23-12-2009

A Carol Reed Mysterie: Black Circle

Dit is al weer het zesde deel van de Carol Reed series van MDNA Games. Detective Carol Reed helpt dit keer dokter Oscar die met pensioen is. Tijdens zijn ochtendwandeling ontdekt hij een lijk. Hij belt de politie maar wanneer ze arriveren is het lijk spoorloos verdwenen en gelooft niemand hem. Aan Carol de taak om deze zaak op te lossen.

Op de website is ook een Demo te downloaden.

 

Home (Carol Reed's apartment)
Doorzoek het huis. Loop na de introductie naar de gang. Een telefoon rinkelt. Aan de muur hangt een oude telefoon. Pak daar de mobiele telefoon. Het is Oscar de beneden buurman. Ga naar de woonkamer. Klik op de rode envelop op het dressoir. Open de envelop. Het bevat een notitie en een uitnodigingskaart voor een Zweeds Adventure Game Conventie in Stockholm. Open de voordeur en ga naar de beneden buurman.

Oscar's Apartment
Klop op de deur. Praat met Oscar over alles. Hij is arts. Oscar heeft een dood lichaam gezien. Hij loopt naar huis om de politie te bellen, maar wanneer ze arriveren is het lijk spoorloos verdwenen en ondanks het feit dat hij een gepensioneerde arts is en zeker een lijk kan herkennen, geloven ze hem niet. Na het gesprek komen we automatisch op de stadskaart. Er zijn nu 5 locaties op de kaart die je kan bezoeken, in willekeurige volgorde. De locaties die groen weergegeven worden op de stadskaart, zijn de locaties die je nog niet bezocht hebt. Ga naar de winkel.

Stina's Bakery
Praat met Stina. Ga naar de volkstuin.

The Allotment

V = Vooruit: L = Links: R = Rechts.

Ga naar de blauwe schuur: V, L, V, R, V, R, V.
In de schuur draai je naar rechts en pak de vijl. Ga naar de spoorwegbrug.

The Railway Bridge
Steek de brug over. Ga L, 5XV en draai bij de hut naar rechts. Carol zegt:'Hier moet de dode man zijn geweest'. Kijk in het gras, onder het raam. Pak een klein wit papiertje. Draai het om en zie een telefoonnummer. De '27 Cotton Road' locatie wordt nu toegevoegd op de stadskaart. Controleer de hut. Er staat alleen een emmer in met bladerenafval. Verlaat de hut. Draai naar rechts en 4xV naar de rivier. Draai naar links en pak het sigaretten doosje. Klik op het doosje en zie de naam, Milly.

Kijk in de inventaris naar de mobiele telefoon met het telefoonnummer papiertje. Klik op het telefoonnummer en je belt het nummer. Je krijgt geen antwoord. Klik op de 'Operator' knop en hoor dat het telefoonnummer niet geregistreerd is.

 

27 Cotton Road
Ga het gebouw in. Het is een gebouw van een fietsenclub? Een man denkt dat je de schoonmaakster bent.


Home
Ga naar de badkamer. Pak de poetsmiddelen - emmer en mop.

27 Cotton Road
De man laat je nu binnen. Open de rechtse deur in de gang. Pak een potlood, van een tafel. Ga achter in de gang naar de keuken en verder achter in de kamer. Kijk naar de computer. Kijk in de prullenbak en klik op de verscheurde papiertjes. Plak de stukjes aan elkaar. Het is van Milly, met het adres van haar appartement. Ga op de kaart naar Milly's appartement.

 

Milly's Apartment
Praat met Milly. Ze vertelt over Edvin Vergerus. Hij woont nu bij zijn ouders. Ga op de kaart naar zijn ouders.
 

Edvinís Parentsí Apartment
Praat met de vader van Edvin. Ga naar de (gast) kamer van Edvin met 3 computers. Zie een schets op zijn bed. Lees het aangehechte briefje. Het is van zijn verhuurder. Ze waarschuwen hem om de tweede sleutel van zijn eigen appartement terug te geven. Draai je om en lees een 'te doen' lijs van Joss. Ga naar de logeerkamer. Het is de kamer vol met schilderijen en handgemaakte poppen, door de moeder van Edvin. Open de drie kasten. In de linkse kast, klik je op een kistje. Je ziet gekleurde kubusblokjes. Door op een kubus te klikken veranderen de gekleurde vierkantjes naar wit en als je er weer op klikt gaan ze terug naar hun oorspronkelijke kleur. Verlaat het appartement.

 

Milly's Apartment
Praat met Milly. Ze vertelt over Edvin's proeftijd reclasseringman, Ben Dorner. Edvin verbergt zijn sleutels altijd. Milly geeft het telefoonnummer van Ben Dorner. Open je mobiele telefoon, in de inventaris en bel Ben Dorner. Ze spreken af in een cafť. Ga op de kaart naar het cafť.

The Riverside cafť
Praat met Ben Dorner. Hij geeft het adres van Edvin's oude appartement.

Edvinís Parentsí Apartment
Edvin's ouders zijn er niet. Ga naar de logeerkamer. Klik op het schilderij van een vrouw met een blauwe hoed en jurk. Pak het schilderij. Pak de sleutel van de spijker achter het schilderij. Hang het schilderij terug aan de spijker. Ga op de kaart naar Edvin's oude appartement.

 

Edvinís Old Apartment
Ga het gebouw in. Open de deur met de sleutel. Doorzoek de woning. In een klein leeg kamertje pak je een klein trapje en in het toilet een rol toiletpapier. Zoek een stoppenbord hoog tegen een muur. Carol zegt: 'Ik kan het niet bereiken'. Draai naar links en zet het trapje op de vloer. Klim op het trapje en draai naar het stoppenbord. Kijk naar het stoppenbord. Je ziet een metalenplaat. Je kan het niet openen. Ga naar de keuken. Open de kast onder de gootsteen. Zie een folder voor groenten en fruit. Klik op de folder en lees een brief van de rechtbank. Edwin moest voorkomen voor inbraak in 'The Berling Foundry'.

 


Stina's Bakery
Praat met Stina. Om meer te weten te komen over de gieterij: 'The Berling Foundry', moet je de bibliotheek bezoeken.

Ga op de kaart naar de bibliotheek.

The Library
Draai naar de 2 computers, tegen de zuil. Kijk op de rechtse computer: 'Article and Knowledge Database'. Klik op de muis. Lees over 'The Berling Foundry'. Klik op de 'Madonna Cult', link en 'The Water Tunnel at Hammer Hill' link. Heb je de informatie over de gieterij en andere informaties en afbeelding goed bestudeerd, verlaat je de bibliotheek.
 

The Water Tunnel
Ga vooruit en kijk op het bordje aan een paaltje. Lees informatie over de Hammer Hills. Draai naar R. Ga V en draai naar R. Zie afval liggen. Pak een tube superlijm tussen de afval. Draai naar R,2xV,L en draai R naar het meer. Carol zegt "Dus dit is waar de leden van deze cultus gedoopt worden'. Draai je om en loop naar een donkere grot. Carol gaat er niet zonder reden in. Ga op de kaart naar de gieterij.

The Berling Foundry
Kruip door het gat in de hoofdpoort van de gieterij. Ga 3xV. Draai naar rechts. Zie een ladder achter het raam. Ga verder 2xV. Draai R,V,R. Je kan hier een gebouw binnen, maar er is niets te zien. Ga verder V en draai naar R. De deur van dit gebouw heeft gele en blauwe graffiti. Ga naar binnen. Ga 4xV,R,2xV,L,2xV,R en 2xV. Je ziet nu de ladder. Je kan via de ladder naar buiten klimmen. Nu kan je ook via de ladder terug het gebouw in gaan.

Ga via de ladder terug de gieterij in. Loop V en draai naar R. Kijk in de grote oven. Pak de schroevendraaier. Draai naar L, 2xV,L en V. Lees en klik op het papiertje op het prikbord. De 'Train Repair Depot' wordt toegevoegd op de stadskaart. Carol moet over de Madonna cultus gelezen hebben, in de bibliotheek om dit prikbord te activeren in het spel.

 

Draai je om. Loop V,R,V,R,2xV,R,V,R,2xV en ga door de linker doorgang. Ga dan 2xV. Klik op de donker opening. Het is te donker, om naar binnen te gaan. Draai 2xR,V,L,V,R,V,R. Hier zijn stoppenkasten. Draai naar L,V,2xR en ga door de rechter doorgang. Ga dan V. Zie op de tafel een zak cement. Ga R,V,L,2xV,L. Ga de trap op. Hier liggen mechanische onderdelen verspreid. Draai naar L,V,L,V,R. Kijk in het rek en pak een haak. Ga terug naar de trap. Ga naar beneden en verlaat de gieterij. Loop naar de stadskaart bij de hoofdpoort.

 

The Train Repair Depot

Loop 3xV. Kijk naar het halfronde gebouw met vele grote deuren. Carol zegt: "het is dat ding op de schets van Edvin'. Ga V,L,V,L,V,R. Je staat voor het gebouw van de conciŽrge. Hij staat voor het gebouw te werken. Praat met de conciŽrge. Hij heeft het telefoonnummer van Emil Vogler in zijn GSM, maar zijn GSM ligt in de oude toren. Draai naar R,V,R,4XV. Kijk achter het gesloten hek. Zie de GSM. Je kan er niet bij. Loop terug. De vader van Edvin belt Carol: 'We gaan naar onze dochter. Je mag de woning in zoveel als je wilt'.

 

Edvinís Parentsí Apartment
Lees het briefje op het tafeltje. Open de kast in de woonkamer. Pak de sleutel uit de kast. Draai naar de balkondeur. Gebruik de sleutel op de schuifdeur en ga naar het balkon. Draai naar L en kijk achter naar de kubusschilderij. Noteer de positie van de witte vakjes en het hangslot. Ga naar de logeerkamer. Open de linkse kast en klik weer op het kistje. Klik op de vakjes van de kubus, om ze wit te maken. Maak de 2 vakjes wit, zoals je die gezien hebt op het kubusschilderij en het vakje met de hangslot. Het kistje opent. Pak de magneetstrip kaart. Pak en lees de brief van Joss aan Abel. Ga naar de slaapkamer deur die eerder gesloten was. Open de deur van de slaapkamer en ga naar binnen. Pak de klos naaigaren, naast de naaimachine.

 

The Train Repair Depot
Loop naar de oude toren. Kijk naar de GSM van de conciŽrge achter het gesloten hek. In de inventaris, combineer het naaigaren met de haak. Gebruik de naaigaren met haak op de GSM om het te pakken. Loop terug naar de conciŽrge. Zeg: 'Ik heb de telefoon'. Carol geeft hem zijn mobiele telefoon. Praat met de conciŽrge. Nu heeft hij zijn notitieboekje in een silo laten vallen. Hierin heeft hij zijn 'unlock' code geschreven voor zijn GSM.

 

Edvinís Old Apartment
Ga naar de metalenplaat, naast het stoppenbord - klim op het trapje en klik op het stoppenbord. Gebruik de schroevendraaier, om de metalenplaat los te schroeven - de rand is niet dun genoeg. Combineer de vijl met de schroevendraaier, om een scherpe schroevendraaier te krijgen. Gebruik dan de schroevendraaier weer op de metalenplaat. Lees het papiertje, achter de kabels. Verlaat het appartement. Op de trap krijgt Carol een telefoontje van haar vriend Jonas. Hij wil je graag ontmoeten in het Leonardo restaurant. Ga op de kaart naar het restaurant.

The Leonardo Diner
Praat met Jonas. Hij verloor zijn uitnodigingskaart voor de conventie, en vraagt of hij die van Carol kan krijgen.

Home
Ga naar de woonkamer en pak de Conventie uitnodigingskaart, op de dressoir.
 

The Leonardo Diner
Geef Jonas de uitnodigingkaart.

 

Milly's Apartment
Milly is er niet. Ga naar de slaapkamer. Kijk onder het bed. Klik op het schilderij en kistje.

Open het kistje. Pak tussen de verftubes een scherp mes.

The Berling Foundry
Ga door het gat in de gieterij hoofdpoort. Ga naar de ingang met de graffitideur: 5xV,R,2xV,R en ga door de deur. Ga naar de cementpoeder zak: 4xV,L, ga door de rechterdoorgang en V naar de tafel. Gebruik het scherpe mes op de cementzak en pak wat cementpoeder. Ga op de kaart naar de silo's.

The Silos
Ga 2xV,L,V,L,V,L. Zie een kapotte metalenladder tegen de ronde silo. Ga 2xR,2xV,L. Pak het laddertrapje. Ga L,V,L,V,R. Ga V de trap op, aan de rechterzijde. Draai naar rechts en klim op de lange ladder tegen de rechthoekige Kavan silo. De ladder is te glad. Gebruik de cementpoeder op de ladder en klim dan naar boven. Zie op het dak van de silo een metalenluik met een handgreep, met daarnaast een zwart notitieboek. Het is te gevaarlijk, om ernaar toe te lopen. Gebruik het naaigaren met haak op het notitieboekje, om het naar je toe te halen. Het valt naar beneden.

Ga terug naar de kapotte metalenladder tegen de ronde silo. Plaats het laddertrapje, naast de ladder. Klim op het laddertrapje. Ga rechts verder omhoog. Draai op de loopbrug naar rechts en ga een pas vooruit. Pak het zwarte notieboekje.

 

The Train Repair Depot

Ga naar de conciŽrge. Praat met hem. Geef hem zijn notitieboek. Hij geeft het adres van Emil Vogler. Aan de linkerzijde van de conciŽrge is een gesloten deur van het depot kantoor. Probeer de deur te open met je magneetstrip kaart, maar je zal dat niet doen, terwijl de conciŽrge erbij staat. Ga op de kaart naar de woning van Emil Vogler.

Emil Vogler's House
Praat met Emil. Je krijgt van hem (haar) een krantenknipsel (van Emil), over het heiligdom.

Ga op de kaart naar het heiligdom.

The Shrine

Ga 2V,R,2xV,L. Pak de beitel op de grond. Ga V,R. Kijk naar het altaar van het heiligdom.

Draai L,3xV,L,V. Je ziet een betonnen labyrint. Carol gaat niet verder.

 

Stina's Bakery
Praat met Stina. Ze geeft Carol een krantenknipsel (van Stina) over Edvin Vergerus.

The Berling Foundry

Ga door het gat in de gieterij hoofdpoort. Ga 3xV,R. Klim door het raam met de ladder. Ga 3xV,L,V in het kantoor met het prikbord. Draai naar rechts en zie een eerste hulp kist, tegen de muur. Gebruik de beitel, om de eerste hulp kist op de grond te zetten. Lees en pak de brief van Abel, achter de eerste hulp kist. Klik op het papiertje achter de brief en de mijn locatie komt op de kaart. Ga op de kaart naar de mijn.
 

The Mine

In het bos zijn 2 paden, links en rechts. Neem het linker pad. Ga dan 7xV,L,V,L,V. Open de metalen deur. Pak de koevoet.

Ga terug naar het begin van de bospaden. Neem nu het rechterpad. Ga dan 2xV,L. Pak de baksteen.

The Train Repair Depot
Ga naar het depot kantoor. De conciŽrge is er niet meer. Gebruik nu de magneetstrip kaart op het elektronisch slot naast de deur. Open de deur en ga naar binnen. Pak een rol isolatie tape, links op de plank met de blauwe mappen. Pak een brief van Ben aan Ron, boven de laserprinter. Lees de brief. In de brief schrijft hij over een restaurant genaamd 'Restaurang China' en de code is 1024. Het kantoor van Ben komt nu op de kaart.

Ben Dorner's Office
Kijk op het cijfertoetsenbord, links op de ingangsdeur. Type de code in: 1024. Open de deur en ga naar binnen. Draai naar links en zie een lift. Stap in de lift. In de lift hangt een bericht - 'Gesloten voor onderhoudswerkzaamheden'. Kijk naar de liftknoppen - 0 t/m 6. Zie onder elk knop puntjes. Het zijn braille nummers voor blinden en slechtzienden. Verlaat de lift en ga via de trap naar de eerste verdieping.

Doorzoek alle kamers. In een kamer is een kluis - vanaf de trap draai je naar L,V,L,V en open de deur. Probeer de kluis te openen. Je weet de cijfercode niet. Verlaat de kamer. Draai naar L,V,L en ga de kamer in. Draai naar L en klik op het gele opplakbriefje. Er staat OK! op en een doorgedrukte code. Gebruik je potlood op het opplakbriefje. Een 6-cijferige nummer in braille wordt zichtbaar. Ga terug naar de lift. Kijk op het opplakbriefje naar de vorm van de puntjes en vergelijk ze met de puntjes onder de liftknoppen. Noteer de cijfers: 40 70 60.

 

 

Ga terug naar de kluis. Draai de 6-cijferige code via de draaiknop, om de kluis te openen: Draai de pijl naar links en rechts: links naar 40, rechts naar 70 en links naar 60. De kluis opent. Lees de brief in de blauwe map. De woning van Ben Dorner wordt toegevoegd op de kaart. Verlaat de kamer, draai je om en ga de kamer in. Kijk in de prullenbak. Lees een brief van Veronica. Ze schrijft dat Ben met zijn familie een paar dagen op vakantie is.

 

Oscar's Apartment

Praat met Oscar. Hij geeft Carol een krantenknipsel. De locatie waar het dode lichaam gevonden werd, wordt nu toegevoegd op de kaart. Ga naar deze locatie.

Where the body was found
Loop naar de rivier - 7xV. Draai naar links en pak de rubberen handschoenen.

The Berling Foundry.
Ga door het gat in de gieterij hoofdpoort. Ga naar de ingang met de graffitideur: 5xV,R,2xV,R en ga door de deur. Ga 4xV,L, ga door de linker doorgang en 2xV. Je staat weer voor de donkere opening. Carol loopt niet verder. Ga naar de stoppenkasten: 2xL,V,L,V,R,V,R. Kijk naar de beschadigde elektrische kabel. Gebruik de rubberen handschoenen op de kabel en dan de isolatie tape om de kabel te repareren. Loop terug naar de donkere opening. Het is nu verlicht.
 

Ga door de verlichte opening. Ga L,2xV,L,V. Zie 3 platen op de vloer. Lees de brief van Abel in je inventaris. Hij schrijft over de midden plaat. Gebruik de koevoet op de middelste plaat. Pak de cocaÔne zakjes en een sleutel afdruk. Het politiebureau wordt op de kaart toegevoegd.

 

The Police Station

Ga naar binnen. Je geeft automatisch de cocaÔne zakjes aan de politie.

Ben Dorner's House
Kijk naar de voordeur. Klik op het slot. De deur is afgesloten. Combineer de superlijm met de sleutel afdruk en krijg een sleutel gemaakt van lijm. Open de deur met deze lijmsleutel. Ga naar de keuken. Lees de brief op het keukenblad, van Ben aan Dolly. Ze is Ben's tweede GSM verloren in de kelder. Loop naar de woonkamer. Draai voor de ingang naar links. Klik op het wasgoed en je vindt de sleutels van zijn kelder & bioscoop. Loop naar boven. Ga links naar de computerkamer. Kijk links van de computer op de stapel papieren. Pak een papier met een schets. Zie de posities van de cijfers. Ga terug naar beneden.

Ga naar de keuken en verder door naar de rommelkamer. Open achter in de kamer de deur en verlaat de woning. Ga op de veranda naar R en 3xV naar de achtertuin. Draal 2xL en ga beneden naar de kelder. Open de kelderdeur met de keldersleutel. Open je mobiele telefoon in de inventaris. Bel het nummer op het papiertje, De GSM van Ben hoor je in de kelder overgaan. Loop V,L,V,L. Kijk onder de gootsteen en pak Ben Dorner's extra telefoon. In de inventaris, onderzoek Ben Dorner's extra telefoon. Er is: "1 gemist spraakbericht". Luister naar het bericht. Het is van Edvin: "Ik had geen Speedball moeten nemen".

 

Pak ook de metalen knop. Ga terug naar kelderdeur en draai naar rechts. Open de deur en ga de werkkamer binnen. Draai 2x naar links en open het blauwe hangkastje. Klik op het sierkistje. Het heeft vele knoppen. Plaats de metalen knop in de inventaris in het lege gat op het kistje. Vergelijk de cijfers op het papiertje in de inventaris met de knoppen op het kistje.

Klik op de knoppen in de volgorde, 1 t/m 4.

 


Pak en lees de brief van Hugo Berling aan zijn broer. Pak en bestudeer een ceremonieel document. Onder het document liggen 3 gekleurde sleutels. Pak de groene, rode en blauwe sleutel. Verlaat de kelder. Ga achter in de tuin naar het huisje. Open de deur met de bioscoop sleutel en kijk rond in Ben's home cinema.

 

The Shrine

Ga 2V,R,2xV,R,4xV,L. Je staat weer voor de betonnen labyrint van het heiligdom. Kijk in je inventaris op het ceremonieel document. Je moet naar de gemarkeerde "X" van een metalengedenkplaat. Ga 2xV,L,V,R,V,L,V,R. De metalenplaat is bedekt met mos. Gebruik je beitel om het mos ervan af te krabben. Kijk naar de metalenplaat. Reinig de vuile plaat met behulp van het toiletpapier. Lees de inscriptie op de metalen plaat: "De sleutel naar de sleutels, is aan het begin van de tunnel". Verlaat het labyrint - klik rechtsonder in het scherm op Exit en loop dan naar de stadskaart.

 

 

The Water Tunnel

Ga V,L,3xV,L,V,L,7xV de water tunnel door. Zie 3 gekleurde cijfers. Carol noteert de cijfers van de tunnel.

 

The Mine
Neem het linkerpad. Ga dan 3xV,L. Zie een houten deur met rechts drie sleutelgaten. Gebruik de gekleurde sleutels uit de inventaris in de sleutelgaten. Klik de 3 gekleurde sleutels op de sleutelgaten, in de juiste sleutelgaten en in de juiste volgorde - de sleutels gaan niet in het sleutelgat, dus de sleutels erop klikken en dan de volgende.

 

 

De houten deur opent. Ga via de trap, beneden naar een grot. Kijk naar een klein ingemetseld bakstenen muurtje. Duw op de bakstenen. Carol zegt: "De stenen liggen los. Ik kan ze niet bewegen met mijn blote handen.". Gebruik de baksteen in de inventaris op sommige bakstenen, om ze naar binnen te drukken. Er gebeurt niets. Klik onder op de kleine stenen knop om de bakstenen terug te schuiven. Draai 2x naar L. Kijk op het kleine altaartje. Klik op het schilderij. Dit schilderij zag je ook in het appartement van Milly.

Milly's Apartment
Praat met Milly. Krijg meer informatie over de schilderijen. Ze geeft je de schets van Ben Dorner. 

 

The Mine

Ga terug naar de grot. Kijk weer naar het ingemetselde muurtje. Kijk naar de schets van Ben Dorner. Gebruik de baksteen in de inventaris en druk de bakstenen in, zoals die aangegeven worden in de schets van Ben.

 

 

Het ingemetselde muurtje opent en zie een kelk. Kijk en klik in de kelk. Er liggen afgehakte vingers in. Pak de kelk. De moordenaar staat ineens achter je en wil Carol ook doden. Gooi cementpoeder in het gezicht van de moordenaar en vlucht de grot uit. Buiten belt Carol de politie. De moordenaar wordt gearresteerd. Lees het krantenartikel, over de afloop.

 

Einde


 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

 

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting