12-03-2014

 

1954 Alcatraz

 

1954 alcatraz is een point & click-adventure waarbij het vooral om het verhaal draait en de keuzes die je maakt. Het verhaal speelt zich af in 1954. De hoofdrollen worden gespeeld door Joe en zijn vrouw Christine. Joe zit op Alcatraz een straf uit van veertig jaar. Christine is daarentegen achtergebleven in San Francisco, in de puinhoop die Joe achtergelaten heeft. Het huwelijk van Christine en Joe was goed, maar de veroordeling van Joe heeft voor een breuk gezorgd. Joe wil ontsnappen van Alcatraz, maar heeft daarvoor de hulp nodig van Christine die het al moeilijk genoeg heeft met haar eigen problemen. Is dit huwelijk nog te redden?

 

Je kunt afwisselen tussen de verhaallijn van Joe en die van Christine. Puzzels die je tegenkomt kun je op meerdere manieren oplossen en het spel bevat twee verschillende eindes, afhankelijk van hoe je beslist. In de game moet je vooral keuzes maken. Als Christine bijvoorbeeld vraagt wat er precies gebeurd is waardoor je achter de tralies bent beland, kun je de waarheid vertellen, een deel van de waarheid of gewoon liegen. De waarheid vertellen zorgt ervoor dat Christine heel boos op je wordt, terwijl je haar hulp nodig hebt om te kunnen ontsnappen van Alcatraz. Liegen heeft ze direct door en de halve waarheid vertellen wordt je ook niet in dank afgenomen.

 

Naast Joe en Christine bevat het spel nog een aantal interessante personages. De travestiet Chiquita, of Birdman, een van de bekendste echte gevangenen van Alcatraz. Politieagent Grassi heeft een oogje op Christine en houdt haar heel goed in de gaten om haar voor onheil te behoeden, en om een beetje te stoken binnen de relatie van Christine en Joe. Vader Martini is een priester die het niet zo nauw neemt en je wellicht kan helpen door het een en ander te smokkelen. Daarnaast zijn er nog vele andere gevangenen en de plaatselijke maffiabaas die zich er ook nog mee bemoeit.

Bijgewerkt Maart 2014

Patch 1.1 voor de Duitstalige versie


 

 

Spatiebalk = toont de hotspots in het scherm. Esc toets = Spelmenu. Met de hulp van 'haarspelden' kan Christine deursloten kraken.
Doorzoek alle tassen, kasten en kisten naar deze haarspelden. Met het muiswiel kan je je inventaris openen of linkerkant in het scherm.
Hierin is ook het spelmenu en kan je wisselen tussen de twee personages, Joe en Christine. Onderzoek en probeer alles.
Love Meter: De relatie tussen Joe en Christine kan veranderen, door middel van hun activiteiten in de gevangenis of op North Beach.
Er zijn een aantal situaties (vooral gesprekken) waarin je beslissingen moet nemen:

Christine
Gesprek tussen Christine en je ex Dale op het balkon.
-3 , Als je besluit om met Dale naar bed te gaan.

Gesprek tussen Christine en Bee.
+ 2 , Als je hoort dat Bee en Joe geen affaire hadden.

Gesprek tussen Christine en Grassi na het diner.
-2, Als Grassi zegt dat Bee en Joe een affaire hadden.

Joe
Gesprek met Christine tijdens de bezoekuren.
-3, Als je liegt.

Affaire met Chiquita?
-7, Als je Chiquita je trouwring geeft.

Tweede reparatie van de telefoon.
-2, Als je de ring als een stuk metaal gebruikt, in plaats van de munt te gebruiken.
+2 , Als je de ring na gebruik weer uit de elektrische kast neemt.

Einde
Afhankelijk van hoe ver het wordt uitgevoerd, zijn er twee of drie mogelijke eindes. Normaal gesproken moet Christine beslissen of ze Joe aan de boei gebonden laat of hem meeneemt in de boot. Als je 'Love Meter' onder -6 is, opent er voor Christine een derde mogelijkheid. Je zou dan de mogelijkheid krijgen om Mickey's pistool uit de kluis te gebruiken om Joe te doden.

Alcatraz

Joe - Cel
Kijk naar het luchtrooster onder de wastafel en neem het mes (glasscherf) achter het luchtrooster. Joe heeft zijn trouwring in de inventaris. Gebruik het mes op het bed, en Joe vindt een sigaret met een 20 dollar biljet. Het mes is kapot en je hebt het handvat en glasscherf. Combineer deze twee met elkaar om het mes te repareren. Kijk boven op de plank met boeken. Neem linksboven uit het verborgde gedeelte de pijnstiller tabletten. Dan gaat de bel. De celdeur opent en bewaker, Mike Mason komt. Verlaat de cel en praat op de gang met de andere gevangene, Hank. Wacht op de bel en de gevangenen worden naar de eetzaal gebracht.

Neem de pannenkoek van je ontbijtbord. Praat met Bumpy en Hank. Praat met Gas-Pipe - hij kan een privégesprek met Christine voor je regelen. Verlaat daarna de eetzaal. Je hebt een gesprek met Christine. Christine vertelt over haar voormalige partner, die de buit opeist. Dit telefoontje is het eerste punt in het spel, waarbij de relatie tussen Joe en Christine door iets te doen kan veranderen. Aan het begin van de oplossing vind je wat informatie over de zogenaamde Love Meter. Beëindig het gesprek. Om ongestoord te kunnen praten gebruik je Gas-Pipe die tegen de bewakers begint te schreeuwen. Je praat verder met Christine.
Vraag verder en zeg de waarheid of lieg. Christine en Joe spreken af om samen te werken.

Christine ontmoet op de aanlegsteiger/pier Mickey en zijn lijfwacht. Na het gesprek met Mickey switch je over naar Joe, door op zijn afbeelding te klikken in de inventaris venster. Joe praat buiten op de binnenplaats met Gas-Pipe. Gas-Pipe is boos. Probeer hem te kalmeren. Hij slaat op Joe en beide worden opgesloten in de isoleercel. Kijk naar de luchtgaten rechtsboven in de muur. Praat met de gevangene Lizard in de andere cel. Krijg zijn ontsnappingsplan. Ga onder in de cel naar de celdeur en praat met bewaker, Mason. Switch naar Christine.

North Beach: Christine's Appartement
Ga op de aanlegsteiger links naar North Beach. Christine gaat naar het appartementengebouw. Lees in de gang het bericht van Vivian, de verhuurster. Onderzoek de deur van Christine's appartement - ze ontdekt sporen van inbraak. Ga naar binnen. Haar hele appartement is doorzocht. Klik op iets zodat Christine het appartement schoonmaakt. Na het opruimen neemt ze een stuk papier uit de wereldbol - schema voor een kluisje. Ze heeft een brief van de gevangenisdirecteur in haar inventaris en een haarspeld. Kijkrond. Neem een haarspeld uit de soklade. Onderzoek de jassen in de garderobe en je neemt er een luciferdoosje uit. Neem een muziekblad op de piano. Neem een langspeelplaat. Neem de inhalator uit de lampenkap aan het plafond. Ga door het raam naar het balkon.

Praat met Dale -ex van Christine. Ga niet met hem naar bed (of wel), want dat geeft een negatief effect. Neem nadat Dale vertrokken is het Lucky bierblikje op de plantenbak. Kijk in de plantenbak en neem er een deel van een drukplaat uit. De overbuurman kan je niet horen door zijn schrijfmachine. Gebruik de brandtrap om op het dak te klimmen. Probeer over de plank naar het dak van de overbuurman te lopen, maar Christine heeft geen goede reden om daar naar toe te lopen. Ga terug beneden naar je appartement en verlaat je appartement door de voordeur. Ga op de stadkaart naar het café.
 

 

Café Napoli
De deur van het café is gesloten. Trek de officiële politiebrief over de sluiting van het café van de deur af. Gebruik een haarspeld op het slot van de café deur, en ga naar binnen. Je probeert de dichter Sutter Balog uit te horen, maar detective Grassi komt binnen. Hij neemt je mee naar zijn kantoor en neemt je volledige inventaris. Praat met Grassi. Verlaat daarna zijn kantoor, maar hij wil verder praten tijdens een diner. Ga mee? Praat in het restaurant met Grassi. Hij vertelt dat Joe, Christine bedrogen heeft (dat hun vertrouwen in de love-meter vermindert). Verlaat na het gesprek het restaurant en je krijgt je inventaris spullen terug. Ga op de stadskaart naar Viv's appartement (my landlady).

Vivs Appartement /Restaurant
Ga in het restaurant links naar de keuken. Neem de pollepel uit de kookpan op het gasfornuis. Gebruik dan de pollepel in de wok, en krijg een kom met soep. Ga terug naar het restaurant en rechts de trap op, naar het appartement. Open rechts de bovenste lade van het dressoir, en je neemt er de achterkant van de drukplaat uit. Combineer de drukplaat achterkant met de andere drukplaat, en krijg een volledige drukplaat. Christine denkt dat Joe en Vivian samen geld drukten. Kijk naar het bed waarin Vivian ligt en je vindt een andere haarspeld. Probeer Vivian Wong wakker te maken - ze is erg zwak en vraagt om soep. Maar ze wil wintermeloen soep. Ga beneden naar het restaurant.

Kijk naar de menukaart op het tafeltje in het midden. Op de menukaart is wintermeloen. Ze neemt de Chinese teken voor wintermeloen. Ga naar de keuken.
Gebruik de Chinese teken op de kruiden en specerijen lades achter tegen de muur en je neemt er wintermeloen uit. Combineer de wintermeloen met de soepkom.
Ga boven naar Viv. Geef de wintermeloen soep aan Viv. Praat met Viv over alles. Viv zegt dat je je huur met een jazzlangspeelplaat kan betalen. Ze vraagt of je een radio bij haar neef in het operagebouw wil halen. Geef de drukplaten aan Viv, maar ze zegt daar niets over. Verlaat het restaurant en ga op de stadskaart naar het operagebouw.

Operagebouw
Je staat voor een gesloten poort. Gebruik een haarspeld op het slot en ga naar de kleedkamer. Probeer de radio boven op de plank bij de hoofden te nemen, maar Viv's neef Xiaowen zegt dat je niets mag stelen. Neem een haarspeld uit de grote koffer. Praat met de beatnik Xiaowen - hij leest graag. Hij wil bewijs dat je een beatnik (schrijver) bent. Ga naar het kantoor van Detective Grassi.

Kantoor Detective Grassi
Op het bureau rechts ligt een map van Joe's roofoverval. Open de map en je ziet een foto van Joe. Praat met Grassi. Als je over de oude ondervraging protocollen vraagt is hij even afgeleid. Christine kan dan snel de foto van Joe en Christine uit de map stelen. Verlaat het kantoor en ga op de stadskaart naar de kerk.

St. Peter and Paul Kerk
Grassi staat buiten voor de kerk. Praat met hem en hij vertrekt dan. De kerkpoort is gesloten. Gebruik een haarspeld op de kerkpoort en ga dan de kerk binnen.
Praat na de biecht weer met priester Martini en vraag ​of hij je kan helpen in contact te komen met Joe. Maar de priester zegt dat hij dat niet kan regelen. Neem rechtsonder de oude bijbel op de kerkbank en verlaat de kerk.

Café Napoli
Pak het manuscript van Evan Camfield op de tafel. Praat met Dale. Praat daarna met dichter Sutter. Hij heeft een inhalator nodig. Geef hem de inhalator (valo) en nu kom je te weten waarom Sutter zo triest is. Zijn vriend heeft hem verlaten en is waarschijnlijk in het stadspark. Hij geeft Christine een liefdesgedicht. Verlaat het café en ga op de stadskaart naar het stadspark.

Washington Square Park
Praat met Matty, Sutter's vriend. Geef hem het liefdesgedicht, maar hij wil nog niet terug naar Sutter. Tegen de boom ligt een zwerver. Praat met de zwerver "King of the Road". Geef hem het bierblikje en praat weer met hem. Hij vertelt dat de bestuurder bij Joe's overval blank was en naar de kerk vluchtte.

Operagebouw

Geef de eenakter van Evan Camfield aan Xiaowen, die nu denkt dat je een Beatnik bent. Maar voor de radio wil hij inspiratie hulp voor zijn opera.
Geef hem de bladmuziek. Je mag nu de gerepareerde radio nemen.

Vivs Appartement
Geef de radio aan Viv. Ze geeft je de V-sleutel, die verborgen was in de radio. Ze zegt dat Joe onlangs in een van haar appartementen gewerkt heeft.

Ze geeft je het adres. Ga op de stadskaart naar Grant Avenue.
 

1310 Grant Ave
Op straat ontmoet je weer Dale. Hij begeleidt je naar de woning. Klop op de gesloten deur om te horen of er iemand thuis is. Er wordt op de deur geschoten. Ga naar Christine's appartement. Ga naar het balkon en via de brandtrap naar het dak. Ga nu over de plank naar de overbuurman. Je springt door het raam in de woning van je overbuurman. De man achter de schrijfmachine richt een pistool op je. Praat met de schrijver Evan Camfield. Nadat hij je niet meer bedreigt kan je rondkijken. Kijk naar de papieren op de grond en neem er een stapel manuscripten tussenuit. Probeer de koelkast te openen, maar Evan wil dat je een wachtwoord geeft dat alleen Joe weet. Neem tape IX van de lagere boekenplank. Verlaat de woning door de deur en ga op de stadskaart naar Mickey's nachtclub.

Mickey's Nachtclub
De portier weigert je de toegang. Loop naar de achteringang. Gebruik een haarspeld op de gesloten deur en ga naar binnen. Praat in de kleedkamer met zeemeermin, Goldie. Neem een haarspeld uit de oude koffer op de vloer. Neem een rode roos links van Goldie. Ga naar buiten en ga naar de ingang van de nachtclub. Toon het luciferdoosje aan de portier en hij laat je nu binnen (had je ook de eerste keer kunnen doen). Praat in de zaal met bewaker Mason. Hij geeft je een vrijlatingformulier waarmee je Joe uit de isoleercel kan krijgen, maar het moet ondertekend worden door de gevangenisdirecteur. Als je met Mickey praat neemt hij je mee naar zijn kantoor. Vertel de waarheid of lieg. Na het gesprek sta je weer in de zaal. Praat met Bee, Joe's vermeende minnares. Ze is de nachtclubfotograaf. Ze neemt je mee naar een zijkamer waar de twee ongestoord kunnen praten. Ze geeft je de cijfercombinatie van Mickey's kluis. Ze vertelt ook van Mickey's zwak voor Goldie. Ga terug naar de zaal en links naar de kleedkamer. Praat met Goldie over haar relatie met Mickey. Toon haar de kluiscombinatie die Bee je gegeven heeft, en zij geeft je de juiste kluiscombinatie. Ga terug naar de zaal. Het kantoor van Mickey wordt bewaakt door zijn lijfwacht. Ga naar het appartement van Viv. Toon het vrijlatingformulier (solitary form) aan Viv en geef haar dan de brief van de gevangenisdirecteur, Warden. Hierop is de handtekening van de  gevangenisdirecteur, die Viv kan vervalsen op Joe's vrijlatingformulier. Ga terug naar Mickey's nachtclub. Geef het ondergetekende vrijlatingformulier aan Mason.

 

Joe
Joe wordt vrijgelaten uit de isoleercel. Praat op de binnenplaats met Hank. Geef hem de 20 dollar/sigaret en de pijnstiller tabletten. Hank vertelt en geeft zijn ontsnappingsplan aan Joe. Van gevangene Frank krijg je een tip en een bibliotheekkaart/boekenkaart. Praat met Bumpy. Geef hem de pannenkoek. Hij geeft zijn ontsnappingplan. Je hebt nu de volledige ontsnappingplannen. Verlaat de binnenplaats. Praat met de nieuwe opzichter, om door de controle te gaan.

Wasserij
Mason heeft wat reparatieklusjes voor je en brengt je naar de wasserij. Je moet een wasmachine repareren. Daarvoor geeft hij je een schroefsleutel. Neem de kleerhanger aan de linkse wasmachine en de schoenveter op de grond. Neem uit de achterste wasmand een andere kleerhanger en 2,5 meter touw (lakens). Combineer de twee kleerhangers met elkaar en krijg een soort hengel. Gebruik de kleerhangerhengel in Chiquita's wasmachine. Je vist er een rode BH uit. Praat met Chiquita. Geef haar de BH. Ze is blij en wil voor je een beschermvest maken als je haar een modeblad en tijdschrift bezorgt. Verlaat de wasserij en ga op de Alcatraz kaart naar de werkplaats.

Werkplaats
Neem de oliekan op de werktafel. Kijk naar de zitbalen tegen de muur en je neemt een tijdschrift over mechaniek, onder een van de zitbalen. Praat met Bumpy - zijn machine is defect. Combineer de schoenveter met de oliekan en krijg een geoliede veter. Gebruik de schroefsleutel op de defecte machine. Gebruik dan de geoliede veter in de machine en de machine werkt weer. Verlaat de werkplaats en ga op de kaart naar de elektriciteitcentrale.

Elektriciteitcentrale
Hier is Gas-Pipe en daagt je uit voor een gevecht. Je bent er nog niet klaar voor. Neem de 'projector' lamp (bulb) op de vensterbank. Neem een stroomkabel, houten borstel, spaakwieltje en V-snaar uit de gereedschapskist. Gebruik de stroomkabel achter op de controletafel, maar de generator start nog niet. Ga rechtsachter naar de gelijkstroomgenerator. Open het schuifdeurtje van de generator en je neem er twee tandwielen uit. Probeer een tandwiel terug te plaatsen en Joe kom te weten dat er een te groot is en de ander te klein. Verlaat de elektriciteitcentrale en ga op de kaart naar de kapel.

Kapel
Praat met Hank en met priester Martini. Neem een meeuw ei uit het nest. Repareer de oude goedkope luidspreker en je neemt er een velg uit. Repareer de filmprojector door de kapotte lamp te vervangen met de projectorlamp in je inventaris. Open de lade in de tafel/altaar, want de priester kijkt nu naar de projector en staat met zijn rug naar het altaar en ziet niet dat je de lade opent. Je neemt er een porno- stripverhaalboekje uit. Ga naar de werkplaats. Gebruik de houten borstel op de machine van Bumpy en je maakt een goede tandwiel.

Elektriciteitcentrale
Ga naar de generator. Combineer het spaakwieltje (wheel center) met de velg (wheel rim) en krijg een wiel. Gebruik het tandwiel en wiel in de generator en dan de V-snaar (fan belt). Ga naar de controletafel. Gebruik de controletafel en de generator werkt weer. Bewaker Mason is zo enthousiast van je reparaties dat hij je meeneemt naar zijn woning, om wat dingen bij hem thuis te repareren.

Woning van Mason
Repareer de draagbare platenspeler en je neemt het modeblad dat eronder ligt. Probeer de tv te repareren, maar je hebt de tv-gebruiksaanwijzing nodig. Vraag aan Mason voor de gebruiksaanwijzing. Hij gaat ze zoeken. Mevrouw Mason praat dan tegen je, maar Mason is snel terug. Hij geeft je de tv-gebruiksaanwijzingen. Gebruik de tv-gebruiksaanwijzingen op de tv en je komt te weten dan de tv-buis kapot is. Vraag aan Mason voor de tv-buis. Hij gaat ze halen en praat weer met mevrouw Mason. Mason geeft je 2 tv-buizen en stuk draad. Combineer een tv-buis met de tv-gebruiksaanwijzing, om te leren wat je moet doen. Gebruik dan de tv-buis in de tv. Mevrouw Mason geeft je aluminiumfolie om de ontvangst te verbeteren. Gebruik de aluminiumfolie op de tv en de tv werkt weer goed.

Telefoon
Nu moet je nog de telefoon repareren. Neem een telefoon onderdeel en munt uit de munttelefoon in de telefooncel. Kijk naar het telefoonboek. Open het stroomkastje en kijk naar de bedrading. Gebruik het stuk draad in je inventaris in het stroomkastje. Gebruik dan de aluminiumfolie op de munttelefoon om de kabel te beveiligen. Ga naar de wasserij. Geef het New York modeblad en mechaniek tijdschrift aan Chiquita. Ze geeft je een beschermvest.

Elektriciteitcentrale
Ga naar Gas-Pipe tussen de twee generators. Zodra je kan gebruik je je mes in zijn buik. Steek dan op zijn borst, buik en hoofd totdat je hem verslagen hebt.
Beide worden naar de ziekenboeg gebracht.
 

Ziekenboeg - Cel
Joe praat met de arts en beantwoord zijn vragen. Joe wordt daarna naar een ziekencel gebracht. Kijk op de vensterbank (windowsill) en neem de gebogen spijker. Volgens de Lizard ontsnapping moet je een hoofd in bed leggen. Druk op de paniekknop, rechts in de muur bij de tralies. Praat met bewaker Mason. Zeg dat je de priester wil spreken en hij brengt je naar de kapel. Lees het porno stripverhaal (bible) in je inventaris en je ziet dat het boekje van Hank was. Geef het porno boekje aan Hank en hij geeft je een touw van 2,5 meter. Combineer de twee touwen (eight feet) met elkaar en krijg een touw van 5 meter. Praat met Mason, zeg dat je klaar bent en hij brengt je terug naar de ziekenboeg cel. Open het slot van de celdeur met de gebogen spijker.

Ga naar de ziekenboeg gang. Ga links naar de behandelkamer (operating room). De dokter doet hier een dutje. Neem een bloedig overhemd uit de afvalemmer. Zie een autokrik onder de behandeltafel waarop de dokter ligt. Neem het stoeltje in de hand en plaats het onder de behandeltafel. Neem dan de autokrik. Je neemt meteen het handvat erbij. Combineer de krik met het handvat om een complete autokrik te krijgen. Kijk naar alle patiëntengegevens op het prikbord tegen de muur, tot je alle informatie over de 'Birdman' gelezen hebt. Verlaat de behandelkamer. Zie op de gang vele vuilniszakken. Ga rechts naar de opslagruimte (small). 

 

Kijk naar de handdoeken en je hebt weer 2,5 meter touw in je inventaris. Open het medicijnkastje en neem de reinigingsmiddel eruit. Neem rechts de fles met zoutzuur. Neem de TK421 telefoonaansluiting uit het zekeringkastje. Combineer de TK421 telefoonaansluiting met de telefoon onderdeel en krijg een stoorapparaat. Hank vertelde dat zijn ontsnapping mislukt was omdat de rook te dun was. Combineer dus de reinigingsmiddel met het zoutzuur en krijg een rookbom. Verlaat de opslagruimte. Ga in de gang naar de ziekencel van de 'Birdman'. Joe ziet het raam waarover Hank sprak. Praat met de gevaarlijke Birdman. Geef hem de meeuw ei. Hij wil ook een vogelboek. Verlaat de cel en ga naar je eigen ziekencel (isolation). Switch naar Christine.
 

Christine
De priester lijkt geschikt voor Joe en Christine om dingen in de gevangenis en uit te smokkelen. Je moet hem op een of andere manier overtuigen of chanteren. Ga naar het stadspark. Praat met Matty en geef hem de roos. Na een ontroerende toespraak van Christine, zijn de twee mannen verenigd in het café en zijn gelukkig. Christine heeft Matty gevolgd naar het café. Praat met Sutter. Hij vertelt dat Joe hem een dagboek gegeven heeft. Hij heeft het dagboek verkocht aan een boekhandelaar. Verlaat het café en ga op de stadskaart naar de boekhandelaar (bookstore).
 

Boekhandelaar "Lower Depths"
Praat met de verkoopster. Geef haar de stapel Evan Camfield manuscripten. Praat met haar en vraag om het dagboek dat Sutter aan haar verkocht heeft.
Ze geeft je het dagboek. Christine opent het dagboek en neemt er de S-sleutel uit. Ze gaat terug naar het café.

Bernadette's Appartement
In het café is nu ook Bernadette. Vroeger heeft Christine een atelier gedeeld met Bernadette. Steel een haarspeld uit haar tas op de grond. Praat dan met Bernadette over de derde sleutel. Ze gaan samen naar haar appartement. Je fungeert als model en probeer wat informatie uit haar te krijgen. Ze zegt dat Vivian goed kan schilderen. Na het gesprek kijk je rond. Zoek naar Joe's sleutel. Als je de flyer op het ligbed pakt, neemt Bernadette je mee naar de kunstgalerie om daar naar Joe's sleutel te zoeken. Bernadette vraagt Christine inruil daarvoor, een vernissage voor haar te regelen - vernissage is een feestelijke opening van een kunsttentoonstelling.

Kunstgalerie
Praat met de eigenaar van de galerie. Als je hem overhaalt hebt schuift hij een schilderij van Bernadette naar voren en je hebt dat de B-sleutel. Je hebt nu de drie sleutels. Verlaat de kunstgalerie en je komt Mickey tegen. Geef hem een van je sleutels. Je wil de sleutel terug. Volg dus de gangster naar zijn nachtclub.

Mickey's Nachtclub
Praat met Mickey en samen gaan ze weer naar zijn kantoor. Praat verder in zijn kantoor en beëindig het gesprek. Je moet hem weglokken. Zie poetsmiddelen onder zijn bureau. Praat weer met Mickey. Zeg dat je je niet goed voelt (woozy)en dat het door de vlooien van je kat komt. Mickey gaat naar de badkamer, om een bad te nemen. Gebruik dan het tweede kluis- combinatie papiertje in je inventaris op de kluis, om de kluis te openen. Je neemt uit de kluis de sleutel die je eerder geven hebt, een geheime kasboek, pistool, Goldie's contract en een 35 mm negatieffoto. Neem ook het kasboek op het bureau. Combineer het geheime kasboek (ledger) met het kasboek om een gezamenlijke betalingboek te krijgen. Gebruik de rode telefoon om de maffia te bellen, maar je weet niet wat je moet zeggen. Gebruik het gezamenlijke betalingboek op de rode telefoon, om de maffia door te geven dat Mickey de boeken vervalst. Christine belt de maffia en geeft opdracht om Mickey te vermoorden. Verlaat het kantoor en ga naar de kleedkamer van Goldie. Hier ziet Christine dat Mickey neergeschoten wordt door zijn eigen lijfwacht. Goldie is vrij. Geef Goldie haar contract. Ga terug naar de zaal. Toon de 35 mm negatieffoto aan Bee. Bee ontwikkelt de foto en geeft je de chantage foto waarop de priester 2 mannen trouwt, Matty en Sutter. Verlaat de nachtclub en ga naar de kerk. Toon de chantage foto aan de priester. Praat met de priester. Hij moet aan Joe het wachtwoord voor de koelkast vragen en wat dingen doorgeven.

Joe
Druk op de paniekknop. Praat met bewaker Mason. Zeg dat je de priester wil spreken en hij brengt je naar de kapel. De priester zegt tegen Joe dat hij zal helpen. Praat met de priester en je geeft hem een brief met aanwijzingen die hij aan Christine moet geven. Geef hem ook de bibliotheekkaart (book card).

Christine
De priester geeft de brief en bibliotheekkaart aan Christine. Ga naar de boekhandelaar. Toon de bibliotheekkaart aan de verkoopster (zus van Goldie). Geef haar de oude bijbel. Pak de 'Stroud' vogelboek tussen de interessante boeken, rechtsonder in het scherm. Ga naar de kerk. Geef het vogelboek aan de priester.

Joe
De priester geeft het vogelboek aan Joe. Praat met Mason, om je naar de cel te brengen. Open de celdeur met de gebogen spijker. Ga naar de ziekencel van Birdman. Geef hem het 'Stroud' vogelboek. Open nu veilig zijn celdeur met de gebogen spijker. Neem de 2.5 meter touw van het bed. Combineer de twee 2.5 meter touwen met elkaar en combineer dan de twee 5 meter touwen met elkaar om een 10 meter touw te krijgen. Praat met de Birdman en vraag tips over de ontsnapping. Joe moet een dummy maken en Christine moet vervoer en paspoorten regelen. Kijk naar het raam en probeer het te openen met de autokrik, maar je moet eerst een dummy maken. Ga naar de ziekenboeg gang.

Neem nu een vuilniszak. Ga naar je eigen ziekencel. Combineer de vuilniszak met de bebloede overhemd en leg de dummy in bed. Ga naar de ziekencel van Birdman. Gebruik nu de autokrik met handvat op het raam, om het te openen. Joe gaat door het raam naar buiten en klimt naar het dak. Op het dak is een telefoonleiding. Zie de torenbewaker. Gebruik je stoorapparaat op de telefoonleiding. De torenbewaker loopt naar de telefoon en is uitgeschakeld. Ga onder naar de catacomben. Trap een gat in de roestige deur en ga door het gat. In de tunnel ligt puinhoop. Draai de wielklep (valve) aan de buis open. Het wieltje breekt, maar het is open. Neem de harde houtenlat (beam) op de vloer in de hand en gebruik het op een van de buizen (pipes). De puinhoop wordt weggespoeld door het water uit de buis en maakt een doorgang. Ga verder door de tunnel onder de gevangenis. Joe klimt over het hek en ontsnapt uit de gevangenis. Het is mistig. Joe gebruikt de 10 meter touw, en daalt beneden naar een grot. We schakelen over naar Christine.

Christine
Christine moet voor vervoer en paspoorten zorgen. Lees de brief van Joe over de aanwijzingen. Ga naar Vivian's appartement. Praat met Viv en vraag voor valse  paspoorten. Je moet je huur betalen. Geef haar de langspeelplaat, om de huur ermee te betalen. Praat verder met Viv over de paspoorten. Ze heeft daarvoor een foto van Christine en Joe nodig en inkt. Ga naar het café. Praat met Bernadette, vraag om de inkt en ze geeft je de juiste inkt. Ga terug naar Viv. Geef de foto van Christine en Joe en inkt aan Viv. Ze heeft nog twee blanco paspoorten nodig. Kijk in de onderste lade van haar kastje en je neemt er de twee blanco paspoorten uit. Geef de twee blanco paspoorten aan Viv en krijg twee valse paspoorten. Ga naar het appartement van Evan Camfield op 1310 Grant Ave.

Open de koelkast en geef het wachtwoord aan de schrijver. Het wachtwoord heeft Joe in zijn brief geschreven: 'Pack For Mexico'. Je opent de koelkast en daarin is een kluis met een bom. Gebruik de B sleutel (en V-S) op de kluis, om het te openen. In de kluis is het geld van de overval en je hebt de buit gevonden. Op naar Mexico, maar eerst Joe helpen. We switchen over naar Joe.

 

Joe
Gas-Pipe heeft Joe gevolgd en ze vechten in de grot. Sla hem neer met de steen. Joe is ernstig gewond. Joe neemt de stang van Gas-Pipe. Klim de grot uit en je loopt naar de tunnel onder de gevangenis. Gebruik de stang (pipe) op de dichtgemetselde bakstenen doorgang aan de rechterzijde. Ga naar de oude bunker achter de muur. Zie in de bunker een gebroken muurladder met daarvoor het gebroken deel van de ladder. Neem linksonder in het scherm de rol tape. Gebruik de tape op de gebroken ladder en je repareert de muurladder. De ladder is nog wankel. Gebruik de stang op de ladder, om het stabiel te maken. Klim de ladder op.

 

Je komt boven op de rijweg. Hier staat bewaker Mason. Je kan hem doden door hem van de brug te duwen of loop rechts van hem beneden naar de telefooncel. Als je hem van de brug afduwt loop je ook naar de telefooncel. De vrouw van Mason staat in de kamer, links van de telefooncel. Je wil Christine bellen. Gebruik je munt in de munttelefoon, maar de munt knelt. Open het schakelkastje onder het stroomkastje. Gebruik je trouwring in het schakelkastje, om een telefoonverbinding te krijgen. Gebruik de telefoon en je belt Christine.

Christine
Christine viert een afscheidsfeestje. De telefoon rinkelt. Neem de telefoon op en Joe vertelt wat ze moet doen.
Steel de bootsleutel uit Goldie's tas, die aan de kast hangt naast de dichter. Verlaat je appartement.

Joe
Neem je trouwring terug uit het schakelkastje. Ga links naar de rijweg, onder in het scherm naar de bunker en je loopt naar de grot.
Spring in de open zee en je zwemt naar de boei. Christine komt je hier ophalen.

Christine
Christine wordt bedreigd door detective Grassi en Mickey's lijfwacht. Praat met Grassi en probeer met hem te praten. Probeer onenigheid te zaaien tussen de twee. Doe twee keer beroep op Grassi's eer (honor). Dan richten beide het pistool op elkaar. Trap tegen de afvalemmer en de twee gangsters schieten elkaar dood. Neem de buit en stap in de zeilboot. Bij de boei ontmoet je Joe. Afhankelijk van wat je gedaan en gezegd hebt voor de liefde, kan je verschillende beslissingen nemen. Je neemt Joe mee in de boot of vaar weg zonder hem en laat hem bij de boei. Je kan hem misschien ook neerschieten met je pistool???

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
Forum NL
Henk 

Free Web Hosting