24-01-2008

East Side Story: A Carol Reed Mystery

In deze vierde reeks, denkt Carol dat ze een ontspannende vakantie heeft, vrij van werk en mysteries, wanneer een brief van een vriend bezorgd wordt, die in Parijs op vakantie is. De vriend schrijft haar over een dode zwerver die in de flat van zijn vriend in Zweden gevonden is. Hij vraagt haar om de zaak te onderzoeken en Carol zal haar vakantie vroegtijdig beëindigen om deze zaak te onderzoeken.

Download demo (58 mb)

 

 

Oplossing

 

Open het menuvenster met de rechtermuis.

 

Volkstuin

Spring uit de hangmat. Ga rechts naar de schuur. Leg de steen opzij en pak de primitieve sleutel. Draai 2x naar de linkerzijde. Open het opberghok met de primitieve sleutel en pak de gieter. Sluit de deur en ga rechts door de bloemenboog. Ga rechts,vooruit, links, vooruit naar de groene compostbak en draai links. Achter in het scherm vul je de gieter met water uit de blauwe waterton. Ga terug, rechts, vooruit en draai rechts naar de komkommerbak. Giet het water uit de gieter in de komkommerbak. Ga terug naar de blauwe waterton. Draai links, verlaat de tuin en ga op de stadskaart naar de winkel van Stina. 

 

Stina in the Store

Praat met Stina.

 

Home

Appartement van Carol. Hier vind je een brief van Jonas, die je aandachtig doorleest. Ga naar de woonkamer en links naar het rek tegen de muur.

Pak de buigtang. Verlaat het huis en ga op de kaart naar het appartement van Anders Borg. 

 

Anders Borg’s Appartement

 

Neem de trap omhoog, draai links, stap in de lift om naar de vierde verdieping te gaan. 

Aan het einde van de gang is het appartement van A.Borg. De deur is gesloten.

Zie linksonder op de plint een deurstop met een ingeklemde sleutel.

Gebruik de buigtang om de sleutel eruit te pakken. De sleutel past niet in het deurslot.

Draai naar links. Open de muurkast met de sleutel en pak de huissleutel.

Open de huisdeur met de huissleutel.

 

Doorzoek het hele appartement. Lees de brief van Inspecteur Ryde, op het lattenbed. In de werkkamer kan je een venster openen en naar buiten kijken. Draai als je naar buiten kijkt naar rechts en zie een overhemd hangen - je kan het overhemd niet bereiken. Pak in het halletje, naast de schoenen de lange schoenlepel. Gebruik de schoenlepel op het overhemd en pak het overhemd met klerenhanger - er valt iets uit het overhemd naar beneden. Ga terug naar beneden en ga naar buiten. Draai naar rechts, kijk op de grond en zie een sleutel in het rioolputje. Combineer de buigtang met de klerenhanger. Het lukt niet om met de omgebogen klerenhanger de sleutel uit het rioolputje te krijgen. Ga terug het appartement binnen. Klik op de schoenen en pak de schoenveter. Pak in de keuken van de koelkast het vismagneet. Combineer de schoenveter met het magneet. Gebruik de magneet met veter in het rioolputje en krijg de sleutels uit het rioolputje. Neem de lift naar de vierde verdieping. Ga een stap richting appartement, draai naar links en neem de trap omhoog naar de deur van de zolder. Open de deur met de sleutel. Kijk hierboven rond en ga naar de deur van opbergruimte 66. Open de deur met de 2 sleutels. Klik op het dunne matras - Carol zegt dat het mogelijk is dat hier iemand geslapen heeft? Naast het matras staat een gesloten kist. Gebruik de omgebogen klerenhanger op de kist om de kist te openen. Pak het hoofdkussen uit de kist. Lees de 3 krantenartikelen en pak het pasje met vreemde tekens. Verlaat het gebouw en als je alles goed onderzocht hebt staan er nu 2 nieuwe locaties op de stadskaart. 
 

Bibliotheek

Klik op de computer en dan op de muis. Lees over de ritssluitingen in The Gusum Factory map. 

Lees ook de map over Elvira Wallin. 
 

Skateboard Schuur
Ga naar binnen. Draai naar rechts, open de deur en ga naar het kantoor. Praat met de manager, Tony Hesse. 

Verlaat het kantoor en ga rechts naar de Skateboard Hal. Doorzoek de hal.

 • Pagina 1 : Vanaf de ingang naar de hal. Draai rechts, 2x vooruit naar het raam over de skatebaan, draai links, vooruit naar de planken, draai links en pak pagina 1 van de ereledenlijst (Honorary Members).

 • Pagina 2 :Vanaf de ingang naar de hal. Ga een stap vooruit, draai links, vooruit, draai links, vooruit, draai rechts, vooruit en pak onder de roze tas Ereledenlijst pagina 2,


Richard Svensson
Druk op de bel - er is niemand thuis.

Stina in de winkel
Praat met Stina. 
Richard Svensson

Druk weer op de bel en nu is Richard thuis. Praat met Richard. 
 

Rivier Park

Ga een stap vooruit, draai rechts en lees het krantenartikel, geschreven door journalist Randy Sluganski - is geloof ik de stichter van de JA + webpagina (Just Adventure +). Draai naar links en neem de trap naar beneden. Draai rechts. Ga 7x vooruit, draai naar links en zie in een eksternest iets blinken - Je kan er niet bijkomen. Ga 3x vooruit, draai naar links en pak de bril met elastiekje, die in het gras ligt. Ga 2x vooruit, draai je om, neem het linkerpad en ga 2x vooruit. Draai naar links en zie een Y-vormige tak achter het hek liggen. Pak de tak/kiezelsteentjes met de lange schoenlepel. Combineer de tak/kiezelsteentjes met de bril (elastiekje) om een katapult te krijgen. Ga terug naar de eksternest. Gebruik de katapult op het eksternest en schiet het glinsterende ding uit het nest. Pak van de grond het horloge.  
 

Richard Svensson

Geef zijn bril aan Richard en praat met hem.

 

The Oil Mountain
Ga vooruit tot je niet meer verder kan (achter het hek). Draai naar links en vooruit naar de half geopende poort. Duw de poort verder open. Bekijk in de tunnel de graffiti tegen de muren aan de linker en rechterkant. Ga aan de zijkant de verhoging op. Onderzoek het matras en vind een envelop aan Viktor. Lees de 2 briefen van Richard. Verlaat de tunnel en het bos.
 

The Salt Field Shelter
Praat met de dame. 


Home
Appartement van Carol. Neem de telefoon op die rinkelt en hoor wat Richard te vertellen heeft. 
 

Richard Svensson

Richard geeft je een afgescheurd papiertje met een vreemd gedicht van Viktor Wallin. Pak het gedichtraadsel.

"Right above my resting place” - "Direct boven mijn rustplaats".

Zal hiermee bedoeld worden, het matras van Viktor in de tunnel? 

 

“Solution at the flagstick’s base, A hole in one won't open it" ” - "Oplossing aan de vlaggenstok basis, A hole in one zal het niet openen".

Zal dit een golfbaan zijn?

 

The Oil Mountain

Ga in het bos 3x vooruit, draai naar rechts, loop naar het hole vlaggetje, kijk in de hole en pak de plattegrondkaart van de golfbaan.

Ga terug naar het pad, rechts en vooruit tot het hek. Draai voor het hek naar links. Ga over dat pad tot een steen.

Draai rechts,vooruit, gat van de omheining door en vooruit tot je bij een luchtschacht komt met graffiti erop geschilderd "Snuff MVS". Bekijk ook de andere luchtschachten. Ga bij de eerste schacht  een stap terug. Draai naar links, vooruit, draai naar links, ga de geopende luchtschacht in en zie een deur met 4 gekleurde hendels. Zet de hendels in de goede positie en gebruik de juiste volgorde. Bestudeer het gedichtraadsel nogmaals. "First turn up all four real Quick“ -

"Als eerste, draai alle 4 razend snel omhoog".  "Then, one, two, four, six does the trick.” "Dan 1,2,4,6 doet de truc". 

Bestudeer de plattegrond van de golfbaan. Zie de kleuren van de holes: 1 = Rood;2 = Bruin;4= Groen;6= Blauw. 

Zet nu alle hendels omhoog. Klik dan op de Rode hendel, dan Bruin,Groen en Blauw. Pak de golfbal achter de geopende deur. Lees de aanwijzingshint op de golfbal: "The Leesen Fortress. Look over de south-west corner".

- " De Leesen vestiging. Kijk in de zuidwest hoek". Ga naar de stadskaart en ga naar de vestiging. 

 

The Leesen Fortress

Doorzoek de vestiging. Vind achter op het podium in het plankengat een rode folder over de fort. Ga aan de zijkant omhoog en onderzoek alle hoeken. In de zuidwesthoek zegt Carol dat dit de zuidwesthoek zal zijn. Zie in de muur een aanwijzing "Look For 3 Green Holes". "Zoek 3 groene gaten". Kijk in het uitzichtgebied boven de aanwijzing. Je ziet een toren, klik op de toren en Carol zegt "Dat is de Belvedere! 

Het is de hoogste plaats in de stad". 

 
The Belvedere
Lees aan de linkerzijde op het informatiepaaltje, informatie over de toren. Ga boven naar de toren. Draai bovenaan de trap naar rechts en pak een lange twijg tussen de takken. Ga de toren binnen en klim helemaal naar boven. Kijk door de twee telescopen. In de linker telescoop en beeld naar links ontdek je de 3 groene gaten - Klik op de gaten om ze te ontdekken - Arken’s Rosearium.

Arken's Rosearium
Steek de brug over en ga links naar de 3 gaten/fonteinen. Ga naar de middelste en pak uit de droge fontein een brief van de Skandia Bank. 


The Skandia Bank
Zoom in op de kaartlezer. Schuif het pasje door de gleuf van de kaartlezer maar je weet de code niet!
 

Richard Svensson

Praat met Richard.

 

The Bow Of Hope

Ga 4x vooruit, draai naar links en lees alle teksten en tekens op de tegels tegen de muur. Lees ook alle tegels in de volgende muur. Op een tegel staan vreemde tekens met vogelpoep. Maak met behulp van het overhemd de tegel schoon om de 10 tekens goed te zien. Vier van deze tekens staan ook op het pasje. Tel waar het teken van het pasje op de tegel staat. Het eerste teken op de tegel is de 0. Als je dit goed geteld hebt dan kom je uit op  - 1, 9, 7, 2.

The Skandia Bank
Zoomin op de kaartlezer. Schuif het pasje door de gleuf van de kaartlezer en tik de code in - 1972.

Open de deur en stap de bank binnen. Bekijk rechts de kluisboxen maar je kan hier nog niets doen. 

 The Leesen Fortress

Vind boven op de vestiging een fiets. Gebruik de lange twijg op de fietslamp, maar de lamp valt naar beneden.

Pak beneden voor het podium de fietslamp uit het gras. 

The Oil Mountain
Ga in de tunnel en naar de verhoging. Links en rechts van het matras is een donkere doorgang in de muur. Ga de rechtse donkere doorgang in en gebruik de fietslamp om wat licht te krijgen. Je ziet 2 metalendeuren. Ga door de linker deur. Draai rechts en pak de verstelbare moersleutel. Verlaat deze ruimte en open de andere metalendeur. Draai naar rechts, ga 3x vooruit, draai naar rechts, klik en bestudeer het papiertje - aanwijzing van de positie van de hendels in de luchtschacht, waar je al eerder geweest bent. De bovenste 2 afbeeldingen is de positie om de deur in de luchtschacht te openen. De 2 onderste afbeeldingen met een rond symbool ervoor is om een andere deur te openen. Draai naar rechts, 2x vooruit, draai naar rechts, klik op het ronde symbool op het metalendeurtje in de muur - je kan het niet openen. Onthoud deze deur met het ronde symbool. Verlaat deze donkere kamers en terug naar de tunnel. Ga nu in de andere donkere doorgang, links van het matras en gebruik ook hier de fietslamp. Draai naar rechts en pak de pook die tegen de muur hangt. Verlaat de tunnel en ga terug in de luchtschacht naar de deur met de hendels - rechts achter het hek en rechts voor de luchtschacht met de graffiti "Snuff MVS". Zet de hendels in de goede positie en de metalendeur met het ronde symbool in de donkere ruimte zal dan geopend worden  De aanwijzing zag je op het papiertje in de donker ruimte. Eerst moeten alle hendels in de positie worden gezet als op de afbeelding op het papiertje. Klik dan op de rode hendel en dan op de bruine hendel.

 

 

Ga terug naar de metalendeur met het ronde symbool, in de donkere ruimte in de tunnel. Het metalendeurtje in de muur met het ronde symbool is nu open. Pak de vijl uit de nis in de muur. 

 

Bibliotheek
Gebruik hier de computer en lees de map over "The Fiskeby Station + Accident".
 

The Fiskeby Station
Onderzoek het volledige gebied. De deur van het station is gesloten. Draai voor de deur naar rechts, ga 2x vooruit langs het spoor, draai naar links en vooruit naar 3 toiletdeuren. De linker en rechter deur kan je openen maar de middelste toiletdeur is gesloten. Draai je om en terug naar het spoor. Draai rechts, vooruit, draai rechts voor het station, 2x vooruit, draai rechts, vooruit, draai naar links en ga de schuur binnen. Ga links naar de andere ruimte van de schuur. Draai naar links en pak de roestige sleutel die tegen de muur hangt. Klik 2x op de hoed op de werktafel en zie de label in de hoed - Erik Nyman. Klik links in de donkere opbergruimte. Gebruik de fietslamp en ontdek een kistje onder de rode werkbank. Op het kistje zijn 4 oranje knoppen waarmee je nog niet mee kan doen! Verlaat de schuur, 2x vooruit, draai naar links en 5x vooruit naar de zijdeur van het gele huis. Open de deur met de roestige sleutel. Draai naar rechts, open het kastdeurtje en pak de fles Bourbon Whisky. Bekijk de fles in de inventaris - er zit iets in de fles. Gebruik de omgebogen klerenhanger op de fles om een brief en notitie met een code uit de fles te vissen. Ga terug naar de toiletdeuren. Open de middelste toiletdeur met de roestige sleutel. Gebruik de pook in het toilet maar is niet scherp genoeg. Combineer de pook met de vijl en gebruik dan de scherpe pook in het toilet om er een brief uit te pakken. Pak de brief en lees de onvolledige brief. Ga terug naar de donkere opbergruimte in de schuur. Gebruik de fietslamp en klik op het kistje onder de rode werkbank. Op de brief in de fles staat de code voor de knoppen om het kistje te openen:Van links naar rechts:

 • Klik 3x op knop een.

 • Klik 4x op knop twee.

 • Klik 2x op knop drie.

 • Klik 1x op knop vier.

 • Lees het bericht van Elvira aan Eric en neem het papiertje mee. 

Stina in de winkel
Praat met Stina. 

The Gusum Factory
De poort van de fabriek is gesloten en er is niemand aanwezig.

 

Home
Appartement van Carol. Pak de telefoon op die rinkelt en hoor wat Jonas te vertellen heeft. 
 

The Allotment
Volkstuin. Praat met Jonas.

 

Anders Borg’s Appartement
Neem weer de lift naar de vierde verdieping en ga zijn appartement binnen. Ga naar de keuken. Open de koelkast maar je hebt iets nodig om het bedorven voedsel in te doen. Draai je om en pak een plastiekenzak van de rol. Gebruik de zak op het bedorven voedsel in de koelkast. Ga naar de begane grond. Draai voor de ingangsdeur naar links en ga naar beneden. Draai naar links, open de groene deur en gooi het bedorven voedsel in een groene afvalbak aan de rechterzijde. 

 

The Allotment
Volkstuin. Praat met Jonas.
 

Leonard Kohler’s Home

Praat met Leonard en vraag door tot hij de sleutel van de Gusum fabriek geeft. 

The Gusum Factory
Ga vooruit tot je tegen een gebouw loopt en niet meer verder kan. Draai naar links, vooruit, draai naar rechts en ga de fabriekshal binnen. Draai naar links, vooruit, draai naar links en pak de hamer. Draai naar links, vooruit, draai naar rechts en ga naar buiten. Draai naar links, 2x vooruit en links de andere fabriekshal binnen. Ga naar boven en probeer rechts de deur te openen - deur wordt geblokkeerd. Draai naar rechts, ga verder omhoog en het dak op. Draai op het dak naar rechts, vooruit, draai naar rechts, klik op de machine onder de geopende glazendakraam en klik op de nummer van de machine  - 132. Klik terug, gebruik de hamer 2x op de glazendakraam aan de linkerzijde en pak een glasscherf. Ga terug naar de eerste fabriekshal. Ga nu de tegenoverliggende fabriekshal binnen en achter in de fabriekshal naar het persluchtdruk apparaat. Gebruik de glasscherf op de kabel om de kabel te krijgen. Ga terug boven op het dak naar het kapotgeslagen dakraam. Gebruik de kabel op de spijl van het dakraam en daal naar beneden. Bekijk de machine, klik op het rooster en zie zes grote schroeven aan de zijkanten. 

Nu helpt de aanwijzing aan Erik op de brief van Elvira. 

 

 

 • Gebruik de verstelbare moersleutel op de moer rechtsboven.

 • Gebruik de hamer op de moer linksonder. 

 • Gebruik de hamer op de midden moer aan de rechterzijde. 

 • Gebruik de hamer op de moer linksboven. 

 

 

Pak de geboortecertificaat. Klik op de naam van de vader - Samuel Kohler en Carol zegt dat hij de eigenaar van de fabriek is. Plaats het geboortecertificaat in je inventaris. Carol wil niet via de kabel terug naar boven klimmen. Draai links als je naar de kabel kijkt. Ga 1x vooruit, draai naar links en pak de nijptang van de grond. Draai naar rechts, 1x vooruit, draai naar rechts en zie dat de deur geblokkeerd wordt door een omgevallen kast. Klik op het schuifslot aan de bovenkant van de deur - je kan het niet bewegen. Gebruik de nijptang op het schuifslot en open de deur. Neem de trap naar beneden. Iemand zegt STOP. Draai naar rechts en de onbekende persoon zegt "ga naar het dak". Dus gaan we maar naar het dak. Geef de onbekende persoon het geboortecertificaat en klim weer via de kabel naar beneden. Ga weer naar de deur met het schuifslot en terug naar beneden. Draai voor de deur buiten naar links en ga de half geopende deur door. Draai naar links en pak het breekijzer van de grond. Verlaat nu het fabrieksterrein. 
 

The Salt Field Shelter
Carol krijgt een envelop van de dame met het adres van Viktor. 

Open de envelop, lees en pak de bankrekening

 

The Skandia Bank

Zoom in op de kaartlezer. Schuif het pasje door de gleuf van de kaartlezer en tik de code in - 1972. Open de deur en stap de bank binnen. 

Ga naar de kluisboxen en zoek kluisnummer 1757. Gebruik de glasscherf op het kussen in de inventaris en krijg een kleine sleutel. Open kluisbox 1757 met de kleine sleutel en lees het testament van Viktor Wallin. 

 

Richard Svensson 

Richard is niet thuis. De huismeester zegt dat Richard opgehaald is door een ambulance en dat hij een geluid gehoord heeft in het appartement. Klik op de deurklink en stap het appartement binnen. Ga naar de woonkamer, Carol wordt neergeslagen en opgesloten in de badkamer. Kijk in de wasbak. Gebruik de gebogen klerenhanger in het afvoerputje en sla met de hamer op de klerenhanger in het afvoerputje. Pak de klerenhanger terug uit het afvoerputje en de klerenhanger is nu verder gebogen. Gebruik dan de gebogen klerenhanger in het slot van de badkamerdeur. Schuif dan het pasje tussen de spleet van de deur om zo de deur uit het slot te openen. Doorzoek je appartement zorgvuldig en zie Leonard Kohler in de werkkamer, geknield op de vloer naar iets zoeken. Klik op hem maar ga niet verder naar hem maar zoek in het huis naar een wapen. In de woonkamer, naast de bank pak je het skateboard. Ga terug naar de inbreker. Ga naar hem toe, pak snel het skateboard uit de inventaris en sla hem met de skateboard op zijn kop om hem uit te schakelen. Doorzoek de bewusteloze Leonard en pak zijn beveiligingskaart uit zijn portefeuille. 

Ga naar het politiebureau. 

 

The Norrköping Police

Probeer naar binnen te gaan, maar Carol zegt dat ze er geen tijd voorheeft. 

 

Leonard Kohler’s Office

Ga naar het einde van de gang en ga rechts naar zijn kantoor. Draai naar rechts en klik onder het bureau op het ladekastje met 5 grijze knoppen. 

Zoek een knop dat een klik geeft. Zoek een andere knop dat 2 klikken geeft. Druk zo op de knoppen om de volgorde te vinden. De volgorde is dan: 3, 5,  2, 1,  4. Klik in de geopende la om een geheimvakje te vinden. Lees de brief in de map en pak het originele geboortecertificaat van Viktor Jonas Wallin. Pak dan de batterij uit de la en lees een folder over vergif. Klik rechts in de plankenkast op de CD-ROM.  

 

The Fiskeby Station

Ga naar het gele huisje. Draai voor het gele huis naar links en zie een afvalemmer. Ga 3x vooruit, draai naar links en ga de donkere grot in. Klik in de linker donkere kamer. Gebruik de fietslamp maar de batterij is leeg. Combineer de batterij met de fietslamp en gebruik dan de fietslamp in het donkere gebied. Vind een gesloten kist. Open de kist met het breekijzer en pak de envelop. Open de envelop en lees de 3 brieven.

Carol vertelt de afloop en einde game.

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

 

GameSolves
NL Forum

Forum
Henk

Free Web Hosting