10-03-2012

 

A Carol Reed Mysterie 8: Amber's Blood

 

In Amber's Blood vraagt Carols beste vriendin Stina om de dood van haar opa te onderzoeken. Ze heeft ontdekt dat hij vele jaren later is overleden dan haar altijd verteld is.

Carol ontdekt dat Stina's familiegeschiedenis veel duisterder is dan dat ze ooit hadden kunnen denken.

Demo

 

Home: Carol's appartement
Klik op de wekker en stap uit bed. Ga naar de keuken. Open de portemonnee op de keukentafel en neem het geld eruit. Kijk naar het kaartje over de Lunda Wheel. Ga naar de woonkamer. Loop achter naar de rechterhoek. Kijk op de grond en neem de mobiele telefoon uit de oplader. Lees een Sms-bericht van Stina. Stina's kiosk wordt toegevoegd op de stadskaart. Ga naar de TV/computerkamer. Pak de lippenstift naast de computer monitor, en zie dat het een balpen is. Pak de balpenvulling naast het poppenhuis. Combineer in je inventaris de balpenvulling met de balpen. Verlaat de woning en ga naar het volkstuintje.

 

Carol's Allotment
Draai naar links en ga achter naar het huisje. Draai naar rechts en neem de sleutels uit de bloemenmand. Je kan met deze sleutels ook de deur van het huisje openen. Draai 2x naar links, vooruit, rechts, vooruit, rechts en kijk naar de deur van het blauwe schuurtje. Gebruik de sleutels op de blauwe schuurdeur om het te openen. Pak de ijzerzaag op de linker muur. Zie rechts een rubberboot.

Stina's kiosk
Kijk naar het papiertje op Stina's kiosk - "gesloten wegens een ongeval". Stina's woning wordt toegevoegd op de stadskaart.

Stina's Home
Praat met Stina. Stina's zolder wordt toegevoegd op de stadskaart.

Stina's Attic
Ga naar kamer 8 aan het einde van de gang. Probeer de bananendoos bovenop de plank te pakken, maar Carol is te klein. Neem de wc-pot. Plaats de wc-pot onder de bananendoos. Pak de vreemde foto en medisch licentie uit de bananendoos. Kijk rechtsonder op de licentie - het is afgegeven door de gezondheidsraad, "Norrköping Board of Medicine".  Deze wordt toegevoegd op de stadskaart. Zie ook een metalen kistje met nummers. Je kan het nog niet openen.

The Board of Medicine

Praat met de bediende achter de balie. Vraag of je in de archieven mag kijken. Herhaal de vraag "Kunt u opnieuw controleren voor informatie over de medische licentie?". Wanneer de bediende op de computer gaat zoeken, klik je op de lijst op de balie. Gebruik je balpen op de lijst , om de naam van Carol op de lijst toe te voegen. Praat weer met de bediende en je mag nu in de archieven.

Kijk rechts naar de deur met een codeslot. Ga verder naar achteren. Kijk in de blauwe blikken doos in het rek. Neem in de close-up de bureau sleutel. Draai naar links. Kijk in de jas en zie een kaartje. Loop naar de andere kant van de jas. Kijk in de jaszak en zie een tekening van 4 handen. Loop naar een grijze metalen deur in de hoek van de kamer. Open de deur en ga naar een andere kamer. Onderzoek het ladekastje aan de rechterkant. Open een lade en neem het kleverige spul. Aan het einde van de kamer is een gesloten ladekast. Open deze met de sleutel en neem een gebarentaal boek. Ga terug naar de deur met het code slot. Open de deur met de code 2567.

 

Ga naar de archieven. Lees het papiertje in de groene map op de tafel. Loop achter naar de kast met de ordners. Kijk op het velpapier tussen de ordners. Op het papiertje zijn pijlen en de letters C, F, M. Ga naar sectie M. Open de M met de informatie uit de groene map en papiertje tussen de ordners. Draai het handvat twee keer naar rechts, een keer naar links, en naar rechts. Kijk in dossiervakje 0460 en lees het dossier. Verlaat de archieven en praat weer met de bediende. De bibliotheek wordt toegevoegd op de stadskaart.

 

The Library
Kijk naar de rechtse boekenplanken en kijk in het boek over de Broxtowe psychiatrische instituut voor gestoorden criminelen.

De Julian Milius expositie wordt toegevoegd op de stadskaart.

Julian Milius Exhibition
Kijk naar het papiertje op de deur - "Gesloten tijdens de zomer. Bel 0011-46 28 66 voor meer informatie.".

 

Einde demo

 

Kijk naar de telefoon in de inventaris en klik op het telefoonnummer. toegevoegd op de stadskaart

Henry Milius
Praat met Henry, en krijg de sleutel van de expositie ruimte

Julian Milius Exhibition
Open de deur met de sleutel en ga naar binnen. Lees de informatie over Julian Milius. Kijk naar het schilderij van een vogel op de muur en lees de tekst. Onderzoek de kalender en lees de tekst. Kijk naar een kleurige abstracte scherven schilderij. Kijk naar het artikel over de Broxtowe psychiatrische instituut. De Broxtow psychiatrische instituut wordt toegevoegd op de stadskaart
Stina's Attic
Ga naar kamer 8. Kijk naar het metalen kistje in de bananen doos. Druk op de nummers 06-06-35 om het kistje te openen.

Pak en lees de verzamelkaart over de "Beroemde Zweedse criminelen ' met Alfons Larson. Lees het artikel eronder.

The Broxtowe Psychiatric Institution
Ga naar de ingang van de psychiatrische instituut. De ingang wordt geblokkeerd door een omgevallen boom, en Carol zegt dat volgens het krantenartikel het gevaarlijk is om hier rond te kijken.

The Miranda Hospital
Ga 8x vooruit naar het einde. De Miranda ziekenhuis is een ruïne. Draai naar rechts en neem de dakpan op de grond.

Stina's Home
Praat met Stina. Windmolen 1 en windmolen 2 worden toegevoegd op de stadskaart.

The 1st Windmill
Open de deur van de windmolen en ga naar binnen. Pak de oranje plastiekenkrat met nutteloze dingen. Kijk omhoog door de opening - "Hoe kom ik daar op?". Zet de oranje krat op de rode krat en klim naar de eerste verdieping. Draai naar links en klim op de ladder naar de tweede verdieping. Kijk op de grond en neem de lus bout. Draai 2x naar links en klim op de ladder verder omhoog naar het wiel. Draai je om en neem de blauwe floppy disk op de grond.

The 2nd Windmill
Ga de windmolen in en beklim de ladder. Ga naar het raam en draai je om. Kijk in het nest op de grond en neem de ring uit het nest. Draai naar rechts en kijk omhoog. Probeer het rode zakje op de balk te nemen, maar Carol kan er niet bij. Gebruik de lus bout op het zakje om het te krijgen. Neem de sleutel van de oostelijke windmolen uit het zakje.

 

Carol's Home
Ga naar de TV/computerkamer. Kijk naar de computer onder het bureau. Gebruik de floppy disk in de computer.

Lees de tekst op de monitor. De oostelijke windmolen wordt toegevoegd op de stadskaart.

The Eastern windmill
Gebruik de oostelijke windmolen sleutel om de deur te openen. Draai naar links en neem de sketch uit het houten bakje. Draai naar rechts, vooruit naar een houten deur, draai naar rechts, vooruit de houten balken onderdoor en klim de ladder op naar de eerste verdieping. Draai naar rechts en kijk naar een zitbank. Neem de brief van Alfons aan Julian onder de zitbank. Draai je om. Kijk naar het grote luciferdoosje op de muur. Probeer het te pakken, maar het is vastgebonden met een ijzerdraad.

Henry Milius
Praat met Henry. Henry's opslagruimte wordt toegevoegd op de stadskaart.

Henry Milius Store Room
Pak de zaklamp uit de doos in het rek. Neem de ​​envelop uit de pot in de mand. Lees de brief in de envelop van dokter Alfons, en het artikel over polio.

Kijk op de foto van een boot ​​aan de linkerkant van de pot.

The Broxtowe
Loop naar de ingang en draai naar links. Loop 2x vooruit, draai naar rechts, vooruit naar de muur en draai naar rechts. Zie een tralievenster. Verlaat het gebied. Lees het Sms-bericht van Jonas: - "SOS! Kun je mij ontmoeten bij het Café?". De Ambacht Café wordt toegevoegd op de stadskaart.

Craftsmen’s Café
Praat met Jonas. De Linnea kust wordt toegevoegd op de stadskaart. De Lunda Wheel wordt toegevoegd op de stadskaart (je moet het kaartje van de Lunda Wheel gezien hebben in de portemonnee van Carol in haar woning, anders komt deze locatie niet op de stadskaart!).
 

Linnea Shore
Ga 2x vooruit, trap naar beneden en draai onder aan de trap naar rechts. Ga 3x vooruit de grot in. Draai naar rechts en kijk op het prop papiertje op de grond. Draai 2x naar links, 2x vooruit de grot uit, draai naar rechts, 2x vooruit en draai 2x naar rechts. Zie een donkere opening in de rotsberg. Gebruik de zaklamp in de donkere opening en neem de sleutel.

The Lunda Wheel
Gebruik de sleutel op het slot aan het hek en ga het terrein op. Draai naar links, vooruit en ga de deur van het gebouw in. Draai naar rechts, 2x vooruit, draai naar rechts, open de deur en neem de ladder. Ga terug, draai naar rechts, vooruit de trap af, draai naar links en neem het zaagblad op het einde van de trap. Combineer in je inventaris het zaagblad met de ijzerzaag en krijg een ijzerzaag met zaagblad.

Craftsmen’s Café
Praat met Jonas.

The Broxtowe
Ga weer naar het tralievenster aan de achterkant van het gebouw. Plaats de ladder onder het raam. Klim op de ladder. Gebruik de ijzerzaag met zaagblad op de tralies om het te openen. Ga door het raam. Je bent op de eerste verdieping van het gebouw. Ga 5x vooruit en draai naar links. Ga vooruit (links van de trap) door de achterdeur naar de tuin. Ga 2x vooruit naar het oude tuinhuisje. Draai naar rechts en neem de fietspomp op de grond.


Ga terug in het gebouw. Draai weer naar de achterdeur en ga nu de trap op naar de eerste verdieping. Draai naar rechts, 5x vooruit en draai naar rechts. Kijk in de blauwe kamer op de grond en neem de sleutel. Draai naar rechts, vooruit en draai naar rechts. Gebruik de sleutel op de handdoek dispenser om het te openen. Neem de buis in de dispenser. Open de buis en neem een gecodeerd bericht en de transparante film. Draai je om en kijk in de badkuip. Neem de hamer en spijkers uit de badkuip.

Henry Milius Store Room
Vergelijk het gecodeerde bericht van Broxtowe met het gecodeerde deel van het bericht van Alfons aan Julian uit de oostelijke windmolen. Ontcijfer de tekens op het gecodeerde bericht van Broxtowe en je leest dan: "four right, two left, four right”. Klik op het groene kistje naast de rode krat. Draai het kompas volgens het gecodeerde bericht: "vier rechts, twee links, vier rechts". Lees de briefkaart.

Henry Milius
Praat met Henry. De bootkerkhof wordt toegevoegd op de stadskaart.

The Boat Graveyard
Loop 2x vooruit naar de waterkant, en zie het oude cruise schip van Julian. Ga vooruit in het water, maar Carol zegt dat ze er niet naar toe wil zwemmen.
 

Carol's Allotment
Ga terug naar het blauwe schuurtje en neem de rubberboot uit het schuurtje.

The Boat Graveyard
Ga naar de waterkant. In inventaris, combineer de rubberboot met de fietspomp om een ​​opgeblazen rubberboot te krijgen. Leg de opgeblazen rubberboot in het water. Klik vooruit, maar Carol zegt: "Ik heb iets nodig om te roeien.". Gebruik de dakpan in je inventaris om ermee te roeien en roei naar het cruise schip.

Draai aan de voorzijde op het schip naar rechts. Probeer de metalen luik te openen, maar het is verroest. Gebruik de ladder om naar het bovendek te gaan. Draai naar links, ga schuin/rechts, draai naar rechts en ga door de deur in het schip. Draai naar links, vooruit, draai naar rechts en neem de koevoet bovenaan de trap. Draai naar links, vooruit en draai rechts naar de bar. Zoomin op de plank tegen de muur en neem de schaar. Ga terug naar het luik aan de voorzijde van het schip. Open het luik met de koevoet. Neem de GPS-ontvanger en het stukje karton.

Julian Milius Exhibition

Kijk naar het kleurige abstracte scherven schilderij. Leg het stukje karton met de gaatjes op het schilderij.

Draai het karton tot er 4 gekleurde schreven in de gaten passen. De kleuren zijn groen, zwart, rood en blauw.

The Boat Graveyard
Roei terug naar het cruise schip. Kijk naar het raam boven het metalen luik en klim door het raam in het schip. Ga door twee deuren. Draai naar links en klik op de brandkast. Op de brandkast is een cirkel met vier kleuren. Druk op de kleuren in dezelfde volgorde als je zag door de gaten van het karton: groen, zwart, rood en blauw. Neem de klok uit de brandkast. Verlaat het cruise schip en loop naar de exit.

Carol wordt door iemand van achteren neergeslagen. Sta op en Carol zegt dat ze de klok genomen hebben.
Draai naar de waterkant en kijk links naar de grote steen. Kijk achter de steen en pak de magneetstrip kaart.

The Eastern windmill
Ga boven naar het luciferdoosje. Gebruik de schaar om het ijzerdraad door te knippen. Kijk naar de inhoud van het luciferdoosje.
Carol zegt: "Ik moet meer te weten komen over deze stenen."

The Library
Lees op de linkse boekenplank de beschrijvingen van de plaatselijke toeristische attracties in het boek met de titel "From Bones to Stones. Brief descriptions of local tourist attractions”. De Loredum Stenen wordt toegevoegd op de stadskaart.

De Loredum Stones
Draai naar rechts en ga achter naar de houten ladder. Pak de twee planken naast de ladder. Ga terug naar het hek bij de exit en ga vooruit naar de stenen. Onderzoek goed de stenen. Zie dat de vormen van sommige stenen identiek zijn als op de schets van de oostelijke windmolen.

The Eastern windmill
Ga naar de ladder op de eerste verdieping. Repareer de ladder naar de tweede verdieping met gebruik van de planken en hamer en spijkers. Klim op de ladder naar de tweede verdieping. Zie een afbeelding op de houten muur en een spijker boven de afbeelding. Kijk naar de afbeelding in close-up. Hang de transparante film uit de inventaris op de spijker. Noteer de posities. Draai je om naar de trap naar beneden. Pak het stukje papier op de vloer. Het is een advertentie van een callgirl. Draai het om. Sundown Road 42 C, 1e verdieping wordt toegevoegd op de stadskaart.

De Loredum Stones

Loop naar de stenen. Vergelijk de plaatsing van de stenen op de schets met de overeenkomstige nummers op de transparante film - A2, B3, B6 en B4.
 

Sundown Road 42 C
Klop op de deur en draai naar rechts. Praat met Bigge. Ga het appartement in. Open achter in de gang de kastdeur aan de linkerzijde. Probeer het kistje bovenop de plank te pakken, maar Carol kan er niet bij. Ga naar de woonkamer en pak achter in de woonkamer het hondenvoedsel potje aan de linkerzijde. Ga terug naar de kast en zet het hondvoedsel potje onder de plank met het kistje. Probeer op het hondenvoedsel potje te gaan staan, maar Carol is te zwaar om op de deksel te kunnen staan. Leg de dakpan bovenop het potje en ga er nu op staan. Klik op het kistje. Druk op de volgende kleuren, om het kistje te openen. Noteer de letters als je een kleur indrukt: Groen, rood , paars , roze en bruin. De letters vormen de naam "Amber". Open het luciferdoosje linksboven in het kistje en lees het papiertje in het luciferdoosje. Een huisje wordt toegevoegd op de stadskaart.

Amber’s clients' cabin
Klop op de voordeur, maar niemand reageert. Ga een stap terug en ga aan de rechterzijde van het huis. Draai naar links, klim door het kelderraampje en spring naar binnen. Ga links naar de andere kamer. Draai je om, ga de trap op en open de deur. Je bent nu in het huis. Draai naar rechts en ga naar de keuken. Draai naar rechts, vooruit, draai naar rechts en kijk in de afvalemmer. Neem de ​​oude oplader. Ga terug naar de gang en ga de trap op naar de eerste verdieping.

Ga door de rode deur naar de slaapkamer. Draai je om en open de lade van het kastje. Klik op de foto en draai het om. Neem de foto van Amber. Ga naar de kamer, naast de slaapkamer. Draai naar links. Je hebt een sleutel nodig voor de muurkast. Ga rondom het bed en klim op de ladder naar de zolder. Ga naar het einde en draai je om. Pak de sleutel op de vloer. Ga terug naar de muurkast. Open de muurkast met de sleutel. Lees de onvoltooide brief tussen de handdoeken. Ga beneden naar de keuken en ga naar de eetkamer.

Kijk naar het voetbalprogramma op het schrijfbureautje. Noteer de vlag kleuren van de "Hot oxes". Ga naar de gang en ga naar de badkamer. Klik op het rechtse toilettasje en open het toilettasje. Je ziet een pen in close-up. Druk op de 3-kleuren pen knoppen in dezelfde volgorde als de kleuren op de vlag: rood, zwart, groen, en rood. Klik dan op de onderkant van de pen en klik op het kladblaadje. Neem de GPS-coördinaten.

 

Carol's Home
Ga naar de oplader in de hoek van de woonkamer. In inventaris, combineer de GPS-ontvanger (receiver) met de oude oplader (charger). Gebruik dan de GPS-ontvanger in het stopcontact. Wacht even en pak de GPS-ontvanger. Druk tweemaal op de knoppen op de GPS-ontvanger. Amber's appartement wordt toegevoegd op de stadskaart.

Amber's Apartment
Praat met de vrouw - ze verloor een weddenschap en mag alleen schrijven. Als ze je vraagt ​​voor een ​​uitnodiging beantwoord je, "I have an invitation here". Je toont haar de foto van Amber (je moet deze foto in je inventaris hebben. Ze brengt je naar Amber. Praat met Amber. Als Amber vraagt ​​wat je voor haar kan doen, geef je haar de ring.

Sundown Road 42 C
Praat weer met Bigge. Je gaat automatisch naar het appartement. Ga achter het groene gordijn in de gang en draai naar rechts.
Pak het schilderij van de Loredum Stones en draai het om.

Amber's Apartment
Praat met Amber. Knoel straat 24b wordt toegevoegd op de stadskaart.

Knoel Street 24B
Ga 5x vooruit en draai naar links. Ga naar de 24-uurs 'yard sale'. Ga in de tuin naar de tafels in de linkerhoek, draai naar rechts en vooruit. Neem een hockeystick. Betaal voor de hockeystick in de kleine mand achter de gele tafel in het midden van de tuin met het geld uit de inventaris. Ga terug naar de overkant van de straat. Draai naar rechts, vooruit, draai naar links en ga door de opening in het hek.

Draai op het openterrein naar rechts, ga 4x vooruit, draai voor het gebouw 24 A naar rechts, vooruit en draai naar links. Het huis naast 24 A is gesloopt. Carol zegt: "Knoel straat 24b was hier". Ga naar de andere kant van het gebouw en ga de hoek om. Draai naar rechts en kijk door het gebroken raam. In inventaris, combineer de hockeystick met de kleverige spul om een ​​kleverige hockeystick te krijgen. Gebruik de kleverige hockeystick op het papier dat in het gebouw ligt, om het te nemen. De Electro Junk Workshop wordt toegevoegd op de stadskaart

The Electro Junk Workshop
Kijk naar het elektronische deurslot. Gebruik de magneetstrip kaart in het slot om de deur te openen. Draai in de werkplaats naar links en vooruit naar de werktafel. Open onder de Tv het kastje. Pak het tapijt mes. Lees het artikel en de brieven. Draai 2x naar rechts en neem de sleutel onder de luidspreker. Draai naar links en ga naar de andere kamer. Open het witte aanrechtkastje met de sleutel. Open het blauwe metalen kistje en neem het pistool. Klik op de gele envelop en open de envelop met het tapijt mes. Pak het papiertje met codes uit de gele envelop. Draai naar rechts. Open het bruine kastje. Neem de klok.

Carol's Home
Carol zet automatisch de klok op de tafel in haar Tv/computer kamer. Klik op de klok. Carol vraagt zich af hoe ze de klok kan openen. Het code papiertje met de uren is een aanwijzing voor de stenen en de betekenis van de transparante film De codes komen overeen met uren van de dag. De stenen op de schets komen overeen met de codes B2, A3, B6 en B4 op de transparante film Noteer de bijbehorende uren op het code papiertje: 11, 5, 10 en 9. Open de klok door de wijzer naar 11 uur, 5 uur, 10 uur en 9 uur te draaien. Lees de brieven in de klok. Het Broby sanatorium wordt toegevoegd op de stadskaart.
 

Broby Sanitarium
Draai naar rechts, ga 5x vooruit en om het gebouw naar de achterkant naar een bijgebouw. Ga door de deur. Ga in het bijgebouw 5 x vooruit, draai naar links en open de deur. Kijk op het bureau. Neem de tang. Verlaat de kamer. Draai naar links, 2x vooruit en draai naar links. Kijk naar het slot en zie een sleutel in het slot. Gebruik de tang op de sleutel, om de sleutel te draaien en ga de groene kamer binnen. Kijk naar de witte envelop in het rekje. Pak de envelop, open de envelop en neem de sleutel uit de envelop.

The Broxtowe
Ga weer naar de achterkant van het gebouw en via de ladder naar binnen. Ga in de gang 5x vooruit, draai naar links, en neem de trap naar de eerste verdieping. Draai naar rechts, 2x vooruit en draai naar links. De metalen deur is op slot. Gebruik de sleutel op de metalen deur en ga naar binnen. Carol komt in de afgebrande zolder en heeft hier enige bescherming nodig en gaat niet verder.

Craftsmen’s Café
Praat met Jonas. Neem de helm op de tafel.

The Broxtowe

Ga weer naar de achterkant van het gebouw en via de ladder naar binnen. Ga in de gang 5x vooruit, draai naar links, en neem de trap naar de eerste verdieping. Draai naar rechts, 2x vooruit en draai naar links. Ga door de metalen deur. Draai meteen naar rechts en neem de schroevendraaier op de grond. Ga vooruit en ga rechts verder naar de zolder. Draai naar links en ga achter op de zolder naar de donkere kamer. Gebruik de zaklamp in de donkere kamer. Kijk naar de gesloten kist in de zolderkamer.

Broby Sanitarium
Ga achter naar het bijgebouw en ga naar binnen. Ga in de gang vooruit, draai naar links, vooruit de kamer in en draai naar links. Kijk naar de handdoek dispenser in close-up. Gebruik de ronde sleutel om het te openen. Verwijder de plaat met de schroevendraaier. Lees de notitie op de tegels.

The Broxtowe
Ga naar de achterkant van het gebouw en via de ladder naar binnen. Ga op de gang 4x vooruit, draai naar links, vooruit de kamer in en draai naar links. Kijk naar de plafondlamp. Verwijder de kap van de lamp. Pak de sleutel in de lamp. Verlaat de kamer, draai naar links, vooruit, draai naar links, vooruit, draai naar links en neem de trap naar de eerste verdieping. Draai naar rechts, 2x vooruit, draai naar links en open de metalen deur. Ga boven naar de zolder. Ga naar het einde van de zolder. Gebruik de zaklamp in de donkere kamer. Open de kist met de sleutel. Klik op de rechtse bananendoos. Neem de envelop met de formule. Verlaat de Broxtowe. Als je door het raam naar buiten klimt, krijgt Carol een Sms-bericht: "Ik denk dat je iets belangrijks gemist hebt in het ziekenhuis".

The Miranda Hospital
Ga weer naar de achterkant van het ziekenhuis. Draai je om, en David Larson staat voor je. Praat met David. Als hij zegt dat je op je knieën moet gaan zitten, kijk je omhoog naar de bakstenen muur. Neem het pistool uit de inventaris en schiet op de muur. Klik op de voorwaartse pijl om te ontsnappen en Carol vlucht naar haar woning.

Carol's Home
Lees de brief die Carol heeft geschreven aan Stina. Het verklaart de hele reeks van gebeurtenissen.

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting