, herinnert Carol zich dat het Midzomernacht is. We hadden gelezen in de brief op haar keukentafel dat ze afgesproken had met haar vriend Jonas bij zijn huisje. Na het gesprek gaat Carol automatisch naar het volkstuintje.

The Allotment
Praat met Jonas. Hij is een beetje boos. Vraag alle dialogen en zijn humeur zal snel veranderen. Zie een barbecue scène.

Stina In The Store
Praat met Stina over de kalksteengroeve die Harald vermeldde in de brief in de grot. Stina geeft je de richtingen.

The Limestone Quarry
Ga 2x V,R, en V naar de witte stenen. Draai naar links en vooruit naar een klein meertje met groen water. Draai je om, V, L, 5xV,draai naar rechts en pak het touw van de grond. Ga terug naar het groene water en bekijk het in close-up. Combineer het touw met de emmer en pak met de emmer wat groen water. Ga terug naar de plek waar je het touw gevonden heb. Ga verder door tot de "Exit". Draai voor de "exit" naar rechts en ga over de richel. Draai op het einde naar links en zie een onleesbare tekst in de kalkmuur. Gooi het groene water tegen de kalkmuur en een tekst bericht wordt zichtbaar. Kijk naar het bericht en Carol zegt "Dat is de avond van de moord" - nieuwe locatie. Meng het groene water met het rode water in de reageerbuis, en krijg rood/groen water. Dompel de lakmoespapier in het rood/groen water. Het papier wordt gedeeltelijk blauw - (dat wil zeggen dat in het water alkalimetaal zit... met een ph waarde groter dan 7).

The Hedwig Church
Ga de kerk binnen. Ga in de hal naar de opslagruimte aan de rechterzijde. Draai naar links en pak (leen) het grijpgereedschap, dat links aan het rek hangt. Verlaat de opslagruimte. Loop naar het altaar. Draai naar links en ga rechtsachter naar de achterhal. Draai naar rechts en verlaat de kerk door de achterdeur. Draai buiten om en pak de mobiletelefoon van de grond - aan de linkerzijde van de achterdeur. "Misschien heeft Harald hier zijn mobiele telefoon laten vallen, toen hij hier stond te wachten". Draai voor de deur naar rechts, ga V,L, V en draai naar rechts. Zie het "Three Princes' Alley" steegje. Ga naar het steegje, en Carol zal zeggen dat Iris appartement hier in de buurt ligt. Klik (rechtermuis) op de mobiele telefoon voor een close-up. Misschien werkt een van de codes, gevonden in de jaszak van Harald. Druk de code in - 1173. De code activeert de telefoon. Druk op de "vorige" knop (previous) en lees dat Iris de deurcode gewijzigd heeft in 3395.

Harald's Apartment
Ga in de woon/slaapkamer naar het kastje met de 3 x 3 kleuren matrix bord. Je hebt nu de drie kleuren die worden genoemd in de notitie die je gepakt hebt in het bakje bovenop de koelkast. Druk op de juiste drie gekleurde vierkantjes op het bord - roze, geel en blauw. Pak uit het geopende vakje een machinehendel.

 

Zolder
Ga naar de "Clock Mechanism" kamer en via de lader naar het klokmechanisme. Bekijk het mechanisme in close-up, en plaats de hendel op het handvat. Draai 2x aan de hendel en een vakje recht boven je opent. Pak de hendel terug. Ga rechts van het klokmechanisme en klim op de ladder. Je kan niet bij het geopende vakje. Gebruik de grijper in het vakje en je grijpt er een envelop uit. Open de envelop. Pak de sleutel. Pak en lees de brieven en zie een foto.

The Hedwig Church
Hang het grijpgereedschap terug aan het rek in de opslagruimte, want we mogen niets stelen uit de kerk.

Iris appartement

Bekijk de naambordjes in close-up. Tik code 3395 in om de buitendeur te openen. Ga naar binnen. Gebruik de sleutel uit de envelop op Iris' voordeur. Ga in Iris' appartement naar haar slaapkamer. Draai links, open de lade van het bureautje en pak een sleutel. Ga naar de woonkamer. Open de kastdeur, waarop de TV staat, met de sleutel uit Iris' appartement. Open de lade van de kast en zie een brief. Lees de brief --- "Ik ken dit handschrift. Het is van die man van de Zodel Moral Mission". Hij probeerde Iris te chanteren. Probeer het appartement te verlaten. Iris is niet op vakantie gegaan. Ze komt net thuis! Je moet nu het appartement verlaten door de andere deur. Wees snel. Iris treedt binnen als je niet snel genoeg bent. Ga snel: 2x R, 2x V en klik op de deurklink. Het is Carol weer gelukt om de moord op te lossen. Ze vertelt hoe alles gegaan is.

 

Einde


 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

 

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting