10-01-2011

A Carol Reed Mysterie 7: Blue Madonna

Carol krijgt een telefoontje van kunstenares Christina Falk, die haar wil inhuren. De dag later is Christina dood. Zelfmoord zo vermoedt men, maar waarom belde ze Carol dan?

Ze besluit om zich toch in de zaak te verdiepen. Al snel ontdekt ze een aantal verdachte omstandigheden.

 

Demo

 

Home: Carol's appartement
De telefoon rinkelt. Klik op de mobile telefoon. Praat met Christina Falk. Ze wil je morgen in de Art Museum ontmoeten. De mobiele telefoon komt in je inventaris. Lees de brief op de keukentafel. Klik op de brief. Klik op het gele briefje achter de brief. Het is een reclame voor Stina's Smoke Shack. De nieuwe locaties worden op de stadskaart toegevoegd. Verlaat de woning door de voordeur. Ga op de stadskaart naar Stina's winkel.

Stina's Shop
Ga de winkel in. Praat met Stina. Na de vragen, verlaat je automatisch de winkel.

Het is nu nacht. Carol zegt "het is tijd om te gaan slapen". Ze gaat naar haar appartement.

Home: Carol's appartement
Draai rechts en ga naar de badkamer. Draai in de badkamer naar rechts en kijk in close-up naar de wastafel. Klik op een tandenborstel en Carol poetst haar tanden. Verlaat de badkamer. Ga rechts naar de woonkamer en rechts naar de slaapkamer. Klik op het bed om te gaan slapen. De volgende dag ga je op de stadskaart naar het museum.

 

The Art Museum
Praat met de man in het museum. Hij vertelt dat Christina Falk dood is, blijkbaar zelfmoord.

Stina's Shop
Praat met Stina. Stina toont je een krantenknipsel - "Artist Christina Falk dead". In het artikel is het adres van Christina.

Ga op de stadskaart naar het huis van Christina.

Christna's House

Open de poort. Draai naar rechts. Neem de houten opvouwbare stoel. Draai 2x naar links, vooruit en draai rechts naar het raam aan de zijkant van het huis. Kijk naar het half openstaande raam. Plaats de houten stoel op de grond onder het raam. Klim op de stoel. Open het venster en ga het huis in.


Doorzoek de woning. Ga naar de voordeur. Kijk tegenover de voordeur op het tafeltje. Neem de briefkaart. Het is een zelfgemaakte ansichtkaart van ru´nes. Draai de ansichtkaart om. Lees de brief aan Christina van Gerard. Klik op de ansichtkaart en zie het visitekaartje van Christina. Een nieuwe locatie komt op de stadskaart. Draai rechts, vooruit, draai tweemaal links, vooruit, en draai naar links. Zie een miniatuur pooltafel. Neem de keu. Ga naar de voordeur, draai naar rechts en neem de trap naar de bovenverdieping.

Ga naar de slaapkamer. Draai naar links. Kijk op de blauwe kist en lees de brief van Christina aan Len. De voordeur van Christina's studio moet gerepareerd worden, want die kan simpel geopend worden door op de benedenhoek te trappen. Ga terug naar beneden. Verlaat het huis door de voordeur, loop naar de straat en ga op de stadskaart naar de studio.

Christina's Art studio
Draai naar links. Kijk naar het affiche op de voordeur van de studio. Trap rechtsonder tegen de voordeur en ga de studio in. Draai naar rechts en ga de atelier in. Draai naar rechts en zie een gesloten kist. Ga verder de atelier in en kijk op een schildersezel naar het schilderij van een ru´ne. Het is dezelfde ru´ne als op de ansichtkaart -  "Alvastra". Neem de nagelvijl onder het schilderij. Verlaat de studio.
 

Christina's house
Ga via de voordeur naar binnen. Ga naar de benedenverdieping - bruine deur naast de trap bij de voordeur. Draai je daar om en open de kastdeur. Zie een ingelijste foto van een schaakbord, tekening van schaakstukken en boek over alcoholisme. Verlaat de kast. De deur rechts is van het berghok.  Ga naar de slaapkamer. Draai naar links. Zie in de houten latten muur een klein houten plankje. Probeer het te verwijderen, maar je hebt er iets voor nodig. Gebruik de nagelvijl om het plankje te verwijderen. Neem van de waterleidingkraan de sleutel. Plaats het plankje terug.  Ga boven naar de woonkamer.

 

Draai links naar het kastje. Open het kastje met de sleutel. Zie een schaakbord. Neem de envelop en lees de brief van Ann Nygren van de Norrk÷ping Historical Society over de 'Alvastra' klooster ru´ne. Een nieuwe locatie komt op de stadskaart. Leg de envelop terug. Verlaat de woning en ga naar de ru´nes van het klooster.

The Alvastra monastery ruin
Kijk rond de ru´nes van het klooster. Draai naar L. Lees op het bord een beschrijving over de geschiedenis van het klooster en de bewoners. Draai 2x naar R,V,L,3xV,L,V en naar rechts. Kijk naar het bord in close-up. Ga rechts,V,L en vooruit. Carol zegt "Dit moet de weg naar de kamer van de abt zijn". Ga 3xV,L,V, L. Ga het huis van de abt in.

 

Kijk naar de rode steen in de muur en onderzoek het gat in de muur. Neem een notitie met een diagram van de kamer van de abt. De onderzoeker heeft iets ontdekt in het klooster en heeft een pijltje bij een van de 4 uitgesneden vierkantjes getekend in de muren van de ru´nes. Draai 2x naar links,V,R,7xV,R,V en R. Ga vooruit en ga de donkere ru´ne kamer in. Draai naar rechts en zie de 4 gaten in de muur. Kijk in het bovenste gat.  Lees de brief van Christina en neem haar mobiele telefoon. Een nieuwe locatie komt op de stadskaart. Ga op de stadskaart naar het zomerhuisje van Christina.

Christina's summer house
Ga V en 2xL. Probeer de deur te openen (tandwielpictogram), maar de deur is afgesloten. Kijk onder de deurmat en neem de sleutel. Gebruik de sleutel om de deur te openen. Open de badkamerdeur recht voor je. Draai naar rechts en neem de schaar. Verlaat de badkamer. Draai naar links en ga naar de keuken. Kijk op de keukentafel en neem het rietje uit de vruchtensappak. Draai 2x naar links. Kijk naar het kussen op de sofa in close-up. Klik op de kussen en neem het notitieboekje. Open het notitiebokje. Noteer de cijfers, "3412". Leg het kussen terug.

 

Christina's house
Ga naar de benedenverdieping. Draai voor de slaapkamer 2x naar links en open de deur. Neem de ingelijste foto van een schaakbord. Zie dat twee schaakstukken op hetzelfde veld staan. Ga boven naar de woonkamer. Draai in de woonkamer links naar het kastje. Open het kastje. Pak het schaakbord kistje. Klik tweemaal op hetzelfde veld waarop de twee zwarte schaakstukken op de ingelijste foto staan, die je zojuist gezien hebt. Pak en lees de brief in het kistje.

 

Stina's Shop
Praat met Stina en vraag over het groene dak. Ga op de stadskaart naar de Industrieel museum.

The Industrial Museum
Ga in het museum 3xV,R,V, en R naar de trap. Neem de trap naar de bovenverdieping. Ga V,L en V. Kijk naar het model van de fabrieken van Norrk÷ping. Draai naar rechts. Kijk in close-up naar het gebouw met het groene dak. Carol zegt: "Daar is een groen dak. Ik denk dat ik dat huis kan vinden". Een nieuwe locatie is nu op de stadskaart. Ga terug naar beneden en verlaat het museum.

Christina's house
Ga naar de bovenverdieping. Ga naar de slaapkamer. Ga naar de zijkamer. Draai naar rechts en open de opbergkastdeur. Neem het sierkistje op de bovenste plank en zie 4 ruitvormige vierkanten op de deksel. Klik je op de vierkanten, hoor je verschillende aantal klopgeluiden - 1 t/m 4, en zie op hetzelfde moment 4 verschillende kleuren oplichten. In Christina's notieboek in je inventaris staan aanwijzingen voor deze puzzel. Klik op de vierkanten in de juiste volgorde van het aantal klopgeluiden, zoals vermeld in het notitieboekje: 3, 4, 1, 2. De kleuren zullen oplichten in de volgorde - paars, rood, groen en blauw. Neem de handgreep uit het sierkistje.
 

 

Ga rechts,V,R,V en 2xR. Klim op de houten trap naar de zolder. Draai naar links en kijk in close-up naar de luik in het plafond. Onderzoek het luik. Carol zegt "Ik heb geen idee hoe het te openen!". Gebruik de handgreep om het luik te open. Neem de envelop binnen het luik. In de envelop is een brief van de advocaat van Christina en een sleutel. De brief heeft betrekking op de textielfabriek (nylon) van Christina's overleden vader. Neem de sleutel van de fabriek.

Christina's Art studio
Ga in de studio R,V en V aan de linkerkant van de kamer. Loop 2xV en draai naar links. Pak de krantenknipsel op de linkerkant van de werkbank. Lees over "From Boxes to the Big Hall". Neem de magneetstripkaart. Draai naar L, 5xV en draai naar rechts. Gebruik de magneetstripkaart om de kastdeur te openen. Neem de slotolie spuitbus achter het schilderij. Verlaat de kast. Christina wordt gebeld. Beantwoord de telefoon, en praat met Jonas. Ga na het gesprek op de stadskaart naar de textielfabriek.
 

The Nylon Factory
Loop vooruit en klim over het groene hek. Loop 2xV. Probeer de deur te openen. Gebruik de fabrieksleutel in het slot. Carol zegt "Het slot is roestig". In inventaris, gebruik de schaar op het rietje. Combineer dan het rietjes met de slotolie spuitbus en gebruik dan de slotolie op het slot van de fabrieksdeur. Gebruik de fabrieksleutel in het slot en ga de fabriek in. Loop tweemaal vooruit. Ga verder vooruit naar de trap. Draai R,V,R,V, en draai naar rechts. Kijk naar de twee groene opbergkastje. Neem het bruine kistje in het linkse opbergkastje. Open het kistje. Neem het scheermesje. Kijk in het rechtse opbergkastje. Kijk op de incheck klokkaart. Draai L,V en draai links naar de planken. Neem het touw uit een vakje. Verlaat de fabriek. Klim terug over het hek en ga op de stadskaart naar de studio.
 

Christina's Art studio
Ga de studio in. Draai rechts,V,3xV aan de rechterkant van de kamer en draai naar rechts. Kijk op de koektrommeldeksel in close-up. Gebruik 2x het scheermesje op de koektrommeldeksel en zie 4 symbolen. Neem de blikdeksel. Draai naar rechts,3xV en draai naar links. Kijk op de kist in close-up. Druk op de symbolen op de kist in dezelfde volgorde zoals op de koektrommeldeksel. Dat is van links: 1, 4, 2 en 4. Neem de brief in de kist. Lees de brief. Het is van Johan Mandel over een rekening - nieuwe locatie op de stadskaart. Lees de brief achter deze brief. Het geeft wat informatie over St. Lydia en de verblijfplaats van de Blauwe Madonna. Neem de brief over St. Lydia mee in je inventaris. Ga naar de schuur op de stadskaart.

 

The Tived Barn
Ga 3xV,L,V en draai naar links. Lees de brief op de schuurdeur. Het is van Johan aan Christina. Open de deur. Ga de trap op. Open de deur. Kijk in de slaapkamer naar het rechtse nachtkastje in close-up. Open de lade. Pak en kijk op het papiertje. Het is een hand getekend sketchkaart. Er worden 2 nieuwe locaties toegevoegd op de stadskaart. Kijk op de knipsel achter de tekening. Zie de foto's van wat Rauks zijn! Ga uit de close-up. Draai naar L,3xV naar beneden,L,V en open de deur. Kijk naar de gele emmer in close-up. Pak het schuursponsje. Draai naar L,V,L en open de deur. Draai naar rechts en pak de hooivork. Ga op de stadskaart naar de kerkru´ne.

Church Ruin
Ga V,L,V,R. Klim de trap op en draai naar links. Pak het kompas. Ga op de stadskaart naar de Rauks.

Rauks
Ga 6xV,L,2xV en draai naar links. Neem de enterhaak op de grond.

The Nylon Factory
Ga de fabriek in. Loop tweemaal vooruit. Ga door de deur, rechts van de trap. Draai naar links. Carol zegt "Er is een valluik in het plafond!". Gebruik de hooivork, om het valluik te openen. Combineer het touw met de enterhaak. Gebruik de haak aan het touw op het geopende valluik. Klim via het touw naar de zolderverdieping. Loop 3xV en draai naar rechts. Neem het luciferdoosje op de vloer. Klik op het luciferdoosje en zie dat er luciferstokjes in liggen. Pak het luciferdoosje.

The Tived Barn
Ga 3xV,L,V en links. Open de schuurdeur. Ga V (niet de trap op). Draai naar links en open de deur. Draai naar links en open de andere deur. Gebruik de lucifers in de donkere kamer. Kijk in de afvalbak (handpictogram). Pak de catalogustentoonstelling over Christina's kunstwerken. Draai het om. Lees het en neem het mee.

The Nylon Factory
Ga de fabriek in. Loop 2xV. Klim de trap op. Draai bovenaan de trap naar links. Open de blauwe zolderdeur. Loop 3xV, en kijk naar de deur in close-up. Deze deur heeft 4 sleutelgaten. Gebruik de fabrieksleutel in alle sleutelgaten. Je hoort verschillende aantal klikken - 1 t/m 4. De volgorde is: 2 klikken, 1 klik, 4 klikken en 3 klikken. Klik op het slot met 1 klik, dan op het slot met 2 klikken,4 klikken en 3 klikken.

 

Loop naar voren. Kijk naar de witte dozen in close-up. Neem het papier met symbolen van de binnenkamer in de textielfabriek uit een witte doos. Verlaat de fabriek. Christina's telefoon rinkelt. Lees het Sms-bericht op haar telefoon. Het gaat over een bezoek in de St. Lydia kerk - een nieuwe locatie wordt toegevoegd. Ga naar de St. Lydia's kerk op de stadskaart.

St. Lydia's Church
Loop tweemaal vooruit, en draai naar links. Kijk op het middelste prikbord. Lees de notitie (linksboven) op het prikbord. Het geeft informatie over de St. Lydia kerk en ru´nes. Kijk ook naar de notitie rechtsonder en lees meer achtergrondinformatie. Dit geeft twee nieuwe locatie op de stadskaart. Draai naar R,3xV,R,3xV,R en 3xV. Loop de kerk door en zie tafels met altaarstukjes. Verlaat de kerk en ga op de stadskaart naar de oude kerkru´nes van St. Lydia.

St. Lydiaĺs Old Church Ruins
Ga V,L,V,L. Pak het meetlint in het muurgat. Ga op de stadskaart naar het huis Eva.

Seamstress Evaĺs home
Eva is de kleermaakster. Ga V,R,V. Open de deur. Draai naar R,V en draai naar links. Kijk linksboven op het kleine schilderijtje in close-up. Klik het vergrootglas op het schilderij. Carol zegt "Dat moet de tekening bij St. Lydia zijn die Christina vermeldde".

The Alvastra monastery ruin
Draai naar R,2xV, en draai naar rechts. Kijk naar het graf in close-up. Kijk op de grafsteen in close-up. Carol zegt: "Ik vraag me af wat de symbolen betekenen?". Gebruik het kompas op de grafsteen. Plaats het meetlint op het symbool dat Zuidwest aangeeft. Carol loopt automatisch naar een kleine kamer. Kijk naar beneden. Carol zegt, "Alles is hier van massief steen, en de vloer is ondoordringbaar". Verlaat de kamer. Christina's telefoon rinkelt. Lees het Sms-bericht - Ralph informeert Christina dat hij de reserve sleutel per post naar haar verstuurd heeft.

Christina's house

Kijk buiten in Christina's brievenbus - links van de ingangpoort. Open de brievenbus en neem de brief. Neem de reserve sleutel. Ga de woning in. Ga naar de bovenverdieping. Draai naar links en probeer de deur te openen. De deur is op slot. Gebruik de reserve sleutel op het slot om de deur te openen. Draai naar rechts. Neem het dagboek op de vloer voor het toilet. Open het dagboek. Op de eerste pagina schrijft ze over een mysterieus wit huis - nieuwe locatie. Pak het gele opplakbriefje uit Christina's dagboek. Het verwijst naar "Hotel kamer 17, eerste verdieping". Blader naar de volgende pagina.  - ze denkt dat ze haar camera verloren heeft op een plek genaamd "The Eye". Carol zegt, "Stina zal wel weten wat dat is". Kijk op de laatste pagina - dezelfde man volgde haar vandaag naar het hotel. Kijk op de bankafschrift. Er zijn 5000 Zweedse kronen overgemaakt aan Mr Lombard.

Stina's Shop
Stina toont je een krantenknipsel. Het gaat over de doodsoorzaak van Christina - nieuwe locatie. Carol zegt, "Ik vind het vreemd dat er geen digitalis (drug/medicijn) gevonden werd in haar huis". Ga op de stadskaart naar het oog.

 

The Eye
Open de poort. Draai naar links,2xV,R,2xV,R,V, en draai naar links. Pak het zwarte zakje op de grond. Open het zakje en neem de zonnebril. Draai naar links,3xV,L,2xV,L,V en draai naar rechts. Neem op de rotssteen de digitale camera.

 

Christina's summer house

Ga V en 2xL. Open de voordeur van het zomerhuisje. Draai naar links, vooruit en draai voor de trap naar rechts. Gebruik de reserve sleutel op de deur. Pak de envelop op het tafeltje voor je. Lees het kaartje. Het gaat over de spullen van Christina's broer in zijn appartement - nieuwe locatie. Draai naar rechts. Pak de zwarte notitieboek op de tafel. Lees de 2 pagina's over de begraafplaats met de symbolen. Verlaat de kamer. Draai naar R,V de trap op naar de bovenverdieping,R,V,R,V,2xR. Kijk naar de mand in close-up. Er ligt niets in de mand. Til de mand op en neem de camerabatterij. Ga op de stadskaart naar het mysterieuze witte huis.

 

Mysterious white house
Kijk naar de deur in close-up. Druk op de deurbel - links van de voordeur. Hoor vreemde geluiden! Open de deur. Praat met de conciŰrge, Mr. Bigge. Verlaat de woning. In inventaris, klik met de rechtermuis knop op de mobiele telefoon. Klik op "Call Jonas". Praat met Jonas - nieuwe locatie. Ga op de stadskaart naar de bibliotheek.

Oscarĺs water library
Praat met Jonas.

 

Mysterious white house
Open de deur en praat weer met de conciŰrge.

Oscarĺs water library
Praat weer met Jonas - nieuwe locatie. Ga op de stadskaart naar de muziekstudio.

 

The Music Studio

Loop naar voren. Open de kast. Pak het gele kladblokje met 4 muzieknoten van de onderste plank. Draai naar links. Kijk in close-up naar de papieren onder de linker luidspreker. Neem een strook papier in het midden van de Echo Boomer. Draai het om. Pak het liedje. Draai naar links, vooruit en draai naar rechts. Kijk naar de deur in close-up.


Speel de muzieknoten op de deur om de deur te openen. Gebruik de muzieknoten en het liedje uit je inventaris als hints voor deze muziekpuzzel. Boven de rechter luidspreker is een blauwe digitale stemvork waarop je hoort hoe de noten klinken. Druk op de volgende gekleurde knoppen op de deur in deze volgorde: van links naar rechts: 3, 2, 5, 1. Draai in de andere kamer naar rechts. In inventaris: combineer de batterij met de digitale camera. Gebruik dan de camera en neem een foto van het drumstel.
 

Mysterious white house
Praat met de conciŰrge over de foto. Geef hem de camera met foto. Na het gesprek vertrekt hij. Ga 2xV,L en open de deur. Kijk op het nachtkastje in close-up. Neem de bagagelabel onder het nachtkastje. Carol zegt, "Ik heb die naam eerder gezien, op het bankafschrift in het appartement van Christina". Open de lade van het nachtkastje. Lees het briefje in de lade - 'The Sylvia Hotel' - nieuwe locatie. Ga naar beneden en verlaat de woning. Ga op de stadskaart naar het Sylvia Hotel.

The Sylvia Hotel
Ga 3xV,R,V,L. Open de deur. Neem de reinigingsmiddel fles en hotelsleutels op de handdoeken. Ga 2xR,V,L,V. Carol zegt, "Nummer 17 ... Dat is de kamer die Christina noemde". Klop op de deur. Gebruik de hotelsleutels, om de deur te openen. Ga R,2xV,L. Kijk op het nachtkastje. Open de onderste lade. Pak het houten kistje. Probeer het kistje te openen. Carol zegt, "Ik moet iets scherps hebben om het kistje te openen". Neem het hotel kistje mee in je inventaris. Ga uit de close-up. Er komt iemand aan!. Carol zegt, "Ik moet weg hier!". Draai tweemaal naar links en verlaat de kamer door het raam. Ga dan op de kaart naar de textielfabriek.

The Nylon Factory
Carol zegt, "Ik moet de sleutels terug leggen in het hotel."

The Sylvia Hotel
Carol legt de hotelsleutels automatisch terug. Ga L,V,L,3xV. Klik op de deur om het hotel te verlaten.

The Nylon Factory
Ga de fabriek in. Loop 2xV. Kijk rechts van de trap naar het getal op de muur in close-up - 25. Ga V door de deuropening,V,R,V,R. Combineer het schuursponsje met het reinigingsmiddel. Gebruik dan het schuursponsje op de grote zilverkleurige metalenplaat van een soort tank. Noteer nadat de plaat gereinigd is het getal op de plaat - 67.

Christina's summer house
Ga V en 2xL. Open de voordeur van het zomerhuisje. Ga L,V,R. Open de deur. Kijk in close-up naar het gouden kistje op de tafel voor je. De code om het kistje te openen zijn de 2 getallen die je gezien hebt in de textielfabriek: 67 en 25. Vergelijk deze cijfers (6, 7, 2, 5) met de 'symbolen in de binnenkamer van de textielfabriek' papiertje in je inventaris. Dit geeft 3 Griekse en 1 Hebreeuwse letter. Druk op de toetsen op het gouden kistje in de volgorde, van links naar rechts: 2, 1, 4, 3. Pak de brief uit het kistje. Lees de brief - het is van Christina's broer, Olof. Ga nu op de stadskaart naar de woning van Christina's broer.

 

Christina's brotherĺs apartment
Kijk naar de voordeur. Carol zegt: "De deur is open". Open de deur. Draai tweemaal naar links. Pak de post van de vloer. Lees de brief van Paul Johnson over de garage huur van Mr Falk. Ga L,V,R. Kijk op het bureautje. Neem het 'nog te doen' papiertje van onder de muismat. Het gaat over zijn wasmachine en gehuurde garage - nieuwe locatie. Ga op de stadskaart naar de garage van Christina's broer. 

Christinaĺs brotherĺs garage
Open de rechtse garagedeur. Ga V de garage in,V,L. Neem de snijbrander tussen de rommel.

 

The Nylon Factory
Ga de fabriek in. Ga 2xV,V door de deuropening naast de trap,V,L. Gebruik de snijbrander op de rode deur. Carol zegt, "Maar goed dat ik die zonnebril heb!". Kijk door het gat in de deur. Gebruik de lucifers in de donkere kamer. Zie iets op de plank liggen. Probeer het te grijpen. Carol zegt, "Ik kan het niet bereiken". Gebruik de miniatuur keu om erbij te kunnen komen. Kijk naar beneden. Neem de oude bruine portefeuille. Neem uit de portefeuille het potlood. Lees in de portefeuille een overlijdensbericht van de moeder van Christina, Ellen Falkin. Kijk achter het overlijdensbericht op het visitekaartje. Het behoorde aan de vader van Christina, Sten Falk.

Christina's summer house

Ga nu 4xV,L. Open het hekje. Ga 4xV, en dan diagonaal links/vooruit. Ga V,R,4xV. Kijk naar de groene steen in close-up. Pak de groene steen. Draai het om. Onderzoek de gekleurde verfklodders op de steen. Neem de groene steen mee. Combineer het potlood met het hotel kistje. Het potlood past in de 4 gaten in het hotel kistje. De kleuren van de gaten zijn van links naar rechts: wit, zwart, geel, rood. De kleuren op de groene steen zijn van links naar rechts: rood, wit, geel, zwart. De kleuren op de groene steen is de volgorde die je moet gebruiken op het kistje. 

 

Klik met het potlood op de gaten in de juiste volgorde. Van links naar rechts is dat: 4, 1, 3, 2. Lees een bericht van Gerard op de binnenkant van het geopende kistje. Het verwijst naar de "Roma theater ru´nes" - nieuwe locatie. Ga 2xR,4xV,L, vooruit/rechts diagonaal,5xV, open het hekje,R,3xV,L,V. Ga op de stadskaart naar de Roma ru´nes.

 

The Roma ruins
Ga vooruit en 2x naar rechts. Kijk naar de schop. Praat met Gerard. Neem de schop.

The Alvastra monastery ruin
Ga R,2xV,R. Kijk op de grafsteen in close-up. Carol zegt, "Christina's kistje ligt Zuidoost van het graf". Carol loopt automatisch ten zuidoosten van het graf naar een boom. Kijk naar beneden. Gebruik de schop drie keer om een diep gat te graven in de grond. Neem het gesloten kistje. Het kistje kan je onmogelijk openen. Draai 2x naar L,V,L,V,L en exit.

Seamstress Evaĺs home
Loop naar voren, en open de deur voor je. Neem de bijl. In inventaris: gebruik de bijl op het gesloten kistje (unopenable box). Neem het krantenartikel uit het kapotte kistje. Lees het krantenartikel. Het gaat over een ongeval waarbij een zwangere vrouw werd gedood. leg de bijl terug op zijn plek. Verlaat het huisje. Carol zegt "Ik breng een bezoek aan Michael Lombard in Avon. Ik moet eerst mijn koffer inpakken" - nieuwe locatie.

Home: Carol's appartement
Ga R,V en 2xR. Pak de koffer. Ga op de stadskaart naar de luchthaven (vliegtuig pictogram) en vlieg naar Avon.

Avon
Ga 2x vooruit en draai naar links. Kijk op de hoop afval in close-up. Zie midden in de hoop een klein stukje papier. Kijk op het papiertje in close-up. Pak het briefje - 2668. Ga L,V,L. Kijk in close-up op het codeslot aan de linkerkant van de deur. Toets de cijfercode in zoals op het papiertje met de cijfers: 2668. Open de deur.

Kijk en lees het briefje op de deur in close-up, 'Ik ben op moment niet thuis, maar je kunt wachten in mijn studio tegenover, Michael'. Draai 2x naar rechts, open de deur en je bent in zijn atelier. Draai naar links en vooruit. Kijk naar de tafel aan de linkerkant van het venster in close-up. Carol zegt, "Hij is ook een kunstenaar.". Pak het recept op de tafel - Michael Lombard - Digitalis! Leg het recept terug. Draai tweemaal naar links. Neem het verfblik op de bovenste plank. Onderzoek het verfblik in de inventaris. Carol zegt, "Ik kan de deksel niet openen met mijn vingers.". Ga R,V,L,schuin rechts en draai naar links. Pak de schroevendraaier. Lees het krantenartikel (onder de schroevendraaier) over de carriŔre van kunstschilder Michael Lombard - hij gaf ook therapeutische behandeling na de dood van zijn vrouw drie jaar geleden. Leg het krantenknipsel terug. Michael Lombard verschijnt. Praat met hem. In inventaris: gebruik de schroevendraaier op de deksel van het verfblik, om het te openen. Gooi dan de verf in het gezicht van Michael Lombard. Ga door de deur achter hem.

Home: Carol's appartement
Je gaat automatisch terug naar je appartement. Carol is klaar met haar onderzoek op de meeste locaties.

Klik op haar koffer - "Ik hoop dat ik de tijd heb om naar Engeland te gaan aan het eind van de zomer".

The Alvastra monastery ruin
Ga R,V,L,3xV,R. Kijk op het bord met de sticker in close-up. Gebruik de schroevendraaier op de vier schroeven. Lees het bordje - het gaat over de kruidentuin. Carol zegt, "Oh, ze gebruikten vroeger 'yards', en niet het metrische systeem". Gebruik de terugpijl van de close-up. Carol zegt, "Goed dat mijn meetlint 'yards' aan de andere kant heeft.". Ga uit de close-up. Ga R, 3xV,L,V,R. Kijk op de grafsteen in close-up. Gebruik je meetlint op de grafsteen. Carol loopt 8 'yards' van het graf. Kijk naar beneden. Gebruik de schop, om een gat in de grond te graven. Klik en kijk naar de twee iconen in het metalen kistje. Carol heeft de zaak weer opgelost.

 

Einde

 


 

ę Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting