07-02-2006

 

Acalius: Enemies of the Wild

 

Je kan het spel hier kopen.

 

Plaats van het neergestorte ruimteschip
Je bent Sergeant Eric Renfield en met je ruimteschip (ERV) geland op planeet Squal, de grootste planeet in de melkweg van Acalius.

Je moet te weten komen, wat er hier met de wetenschappers is gebeurd, waar je een lange tijd niets van gehoord hebt.

 

Ga vooruit, draai rechts en pak de Eerste vertaalpagina voor de Acalius taal. Als je een pagina of papiertje leest klik zeker daarop zodat Eric commentaar geeft.

Het kan voorkomen dat als je iets ziet maar niet leest (dat Eric commentaar geeft dus) dat je dan een puzzel niet kan oplossen.

Het kan ook voorkomen dat als je een save game laad dat dan de puzzel niet werkt omdat je de pagina niet gelezen hebt,maar toch al gedaan hebt in de save game?

Dit had ik bij de bloemen puzzel?

 

Draai je om naar de andere kant en klik op het kleine papiertje.

Vertaal het papiertje met de vertaalpagina (klik met de rechtermuis knop om de inventaris te openen (of met de I toets) en klik op de vertaalpagina).

Coördinatie "N: 24 E:3".

Klik op de benedenpijl om het papiertje terug te leggen, draai rechts, vooruit, zoem in links op het zand met een neergestorte ruimte schip.

Pak van de ERV de dikke kabel. Loop naar het einde van het rode pad en Eric zegt dat zijn ogen branden door methaangas.

Selecteer in je inventaris het Chemical Dissolver spuitbusje om je ogen schoon te maken.

Klik nu op het roestige metalenvoorwerp. Je krijgt hier gameopties om het spel te saven, laden of verlaten.

Op vele plaatsen vindt je deze optietanks en het is raadzaam om het spel daar op te slaan want het spel zal op sommige computers onverwacht naar de Desktop springen. Je kan het spel overal verlaten met ALT-Q maar niet opslaan. Het commentaar dat Eric iedere keer geeft kan je overslaan door op de spatiebalk te drukken. Ga naar je ERV terug. Tik de gevonden coördinaten N:24 E:3 in het kleine balkje (ook de : ) en klik op zoeken (search).

Twee nieuwe plaatsen, de Loods (shed) en het plattelandshuisje (cottage) krijg je erbij. Klik op de foto om je te verplaatsen.  

 

De Loods

 

Ga naar binnen.

Pak het kopje van de bovenste plank.

Bekijk een foto op de middelste plank. 

Zoem in, links van het kastje bij de bovenste plank.

 

 

Lees het papiertje. Klik op de schroef en je krijgt nieuwe coördinaten "J:1 Z:95".

Draai rechts, bekijk de munt en je ziet dat het een 25cent munt is uit 2048. Hier ligt ook een optietank. Draai naar de andere muur.

Hier hangt een plaat met 6 knoppen, die verschillende geluiden laten horen als je op een knop drukt.
Klik op de rode knop en deze laat  6 verschillende geluiden horen. Deze geluiden zitten onder de 6 knoppen die je dan opeenvolging moet indrukken.

Als je dat goed doet wordt de rode knop groen. Dit doe je 3x achter elkaar.

Oplossing: Druk op de volgende knoppen: 1 - 6: 


 

Eerste Opeenvolging: Tweede Derde

 

 

Klik dan op de groene knop en een cassette glijdt uit de gleuf. Klik op de play knop (tweede van links. Het apparaat werkt niet goed, je hebt iets kleins nodig om het te repareren. De pikhouweel, rechts bij de deur, kan je nog niet pakken. Ga naar je ERV en vlieg naar 

 

Het plattelandshuisje
Draai in de hut naar rechts en pak de kwast van de grond. Draai terug, links onderzoek je het velletje met een afbeelding bij de optietank.

Rechts staat een kistje. Pak achter een lege benzinetank. De tank komt niet in je inventaris (zal je wel niet nodig hebben). 
Aan het kastje hangt een sleutel aan een ketting. Draai links en lees het papiertje. Draai links en pak de rode knop (top) van de grond. 

 

De Loods
De pikhouweel kan je nu pakken. 
 

Het plattelandshuisje
Verwijder de kettingsleutel, die aan het kastje hangt, met de pikhouweel.
Open het kistje met de sleutel. Je vindt daarin een kleine pin.
 

De Loods

Gebruik de pin op de cassetterecorder en druk daarna de play knop in. Je hoort een bericht van Dr.Heath. Het geeft je een onvolledig coördinatie "G:8 Q: " Herinner je nog het muntstuk! Ga naar je ERV en geef de coördinaten G:8 Q:25 in - Het huis.

Geef ook de coördinaten in, die je achter het kastje op de plank zag maar in omgekeerde volgorde: Z:95 J:1. Het Strand

Het Huis
Ga naar de ingangdeur en probeer het te openen - gesloten! Draai je om, een stap naar voren, draai je om en ga nu linksom het huis.
Draai rechts naar het raam. Breek het glasraam (met de handcursor), je hebt dan ook een glasscherf in je inventaris die je op de raamlatten gebruikt en stap dan het huis in. Ga naar de persoon, die op de stoel zit, naast de optietank en het antwoordt. Het is de geest James Ramsey, die je wat over de planeten vertelt.

Nadat je op zijn vreselijk gezicht hebt geklikt, kan je het huis onderzoeken. Pak de verrekijker van de zwarte bank. 

Zoem in op de tafel en pak een kruidenflesje. Klik op het koffiekopje. 

Onderzoek het tafeltje tegen de muur met de gitaarfoto. Lees het gele papiertje - Nick’s gitaar, grootmoeders meisjes naam.

Klik op de gitaarfoto en draai het om: Glazer 2027. Op het witte velletje zie je een bruin ei met het cijfer 4. Het rechtse papiertje kan je nog niet vertalen.
Op het bed vindt je een sleutel onder de blauwe stofrol en onder het bed een telescoop, waardoor Eric het gebied herinnert van de militaire basis dat in 20 ligt.
Op de spiraalvormige trap, die naar een gesloten dakluik leidt, vindt je een luciferdoosje
Op het fornuis leest je de coördinaten "D:2 V:41 ". Verlaat het huis weer door het raam. 
Tik de  nieuwe coördinaten in: D:2 V:41. Twee nieuwe locaties: Serre (Greenhouse) en Brisk Trail.

 

Brisk Trail

Naast de ERV is een optietank.

Ga pad over tot je niet meer verder kan. Zoem links in op het papiertje in het zand achter de kist. Pak de Tweede vertaalpagina. Ga terug naar je ruimteschip. Draai je om, een stap vooruit, draai links, klik pijlcursor terug en lees het papiertje in het zand - code 567. Leg papiertje terug, klik terug, zoem in op de vijver, pak de groene knop en 4 mos/spons hoopjes. Zoem nu in op de kist met sterren. Je kan nog niets doen maar onthouw de plaats. Stap in je ERV en vlieg naar

Serre

Ga naar de nog gesloten deur, draai naar de linkerzijde en ga naar de jeep. Pak de Derde vertaalpagina, in het zand bij het achterwiel.

Pak uit de jeep de portefeuille en pak er een M (ini) Card uit. 

Stap uit de jeep, draai terug naar de jeep en zoem in op het kenteken van de achterkant van de jeep. Gebruik de vertaalpagina op het kenteken en Eric vertaalt het kenteken als "Gloria 4". Stap weer de jeep in en zoem in op de miniplayer. Klik in je inventaris op de M Card die dan in de gleuf van de miniplayer wordt geplaatst. Klik op de M. Card knop en wacht tot je track 4 leest. Druk dan snel op de linkse knop (boven de CD knop) en je hebt dan de M Card geprogrammeerd voor een startkaart. Zoem uit en gebruik de startkaart in het slot bij het stuurwiel. Je start de jeep met de startkaart maar de jeep wil niet starten. 
 

Het Strand
Hier liggen bruine eieren in het zand verspreidt. Zoem in tussen de 2 eieren van rechts, pak het ei en lees het papiertje onder het ei.

Het bevat informatie over 3 planten/bloemen en 3 stoelen. Zie de combinatie:  rood - groen - blauw.

Zoem uit, tel de eieren (3), stap vooruit, tel de eieren (4) stap vooruit, tel de eieren (7),stap vooruit, tel de eieren (8) "3478".

Achter de laatste eieren ligt een zwart gat maar ga daar nog niet naar toe.

Draai je om, klik op de batterij die halfvol is, stap vooruit, klik op de 6 stenen (commentaar over de stenen), draai je weer om en ga nu het zwarte gat in. 


Ga brug over, zoem in op de deur, tik het getal 3478. Hmm dit werkt niet. Tik nu het getal in omgekeerde volgorde in  -  8743 en klik op enter. De deur opent en je komt in de ingangshal van een hotel.
Onderzoek het bureau en lees alle berichten, evenals die onder in de la van het bureau ligt. 
Onderzoek het kopieerapparaat en pak de liniaal. Zoem in op de gouden plaat in de muur, plaats de liniaal boven in de houder en pak de liniaal terug. In de tunnelgrot ligt een optietank. 
Ga verder de tunnel door en pak het midden gedeelte van de schijnwerper. Ga verder de tunnel door tot je op de eerste verdieping komt. Draai links, open deur, stap kamer in, ga naar het bed en lees een bericht over "3 sterren... Code... Bossen...?. Bekijk het Portret aan de muur van een vrouw. Klik in je inventaris op de kwast, sleep de kwast onder op de witte smalle rand onder de fotolijst. Hier verschijnt het meisjes naam van een grootmoeder - "Smith":

 

Zoem, links in op het bureau. Onderzoek het bureau: Open de lade en pak de oranje knop.

Lees het papiertje over het ontwikkelen van een foto. Bekijk het diagram met de gekleurde sterrijen en zie de plaatsing van de sterren.

Klik op het boek, het boek valt en een rode 1 met een ster wordt zichtbaar. Ga naar de ingangdeur en draai voor de deur naar rechts en ga de badkamer in.

Pak uit de wastafel het bovenste gedeelte van de schijnwerper. Verlaat de badkamer, zoem in op de emmer en pak het zijde doekje uit de emmer. 
 

Verlaat de kamer, de deur tegenover is op slot. Open je inventaris en klik op de Lockpick. Ga de kamer in, er ligt een lijk en je kan door de stank niet in de kamer blijven. Terug op de gang draai je rechts, een stap vooruit, draai links, open deur en stap de kamer van Dr.Pheiffer in. Pak de dolk, voor op het tafeltje met de paarse lamp. Zoem in op de boekenkast, klik op het boek dat boven op de kast ligt, blader door naar een sleutelgat, gebruik de (bed)sleutel uit je inventaris in het sleutelgat en je krijgt een hint - “Add the pages, you’ll find a clue" - tel de pagina's op en je vindt de oplossing?.

Zie het cijfer van de pagina's in dit boek. 

Eerste pagina = 3 - Tweede = Boven 2: Onder 14 - Derde = Boven -4: Onder 28 - Vierde = 306.

Met deze aanwijzingen moet je een getal vormen.
Ga naar de ingangsdeur, draai links en klik op de bovenste klep van de klerenkast.

Gebruik de bedsleutel in het slot en tik het getal in van de uitkomst van het boek.  


(3+14(2)+28(-4)+306 = 351. Men telt nog de cijfers van de boven pagina erbij 2 en -4 (de hint was optellen, dus -4 tel je erbij) = totaal: 357.

Tik 357 in en enter. Dit getal werkt niet!
Het getal moet tussen de 306 en 357 zijn. Probeer alle getallen tussen 306 en 357 uit en de bovenklep zal openen. Het juiste getal is  - 338 
Gebruik de dolk op de grijze agenda en lees de agenda van Dr.Pheiffer. Pak dan de dolk en sleutel terug en open de bovenste la.

Lees de 2 berichten - een over lichten met knoppen en de andere over water en mos. Open de andere la en lees daar ook een bericht over pagina 28.

Zie het kleine ovale plaque met het cijfer "2" op de muur langs de kast. Ga naar de badkamer en lees een bericht boven op het toilet.

Gebruik de dolk, rechtsonder in de hoek op de spiegel, en je hebt dan een glasscherf in je inventaris.

Verlaat de badkamer, draai links en je ziet een flits coördinatie T:7. (krijg je dat niet te zien loop je naar de deur en terug). 
Verlaat deze hotelkamer en ga de tegenover liggende kamer in van een Zigeuner.

Draai links, zoem in op het nachttafeltje, open de la en pak de locatiekaart (the site). 
Draai om naar een grote tafel en pak de kamerkaart (room).
Onderzoek de spiegel. Pak achter de doodskist, het onderste gedeelte van de schijnwerper

Verlaat de kamer, draai rechts, stap vooruit, draai rechts en ga de kamer van Dr. Knight in.


Zie 2 gele sterren op het tekenbord. Ga de badkamer in en pak de DVD van de spoelbak. 

Zoem in op de spiegel in zie een getal op de deur - 485.

Verlaat de badkamer, zoem in op de kauwgomballenmachine, probeer een kauwgombal uit de machine te pakken. Pak de kauwgombal die er langs ligt.
Verlaat de kamer en ga op de gang de rechtse grijze deur in. Dit is de kamer van Dr.Lindemann. Draai links en zoem in op de fotolijst met het rode kruis.

Herinner dit, aangezien het de volgorde van het mos is. Draai rechts, vooruit, draai rechts, klik op de schedel met het cijfer 3 erop. Draai je om en je ziet een boot. Stap in de boot, zet de radio aan en hoor een radiobericht van "Gloria". Stap uit de boot, draai links, klik op de afbeelding op de grond - een afbeelding van een ei met 3 gaten en de tekst "gebied waar het geplaatst moet worden. De locatie ook" zoem in op de TV, open het, plaats er de DVD in, sluit het en luister naar het bericht van Lindemann. Verlaat de kamer, (de DVD krijg je niet meer terug), draai links, 2x vooruit, draai links en ga opnieuw de kamer van de Zigeuner in.

Draai links, zoem in op het nachtkastje, zoem in op de groene kaarthouder. Open je inventaris en klik op de Ruimte Kaart (room).

Nadat dat wordt geplaatst, klik je op de Locatie Kaart (site).

Ga naar de badkamer, pak het bericht en lees het. Pak de doos en tik de code "485" in (reflex in de spiegel) Pak de Benzine kan

Verlaat de kamer en ga op de gang naar de stenendeur. Open de deur en klik 6x op de stenendeur. Ga in de lift en ga naar de tweede verdieping.

Pak een bericht met een pascode: "98056". Zoem in op de afbeelding aan de muur. Vertaal het met gebruik van je Vertaal Pagina's.

Het zegt "SSH", dat “Squal Systems Hotel" betekent. De afbeelding heeft een rode kruis, zelfde als de afbeelding in de kamer van Dr..Lindemann.

Herinner het getal "10". Ga tweemaal vooruit. Draai links en doe de lichten aan. Ga verder door, draai links en hier ligt een optietank. Zoem in op het fornuis. Gebruik het Kruidenflesje en sleep het in de pan. Zet het fornuis aan. Gebruik de pin. Sleep het in pan. Dit geeft je een harde pin.

Zet het fornuis uit, verlaat de keuken en doe ook de lichten uit. Draai op de gang naar links  en druk de code in op de deur - "98056".

 

Muziekkamer

Deze ruimte bevat de taaiste puzzels in het spel, het verhaalpuzzel. Ga verder door en zoem in op het bureau. Pak het bericht, midden op het bureau. Lees het.

Het zegt, "er zijn pagina's  56..41..31..8..14 en een andere pagina in de jaren '80..." Het zegt ook, "Totaal van 210 pagina's."Herinner deze getallen.

Er zijn elders meer aanwijzingen, op het bureau en in alle lades. Ga deze kamer uit, aangezien wij het raadsel niet goed kunnen oplossen zonder andere hints.

Ga naar de eerste verdieping. Ga naar de hal van het Hotel. Ga terug naar het strand.

 

Ga vooruit en pak de batterij. Gebruik de harde pin  om het zuur te nemen. Het is nu in de kop. Leg de batterij neer, draai om en ga terug naar de Hotel Hal.

Ga vooruit, draai links, open de groene deur en ga naar de kelderverdieping. Lees het bericht dat op de grond ligt. Ga rechtdoor, draai links en ga de kamer in.

Je bent in de Donkere kamer. Ga rechtdoor. Er wordt aan de deur geklopt. Draai na de scène naar rechts en pak het Doek.

We kunnen hier verder nog niets doen dus verlaat de kamer. Zoem in op de zekeringkast. Open het kasje.

Combineer, door te slepen, zijde doekjeop het kopje met zuur. Sleep de lucifers op de kop. Klik op het Kopje en sleep het op de open zekering slot.

De noodlichten zijn nu afgesloten en alles zou nu normaal moeten zijn. zoem uit, draai links, ga rechtsdoor, draai rechts en ga het Laboratorium in.

Draai links, klik terug en pak de Hamer. Zoem in op de metalenplaat. Leg (sleep) het bruine ei op de metalenplaat. Gebruik de Chem. Dissolver op het ei.

Herinner de hint op het papiertje van de ei met de stokken! Pak de Stok.

Tik 1x de stok op het rechtse gebied van het ei, 3x op het middengebied en 2x op het linkergebied. Open je inventaris en gebruik de hamer op het ei.

Pak het Zwart Ei. Dit ei is de resten van een Alien nakomeling, die al een lange tijd wacht om uitgebroed te worden. Alleen Eric weet dit. Verlaat de ruimte.

Ga de ruimte in die je tegenover je ziet.

 

Gamekamer

Draai je om en lees een pagina op de muur. Dit zijn de Verhaal Richtlijnen:

We kunnen hier ook nog niets doen en verlaat de kamer. Ga terug naar het strand. Stap in je ERV en vlieg naar

Het Huis.

Ga weer via het raam naar binnen. Ga vooruit, draai links, vooruit en zoem in op het bureau met de gitaar afbeelding. Pak de Acalian taalpagina.

Vertaal het met je Vertaling Pagina's. Het zegt "RLLLRRLR". L = Links en R = Rechts. 

 

Brisk Trail

Ga vooruit, draai links en zoem in op de moeras vijver. Herinner de nota over de sleutel in het mos? Klik op het riet/mos en je pakt de mossleutel. 

Serre

Ga naar de deur. Gebruik de mossleutel en tik code "567" in. Draai links, vooruit, draai rechts en zet de muziek uit, als je dat wilt.

Ga vooruit, draai links en pak de Rode Bloem. Zoem in op het kabinet, de lades zijn gesloten, zoem in, linksonder van het kabinet, op de rand van het raam. Achter het kabinet pak je de telescoop houder. Zoem uit, draai links, vooruit, draai links,vooruit, draai links,vooruit, draai links en pak de Blauwe Bloem.

Draai om en pak de Groene Bloem

Leg nu de rode bloem op de rode stoel, de groene op de groene stoel en de blauwe op de blauwe stoel. Doe dit in deze volgorde (hint -briefje op het strand).

Als je op de bloem (blauw gekleurd) in je inventaris klikt lees je de bloemkleur, klik dan op de goede kleur van de bloem die bij de stoel hoort.

Je ziet even dat de bloem in de stoel knippert en dan onzichtbaar wordt ?

Als je dat goed hebt gedaan hoor je een geluid. Draai om (bij de blauwe stoel) en zoem in links achter op de vloer. Pak de schaar; Eric zegt dat hij dorstig heeft. Klik en lees het document en save je game. Verlaat de Serre. Draai om. vooruit terug nar de deur, draai voor de deur links, vooruit, terug, en ga naar de driepoot langs de serre. Plaats de houder op de driepoot, plaats er de telescoop en zoem in op de telescoop.  Eric typt een bericht. Type in "24". Eric zegt hij e-mail heeft. Open je inventaris en klik op de Envelop dat knippert in de linkerhoek. Lees de e-mail van Major Stark en antwoord (repley) dat de "wetenschappers dood zijn". Type in "“the scientists are dead" en klik op send. Exit Pak de telescoop terug. 

 

Het Huis

Zoem in op de tafel en drink de koffie. Pak de Gele knop. Wij krijgen een andere deel van de coördinaat: K:12. Ga terug naar de ERV.

Type in coördinaten: K:12 T:7. Wij krijgen het "Bos"

 

Het Bos. 

Pak de Boomtak. Open je inventaris. Maak een schijnwerper in je inventaris. Sleep het Middenstuk van de Schijnwerper op het Onderstuk.

Sleep het Bovenstuk op de reeds gecombineerde twee en je hebt een Schijnwerper. De Aliens op het planeet, zoals James heef gezegd, hebben de capaciteit om alles te controleren. Wanneer je het bos ingaat zonder een Schijnwerper, doen zij de lichten uit. Hoe doen zij dat?

Zoem in op het bord en gebruik je Vertaal Pagina's. Langs je ruimteschip ligt een optietank. Ga het bos in tot je bij een zwarte rots komt.

Combineer de kauwgombal met de dolk. Combineer de  glasscherf met de dolk/kauwgombal. Klik dan op de dolk.

Na de scène met de dolk zie op afstand iets knipperen. Gebruik je verrekijker en je ziet een Alien die je moet stoppen.

Klik terug en lees het bericht dat op de grond ligt. Draai links terug naar de zwarte rots. Gebruik de boomtak, die je op de zwarte rots legt.

Gebruik daar de dikke kabel op en pak de Kokosnoot van de boom. Leg de Kokosnoot op de constructie. Klik op de Kokosnoot, die je dan afschiet op de Alien. Draai links en zoem in op het rode kruis. 

 

Je moet de tussenruimten tussen de stokken tellen die op dit kruis zijn gevestigd. Je hebt als hint het cijfer 10 gezien, rechtsonder in een rode kruis afbeelding. Gebruik je Vertaal Pagina's, om het geschreven te vertalen. Het is een machtsvergelijking die uitkomt op het cijfer "4". Tel de tussenruimtes van de anderen.

Linksboven is "4" en linksonder is "15". Rechtsonder is "4". 

Het strand

Ga terug met de lift naar de tweede etage van het hotel. 

Ga vooruit, draai rechts en tik de deurcode "98056 in". Ga naar het Verhaalraadsel op het bureau. 

Van alle gelezen pagina's zien we dat we de volgende pagina's getallen hebben: 56..14..31..210..41..8, en 80-89. Er zijn 8 pagina's.

Een pagina verteld het begin van het verhaal zo we kunnen veronderstellen dat dit pagina 1 is. Wij hebben nu zeven getallen. 80-89 betekent, probeer alle getallen in de jaren '80. Het correcte getal blijkt 82 te zijn. Wij hebben nu alle getallen die op de pagina's van toepassing zijn: 56, 14..31..210..41..8..1, en 82.

Tik deze correct in, gebruikend de verhaalrichtlijnen die wij in het spel hebben gelezen. Hier is de correcte getallen voor de pagina's:

Klik dus op een pagina die op en in het bureau liggen en tik onder op de pagina het getal in.

 

Op het bureau - Linkse pagina:210

Op het bureau - Rechtse pagina:14

Linkse Bovenste la:41

Linkse Middelste la:1

Linkse Onderste la:8

Rechtse Bovenste la:31

Rechtse Middelste la:56

Rechtse Onderste la:82

 

 

Heb je dit goed kan je de gele helm pakken. Het geeft ons de codes voor de andere deuren op deze verdieping, "24140" en "24170".

Verlaat de kamer, ga naar de andere deur (niet tegenover je) en tik op de deur de deurcode "24170" in (je kan het met de toetsenbord in tikken of met de cursor erop klikken). We zijn in een kamer met een laser. Eric kan niet door de laser, of het zou hem kunnen doden. Ga in de inventaris en gebruik de HK-MK 23.

De laser is gebroken. Ga verder de kamer in en zoem in op het document. Klik op het document en zie een vreemde pagina:

 

 

 

Klik op het om een aanwijzing van Eric te krijgen. OP-A-EN. Klinkt als "OPEN". Zoem uit, draai om en zoem in op de stoel.

Klik op de linkerarm (rechts in het scherm) van de stoel en pak de Gouden Knop. Verlaat de kamer. Ga achter naar de linkse deur en tik de code "24140" in. 

Je bent in een kamer met een grote waterbak. Lees de pagina die op de grond ligt. Deze verklaart om de ondergrondse te bereiken je de kruis puzzel moet oplossen. We hebben de correcte getallen. Klik op de waterbak. Klik op je Mos/spons in je inventaris. Tik de correct getallen in van de correcte ruimtetelling van het kruisraadsel. Het eerste mos vereist het getal "4". Het tweede "10". Het derde "4" en het vierde "15". Sleep al mossen in de ton.

Blijft er een mos staan dan heb je niet het goede getal in getikt van die spons. 

 

Het Bos

Zoem weer in op de rode kruispuzzel. Klik op de spons in je inventaris en als je alles correcte hebt gedaan wordt je naar de mijnen verplaats.

We zijn op de eerste verdieping van de mijnen. Ga vooruit, draai links en zoem in op de lichtgenerator. 

Er zijn zes knoppen - hints waren te lezen in de kamer van Rick.

Duw op de tweede knop, derde, vijfde en vierde knop. Trek aan de hendel en de lichten zullen uitgaan. Zoem uit en ga vooruit naar de tweede verdieping.  

Ga vooruit, rechts en Type "open". 

Zoem in op het martelwerktuig. Pak de zonnebril. Zoem uit, draai rechts en pak de pagina. Vertaal het met je Vertaal Pagina's.

Zoem in op de kist (links van het papiertje). Klik op de kist om het weg te schuiven. Klik terug en zoem in op de computer.

Het wordt donker en je wordt neergelagen. Als je niet wordt neergeslagen dan ben je wat vergeten te doen in het spel!.

 

Je wordt wakker in een gevangenis. Draai links, zoem in op het rooster en pak het flesje met Alcohol. Draai rechts naar de tralies.

Combineer de Alcohol met het Zijde Doekje. Gebruik (sleep) het op één van de tralies - ongeveer in het midden/linkerzijde.

Ga verder door tot je terug bent in de ruimte met de computer en martelwerktuig. Klik op de kist om het terug te schuiven.

Ga verder en zoem in op de computer. Zet de computer aan. Zoem in op het scherm.

Tik het wachtwoord GLAZERSMITH in. (achterkant gitaarafbeelding en meisjes naam van grootmoeder). 

Je kunt een bericht afspelen als je wilt (linksonder) Klik op het Menu en er is een dossier die je kan openen op de computer.

Klik erop en Eric vertaalt het automatisch dit keer. Verlaat dan de kamer, de mijnen en terug naar je ERV

 

Het Strand

Ga naar de donker kamer in de kelder van het hotel. 

Stap verder de kamer in, draai links en zoem in op de Ontwikkelbak, welke de bak het dichtst bij de gootsteen is (links). Gebruik de foto.

Laat het ongeveer vijftien seconden liggen. Als je het te vroeg pakt is de foto niet goed en moet je het opnieuw doen. Pak na vijftien seconden de foto.

Zoem uit, zoem in op de stopbak (rechts). Leg daar de foto in. Dit keer laat je het ongeveer vijfentwintig seconden in liggen.

Leg het daarna dan in de middelste fixeerbak en wacht zestig seconden. Aan het eind zal je de afgewerkte foto zien.

Ga terug naar de gamekamer (aan dezelfde kant van de Donkere kamer).

Zoem in op het draai wiel raadsel. Draai het wiel naar rechts, 3x naar links, 2x naar rechts, links en naar rechts. Pak het Pijltje.

Zoem uit en gebruik het dart pijltje. Wij zien een droom van Eric en je eindigt in het huis. Ga naar

 

Brisk Trail

Klik op de sterrenkist. Een zak zal linksboven verschijnen (of klik langs de kist). Klik dan op de zak en de gekleurde knoppen zullen verschijnen.

Sleep hen op de correcte sterren om ze daarin te plaatsen. Klik op de zak wanneer je het raadsel terug wil zetten. 

Plaats de knop in de ster. 

 

 

Groen - ster 5

Geel - ster 2

Rood - ster 3

Oranje - ster 6

Wit - ster 1

 

 

Als je dit goed hebt gedaan zegt Eric dat het te helder is. Gebruik de Zonnebril.

Een Vreemdeling verschijnt. Gebruik alle dialogen. Gebruik je HK-MK 23.

 

Zoem in op het apparaat. 

Klik op Destination en klik op Noord Amerika. 

Klik op Galaxy Select en klik op “Milky Way”.

Klik op Fuel Pumps.

In de Degrees  tik je “90” in. 

Klik op alle pijp tussenstukjes die je 90 graden kan draaien - zijn ze gedraaid kan je ze niet meer draaien, bij stukjes waar de handcursor nog zichtbaar wordt maar niet kan draaien, laat die maar zo dan. 

Heb je, die je allemaal 90 graden kan draaien gedraaid, tik je nu in degrees “180" in. 

Klik op alle stukjes die je 180 graden kan draaien ( is er maar 1).

Als je met je muiscursor over het bovenste linkse stukje gaat lees je 42 graden - 180 + 42 =222 graden.

Tik in degrees “222" in en klik op dat stukje. De brandstof is nu 100%.

Klik op Gears. De nummers met de bijbehorende afbeeldingen heb je door het spel verzameld.

Klik op de afbeelding tot het de goede afbeelding toont voor dat nummer. 

 

Een - Ster

Twee - Rood Ovaal

Drie - Schedel

Vier - Bruin Ei

Vijf - Donkere foto

 

 

Zoem uit en stap in de capsule. Klik op "Push to Engage” (lanceer). 

Gebruik de Koevoet (Crowbar),  sleep het op de Eject knop, omdat die vast zit en zie het Einde.

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
http://www.gamesolves.tk
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Henk

Free Web Hosting